Gå til innhold

Keworkian

Medlemmer
  • Innlegg

    140
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Keworkian

  1. Jeg var vel rundt 15-16 år og hadde bare jobbet noen uker på en liten lokal Jerniabutikk da en litt eldre kar (50-60 år) spurte om vi hadde "sleggefett"?

     

     

     

    haha, klassiker den der :o)

     

    Heh, ja, trur ikke jeg er den første eller siste til å bli spurt om det :)

     

    Til L_C: Det er bare å tenke litt koffert så er det nok akkurat det du trur det er :)

  2. Har selv jobbed i databutikk og følte jeg fikk en god del dumme spørsmål, men det var bare til jeg selv var i en lampebutikk for å kjøpe nytt lysstoffrør og fikk spørsmål om jeg trengte nye startere også? "Hva?" sa jeg og bare så dumt på ekspeditøren :) Da skjønte jeg litt bedre hvordan kundene som var å handlet hos meg følte det....

     

    Er også enig i at vinklingen i tråden her bør gå over fra "dum" til "artig". Men jeg ser heller ikke på denne tråden som å henge ut noen så lenge man ikke går ut med navn til personen eller grundig beskrivelse av særtrekk som personen eventuelt måtte ha. Og har ikke sett noen steds- eller butikknavn heller. De eneste som vet hvem det snakkes om er jo forhandleren og kunden (som eventuelt måtte kjenne igjen hendelsen/spørsmålet), og de visste det vel strengt tatt allerede.

     

    Kan vel også ta med en litt flau historie om meg selv:

    Jeg var vel rundt 15-16 år og hadde bare jobbet noen uker på en liten lokal Jerniabutikk da en litt eldre kar (50-60 år) spurte om vi hadde "sleggefett"? Jeg svarer bare høflig at vet jeg ikke, men at jeg skal spørre sjefen. Er vel halvveis til sjefen da han roper at jeg trenger ikke å spørre, og bare smiler lurt :) Jeg ble nokså rød da det gikk opp for meg va "sleggefett" var :)

  3. Koster live pakka noe? slik det gjør med xbox 360?

    9437774[/snapback]

    nei

    9437777[/snapback]

     

     

    Så man kan spille halo 2 gratis på pc, mens 360 folka må betale?

    9437964[/snapback]

     

    Dette er ikke den samme live pakka som Xbox Live, eller tilsvarende Live del for endel "Games for Windows Vista", bruker (deriblant Halo 2 så vidt jeg har forstått), spill delen må du nok fortsatt betale for er jeg redd.

  4. Er det mulig og kjøpe den tatungen i butikker som elkjøp, expert osv...?

     

    skal du kjøpe den på nett så er det jo 1000kr frakt :O

     

    https://prisguiden.no/product.php?productId=58463

    9077025[/snapback]

     

    Det er det. Liste over forhandlere finner du her:

     

    http://www.tatung.no/tatungsentre.html

     

    Har denne TV-en selv og kan varmt anbefale den. Har ikke brukt den så mye til vanlig TV (da jeg har dårlige signaler på antenna knyttet til den TV-en venter jeg på digitale sendinger fra RikstTV (Var bra bilde på test signalene til RiksTV)), men er veldig bra bilde på filmer spilt av på HTPC og X360

  5. Har akkurat kjøpt et P5B Deluxe hovedkort men sliter litt med at USB portene "resetter" seg selv. Dvs. det virker som dem mister strøm i et halvt sekund før dem kommer tilbake. Dette merker jeg med at f.eks. lyset på tastaturet blinker fort engang og tastene slutter å fungere det halve sekundet.

    Virker IKKE som problemet er på den USB porten som musa normalt er koblet til, men bytter jeg om på tastatur og mus f.eks. så får jeg akkurat samme problem på musa også, mens tastaturet ser ut til å fungere bra da. Altså har problemet oppstått på 3 av 4 portene jeg har testet.

    Problemet virker som det første gang dukket opp på det trådløse Logitech tastaturet mitt etter at jeg hadde puttet i den 5. harddisken, og trudde det først var tasturet som var gåen ettersom det har fusket litt tidligere. Skaffa et Saitek Eclipse tastatur dagen etterpå, men får altså egentlig samme problem der, bare at det funker igjen med engang etterpå uten at jeg må trekke ut og sette i usb kontakten igjen.

