Gå til innhold

noseh

Medlemmer
  • Innlegg

    173
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av noseh

  1. Jeg tenker på å begynne på siv.ingeniørutdannelse neste høst, og har lyst til å forberede meg litt til studiet. Jeg tok forkurs for ingeniør for fire år siden, så matematikken og fysikken må oppfriskes.

     

    I tillegg tenkte jeg å ta ex.phil. som enkeltemne på forhånd siden man ikke trenger noe grunnlag fra andre fag i siv.ing-studiet. Jeg har også hørt litt rundt hos kompiser som holder på med lignende studium, og de sier at det ikke vil være noe problem å lese i emnet på egenhånd og gå opp til eksamen.

     

    Problemet dukket opp da jeg sendte en forespørsel til UiT, hvor det ville vært mest hensiktsmessig å ta emnet siden jeg bor og jobber fulltid i Tromsø. Jeg fikk til svar at siden jeg er 23 år gammel er jeg for ung til å bli vurdert på realkompetansegrunnlag (25-års nedre grense). Siden opptakskravet til ex.phil. er generell studiekompetanse, kan jeg ta emnet først ETTER jeg er kommet inn på siv.ing.-utdannelsen på grunnlag av forkurs for ingeniør.

     

    Herlige regler!

    Noen som vet om noen lure veier rundt det firkantede byråkratiet her?

     

     

    For øvrig er studiet jeg har sett meg ut Dataanalyse og sensorteknologi (tidligere "Kommunikasjon og mikroelektronikk"). Noen som har erfaringer/anbefalinger fra lignende studier?

     

    Jeg har siktet meg inn på dette området siden jeg har interesse for dette feltet, og man kan vel også si erfaring fra fagfeltet (VK1 elektronikk, fagbrev som telekom.montør, fast jobb som servicetekniker innen svakstrøm per idag).

  2. Når et autorisert verksted har konkludert med at skjermen er knust, så velger jeg å tro på dette. I tillegg, når varen er over 6 måneder gammel (noe denne er), så trenger ikke selger bevise at kunde ikke har utført dette selv, bare sannsynliggjøre. Og slike skader kommer helt klart mest sannsynlig av påvirkning utenfra.

    Pc-en var faktisk så mye som en måned gammel (ganske nøyaktig) da feilen inntraff, og to dager senere registrerte jeg den hos servicepartner, og sendte den inn til reparasjon maks 5 uker etter kjøpsdato.

  3. Tja, trenger ikke være kunden sin feil direkte, men en fysisk skade er og blir en fysisk skade.

     

    Ikke for å være frekk mot trådstarter, men 90% av alle fysisk skadde maskiner vi har inne "sto bare helt for seg selv på bordet, uten at noen rørte den". Når vi da gir beskjed om at denne skaden ikke dekkes av garanti kommer det ofte opp for dem at; jo, når jeg tenker etter sølte jeg et glass cola i maskinen.

     

     

    Joda, ser den. Er vel noen som prøver å skjule sporene når de tråkker i salaten. Nå har jeg også utdannelse innen elektronikk, samt en samvittighet. Ville ikke prøvd å sjanse på at jeg kanskje var heldig å få dekket reparasjon dersom jeg hadde skadet pc-en selv. Nå vet jeg jo selv godt hva som har/ikke har skjedd. Ville heller ikke brukt en haug av tid på å skrive e-poster dersom jeg visste at jeg selv var syndebukken.

     

     

    Feilen er forårsaket av noe fysisk, det er en overflate som bærer preg av det, nemlig skjermen. Det blir samme prinsipp som å si at bilen lagde bulk i seg selv uten at noen(ting) har vært borti den...

     

    Jeg har skrevet at det kan være monteringsfeil eller noe slikt, slik at den har stått i spenn, men det er svært vanskelig både å bevise og å få medhold i dette. Jeg har aldri verken sett eller hørt noe om en slik feil, så sjansen er nok veldig liten.

     

    Edit: Fikk Netshop se bildet? Hvis de gjorde det vil jeg si at det blir feil av dem å si at du kommer til å få det på garanti...

     

    Skjermens overflate er helt lytefri, det er først når man skrur på pc-en at man ser de innvendige sprekkene, eller hva man nå skal kalle det.

     

    Det er jo også galt at om man er den uheldige som får en skjelden feil, så skal man måtte punge ut av egen lomme fordi "som oftest" er det brukerens feil. Ville iallefall være jævla urettferdig.

