Gå til innhold

สูง โทรลล์

Medlemmer
  • Innlegg

    71
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av สูง โทรลล์

  1. Jeg lar mine munnbind ligge 10 dager i romtemperatur før de brukes på nytt. Hadde vært greit med en vitenskapelig test om dette er godt nok og hvis ikke hadde det vært fint med en god oppskrift på hvor mange dager og hvilken temperatur som er optimal for raskest mulig gjenbruk opp mot energieffektivitet og lengst mulig levetid på masken. De som har symptomer bør nok i alle tilfeller kaste brukte munnbind rett i søpla

    • Liker 2
  2. Hadde problemer med å få lastet ned appen da jeg måtte laste den ned på en telefon med norsk playstore region. Jeg og alle mine venner har utenlandsk playstore region så blir mye knot med å få tak i apk filen for manuell installasjon. Veldig mye arbeid og så er vel nytten svært lav da den ikke engang varsler om korona smitte hvis man tungekysser 14 minutter med en smittet, men hvis man har gjort det i 15 minutter eller lenger så blir man jo varslet siden man da har man plutselig stor sjanse for å være smittet. Den burde nok bytte navn fra smittestopp til smittetopp

  3. Er veldig godt fornøyd med Ice men samtidig veldig misfornøyd med Telia. Mine ice+ data mister dekningen fordi våre samsung mobiler nesten alltid foretrekker Telia sine basestasjoner. Da hjelper det lite med 1000 gb data og 6 gb Telia data fordi selv i godt dekningsområde så bruker mobilen fortsatt Telia sitt nett og når de 6Gb er tomt ja da er det slutt. Fryktelig irriterende og kundeservice har ingen mulighet til å hjelpe meg når jeg ber om reservasjon mot oppkobling i telia sitt nett. Den dagen Ice lar kundene sine reservere seg mot oppkobling i telia sitt nett enten permanent eller midlertidig igjennom ice appen, den dagen tror jeg Ice sin kundevektst til eksplodere. Jeg har gått over til Telia x mens jeg venter på at Ice skal ordne dette problemet og jeg håper det skjer fort fordi jeg vil bruke et rent ice abonnement med masse ice+ data :-)

     

    • Liker 1
  4. Jeg forstår ikke hvorfor telenor ikke lanserer deres utmerkede sms og wifi tale app for android og iphone også i Norge. Den har vært i bruk i thailand i 2 år nå av Telenor eide Dtac. Den gir deg tilgang til Telenors Dtac mobilnett via internett og gjør at sms og samtaler kan utføres uten mobildekning og det fra hele verden. Selv sms koder for å sjekke saldo virker utmerket og i teorien burde også bank id fungere med appen. Appen hadde RCS støtte i starten for 2 år siden men det ser ut som at støtten for bilder og chat nå er tatt bort.

     

    Denne Telenor eide appen burde være installert på alle android og iphone mobiler og burde vært kjøpt opp av google sånn at det kunne blitt standard i alle mobiler for samtaler og RCS sms. Den er faktisk ikke avhengig av sim kort i telefonen i det hele tatt så ditt telefon nummer og sms kan mottas i appen usansett om du har sim kort i telefonen eller bytter sim til annen operatør. Du kan selv velge om nummeret skal styres til sim kortet eller til appen fra menyen i appen og du kan endre instillingene etter behov når som helst når det passer deg

     

    http://www.dtac.co.th/en/info/dtac-call.html

     

    dtac call is an application for dtac customers who own one or more than one mobile phone number to manage incoming and outgoing calls up to 5 mobile phone numbers, including sending-receiving text messages and enjoying all special privileges from dtac reward. You can simply connect dtac call via any internet connection (both SIM card and WiFi) in both domestic and international. (Incoming and outgoing calls through dtac call application via dtac SIM card will not be charged for Internet usage.)

     

    obj-all-phone-01.png

  5. Takk og velkommen Ice. Dette likte jeg! Nå sies det faste bredbåndet opp og Adsl modemet og hjemmerouteren leveres på el-retur. Nå er det bare Onecall og Telenor igjen som gir minimal data til dyr pris. Neste blir vel Onecall med et middelsmådig tilbud, og til slutt Telenor med et enda dårligere tilbud (les lav hastighet men høy pris).

