Gå til innhold

Alf P. Steinbach

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Alf P. Steinbach

  1. «Den største forskjellen [på DAB og nettsendinger] er at det ikke er noen toveiskommunikasjon mellom sender og mottaker»

     

    Nei, det er feil, og ligner på bevisst forledning av folk.

     

    Den største forskjellen ligger i bitraten (lydkvalitet): DAB suger kamelballer.

     

    Så er der en stor forskjell i kanalutvalget. På nettet finner man kjapt noen kanaler med hørbar musikk, for eksempel. På DAB er der ingenting for meg.

    • Liker 8
  2. Morsomme eksempler, men desidert ikke morsom tankegang: å lage slaver. Når roboter blir intelligente nok til å forstå menneskenes behov er disse robotene også i vår klasse med hensyn på etiske vurderinger. Den eneste måten jeg kan se å få Asimovs lover inn i disse første robothjernene på, er å gi dem instinkter omtrent lik våre og oppdra dem sammen med mennesker, og da er de ikke folk som passer til slaver i Norge.

  3. " spesifikke dokumenter man har jobbet med, anbefalt innhold med mer"

     

    Altså, reklame. Det var det de prøvde å innføre gjennom app-konseptet i Windows 8. Fyttegrisen.

     

    Når dét er sagt, det er en overmåte helt fantastisk prestasjon av Microsoft å ikke klare å ferdigstille multiple skrivebord-funksjonaliteten på 25 år eller så nå. Xerox Parc-systemene hadde det i 1980. Alt vi har nå er usle Windows-tast + høyre/venstre-pil i Windows 10, der man ikke engang kan sette individuell bakgrunn på skrivebordene. :(

     

    Regner med at problemene med å ordne slik basisfunksjonalitet henger sammen med problemene med å ordne for eksempel klikking av en fil eller mappe i Windows Explorer, der den siden Windows Vista scroller det klikkede bort og vekk. Det vil si, Microsoft bedriftskulturen med å sabotere hverandre (OG dermed også brukerne), bygd på å ha et monopol der kvalitet omtrent ikke teller overhodet.

  4. Det er altså slutt på tiden da F1 var Hjelp. IBM Common User Access. Og alt det der.

     

    Vel, i de programmene som kjører akkurat i øyeblikket er det faktisk ingen som har F1-hjelp. I Firefox skjer det ingenting. I Microsoft-programmene gir F1 et generelt nettsøk etter vissvass, som om dét skulle være til noen hjelp eller nytte. I Microsoft Word kommer det opp en feilmeldingsdialog: "Microsoft Office Help Viewer has stopped working". Så, bare skjit over hele linja. Kanskje ikke rart da at F1 nå gjenbrukes.

     

    Likevel, HP kunne ha gått foran med å holde seg til standardene. Hvorfor utnytter de ikke området under hovedskjermen til konfigurerbare virtuelle knapper, slik de hadde på terminalene sine en gang i tiden? Hvorfor GLEMMER de alt, inkludert bedriftskultur?

  5.  

     

    Dette gjelder BARE om du er en absolutt nybegynner, ingen søker etter torrents eller pirateware på google. Come on.

    PS: Nett-nøytralitet my ass.

     

    Sikkert et dumt spørsmål, men hvordan finner du dem da?

    Hehe. Det finnes jo en god del andre søkemotorer enn Google :)

    Her er noen: Kvasir, Rubrikk, DMOZ, Gigablast, Accoona, AltaVista, AlltheWeb, Overture, Fjalar, Kvass.no, Search, Ask Jeeves, Webcrawler, Hotbot, a9, Clusty, Ez2Find, Fast, Teoma, WiseNut, GoHook, Walhello, Kartoo, DuckDuckGo

    Uhm, AltaVista. Bruker De kanskje også BabelFish?

  6. Enkelte ting er vanskelig å finne med Google, men det tror jeg er fordi de /ikke er der/. For eksempel, albumet «Jive Talking» med Jon Eberson Group ser ikke ut til å finnes på privatkopierings-nett, og ei heller live-albumet «Code of the Road» med Nils Lofgren. Jeg måtte kjøpe sistnevnte fra Amazon til tross for at jeg har det på LP (men ingen platespiller), det var surt! Min teori er at makedsføringen som et «Greatest hits»-album, når det faktisk var en konsert som promoterte et annet album, har gjort at folk har trodd at det var et «Greatest hits», i stedet for å være den beste plata, eller den eneste gjennomført gode platea, som Nils Lofgren har gjort.

     

    Ellers finner Google det meste, i følge en bekjent som driver med googling av det meste (heh).

     

    Det stemmer jo i utgangspunktet dårlig med inntrykket man får fra denne artikkelen. Men det har sin naturlige forklaring. Fjerne-ordrene kommer fra advokatefirmaer som tar seg klekkelig betalt for dette, og de bryr seg ikke om om det de gjør har noen reell virkning, men de velger å gjøre det som kan /se ut som/ utført arbeid for oppdragsgiverne, som de manipulerer (spesielt med fjerning av musikk og med geografisk begrensning av musikk på YouTube betraler oppdragsgiveren advokater for å få musikken mindre kjent og dermed mindre kjøpt).

  7. «I dette tilfellet er det hovedsakelig viktig infrastruktur i Ukraina som er rammet»

     

    Sitatet sammen med antydningen om at det står en stat bak, antyder Russland. Det er for svakt. Det at angrepet STARTET i Ukraina, og på grunnlovsdagen (som symboliserer løsrivelsen fra Russland), er nesten som en signatur. Selv om notPetya har angrepet banker i Russland også.

     

    De tidligere hacker-angrepene fra Russland mot Ukraina har jeg i det stille applaudert. Disse årvisse advarslene har vært en fin måte å beskytte befolkningen på Krim mot å for eksempel få strømmen kuttet på julaften (som Ukraina gjorde, og da startet Russland med disse angrepene, som kommer hvert år like over jul eller i januar). Men notPetya-angrepet går tilsynelatende langt over streken, fordi, i motsetning til de tidligere angrepene fra Russland i Ukraina, den som står bak dette angrepet mangler styring når dyret er sluppet fri.

     

    Jeg lurer på om noe har skjedd som har fått Russland til å gjøre alvor av de årlige advarslene (begrensede manuelle angrep). Det er jo ikke januar nå, og skadeomfanget er stort. Dyret er automatisert og styringen er mangelfull. Det ligner mer på typisk USA+Israel malware, slik som Stuxnet, som også spredde seg en del ut over målområdet (Iran). Bortsett fra hvor not-Petya angrepet startet, nemlig i Ukraina.

     

    https://www.theguardian.com/technology/2017/jun/28/notpetya-ransomware-attack-ukraine-russia

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...