Gå til innhold

digitalglenn

Medlemmer
  • Innlegg

    786
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av digitalglenn

  1. etter og ha surret rundt på netflix et par timer er konklusjonen ganske så klokkeklar!

     

    Dårlig utvalg, men dette kan bedre seg så det er iogforså greit nok

     

    det jeg ikke kan leve med er den helt ELENDIGE kvaliteten på bildet, med dagens m-md kodekser og faktumet at de streamer opp til 2,3 gb pr time burde da åpne for en MYE bedre bildekvalitet en dette skipet her, det ser jo pokker meg ut som en god xvid rip fra 1999 (og ja, jeg har still opp til max kvalitet og har på tillat HD)

     

    samtidig syns jeg bilder blurer og småhakker når det er raske panoreringer og mye bevegelse i bildet. og er det engang surround lyd? har ikke sjekket dette da jeg ikke engang gadd koble til tv og anlegg når jeg så hvor dårlig bildet var. jeg syns de burde prioritere og få inn DTS på filmer ivertfall.

     

    nei blir ikke noe fast subscription fra meg, noe som er synd for jeg kunne glatt betalt et par hundre om utvalget og kvalitet var bra.

     

    edit:

     

    og hva faan er greia med den gule underteksten? hvem i sin rette forstand vil ha GUL undertekst?

  2. Hei!

     

    Det merkeligeste skjedde inatt, jeg lå og halvsov i 3 tida på natta. plutselig starter en spansk stemme og prate med bakgrunnmusikk helt av seg selv.

     

    trudde først det kom fra utenfor vinduet, men etter at det skjedde en 3-4 ganger til merker jeg det kommer rett fra headsettet mitt og det merkelige er... windows er nettop rebootet og enda ikke pålogget! så mitt spørsmål er;

    hva i helvette er det som får headsettet mitt til og spille uforklarlige innslag på ca 10-15 sekunder uten at det egentlig har noe kilde og spille fra?

     

    det er et logitech g-35 headsett koblet til stasjonær pc via USB. win 7 6

  3. lol ja dette blir nok knekken på gullmarkedet! garrantert!

     

    er helt utrolig hvor mye BS du greier og poste psyco.... trudde jeg hadde sett det meste av idiotiske meninger helt til jeg begynte og lese trådene dine. kan nesten (95% sansynelig) garantere at wow forumet hadde vært et bedre sted uten en skog av ugjennomtenkte drittposter fra deg. må jeg minne deg på kvalitetsposter som gift of the giants bugg m\fl.

     

    om folk vil bruke 160 spenn (ca) på et virituelt kjæledyr så må da de for faan for lov til det?

    og om folk heller vil kjøpe det for de virutuelle pengene de har tjent, guess what that is also ok.

     

    mengden gull man til en vær tid har har naturlig utviklet seg fra vanilla til nå. det kommer ikke til og stoppe og prisene justeres etter supply \ demand faktoren. noe som om du tar en tur utenfor din egen dør fort finner ut at den virkelige verden også gjør.

    • Liker 1
  4. Jeg er ikke helt ukjent med farmakologi jeg heller, men jeg har ikke bred og dyp kunnskap, heller mer spesialisert etter hva jeg har hatt interesse for å lære, så jeg har ikke noe problem med å se at det kan by på problemer, noe forskningen også viser.

     

    Jeg mener legemiddelindustrien kynisk utnytter legens ønske om å hjelpe via å gi en alt for fordelaktig virknings og bivirkningsprofil på mange av medikamentene. Bare det å se at dem driver med direkte til konsument TV-reklame i USA gjør meg rystet. Stakkars pasientene ser glossy TV-reklame og går til legen og mer eller mindre krever å få det de har sett reklame for, og hvis legen er uening basert på faglig vurdering så kutter de legen og finner seg en ny. Dette er dine fremtidige leverandører, med en etikk og samfunnsansvar som regelrett stinker. Money talks.