    • Liker 1
  6. Ice gir deg 30 Gb til 499 i måneden. Hastigheten begrenses til 0,064 Mbit når kvoten er brukt opp. Hvis du bruker opp kvoten første dagen så kan du fortsette å laste ned 20,7 GB til før måneden er slutt. Telia og ice lar deg laste ned med 3 Mbit og det tilsvarer 972 Gb per måned. Så 20 ganger mer data hos Telia og Ice til samme pris som ice sitt 30 Gb abonnement.

     

    Se volum vs hastighet her:

    (Trykk på bildet for full størrelse)

     

    post-444972-0-26560300-1549047774_thumb.png

    • Liker 1
  7. Klarer meg fint med 5GB i mnd jeg. Jeg "klager" fordi operatørene lyver oss rett i trynet når de lanserer disse abonnementene som fri bruk. Så ja, jeg er glad når forbrukertilsynet tar tak i dette.

     

     

    Hva skjer hvis du bruker opp dine 5 GB? Går du da over på 1 kr per MB? Eller blir hastigheten satt ned til 0,064 Mbit? 5 GB holder til 3 timer streaming i 1080p. Med Telia og chili sine abonnement fri bruk (les: 24 timer i 30 dager) kan du streame 1080p i 720 timer i løpet av en måned, dag og natt uten stopp. Du kan derimot ikke streame 720 timer med 1060p eller 4k med Telia og Chili sine abonnement på grunn av begrensingen av hastighet, da vil du oppleve avbrudd og en del venting. Du kan derimot bruke offline mode i nettflix og laste ned filmen i 4k eller hva du måtte ønske og se den senere når den er lastet ned.

     

    Hvis du streamer med 100 mbps så ville dine 5 GB med data holde i 7 minutter. Vil du ønske å streame 4k 60 på mobilen din eller er det kanskje bedre å begrense videokvaliteten? Ikke alle skjønner hvordan de skal begrense streaming hastigheten. Som standard er youtube satt til å automatisk å velge best mulig kvalitet etter hvor høy hastighet du har på internett.

  8. Det var joggu på tide. Kanskje "enkelte nettaviser" nå; med det i hånden; også kan passe på å bli litt mer kritiske til hva de skriver. Samtidig så behøver vi tydeligvis ett nytt og ikke så tafatt Forbrukertilsyn. Gjerne ett med "b*ller" som faktisk våger å uttale seg- og gjøre noe før det er "for sent". 

     

    Og dessverre tar det nok bare timer før Lars Ryen åpner kjeften og uttaler seg igjen om hvor urettferdig verden kan være. Han har nok allerede drømt opp noen nye løgner og fantasier.

     

    Riktig, han holdt ikke det han lovet. Han skulle ha kommet med hastighetsbegrenet internett fra første stund og sluppet unna de som absolutt skulle teste ut hvor mye data de klarte å pumpe igjennom mobilabonnementet sitt før det ble stopp. Begrensningen av delingen av internett var også tåpelig. Alle forstår hastighetsbegrensinger på internett siden det er vanlig markedsføring fra da ADSL ble lansert for rundt 20 år siden og fortsatt gjelder for alle fast bredbåndslinjer.

     

    20mbit til 700 per mnd? Når 4G takler 10x dette på maks, og 5G rett rundt hjørnet? Og til 700?! Hallo?

     

    10 mbit koster 175 kr i måneden i Thailand inkludert Iflix som er er Thailands "netflix". Telenors Dtac klaget på at Thailand har verdens dyreste mobilfrekvenser og unnlot derfor å kjøpe 900 mhz frekvenser av den grunn. Dtac måtte allikvel kjøpe siden de manglet frekvenser og har nå kjøpt frekvensenblokker i 900 mhz båndet og det kostet

     

    Total Access Communication (DTAC) subsidiary DTAC TriNet won a 900 megahertz licence for 38.06 billion baht, in a sole bidder auction Sunday. 

     

    https://www.bangkokpost.com/business/telecom/1566166/900mhz-licence-purchased-by-dtac

     

     

     

     

    • Liker 2
  9. I mange land så selges abonnementene som Ubegrenset BRUK med 4 mbps hastighet og flere andre hastigheter. Chilli og Telia kompliserer dette og med å ha lansert et HYBRID produkt med litt fri hastighet og resten begrenset og dermed åpner opp for kverulanter som vil klage eller rett og slett ikke skjønner hva det handler om.