     

    Netshop så ikke bildet såvidt jeg kan huske, men jeg beskrev nå likevel feilen. Er det noe usikkerhet i bildet rundt forklaringen bør de jo ta det på sin kappe, eller rett og slett la være å si at det går på garanti.

  4. OT: Til dere som gjør små personangrep; stopp og tenk. Gå for ballen ikke mannen!

     

    Fikk du denne meldingen før du sendte avgårde pcen?

    Hvis din Notebook er utenfor garantiperioden eller skadet grunnet uaktsom bruk som ikke dekkes av garanti, vil det påløpe et behandlingsgebyr når vi mottar enheten. Selv om du bestemmer deg for å få produktet returnert uten reparasjon, vil du bli belastet på grunn av påløpte håndterings- og transportkostnader på ca 110 ? (EURO).

     

    Hvis så har du mao "godtatt" dette når du sendte pcen avgårde.

     

    Råder deg fortsatt å bruke forbrukerrådet siden en tilbakelevering uten reparasjon som kommer opp i 1/3 av prisen er jo drøyt.

     

    Fikk også denne meldingen før jeg sendte avgårde pc-en

    Hei.

     

    Denne kan du registrere direkte til ASUS på rma.asus.no

    Feil på denne går på garanti og har ingen kostnad for deg.

     

     

    Mvh

     

    ***** ******

    Netshop Retur/Support

  5. Jo, er lærling, men jobber så og si kun med reparasjon av laptoper. Har gjort dette i over ett år nå, pluss 1 års utdanning før det. Om det hjelper deg har jeg også hørt med flere andre kollegaer, som også bekrefter det jeg sier.

     

    Jeg kan dog være enig i at prisen var litt drøy for feilsøking, da det ikke tar mer enn 5 minutter å se at det ikke går på garanti (med mindre Asus har gått ut og sagt at dette er en kjent feil).

     

    Mistercartman: Det kan godt hende skjermen har vært montert feil, men i så fall kan man jo skylde så og si alle feil på det. Det er åpenbart sprekk i skjermen, noe som ikke er garantisak hos noen leverandører som standard.

     

    Ditt standpunkt er altså "enten eller"? Selv om en lignende feil sikkert kunne vært forårsaket av slagskade, så betyr jo ikke det utelukkende at alle slike feil er det. Da bør det heller ikke tas utgangspunkt i at alle slike feil er forårsaket av forbruker, spesielt ikke der ingen overflater bærer noe preg av det, og kunden hevder noe annet.

     

    Asus' servicepartner har i utgangspunktet ikke gjort så mye galt her, bortsett fra å påstå at de ikke har fått noen respons fra meg på 1,5 måned siden jeg faktisk svarte dem etter 10-12 dager. Problemet mitt er heller rettet mot netshop, altså forhandler. De skulle aldri ha lovet at det var garantisak om de ikke kan stå for det nå. Det er heller ikke god kundeservice å regelrett hevde at jeg lyver i min forklaring til dem. De er fast bestemt på at dette er noe jeg har forårsaket, imøtekommenheten glimrer med sitt fravær. De har heller ikke løftet en finger for å ordne opp etter seg, men heller brukt 3 måneder på å tøye saken ut i det lengste.

  6. Btw Eksentron, stemmer det ikke at du er lærling? Da er du ikke IT-tekniker :yes:

     

    Til dere som ikke påstår at dere vet at jeg har mistet noe på/sparket/slått skjermen: takk for støtten :)

     

    EDIT: Oog når jeg ser etter på fakturaen fra netshop, så tar de faktisk gebyr for viderefakturering fra anovo, så totalt kommer prisen på 1038,-

  7. For å være ærlig så har jeg vært klar over at gebyr kommer om undersøkelsen viser at feilen ikke dekkes av garanti.

     

    Fikk dette på mail når jeg registrerte service:

    Hvis din Notebook er utenfor garantiperioden eller skadet grunnet uaktsom bruk som ikke dekkes av garanti, vil det påløpe et behandlingsgebyr når vi mottar enheten. Selv om du bestemmer deg for å få produktet returnert uten reparasjon, vil du bli belastet på grunn av påløpte håndterings- og transportkostnader på ca 110 ? (EURO).