     

    Jeg synes personlig det er unødvendig å gi ut en eneste p-pille, men det er nå en gang et tilbud i markedet og så lenge det er etterspørsel og folk ser fordelene av det så er det alt for få som ser baksiden av medaljen før det har gått lang tid og problemene har rukket å bli alvorlige symptomer, og det mener jeg om det meste av medisinbruk, selv om en del medisin er abosolutt livsnødvendig, en kategori jeg ikke setter p-piller i. Det gis ut medisiner over en lav sko ofte mot bedre viten der det burde vært gjort fornuftige livsstilsintervensjoner, men vi er jo i stor grad en pillenasjon, enten det er helsekosten eller reseptbelagte legemiddel, så folk må ta sin egen del av ansvaret her. Snarveien til god helse finnes ikke. Det er en prosess som krever daglig innsats og oppfølging.

     

    Et legemiddel konsulterer ikke oppførsel slik riktig næringsstoff kan gjøre, det overstyrer reguleringsmekanismene og forbruker allerede begrensede ressursjer, men klart om du har en feilaktig reguleringsprosess forårsaket av et problem du ikke kan kontrollere på andre måter så ser jeg helt klart behovet.

     

    Jeg synes generelt folk får alt for lite råd om hva de burde gjøre når de får utdelt kraftige medisiner, og jeg har med stor interesse lest en god del om hva den erfarne farmakologen Syzy Cohen har skrevet om emnet. Bøkene hennes anbefaler jeg også alle leger og farmasøyter.

     

    http://dearpharmacist.com/

     

    Hvorfor er det forresten veldig få leger som anbefaler pasientene sine å ta probiotika når det får kraftig bredspektret antibiotika ?

     

    utifra din logikk er alle legemidler fy fy for sammfunnet. da alle legemediler er utviklet for og lidre helbrede eller forhindre uønskede situasjoner. det er selvfølgelig mange som tjener store penger på dette noe jeg ikke ser noe stort problem i når en har utviklet noe som hjelper så mange mennesker.

     

    du snakker om næringstoffer og reguleringsmekanismer, og noe sier meg at du ikke aner hva det egentlig innebærer. spesielt når du sier at legemidler ikke har samme virkeeffekt. du kommer sikkert langt i en diskusjon med en som ikke kan noe om hormonsystemet eller kroppens virkemåte, og det er veldig synd for du klarer helt sikkert og orntlig villede en stakkar med meninger som faller til død jord bland folk som vet hva de snakker om.

     

    alikevel har jeg har ikke tenkt og bruke hele kvelden på og overtale en som tydeligvis har slått seg tilro med hippe konsipirasjonsteorier om legemiddelindustrien, for DET er bortkastet tid.

    • Liker 3
  5.  

    Slutt og kom med forbanna SPRØYT! hater... jeg mener HATER folk som lirer av seg meninger og "sannheter" uten og ANER hva de snakker om.

     

    Eneste du har DELVIS rett i er at P-piller påvirker hormonene i kroppen. nermere bestemt østrogen.

    østrogen er hormonet som forårsaker Eggløsning, og uten eggløsning vil man ikke være istand til og få barn. eller ha normal menstrasjon syklus.

     

    P-piller er for normalt friske mennesker helt ufarlig. det er artikkler om økt fare for blodpropp men dette er verken sansynelig eller en 100% bevist bivirkning.

    du kan oppleve at det tar litt tid før kroppen igjen starter og produsere normalt nivå med østrogen etter du har vært på en lang syklus med p piller. men dette er ikke farlig, det tar bare litt tid.

    uansett er det en grunn til at p-piller er på resept, nemmelig at de forskjellige merkene virker på forskjellig måte og har ulik virkning på kroppen. konsulter med lege om hva slags merke og type som passer best for deg.

     

    tole, neste gang du bestemmer deg for og snakke om medisinske spørsmål så har jeg en ide til deg. DRIT I DET og finn deg en annen tråd og skriv i.

     

    Her synes jeg det var det ble mer følelser enn forstand, men no offence taken.

     

    Jeg gjør alltid research hos troverdige kilder før jeg uttaler meg om noe så viktig som medisin. Har også diskutert emnet med terapeuter som ser skadevirkningene av bruken i sin praksis, så jeg synes jeg har mitt på det tørre i gjennom meddelt praktisk erfaring, som jeg ofte verdsetter høyere enn all verdens teori.

     

    Hvis du søker litt på emnet så finner du fort ut hva jeg snakker om.