     

    Saken hander om at det ikke lenger er en kvote av data, som når den er brukt opp så koster det 1 kr per MB i overforbruk og da kan det i teorien koste 1000 kr for hver GB data. 1 TB data er 1000 GB og 1000 kroner ganger 1000 er 1 million kroner!

     

    Dette får man nå for rundt 500 kroner så jeg vil nok ikke påstå at kundene bør føle seg snytt!



    Sånn her markedsføres ubegrenset data i Thailand av Telenors Dtac. Unlimited Internet with No Speed Drop (fra hastigheten du har kjøpt)

     

    Prisen 650 Baht er 175 kroner for 30 dager, fra dagen du bestiller og ikke fra 1 dagen i måneden som er vanlig i Norge. Prisen er inkludert abonnement på Iflix som er Thailands Netflix kopi

     

    Telenor sier kundene i norge ikke vil ha sånne mobilabonnement. Jeg oppfordrer alle som vil ha sånne abonnement til å kontakte Telenor på kundeservicen og fortelle dem at dere ønsker det! Link til Telenors kundeservice her: https://www.telenor.no/privat/kundeservice/kontakt/

     

    Se alle Net No Limited mobilabonnenentene til Telenors Dtac her: https://www.dtac.co.th/en/prepaid/products/net-no-limit.html

     

     

    Eksempelbilde under: Klikk på bildet for full størrelse!

     

    post-444972-0-14319800-1548849987_thumb.png


    • Liker 2
  10. Det nye er at nå har de begynt å ta betalt for hastighet, ikke for mengde. Vanligvis når man betaler for mengde så får du veldig lite data men betaler dyrt. Det er blitt helt vanlig i mange andre land med hastighet istedenfor volum på mobil så norge er bare et par år etter i tid. Det som gjenstår nå for at norge skal få samme valgfrihet som vi har i andre land, er at man begynner å selge abonnementene med kun hastighetsbegrensninger og ikke noe volumbegrensning. Det kalles også ubegrenset forbruk, bruk maks av hva hastigheten på nettet ditt er så kan de som er interesserte begynne å kalkulere hvor mange gigabyte det teoretisk er mulig å laste ned.



    Jeg ønsker at disse abonnementene lanseres i norge, uten volumbegrensning, kun med hastighetsbegrensning fra første MB:



    Feks.

    1 mbps til 99 kr måneden (for bestefar og 7 åringen)

    2 mbps til 149 kr måneden

    4 mbps til 279 kr måneden

    6 mbps til 350 kr måneden

    8 mbps ti 400 kr måneden

    10 mbps til 450 kr måneden

    15 mbps til 550 kr måneden

    20 mbps til 700 kr måneden.



    Når det kommer så er det mange som ikke trenger kablet internett lenger, og de fleste vil da ikke trenge wifi routeren lenger heller. Alle kan ha hver sin private internett sim på sin mobil og dele internett fra mobilens wifi hotspot for å koble datamaskinen til internett.



    Også har jo Telia mulighet til databoost med maks hastighet i 1 time for de som virkelig har hastverk i de situasjonene det er nødvendig. Det koster litt ekstra men det er valgfritt om du vil kjøpe databoost eller ikke



    Ideen med fri hastighet de første 5 gigabytene per dag er kanske bra for mange, men jeg hvis det skulle være en god ide så ville jeg nok heller ønsket å kunne få den høyere hastigheten når jeg har behov for det. Så kanskje en kvote med databoost på 1 time kunne inkluderes i abonnementene og at man kan velge å slå databoost av og på med en app på mobilien som teller ned minutt for minutt helt til 0 minutter, og at man da kan kjøpe ny databoost hvis man trenger mer høy hastighet.



    Jeg har aldri hørt noen som har fast internett linje og fiber som faktisk noen gang har regnet på hvor mange gigabyte de faktisk kan klare å forbruke på en måned eller forsøkt å teste ut det.

    • Liker 6
  11. Ikke vanskelig å forstå hva du mener når du nå skriver det litt mer i klarttekst. Men ganske klønete formulert i opprinnelig innlegg ja. Og fortsatt ganske på siden av hva artikkelen og øvrige kommentarer handler om.

     

    Det vi snakker om her er jo at hastighet blir strupet etter forbruk. Det skjer ikke med bredbåndslinja. Uavhengig av bruk. Så villkårene er så absolutt ikke like mellom mobil og kablet internett. På mobil betaler man for mengde, på kabel betaler man for hastighet.