     

    I og med at jeg var veldig sikker på at jeg ikke hadde vært uaktsom i bruken, og ikke minst fordi kundeservice hos netshop skrev at "dette går på garanti og har ingen kostnad for deg", så gikk jeg ut ifra at dette faktisk stemte. Hvorfor skulle de ellers skrive noe sånt? Blir vel kanskje litt i gråsonen hva jeg har rett på rent juridisk sett, men jeg synes uansett det er dårlig oppførsel av netshop å kreve dette gebyret av meg, sett fra en kundes ståsted. Og når de i tillegg unnlater å svare på en god del av mailene mine, og tøye ut tiden i det lengste er ikke god kutyme. I min mening bør en forhandler være til hjelp for kunden i alle typer saker i et selger-kunde-forhold, i stedet for å motarbeide kunden. Som sagt, min mening.

  8. Heheh, jo er vel ofte sånn at de starter med deler som har høyest sannsynlighet for å bli byttet ut, så bygger de resten av maskinen rundt de delene :)

     

    Når vi snakker om det med åpne kort så er det klart at jeg ikke ville sendt inn pc-en til reparasjon om jeg visste at det var min egen feil. Reparasjonskostnadene er vel gjerne høyere enn nyprisen på en slik sak. Men takk for tipset, ville jo være rettmessig å kreve å få den tilbake uten kostnad, i og med at kundestøtte villedet meg med å garantere at det var en garantisak.

  9. Hehe, hadde det enda vært så vel. Trange tider nå vettu ;) Joda, forbrukerrådet er inne i bildet. Rapporten deres sier vel ganske kortfattet at displayet er knust og at det er min feil, hverken mer eller mindre.

     

    Kakke-på-en-kant-teorien kunne jo vært mulig, men jeg er av natur ganske forsiktig med elektronikk generelt. Dersom en slik skade skulle kommet av min behandling, måtte det ha utgangspunkt i en iboende svakhet fra produksjonen e.l. for det må da gå an å ta i en laptop uten at skjermen ryker.

  10. Dette er en selvforskyldt skade og dekkes ikke av garanti. Skjermen er helt klart knust, noe som ikke skjer av seg selv...

     

    Flott å få en oppklaring på hva som egentlig har hendt, må ha fått hukommelsessvikt og vrangforestillinger. Takk for bedrevitenskapen.

     

    For å være litt alvorlig, vet utmerket godt at jeg har behandlet pc-en forsiktig nok til at skjermen ikke skal kunne sprekke innvendig under normale omstendigheter. Hvorfor skulle jeg lyve i et forum? Kunne sikkert funnet på en mye mer fantastisk historie om jeg var ute etter å svindle.

     

    Dessuten er det veldig korttenkt av netshop å svare en kunde med at "dette går på garanti og har ingen kostnader for deg", og så ikke stå for det i ettertid. Da må de enten være mer forsiktig med hva de lover eller faktisk stå hele løpet ut, det går jo ikke å holde på sånn som de har gjort i dette tilfellet.

     

    Ut fra bildet kan det se ut som et punkt på høyre-midt-i som er hitpunktet. Mest sansynlig et merke på baksiden av skjermen (siden den var lukket).

     

    Hvis skjermen er varm og man hiver lukket igjen, kan dette være en konsekvens at den "sprekker". Er jo bare en som kan svare på hvordan den behandlet før den ble ødelagt.

    Med 4 bærbare bærbare jeg har hatt oppover tida har fortsatt tilgode at skjermen går i stykker.

    Jeg har også hatt flere bærbare oppover årene, blant annet en i jobb som telekommunikasjonsmontør (da ofte litt tøffe forhold for en laptop), har heller ikke før nå opplevd lignende. Skjermen var forresten åpen, og pc-en sto for seg selv på bordet. Brukte den 10 minutter tidligere, og når jeg tok den opp igjen var skaden der. Pc-en er som sagt helt uten ytre merker, riper, skader etc..

     

    Ellers vil jeg takke for alle svarene :)

  11. I slutten av januar kjøpte jeg en asus eee 900 på netshop.no. I slutten av februar ble skjermen ødelagt på pc-en når den lå urørt på stuebordet. Jeg er 100% sikker på at ingen(ting) var borti pc-en (som forsåvidt ikke var lukket) når den lå på bordet i ca. 10 minutter mellom to "økter". Når jeg tok den opp for å bruke den igjen var hele skjermbildet forvrengt: post-44551-1247045238_thumb.jpg

    Overflaten på displayet var helt fin og uten skrammer eller riper, samme med baksiden av skjermen.

     

    Etter å ha klart å berge universitetsoppgaven til min bedre halvdel, skrev jeg mail til netshop (brukte klage-mal fra forbrukerportalen.no). Jeg siterer svaret jeg mottok dagen etter:

     

    Hei.