    Senest i dag stod det en sak om det på vg.no, selv om jeg sjelden henter medisinkunnskap fra tabloidene la jeg merke til det. De klarer som regel å mistolke og vri det meste av forskningsrapporter.

     

    ellers takk du, som medisinstudent trenger jeg ikke google virkningene av p piller. det kan jeg mer en nok om.

     

    tabloid aviser vil alltid fabrikere historier som treffer hjem hos den generelle befolkningen. det vil si, om en jente dør av blodpropp som samtidig går på p-piller vil dette for en avis være nok til og lage en artikkel som konklusivt (i deres øyne) beviser at og ta p-piller er som og leke med døden.

    om du har så sinnsyke mengder med praktisk erfaring innenfor emnet så ville jeg strekt anbefalt den du kjenner som sliter med bruk av p-pill og finne seg en ny lege. eller slutte og dosere seg selv feil.

     

    nå sier jeg ikke at alle tåler p-piller for det ville ikke være rett. vi snakker fortsatt om generelt i befolkningen, det vil alltid være forskjell fra person til person. det er ikke til og unngå, akkurat som at noen ikke tåler og få full narkose under kirurgi vil det være noen som ikke tåler effekten av p-piller.

    men dette kan man ikke vite før en har snakket med lege og eventuelt prøvd preparatet.

  6. P-piller lager hormonelt kaos i kroppen og kan virkelig rote ting til for deg helsemessig. Tenk deg om to ganger før du tar dem.

     

    Du tar et syntetisk preparat som forhindrer en naturlig prosess i kroppen for at du selv skal ha det enklere når du har ubeskyttet sex og det har sin kostnad.

     

    Slutt og kom med forbanna SPRØYT! hater... jeg mener HATER folk som lirer av seg meninger og "sannheter" uten og ANER hva de snakker om.

     

    Eneste du har DELVIS rett i er at P-piller påvirker hormonene i kroppen. nermere bestemt østrogen.

    østrogen er hormonet som forårsaker Eggløsning, og uten eggløsning vil man ikke være istand til og få barn. eller ha normal menstrasjon syklus.

     

    P-piller er for normalt friske mennesker helt ufarlig. det er artikkler om økt fare for blodpropp men dette er verken sansynelig eller en 100% bevist bivirkning.

    du kan oppleve at det tar litt tid før kroppen igjen starter og produsere normalt nivå med østrogen etter du har vært på en lang syklus med p piller. men dette er ikke farlig, det tar bare litt tid.

    uansett er det en grunn til at p-piller er på resept, nemmelig at de forskjellige merkene virker på forskjellig måte og har ulik virkning på kroppen. konsulter med lege om hva slags merke og type som passer best for deg.

     

    tole, neste gang du bestemmer deg for og snakke om medisinske spørsmål så har jeg en ide til deg. DRIT I DET og finn deg en annen tråd og skriv i.

    • Liker 5
  7. Ikke helt sikker på om dette blir riktig forum men vi prøver :)

     

    Har for et par mnd siden kjøpt ny pc med følgende speccs

     

    intel i5 2500k

    GF GTX580

    8GB minne

    WD black 1tb disk

     

    Nettop kjøpt meg deus ex: human revolution og spillt litt, maskinen klarer fint 90-100 fps stabilt med alt på max og dx11 aktivert. problemet er bare at spillet crasher til desktop med random intervaller.

    hadde lignende problem også med dragon age 2.

     

    om jeg tar av DX11 fungerer spillene fint. men med serdeles dårlig ytelse (fps) serlig i deus ex som detter helt ned i 10-20fps og en god del random frysing her og der.

     

    så jeg lurte på, er det noen med lignende problem? ligger feilen i spillene eller er det noe galt med min maskin?

     

    eventuelt om noen vet om noen løsninger som kan fikse problemene så blir jeg veldig glad :)

     

    Ble en rar dobbelpost av inlegget da nettet datt ned :/

     

    og ja, nyeste skjermkortdrivere er installert! :)

  8. Hei!

     

    Kom over en fyr som utga seg for og være en annen gjennom en nettside, og han prøvde raskt og få tilgang til data gjennom og sende filer og trojanere til meg, jeg var selvfølgelig ikke dum nok til og ta imot og sa jeg ville rapportere.

