Gå til innhold

Løpemann

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Løpemann

  1.  

     

    Problemet i verden er overbefolkning. Det spiser opp gevinsten av alle gode miljøtiltak.

     

    Problemet er bortskjemte nordmenn og andre i vestlige land som har et helt forjævelig forbruk. Når en person i Norge forurenser like mye som mange familier/liten landsby i Afrika så burde vi pent klappe igjen med å forsøke å finne andre syndebukker. Og hvorfor er f.eks Kina så høyt på forunsingens-listen? Jo, fordi de må produsere all dritten vår, slik at det blir en skjevhet her.

     

    Men befolkningensveksten er ikke uproblematisk, og bør også arbeides med. Allikevel, vi i den vestlige verden er hovedproblemet. Å hevde noe annet er å bekrefte vår egoisme og manglende selvinnsikt.

    Skrevet av en som har brukt flere produkter produsert eller basert på Fosile Energier på å skrive dette inlegget her.

    Pc og Fiberkabler og selve internettbruken er ikke dokumentert Miljøvennlig.

    Men det er sikkert ikke viktig.

    Kverulant. Mener du at det ikke er mulig å redusere privat forbruk? Nei, vi klarer ikke å slutte med ALT som belaster miljøet. Men vi kan kjøpe noe mindre klær og bruke dem lenger, bytte elektronikk noe sjeldnere, pusse opp huset litt sjeldnere, redusere unødvendig bilkjøring (jeg sa ikke kutte ut bilen helt!), kaste mindre mat osv osv. Kom ikke å si at det umulig å sløse mindre. At vi sparer penger er jo en hyggelig bonus.
    • Liker 3
  2.  

    Jeg har jo lurt på om det går an å lage en strøanordning på tyngre kjøretøyer som blåser ut sand foran hjulene ved aktivering av abs/esp slik som man har på tog.

    Noe liknende fantes på større kjøretøyer i gamle dager, men da snakker vi om over 30 år siden. Og jeg er enig, noe slikt hadde vært praktisk i våre dager også.

     

    For et par år siden var det en ulykke ved Eidsfoss, veien var speilglatt, men ishinnen var knapt synlig. Det så ut som svart asfalt. Av en eller annen grunn kom det på nyhetene, og en gruppe hadde vært på befaring og uttalet seg til media. Neste dag kjørte jeg samme strekning, og det var samme uhyggelige glatte og lumske forhold. De kunne umulig ha strødd. Da er det greit å strø selv etter behovet.

    Hvordan skal da selvkjørende biler klare å se at veien er speilglatt i slike tilfeller??

×
×
  • Opprett ny...