     

    Det nye er at nå har de begynt å ta betalt for hastighet, ikke for mengde. Vanligvis når man betaler for mengde så får du veldig lite data men betaler dyrt. Det er blitt helt vanlig i mange andre land med hastighet istedenfor volum på mobil så norge er bare et par år etter i tid. Det som gjenstår nå for at norge skal få samme valgfrihet som vi har i andre land, er at man begynner å selge abonnementene med kun hastighetsbegrensninger og ikke noe volumbegrensning. Det kalles også ubegrenset forbruk, bruk maks av hva hastigheten på nettet ditt er så kan de som er interesserte begynne å kalkulere hvor mange gigabyte det teoretisk er mulig å laste ned.

     

    Jeg ønsker at disse abonnementene lanseres i norge, uten volumbegrensning, kun med hastighetsbegrensning fra første MB: 

     

    Feks.

    1 mbps til 99 kr måneden (for bestefar og 7 åringen)

    2 mbps til 149 kr måneden

    4 mbps til 279 kr måneden

    6 mbps til 350 kr måneden

    8 mbps ti 400 kr måneden

    10 mbps til 450 kr måneden

    15 mbps til 550 kr måneden

    20 mbps til 700 kr måneden.

     

    Når det kommer så er det mange som ikke trenger kablet internett lenger, og de fleste vil da ikke trenge wifi routeren lenger heller. Alle kan ha hver sin private internett sim på sin mobil og dele internett fra mobilens wifi hotspot for å koble datamaskinen til internett.

     

    Også har jo Telia mulighet til databoost med maks hastighet i 1 time for de som virkelig har hastverk i de situasjonene det er nødvendig. Det koster litt ekstra men det er valgfritt om du vil kjøpe databoost eller ikke

     

    Ideen med fri hastighet de første 5 gigabytene per dag er kanske bra for mange, men jeg hvis det skulle være en god ide så ville jeg nok heller ønsket å kunne få den høyere hastigheten når jeg har behov for det. Så kanskje en kvote med databoost på 1 time kunne inkluderes i abonnementene og at man kan velge å slå databoost av og på med en app på mobilien som teller ned minutt for minutt helt til 0 minutter, og at man da kan kjøpe ny databoost hvis man trenger mer høy hastighet.

     

    Jeg har aldri hørt noen som har fast internett linje og fiber som faktisk noen gang har regnet på hvor mange gigabyte de faktisk kan klare å forbruke på en måned så hvorfor skal det være et stort tema når det gjelder mobilt internett?

    • Liker 2
  12. Så du mener at hvis jeg bruker mer enn en kvote bare min internettleverandør kjenner til, så vil hastigheten min strupes? Og når jeg da ringer og klager, så vil de forklare at jeg har brukt opp kvota mi?

     

     

     

    Hastigheten din ER strupet. Du får den hastighteten du betaler for. Hvis du betaler for 10 mbit linje så får du 10 mbit linje. Hvis du betaler for 100 mbit så får du 100 mbit og du kan laste ned så mye du klarer. Hvis du kjøper chili eller telia x så får du 3 mbit linje og kan laste ned på 3 mbps 100 prosent av tiden i løpet av den måneden du betaler. I Teori kan du ikke laste ned mer enn litt over 1000 MB på grunn av at hastigheten er 3 mbps. Du kan laste ned dobbelt så mye data i løpet av en måned hvis du har 100 mbps internett linje hjemme enn om du abonnerer på en 50 mbps linje. Sånn er det bare. Kjører du bil i 100 kmt så kommer du dobbelt så langt som om du kjører i 50 kmt på samme tid. Vanskelig å forstå?