     

    han var da kæks nok til og gi meg fullt navn og ip og sa lykke til. og prøve, ja det skal jeg!

     

    noen som vet hvem jeg kan anmelde han til?

     

    er så utrolig lavmål og utnytte mennesker med lite datakunnskap for og få tilgang til private data og eller for og direkte ødelegge.

  9. Medisin for min del er langt frem i tiden så jeg er ikke helt oppdatert, men om jeg forstår det riktig så blir turnusen omgjort fra et lovpålagt tilbud til nybegynnerstillinger hvor alle stiller likt. På bakgrunn av det så kan jeg ikke helt støtte meg på konklusjonen din ti-guru. Står man på og får gode karakterer i utlandet så stiller man like sterkt her i Norge. Vet ikke hvor jeg leste det, men det var en artikkel som påpekte at generelt det å utdanne seg i utlandet gir et positivt inntrykk ovenfor arbeidsgiver. Det at man mestrer det å flytte til et nytt land og lære et nytt språk vil gi et positivt inntrykk. Naboen min er utdannet lege i polen og jobber på Haukeland, det at han snakker polsk ble nok vektlagt nettopp fordi en økende del av befolkningen snakker nettopp bare polsk. Med det sagt, så forstår jeg frustrasjonen til norske studenter som må konkurrere på en slik måte. En del av den frustrasjonen er nok grunnet i at man må jobbe mye hardere for å komme inn på medisin i Norge, men man er ikke av den grunn nødvendigvis bedre rustet til å studere medisin. Jeg ønsker å gå på UiB når den tid kommer. Som konklusjon er det helt sløvt at turnustjenesten avvikles og jeg forstår ikke at studenter fra utlandet i utgangspunktet fikk ta del i loddtrekningen når det kan ansees for å være en kritisk del av utdannelsen i Norge.

     

    Jeg har også lest dette tidligere. Gjelder nok en del fagområder, men neppe innenfor medisinen. Her er det omvendt.

     

    Synes det virker som at medisin studenter i Norge tror de er så mye bedre enn dem som studerer i utlandet. Personlig så synes jeg ikke det å ta opp fag flere år etter vgs som noen av dem gjør, er noe serlig imponerende, for å være helt ærlig synes jeg det er helt latterlig.

     

    Husk at halvparten kom rett inn fra vgs, din late slamp... Den andre halvparten har heller ikke 'pusset opp hele vitnemålet sitt' slik du insinuerer. Det er kun et fåtall av de jeg kjenner, som faktisk har gjort dette.

     

     

     

    På en måte så er jo de det. Kombineres privatisteksamener fra VGS med full jobb eller annen fulltidsutdanning så er ikke det latterlig, det er hardt arbeid og imponerende. Ut fra innlegget ditt så studerer du i utlandet ja?

     

    Til dokke begge; stop the hate.

    For nokon vil det vere meir enn verdt det å bruke eit år eller fleire på å ta opp fag for å komme inn i norge. Eg ser absolutt fordelen ved å kunne bu i eit land ein føler seg trygg i. Og ein forholde seg til eit skulesystem ein er vant med, og ein slepper ofte å reise langt vekk i frå både venner og familie.

    Det å flytte utenlands krever ein tilpassing ikkje alle er villige til å godta, eller føler er verdt det.

    Sjølv studere eg i utlandet, og er meget fornøgd med det. Men ser jo absolutt grunnen til at mange velger å studere i norge. Det er jo del ekstra ein må forholde seg til når ein skal studere i utlandet. Og ein reiser faktisk i frå alt ein er kjent med. For nokon vil dette vere nytt og spennande. For andre vil det vere eit unødvendig sacrifice.

     

    Synes det er ein diskusjon som er langt på overtid.

    Nokre velger å ta den vegen som gir "instant" belønning, altså at ein får begynne med studie med ein gang. Men det er ofte meir arbeid innvolvert "in the long run". Sidan ein ofte ikkje har like gode studievaner (som ofte er grunnen til at ein må gå i utlandet). Og studie i seg sjølv vil dermed vere vanskelegare.

     

    På den andre sida er det dei som blir igjen i norge og jobbar knallhardt for å få betre karaktera, ofte ved sidan av jobb. Noko eg synes er svært imponerande.

