Gå til innhold

Pompell

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pompell

  1. Gratulerer! Tja, det kommer helt an på hva du ønsker å jobbe med. Ønsker du å være ute eller inne?  I min bedrift har vi mange prosjektledere som tidligere var energimontører. Du blir naturligvis mer ettertraktet som ingeniør om du har fagbrev først, men vil ikke tro at det er en stor forskjell i forhold til hvor mye tid/penger/arbeid som må legges ned for å ta selve utdanningen. Du får nok mest teknisk erfaring gjennom å være ingeniør, og mest praktisk erfaring som energimontør(noe er selvfølgelig teknisk erfaring der også).

  2. Hei!

    Rundt en måned etter jeg la inn innlegget fikk jeg jobb i et flyttebyrå. Etter å ha jobbet der i rundt 3 uker fikk jeg tilfeldigvis tlf fra et bemanningsbyrå, hvor jeg hadde lagt inn CV. To uker senere hadde jeg første dag på jobb som Planlegger(elektroingeniør) i et nettselskap. Har nå jobbet der i 3 år, og gikk nylig over til en stilling som prosjektleder i samme selskap. Ordnet seg til slutt. Jeg tror nok det var relativt dårlige tider for ingeniører i den perioden jeg startet å søke. 

    Nå kan jeg ikke snakke for resten av bransjen, men i vår bedrift teller ingeniørgrad høyt. Deretter kommer nok personlighet et godt stykke over karakterer. Har man ingeniørgrad og fagbrev, er man svært ettertraktet så lenge man er noenlunde oppegående :)

     

    • Liker 1
  3. Har selv hatt en CR-V  som hadde passert 220 000 km, og det eneste jeg kan si om du ikke er flink til å mekke selv er at det fort blir et pengesluk. Ting som bærekuler, bremserør og generelt alt under bilen ruster i et tempo uten like. Honda er heller ikke spesielt billige på deler. Motoren derimot er stabile og lite feil på. Mitt råd er å styre unna CR-V som er såpass gammel og velbrukt om du ikke liker å mekke selv, og har tilgang på billige deler.  

    Takk for svar! Har egentlig bare mekket på traktorer.., men alt kan læres :) men du har kanskje ett godt poeng.. Tanken er nok å kjøpe en bil som holder et par år til, før jeg kjøper ny.. :)

  4. Nå kjenner jeg ikke disse bilene helt spesifikt, men generelt har både Toyota og Honda svært godt rykte når det gjelder mekanisk holdbarhet. Begge må sjekkes grundig for rust under.

     

    Men: Uansett - ved en slik alder og kilometerstand har service, vedlikehold og bruk mer å si for tilstanden enn noe annet. Du kan finne en Toyota som er full av dyre feil og mangler, eller en Renault som er feilfri og fin...

     

    Så: Ta med noen som har god greie på bil og prøvekjør grundig. Hvis mulig prøvekjør flere av samme type/modell, da er det lettere å merke hvilke biler som har unormale lyder og kjørefølelse.

    Takk for svar. Det er nok en god idè :)

  5. Hei

     

    Jeg er en kunnskapsløs førstegangs bilkjøper.

     

    Ønsker meg en 4x4 Suv som tåler å kjøre på dårlig føre.

     

    Tenker å bruke rundt 30-50.000kr

     

    Har sett på flere Toyota Rav4 og Honda CR-v fra rundt 2001-2005 på Finn, som ligger i den rette prisklassen. Disse har ofte gått over 250.000km+

     

    Noen som har peiling på hvordan kilometerstanden går igjen med reperasjon/vedlikehold på disse bilene?

     

    Eksempler på annonser jeg har fått et godt øye for: Noen som ser noen åpenbare feil med disse? :)

     

    https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=117387776

     

    https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=118762853

     

    https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=118562309

     

    Har for det meste sett på annonser i Trondheimsområdet.

     

    Takk for svar! Settes stor pris på :)

  6. Jeg ville prøvd å få tak i driftsledere på selve anleggene ja. Er gjerne ikke det letteste å få tak i, men det er jo forskjellige veier å gå. Jeg jobbet hvertfall i Marine Harvest, tror de har kontor i Trondheim også. Ellers kan du jo fks prøve å ringe Sintef fiskeri og havbruk, og spør om de jobber sammen med opprett i nærheten.

  7. Er planen å bo på anlegget du får jobb på? Eks. turnusjobbing? 

     

    Har selv hatt sommerjobb på ett oppdrettsanlegg i 3 år. Eg fikk jobb ved å ringe å spørre. Rett og slett. Det hjelper også å mase. Det kan gjerne virke mot sin hensikt, men det viser interesse. Om de du ringer ikke har noe å tilby, er det lurt å spør om de kjenner til andre opprett i nærheten som trenger folk/spør om tlf nummer. Oppdrettsanlegg har alltid kontakter i området da det støtt og stadig trengs ekstrahjelp ved slakt, avlusing, utstyr osv. Anlegget jeg jobbet på var i Ryfylke i Rogaland, så det er så klart ikke like mye konkurranse her som det du gjerne opplever... Mitt tips er ihvertfall å ringe rundt :)  

  8.  