     

    Denne kan du registrere direkte til ASUS på rma.asus.no

    Feil på denne går på garanti og har ingen kostnad for deg.

     

     

    Mvh

     

    ****** ******

    Netshop Retur/Support

     

    I god tro registrerte jeg på rma.asus.no og sendte noen dager senere inn pc-en for garantireparasjon til a novo som er asus' servicepartner. Etter noen uker fikk jeg mail fra a novo med prisoverslag på reparasjon:

    Kommentar: Prisoverslag på bytte av knust LCD panel

     

    Du har følgende alternativer:

     

    1. Kunde vil at produktet skal repareres for kr 1490 + mva + frakt

     

    2. Ikke repareres, returneres for kr 390,- + mva og frakt for feilsøk etc.

     

    3. Ikke repareres, skrotes av A Novo for kr 0,-.

     

    Ok tenkte jeg, får ta dette opp med netshop. Sendte mail til netshop der jeg informerte om alternativene jeg hadde fått, og at ingen av disse sa noe om at "feil på denne går på garanti og har ingen kostnad for deg". Jeg forklarte nok en gang hvordan feilen oppsto. Når det var gått nesten 14 dager uten at jeg hadde fått svar (selv med purring via e-mail og telefon) tok jeg kontakt med a novo for å forklare situasjonen og spørre om det gikk greit om vi utvidet fristen for å velge ett av de tre alternativene som opprinnelig var på 14 dager. De sa det gikk helt greit, og at de kunne ha pc-en liggende i mellomtiden.

     

    En uke senere fikk jeg svar fra netshop, der de sier at de har snakket med a novo, som sender pc-en videre til netshop da de ikke har fått noe svar fra meg. Alternativene nå var å betale undersøkelsesgebyret og få pc-en tilbake i samme stand, eller å ta saken videre til forbrukerrådet, noe jeg altså gjorde. Skrev brev til forbrukerrådet og la ved all vesentlig dokumentasjon i saken. Forbrukerrådet sendte så brev til netshop, som ikke svarte før det var gått flere uker, da etter skriftlig purring. De står på sitt om at det er fysisk skade på skjermen som åpenbart er min feil.

     

    Det er nå gått over fire måneder siden feilen oppsto, og hele tiden har jeg bedrevet en-veiskommunikasjon med netshop som bruker ukesvis å svare på e-post, og som aldri svarer på alle spørsmålene i e-postene. Nå fikk jeg i slutten av juni en faktura fra netshop som da inneholder undersøkelsesgebyret+frakt (som totalt utgjør 727,-). På fakturaen står det "Knust LCD - Returnert ureparert da anovo ikke fikk svar på reparasjon på 1 1/2 måned."

     

    Javel?! Har jeg plutselig ikke gitt tegn fra meg engang? Maken til uproff oppførsel har jeg ikke vært borti når det kommer til kundebehandling, og jeg har handlet på nett siden årtusenskiftet. Hadde jeg visst at netshop kom til å overse at de tidligere hadde skråsikkert påstått at dette var en garantisak, så hadde jeg straks svart a novo med at de bare kunne drefse pc-en til de evige jaktmarker! Jeg er vel overhodet ikke interessert i å betale nærmere 800,- for en ubrukelig liten pc - er vel ille nok å måtte kjøpe ny uten kompensasjon for den gamle som ble ødelagt uten min påvirkning.

     

    Neste gang vender jeg tilbake til komplett.no - de har (i mitt tilfelle) aldri vært problematisk å forholde seg til, selv om jeg skulle finne samme produkt noen hundrelapper billigere hos netshop.

     

    EDIT: Jeg glemte forresten å nevne denne tråden jeg fant der flere asus-brukere har opplevd samme fenomen med flere forskjellige eee-modeller. Dette velger netshop ikke å kommentere hver gang jeg konfronterer dem med det per e-post.

  12. Saken er at en Recco-brikke (som ofte er sydd inn i klesplagg) kun reflekterer signaler sendt ut av en Recco-detektor. En reflektor koster svært lite å produsere, og om du f.eks. har en sydd fast på ryggen og du ligger begravet i et snøras med magen oppover er sjansen minimal for at refleks-signalet er sterkt nok til at detektoren fanger opp dette. Forskjellen mellom aktive og passive komponenter er *veldig* stor, det gjelder også produksjonskostnadene.