    Dei tar då den tyngste delen først, ved å lære seg studievaner og heller ta "belønninga" seinare.

     

    Begge deler er imponerande, og det er ikkje noko som er rett eller galt. Men det handlar om kva kvar enkelt person synast er riktig for seg sjølv.

     

     

    Skrivefeil krediterast til: Må på trening.

     

     

     

    flott innlegg. bedreviter medisinstudenter i norge som tror de er bedre en alle andre bare fordi de fikk 6 i norsk syns jeg er latterlig, studiet er set samme uansett hvor man går, lereplan til cand. med blir bestemt av et europa råd ikke vert enkelt land. selvfølgelig ville jeg helst gått i norge om jeg kunne men det og bruke 2 år med og surre rundt og ta opp fag jeg har 0 (jeg mener absolutt NULL) interesse for er lite fristende.

     

    en god lege kan faget sitt og er en god menneskekjenner, dette bestemes av enkelt individ og hvor villig folk er til og lære ETTER obligatorisk studie. så og foretrekke den ene forran den andre er bare FEIL.

     

    dessuten, legestudiene i øst europa har eksistert nesten 3 ganger så lenge som det i norge, så personelig tror jeg ikke en DRITT på at det norske er på noen måte bedre.

     

    skrivefeil krediteres til: nå begynner runden med LoL

     

    Det som irriterer meg med eksisterende og aspirerende utenlandsstudenter er attituden om at man ikke trenger å jobbe for ting her i livet. F.eks er den en slager i denne tråden at "jeg gadd ikke jobbe så mye med skolen fordi jeg hadde så mye annet viktig på vgs. Nå vil jeg bli lege fordi jeg selv mener jeg er smart nok til dette. Hvordan kommer jeg inn i utlandet?" Det står langt større respekt av de som har en deltidsjobb og tar alle privatisteksamenene sine...

     

    ...og nei, studiene er ganske forskjellige fra land til land.

     

    så det og gå 6 års medisinstudium som er ranket som et av de vanskeligste studiene man kan ta er ikke og jobbe for det?

     

    tror du at man bare surfer igjenom studiet fordi man går i utlandet?

     

    syns du skal legge fra det attituden som sier at du er så mye bedre en andre ganske kjapt, for det er personer som deg som blir ELENDIGE leger i det lange løp. hvorfor? jo fordi når en føler at man er bedre på noen måte en andre glemmer man det som er 50% av jobben til en lege, lytte og utføre ønskene til pasienten som sitter ovenfor deg. har hatt 3 fastleger som oppfører seg sånn og det er ikke en god opplevelse.

    • Liker 3
  10. På en måte så er jo de det. Kombineres privatisteksamener fra VGS med full jobb eller annen fulltidsutdanning så er ikke det latterlig, det er hardt arbeid og imponerende. Ut fra innlegget ditt så studerer du i utlandet ja?

     

    Til dokke begge; stop the hate.

    For nokon vil det vere meir enn verdt det å bruke eit år eller fleire på å ta opp fag for å komme inn i norge. Eg ser absolutt fordelen ved å kunne bu i eit land ein føler seg trygg i. Og ein forholde seg til eit skulesystem ein er vant med, og ein slepper ofte å reise langt vekk i frå både venner og familie.

    Det å flytte utenlands krever ein tilpassing ikkje alle er villige til å godta, eller føler er verdt det.

    Sjølv studere eg i utlandet, og er meget fornøgd med det. Men ser jo absolutt grunnen til at mange velger å studere i norge. Det er jo del ekstra ein må forholde seg til når ein skal studere i utlandet. Og ein reiser faktisk i frå alt ein er kjent med. For nokon vil dette vere nytt og spennande. For andre vil det vere eit unødvendig sacrifice.

     

    Synes det er ein diskusjon som er langt på overtid.

    Nokre velger å ta den vegen som gir "instant" belønning, altså at ein får begynne med studie med ein gang. Men det er ofte meir arbeid innvolvert "in the long run". Sidan ein ofte ikkje har like gode studievaner (som ofte er grunnen til at ein må gå i utlandet). Og studie i seg sjølv vil dermed vere vanskelegare.

     

    På den andre sida er det dei som blir igjen i norge og jobbar knallhardt for å få betre karaktera, ofte ved sidan av jobb. Noko eg synes er svært imponerande.