     

     

    Hei!

     

    Som en veldig lei arbeidssøkende elkraftingeniør vurderer jeg nå å ta fagbrev som elektriker. Etter endt skolegang er jeg veldig usikker på om jeg passer som ingeniør. Jeg liker mest å være praktisk. Da Jobbsøkingen har gått meget dårlig, frister det mye å heller gå fagbrev-veien.

     

    Jeg lurer derfor på; må jeg gå vgs 1&2, eller er kompetansen min nok til å gå rett i inn som lærling?

    Pompell, jeg føler med deg veldig da jeg er i samme situasjon. 

    Tror studier generelt er overvurdert, arbeidsgivere verdsetter ikke kunnskapen man får der og man sliter med å finne jobb.

    Tror også det kommer til å skje en "revolusjon" i forhold til dette med studier og universitetsgrader da folk i større og større grad innser at dette nesten er bedrageri. Man bruker masse tid og krefter på å tilegne seg kunnskap  som vedlig få verdsetter i det virkelige liv. 

     

    Store deler av ingeniørstudiene går på å bli sykt flink på matematikk eller matmatikk relaterte fag, mens det praktiske neglisjeres til de grader.  Hvorfor det er slik vet jeg ikke, sannsynligvis fordi det er enklere og billigere for dem å undervise endeløs ofte ubrukelig og sær matte enn å utdanne en praktisk rettet ingeniør som faktsik skal kunne den han skal gjøre i en virkelig jobb.

    Man får nesten aldri eller ihvertfall svært vanskelig en serviceingeniør stilling eller noe som har med comissioning å gjøre men en teoretisk ingeniørgrad, selv om det er i disse stillingene man lærer mest fag og tjener mest penger.

    Jeg har møtt ingeniører som utdanner seg i elektro/automatisering og vet ikke hvordan et rele eller kontaktor fungerer. De kan heller ikke lage hoved/styrestrømsskjema for en installasjon, selv om det er slike ting bedrifter ser etter.

     

    Dermed det de kan er differensialligninger, matematisk moddelering og masse annet teoretisk babbel som få eller noen bryr seg om.

     

    Godt å vite at det er andre der ute med samme problem. Enig at de nyutdannede ingeniørene mangler veldig mye praksis. En annen ting som er veldig frustrerende er at veldig mange av de som blir ansatt ikke blir ansatt gjennom annonser, men heller gjennom vennskap og kjennskap. Det er jo kostbart å ansette folk, så jeg skjønner jo problemet, men det gjør det vanskelig for de nye å få en fot innenfor. 

     

    Hva tenker du å gjøre om det ikke ordner seg etter masteren da?

     

    Ja, det kan du si. Veldig mange får nok jobb via bekjentskap osv uavhengig av deres resultater osv i studiene. 

    Det er vel en form form korrupsjon egentlig.

    Jeg startet i mitt første jobb som elkraft ingeiør, og ikke automasjon. Heter vel rådgivende ingeniør. Der sitter man mye på kontoret og tegner plategninger og diverse. Pluss beskrivelse i G-prog. Synes det var en grei jobb, men ble vel egentlig veldig lei det etterhvert da jeg ikke finner elkraft til å være så givende, det er jo veldig endimensjonalt, dog kjekt å kunne.

    Mitt lidenskap er automatisering og kontroll da jeg gikk på kybernetikken, så startet vel egentlig i feil ende, men tenkte all erfaring teller. Der tok jeg veldig feil!

    Får man "feil" erfaring så blir man satt i bås. Det er liksom sånn at man blir nesten merket som elkraft ingeniør og dette hr du erfaring med så dette skal du jobbe med uavhengig av hva du interesserer deg for eller brenner for.

     

    Mitt råd er, hvis det er noe du brenner veldig for, vent heller litt enn å ta absolutt hva som helst som ikke interesserer deg, fordi det kommer til å følge deg resten av karrieren.

     

    Jeg sitter og leser på master, men grubler veldig om jeg ikke skal hoippe av. Er veldig redd det blir nok et verdiløs papir man kan henge på veggen.

     

    Skjønner. Håper jeg ikke havner i en slik jobb som etterhvert dreper livslysten, men tar nok det første jeg får tilbud om uansett, så får jeg ihvertfall noe erfaring, selv om det kan veie negativt. Når jeg startet utdanningen brant jeg ikke for elkraft, det "bare ble slik". Jeg passer nok ikke så godt på et kontor, men hadde vært fint å få prøve det først før man skifter retning. 