    Dette skjer uansett om jeg klokker eller ikke (Core 2 Duo), men aller mest under klokking. Kjører nå på stock speed og det ahr forekommet, men mye sjeldnere.

    Noen som har noen tips hva dette kan være? Ustabil strøm? Kjører en Tagan 480w.

     

    Forresten... rett etter jeg hadde koblet til Saitek tastaturet og kjørte klokket system så skjedde det ganske ofte (kanskje hvert 30. sekund), men virket som det ga seg kraftig etter at windowsen var ferdig med å kopiere en god del filer fra nydisken over til en annen. (kanskje hvert 5. min eller.no)

     

    Update: Ser ut som det ikke bare er USB portene. Skjer det samme med det integrerte lydkortet. Den kjører "auto-sensing" på lydkortinngangene. Altså dukker det opp et vindu som sier at jeg har koblet til høytalere i den og den porten. Dette skjer samtidig som usb greiene. Grunnen til at jeg ikke oppdaget det tidligere er fordi jeg skrudde av auto-sensing'a første gangen det dukka opp...

     

    Specs er som følger:

    HK: P5B Deluxe WiFi

    Minne: Corsair Value DDR2 PC5300

    CPU: Core 2 Duo E6400

    Skjermkort: Sapphire X1900XT 256mb

    Strømforsyning: Tagan 480W

    5 SATA HDD

    2 DVD-rom/brennere

  6. Asus P5W DH Deluxe hovedkort S775 - kr 1 895,00

    Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz Socket775 - kr 1 995,00

    MIST 600W, ATX 2.2, strømforsyning - kr 995,00

    Western Digital Raptor 74GB S-ATA - kr 1 350,00

    XFX GeFORCE 7950 GX2 520M 1GB PCIe - kr 5 295,00

     

    Totalt: 11530,-

     

    Satt opp omtrent det samme fra Netshop også jeg, men her med Extreme Edition a skjermkortet, og alt til noen hundrelapper billigere :p

     

    Ev. en annen disk og kraftigere CPU:

    -Asus P5W DH Deluxe hovedkort S775 - kr 1 895,00

    -Hitachi Deskstar T7K250 250GB SATA2* - kr 715,00

    -Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz Socket775 - kr 2 650,00

    -MIST 600W, ATX 2.2, strømforsyning - kr 995,00

    -XFX GeFORCE 7950 GX2 520M 1GB PCIe - kr 5 295,00

     

    Totalt: kr 11 550,00

     

    *Vet ikke om det var denne disken som det ble referert til. En annen disk man kunne sett på er Seagate 7200.10 til omtrent samme pris, men denne hadde dem ikke inne på netshop.

  7. Sitter i disse dager og tenker på å oppgradere maskina litt og vurderer i den sammenheng å selge de delene jeg får til overs da. Det dreier seg om hovedkort, cpu, ram og skjermkort til den gamle AMD 754 socketen med AGP. Så hadde det vært greit å få noen formeninger om hva jeg kan ta for dette, regner ikke med at det er særlig mye i og med at det er en døende plattform.

     

    (Priser tatt fra prisguiden for aktuelle eller tilsvarende del er skrevet i parantes)

     

    Delene:

    - Athlon 64 2,4GHz (818,-)

    - Asus K8N-E hovedkort (299,-)

    - Corsair XMS3200XLPro Twinx DDR400 1024 - 2x512 (1999,-*)

    - Sapphire Radeon X800 Pro 256mb VIVO (2600,-*)

     

    * Regner med at dette ikke er særlig reelle priser i dag

     

    Så noen som har forslag til ca pris?

  8. Problem:

    Får ikke forwardet porter til maskinen min. Bl.a. port 80 til webserver eller diverse porter til torrentklient. Får "Could not connect to remote server" når jeg prøver å koble på webserveren min fra andre maskiner, enten i lokalnettverket eller gjennom IP'en jeg får tildelt fra bluecom. Får også beskjed om NAT feil i uTorrent uansett hvordan port jeg bruker.

     

    Utstyr:

    D-Link DI-624 router

    D-Link DWL-G520 trådløst nettverkskort

     

    Software:

    Windows XP Pro SP2

    Sygate Personal Firewall (avinstallert uten resultat)

    Windows Firewall (disabled)

    Avast antivirus (avinstallert uten resultat)

     

    Forsøkt:

    - Forwarde port 80 til lokal ip'en i "Virtual Server" i oppsettet til routeren.