    Dei tar då den tyngste delen først, ved å lære seg studievaner og heller ta "belønninga" seinare.

     

    Begge deler er imponerande, og det er ikkje noko som er rett eller galt. Men det handlar om kva kvar enkelt person synast er riktig for seg sjølv.

     

     

    Skrivefeil krediterast til: Må på trening.

     

    flott innlegg. bedreviter medisinstudenter i norge som tror de er bedre en alle andre bare fordi de fikk 6 i norsk syns jeg er latterlig, studiet er set samme uansett hvor man går, lereplan til cand. med blir bestemt av et europa råd ikke vert enkelt land. selvfølgelig ville jeg helst gått i norge om jeg kunne men det og bruke 2 år med og surre rundt og ta opp fag jeg har 0 (jeg mener absolutt NULL) interesse for er lite fristende.

     

    en god lege kan faget sitt og er en god menneskekjenner, dette bestemes av enkelt individ og hvor villig folk er til og lære ETTER obligatorisk studie. så og foretrekke den ene forran den andre er bare FEIL.

     

    dessuten, legestudiene i øst europa har eksistert nesten 3 ganger så lenge som det i norge, så personelig tror jeg ikke en DRITT på at det norske er på noen måte bedre.

     

    skrivefeil krediteres til: nå begynner runden med LoL

    • Liker 2
  11. 4 års legestudium i polen etter bachelor vel :)

    deretter turnus som vanlig i norge

     

    Turnustjenesten legges ned fra og med høsten 2012.

     

    Etter dette vil alle måtte søke på bakgrunn av sine utdannelser og det legges opp til et stort overskudd av antall nyutdannede: 800 "turnusstillinger" og 1200-1300 ferdigutdannede pr. år.

     

    Så da gjelder det å være attraktiv skal du ikke ende opp med svarteper. Hvordan vil du stille i konkurransen med 4 års legestudier fra Polen. Det er spørsmålet du må stille deg.

     

     

    tror du må utdanne deg litt mer, 4 års studiet gir presis samme papirer som 6 års studiet, eneste forskjell er hvordan man kommer seg dit.

     

    turnustjenesten kan hende legges ned ja, men jobb skaffer en seg alltid.

     

    opptakskrav er som følger

    fullførst bachelor i medisin

    c på alle eksamener

    opptaksprøve

  12. Atlantis i oslo utlyser nå muligheten til og ta bachelor i medisin (3år) i oslo og deretter 4 år på et av de største universitetene i Polen. frister veldig!noen som vet om norge har planer om og inføre samme ordning? dvs. bygge på bachelor? burde jo være mulig!

     

    Vet du noe om man må lære seg polsk når man tar denne varianten?

     

    ja det er polsk undervisning men ingen krav til eksamen.

     

    Atlantis i oslo utlyser nå muligheten til og ta bachelor i medisin (3år) i oslo og deretter 4 år på et av de største universitetene i Polen. frister veldig!

     

    noen som vet om norge har planer om og inføre samme ordning? dvs. bygge på bachelor? burde jo være mulig!

     

    Hva alle dager blir man med en 'bachelor i medisin'?

     

    du blir ikke noe serlig, du kan om du vil starte helseralaterte foretak eller jobbe i jobber hvor medisinske spørsmål er en del av verdagen.

     

    uansett, bachelor er uintresangt jeg tar det muligens kun på grunn av påbyggningsmulighetene.

  13. Atlantis i oslo utlyser nå muligheten til og ta bachelor i medisin (3år) i oslo og deretter 4 år på et av de største universitetene i Polen. frister veldig!

     

    noen som vet om norge har planer om og inføre samme ordning? dvs. bygge på bachelor? burde jo være mulig!

  14. Update:

     

    Brukte fraps for og se eventuelle FPS drop.

     

    spillet holdt seg 100% stabilt på 62 fps (vsync regner jeg med) men det hakker fortsatt, lurer på om det er den trådløse musa som ikkefår gode nok signaler, skal prøve med en trådmus idag og se om det er problemet.