  13. Vært der før eller er det first time?

    8003201[/snapback]

    Er nok første gangen jeg drar til alpene i det hele tatt ;)

     

    Oh YES! Kjenner det kribler i beina etter å kjøre nå :D Holder på å pakke klær og utstyr.. Reiser til Zermatt, Sveits på lørdag morgen :)

    8003175[/snapback]

    Ooh, der er det herlig å kjøre. Var der en helg i fjor, var så absolutt verdt det. Du får håpe på godt vær, og ikke altfor mange turister. ;)

    8003775[/snapback]

    Digg å høre da! Takker for de gode ønskene :)

     

    Lurer på om det kanskje hadde vært sjakktrekk å pakke ferdig i kveld.. Flyet til Gardermoen går 08:25 i morgen :hmm:

  14. Ok, kom tilbake når du lever som fattig student på stipend, eller ellers har det skralt. Som sagt, det prisen som gjør at folk drikker det. I tillegg smaker tuborg så ekstremt mye bedre enn det andre ølet som koster omtrentlig like mye. Prøv en sekser med dahls premium, så skjønner du hva jeg mener. Øl som har en smak varierende fra grei lager til smør(!) fra gang til gang er ikke noe jeg har i meg mer enn nødvendig.

    7888218[/snapback]

    Har jeg så lite penger tyr jeg heller til venefloner og intravenøs injeksjon av teknisk sprit for å bli møkkings, fordi Tuborg smaker skikkelig ille.

  15. Her er en bil eller hundre

    post-44551-1169161635_thumb.jpg

     

    Og her, kornsirkelen over alle kornsirkler! Et endelig bevis på at kornsirkler er hemmelige beskjeder fra utenomjordiske :!:

    post-44551-1169161710_thumb.jpg

     

    Jeg vil se et fly, parkert eller i bevegelse ;)

     

    EDIT: Ok, la akkurat merke til flyet i bildet av kornsirkelen :\ Et annet fly enn det, helst et militært :cool:

  16. Jeg synes egentlig dette er en trist sak :( Altså, man klarer seg jo fint uten kontankt med omverdenen den korte tiden man er i lufta, men det er ikke hovedpoenget mitt. Skepsisen min skyldes heller at om de norske flyselskapene tillater bruk av mobiltelefon i fly (noe det heldigvis ikke ser ut til med det første iallefall) så kommer jeg antakeligvis til å bli dømt for overlagt drap.

     

    Er du nemlig riktig uheldig med plasseringen i flyet, noe jeg antakeligvis kommer til å være (jf. Murphys lov), så havner du mellom to middelaldrende kvinner med over-gjennomsnittet-behov for å snakke om totalt uinteressante, private saker i mobiltelefonen fra flyet kommer over 3000 høydemeter, til det går inn for landing igjen. All konversasjonen trenger naturligvis gjennom øreklokkene samt sov-i-ro-svampene du har stappet i ørene under. Dette er naturligvis noe ethvert oppegående menneske ikke vil kunne takle over en lengre tidsperiode, og resultatet blir sannsynligvis fatalt.

  17. Var i Røldal på søndag. Perfekt underlag, men sikten var null utenfor løypene... Skal til helga også!

    7697417[/snapback]

    Nice :) Ser skiinfo.com melder om 200cm snø på toppstasjonen i Røldal, men jeg regner med dette ikke stemmer heelt nøyaktig :hmm:

    Uansett, dere er heldige.. Her i Tromsø ser det mørkt ut :( Har snødd noe på nyåret, men det virker ikke som om det har noe å si for snødyben i det slappe, stengte lokale anlegget.

  18. Hahahah :D Da skal jeg faen finne den selv :> Kommer tilbake med edit om noen minutter :cool:

     

    Edit: OK da tenker jeg vi dropper det ønsket en gang for alle. Sorry at jeg ødela leken i august :(

    Jeg vil se operaen i Sydney :roll:

  19. Å, gleder meg til sessongen begynner. Nytt utstyr og tur til alpene :cool:

    7363944[/snapback]

    Å? Jeg også :) Hvor/når skal du?

    7366307[/snapback]

     

    Jeg må beklage det veldig sene svaret, men jeg skal til Saalbach rundt 17 feb.

     

    Du da?

    7628186[/snapback]

    Drar til Zermatt 24. februar, gleder meg drøyt mye nå :D

  20. Skulle egentlig tro at "all" elektronikken tilknyttet AAA-laderen kan integreres i transformatoren, og man dermed ikke får noe mer klumpete headset, men kanskje en bittelitt større transformator (noe som egentlig ikke er en *enorm* ulempe). Merkelig om jeg har rett egentlig, for da bør vel dette være noe motorola allerede har tenkt på :hmm:

×
×
  • Opprett ny...