     

    Lykke til med masteren da! Skader nok ikke :)

  9.  

    Hei!

     

    Som en veldig lei arbeidssøkende elkraftingeniør vurderer jeg nå å ta fagbrev som elektriker. Etter endt skolegang er jeg veldig usikker på om jeg passer som ingeniør. Jeg liker mest å være praktisk. Da Jobbsøkingen har gått meget dårlig, frister det mye å heller gå fagbrev-veien.

     

    Jeg lurer derfor på; må jeg gå vgs 1&2, eller er kompetansen min nok til å gå rett i inn som lærling?

    Pompell, jeg føler med deg veldig da jeg er i samme situasjon. 

    Tror studier generelt er overvurdert, arbeidsgivere verdsetter ikke kunnskapen man får der og man sliter med å finne jobb.

    Tror også det kommer til å skje en "revolusjon" i forhold til dette med studier og universitetsgrader da folk i større og større grad innser at dette nesten er bedrageri. Man bruker masse tid og krefter på å tilegne seg kunnskap  som vedlig få verdsetter i det virkelige liv. 

     

    Store deler av ingeniørstudiene går på å bli sykt flink på matematikk eller matmatikk relaterte fag, mens det praktiske neglisjeres til de grader.  Hvorfor det er slik vet jeg ikke, sannsynligvis fordi det er enklere og billigere for dem å undervise endeløs ofte ubrukelig og sær matte enn å utdanne en praktisk rettet ingeniør som faktsik skal kunne den han skal gjøre i en virkelig jobb.

    Man får nesten aldri eller ihvertfall svært vanskelig en serviceingeniør stilling eller noe som har med comissioning å gjøre men en teoretisk ingeniørgrad, selv om det er i disse stillingene man lærer mest fag og tjener mest penger.

    Jeg har møtt ingeniører som utdanner seg i elektro/automatisering og vet ikke hvordan et rele eller kontaktor fungerer. De kan heller ikke lage hoved/styrestrømsskjema for en installasjon, selv om det er slike ting bedrifter ser etter.

     

    Dermed det de kan er differensialligninger, matematisk moddelering og masse annet teoretisk babbel som få eller noen bryr seg om.

     

    Godt å vite at det er andre der ute med samme problem. Enig at de nyutdannede ingeniørene mangler veldig mye praksis. En annen ting som er veldig frustrerende er at veldig mange av de som blir ansatt ikke blir ansatt gjennom annonser, men heller gjennom vennskap og kjennskap. Det er jo kostbart å ansette folk, så jeg skjønner jo problemet, men det gjør det vanskelig for de nye å få en fot innenfor. 

     

    Hva tenker du å gjøre om det ikke ordner seg etter masteren da?

  10.  

    Hei!

     

    Som en veldig lei arbeidssøkende elkraftingeniør vurderer jeg nå å ta fagbrev som elektriker. Etter endt skolegang er jeg veldig usikker på om jeg passer som ingeniør. Jeg liker mest å være praktisk. Da Jobbsøkingen har gått meget dårlig, frister det mye å heller gå fagbrev-veien.

     

    Jeg lurer derfor på; må jeg gå vgs 1&2, eller er kompetansen min nok til å gå rett i inn som lærling?

     

    Man kan alltids gå rett ut som lærling, men en må ta de fagene en mangler. Du kan søke fritak på grunnlag av den kompetansen du har. Men det er ikke sikkert du er helt dekket. Ta kontakt med en rådgiver på vgs, de kan hjelpe deg :)

     

    Lykke til! 

     

    Takk for svar! Har sendt dem en mail, så får se hva de sier! :)

  11. Hei!

     

    Som en veldig lei arbeidssøkende elkraftingeniør vurderer jeg nå å ta fagbrev som elektriker. Etter endt skolegang er jeg veldig usikker på om jeg passer som ingeniør. Jeg liker mest å være praktisk. Da Jobbsøkingen har gått meget dårlig, frister det mye å heller gå fagbrev-veien.

     

    Jeg lurer derfor på; må jeg gå vgs 1&2, eller er kompetansen min nok til å gå rett i inn som lærling?

     

     

  12. Jeg er ferdig med en bachelor innen Elkraft. Nå når jeg skal ut på jobbmarkedet er det ett par ting jeg lurer på. 

     

    Gjennom skolen fikk jeg helt ok karakterer, midt på treet. Jeg føler ikke at jeg behersker nok kunnskap til å starte å jobbe som ingeniør, og synes derfor det er vanskelig å skrive en overbevisende jobbsøknad.  

     

    Jeg lurer derfor på om noen av dere hadde dette problemet før dere fikk jobb, eventuelt hvordan overgangen fra student til arbeid gikk?

×
×
  • Opprett ny...