     

    om noen har noen andre glupe ideer, please share :)

     

    og ja, har sjekket temp på CPU og GPU de holder seg stabilt på rundt 50-60 og 60-70 grader (full load)

  15. Hei!

     

    Har nettop kjøpt meg ny maskin etter HW.no's gamer pc guide.

     

    og har spilt litt i det siste, sepsielt borderlands!

     

    Pcn fungerer egentlig veldig bra. helt til jeg plutsleig opplever syke lag spikes som jeg ikke klarer og forklare.

     

    ettersom dette er en pc med virkelig gode komponeter ville jeg tro at jeg skulle klare og maxe ut borderlands. noe har gitt opp, jeg har skrudd av deapth of field skrudd ned oppløsning til 1600x1200 og skrud av et par andre grafikk funksjoner, forøverig kjører jeg alt på max med 2x AA

     

    alikevel opplever jeg heftige lag spikes fra tid til annen, jeg opplevde til og med små mikroskopiske hakk i counter strike....

     

    Specs er som følger

     

    Intel Core? i5 Quad Processor i5-2500K

    ZOTAC GeForce GTX 580 1536MB AMP! ®

    Corsair Vengeance? DDR3 1600MHz 8GB CL9

    ASUS Sabertooth P67, Socket-1155

     

    vet noen om noe tweaking jeg må gjøre for at ting skal fungere as intended?

    instsallert nyeste Nvidia driver, de andre driverene stammer fra cd som fulgte med hovedkortet.

  16. Hei!

     

    har nettop satt sammen min 5 pc og sa meg fornøyd med at alt var satt riktig sammen.

    da jeg trykket på power knappen oppdaget jeg etter noen sekunder at CPU vifta ikke gikk rundt.

    stoppet da selvfølgelig pc og startet og feilsøke. etter en 5-6 forsøk til uten hell (pc stod på i få sekunder) fant jeg ut at CPU vifta ikke var 100% nedklemt i hovedkortet og rettet feilen. da startet den opp uten problem.

     

    nå lurer jeg på har jeg greid og skade CPU siden den stod uten kjøling en kort stund? og hvordan kan jeg sjekke om den faktisk er skadet eller ikke med 100% sikkerhet?

     

    pcn booter nå normalt skal til og legge in windows nå.

  17. Mistet ALL respekt for trådstarter da han ba om en oppskrift for og få sosialstøtte...

     

    herrejesus får lyst og finne sånne personer banke vett i skallen på dem med et balltre for og så dra på ja du gjettet det.... JOBB! som alle normale mennesker, snakk om tapersk oppførsel.

     

     

    for og svare på tråden.

     

    og leve i en type "storby" hvor leieprisene er høye på kun studielån er hardt. man kan selvfølgelig bo i kollektiv og minske alle sine utgifter til absolutt minimum. DVS spise nudler 2 ganger om dagen og ikke noe mer. uten at det på noen måte er anbefalt! studentlivet dreier seg tross alt mye om sosialt samvær og mye morro. uansett studium!

  18. Hei..

     

    er et par tastetrykk unna og kjøpe ny pc til gaming og gennerell kos :)

     

    orginalt hadde jeg tenkt meg Asus sitt GTX 580 kort men det har et par ukers leveringstid. derfor ser jeg på alternativer fra andre produsenter.

     

    sammenlignet speccs med et tilsvarende Gainward kort og gjorde en rar oppdagelse!

     

    speccs på Asus

     

    Prosessor / Minne

    Grafisk prosessor / leverandør NVIDIA GeForce GTX 580

    Klokkehastighet 772 MHz

    Videominne 1.5 GB

    Teknologi GDDR5 SDRAM 384-bit

    Memory Clock Speed 4.008 GHz

     

    Gainward

     

    Grafisk prosessor / leverandør NVIDIA GeForce GTX 580

    Klokkehastighet 783 MHz

    Videominne 1.5 GB

    Teknologi GDDR5 SDRAM 384-bit

    Memory Clock Speed 2.01 GHz

     

     

    som dere ser har Asus sitt dobbelt så mye memory clock speed, det fikk meg til og lure... hva betyr memory clock speed for ytelsen, og hvorfor i helvette har to like kort med lik pris så stor forskjell?

     

    kan noen forklare meg og si hva det egentlig betyr ytelsesmessig?

     

    takk! :)

×
×
  • Opprett ny...