    Har også prøvd diverse porter til torrentklienten. Får imidlertid hele tiden beskjed om at disse portene er stengt når jeg kjører portscan på diverse sider. Jeg får heller ikke koblet på på webserveren fra andre maskiner i nettverket. KUN fra min egen maskin som kjører serveren (localhost).

    - Har disablet alle firewalls og antivirus programmer uten resultat.

    - Forsøkt å forwarde porter i routeren til andre maskiner på nettverket. Dette har fungert helt fint, altså må feilen ligge i min maskin.

    - Koble direkte i adsl modemet med kabel uten resultat.

    - Utforske delte mapper og filer på min maskin FRA andre maskiner på nettverket. Dette har fungert fint.

    - Resatt routeren til fabrikkinnstillinger.

    - Kjørt Spyware S&D og reparert alt den har reagert på

    - Kjørt "Set up a home or small office network"

     

    Mer info:

    Det har fungert helt fint tidligere men plutselig en dag for et par uker siden merket jeg at torrentklienten hadde et rødt lys som indikerer NAT feil. Dette har skjedd tidligere også og da har det holdt å skifte til en annen port. Dette hjalp imidlertid ikke denne gangen.

    Tenkte deretter at kanskje bluecom hadde fått en ny policy som gjorde at de stenge andre porter en de helt vanligste. Dette viste seg i ettertid og ikke være tilfelle da, som nevnt tidligere, porter som ikke fungere på min hovedmaskin fungere helt fint på andre maskiner i nettverket.

    Det bør kanskje nevnes at jeg har vært litt flinkere å holde hovedmaskinen mer oppdatert med patcher og lignende gjennom windowsupdate. Så vet ikke om det kan være en patch som har laget noe krøll.

    Jeg får heller ikke startet Windows Firewall/ICS tjenesten. Prøver jeg å starte denne får jeg bare beskjed om at tjenesten ikke kunne starte enten fordi den ikke er aktivert eller fordi det ikke er noen enheter knyttet til tjenesten (får heller ikke startet den gjennom egenskapene for nettverkskortet da tjenesten ikke er tilgjengelig)

  9. Har allerede bestilt overføring til ny ISP etter Ventelo overtok. Ble overført fra bluecom utbygget sentral til sentral med telenorlinjer fordi kapasiteten på min gamle sentral var sprengt. Men fikk beskjed om at hastigheten min bare ville gå ned fra 4400 til 4100, noe som forsåvidt var greit. Men etter omkoblingsdagen kom hadde jeg bare rundt 3000. Ringte support (stod lenge i kø) og forklarte at jeg hadde 4400 linje før og var blit koblet om og hadde nå bare 3000. Fikk da beskjed om at jeg måtte sende inn et skjema med hastighetsmålinger fra forskjellige tider på døgnet. Sendte inn dette og fikk beskjed om at de ikke kunne se noen feil og at jeg måtte regne med endel til overhead. Sendte mail tilbake og spurte om dette gjaldt UDP protokollen også som lå på det samme. Da først var det noen som fortalte meg at jeg stod inne i systemet demmes med 3100 linje. Og jeg har hele tiden fortalt dem at jeg skal ha 4000 linje.

    Men jeg gadd nå ikke å rote så mye mer med det og i stede begynte å se etter ny ISP. Men for å finne ut om jeg ville trenge montør eller ikke så måtte jeg først finne ut om jeg var på telenor eller bluecom sentral. Første gang jeg ringte, etter å ha stått i kø i 30 min ca fikk jeg beskjed om at jeg var tilkoblet bluecom sentral. Dette syntes jeg hørtes merkelig ut da jeg undersøkte hastighetspakkene til bluecom siden 3100/448 er hastigheter de har for kunder på telenorsentraler. Ringte derfor på nytt og denne gangen fikk jeg beskjed om at jeg var på telenorsentral. Så det er ikke med særlig tungt hjerte jeg forhåpentligvis blir overført til ny ISP om ikke så alt for lenge

  10. Et annet alternativ er å bruke luft (under trykk) på boks og blåse bort støvet, og fange det opp med en støvsuger (hvis man ikke ønsker å pirke borti komponentene med en støvsuger). Men enkelte ting som kjøleribbe f.eks. på cpu kan være vanskelig å få rengjort kun med luft, da kan du prøve det tipset som ble gitt ovenfor.

×
×
  • Opprett ny...