    • Liker 2
  13. Mobilnettet er ulikt fibertilkoblingen mange har hjemme. Det samme gjelder hvis du kobler til wifi router hjemme og alle i familien bruker wifi samtidig. Det er nok at 19 åringen som sitter og laster ned torrents og streamer 4k gjør nettet tregt for alle andre i familien. Det er muligens 4 i familien og 3 opplever da at nettet er tregt. Offentlige wifi stasjoner er som regel veldig veldig trege på grunn av mange brukere.  En mobilmast er som en wifi router men her er det ikke 4 stykker som er tilkoblet samtidig, det er hundrevis eller tusenvis som deler hver basestasjons kapasitet. Hvis alle skal få full fart fra en basestasjon så må det bygges en basestasjon pr. bruker men det er ikke mulig på grunn av at det er ikke nok frekvenser tilgjengelig for det. Hver frekvensblokk koster milliarder. Mulig dere som vil ha 500 mbps med fri nedlastingsmengde kjøper frekvenser og bygger egen basestasjon hvis dere har flere hundere millioner eller milliarder å bruke på det da :-) Alle som leverer fiber eller kabel internett leverer faktisk hastighetbegrenset nett og det eneste som er nytt nå er at mobilt internett får samme vilkår som kablet internett. Hvor mange klager til sin internett leverandør og sier hvorfor får jeg ikke ubegrenset? For barn som leser dette vil jeg forklare dette på en annen måte. Tenk deg at du har bursdag og inviterer hele klassen på burdagsfest. Du har en stor kake som alle skal få sin bit av. Hvis en bølle i klassen tar et dobbelt så stort kakestykke, eller kanskje halve kaka for seg seg, så blir det mindre kake å dele for resten av klassen. 

    • Liker 2
  14. Men med den logikken er Telia sitt ett 4TB abo da...

     

    Nei, Telia har også 3 mbps og hvis du laster ned 24 timer 30 dager i uka så ender du opp med litt over 1 TB data som er mulig å forbruke i den måneden. Hvis hastigheten er den dobbelte, altså 6 mbps så ville du klart å laste ned 2 TB data på en måned. Så hvis du laster ned 24 timer med 300 mbps i 30 dager så ville du klart å laste ned 100 TB data som er 100 000 gigabyte. Så tenk deg fri hastighet og fri kvote så kan du begynne å forstå at hastigheten eller volumet er nødt til å begrenses i et mobilnettverk.

    • Liker 1
  15. Blir ikke da dette aboet 150GB-abonnement med lavere pris? :)

     

    Faktum er at dette blir et 1 TB abonnement med hastighetsbegrensning på 3 mbps. Det er det man får ut av det hvis man bruker nettet maksimalt 24 timer i 30 dager. Chilli må selv kjøpe data siden de ikke eier mobilsenderne og chili betaler i volum.

     

    Presis.

     

    "Fri data er en arbitrær mengde data som vi definerer hva er. I dette tilfelle opptil 5 GB per dag. 40 GB per mnd er ikke fri data."

     

    Retorikken deres har absolutt forbedringspotensiale. Det hadde forsåvidt vilkårene deres også, men etter alt å dømme har de nå forbedret seg kraftig på dette vesentligste punktet.

     

    Nei, ikke 40 GB data! Du kan bruke litt over 1000 GB på en måned hvis du har nedlastinger gående 24 timer i døgnet 30 dager måneden med 3 mbps hastighet! (Med fratrekk volum for opplasting, det er umulig å kun laste ned data uten å sende litt trafikk andre veien samtidig)

     

     

  16. Da gjenstår det bare at de kutter ut den latterlige hastighetssperren og slutter å kaste ut storforbrukerne da.

     

    Hastighetsperren er faktisk veldig nyttig. Med fri fart vil youtube automatisk velge beste kvalitet og det helt unødvendig fordi folk flest ser ikke forskjellen og skjønner ikke at de storbruker data som gjør at batteriet går fort tomt. Med sperren så blir kvaliteten bra nok for de fleste. Mobilnettet er ikke bygget for at alle folk i landet skal streame video på maks kvalitet!

    • Liker 2
  17. Dette er helt ny variant som jeg ikke har sett noen andre operatører har, ikke engang i thailand. Dette er nok det de fleste vanlige nordmenn trenger og dermed så vant chilli over telia. For at jeg skulle blitt helt fornøyd ville jeg ha ønsket  samme valgfrihet vi har i thailand der vi kan velge 1 mbps abonnement, et 2 mbps abonnement, et 4 mbps abonnement og et på 6 mbps abonnement. Da kan hele norge bruke nettet samtidig og antakeligvis få den lovte båndbredden uten at kapasiteten blir knekt. Dere kan godt komme med forhåndsbetalt 1 års abonnement som vi bruker i thailand. Det tror jeg mange ønsker i norge også for å slippe faktura maset. Velkommen Chilli og takk for det!

    • Liker 1
  18. Telenor Dtac i Thailand gir deg fri internett med 64 kbps på kontantkort hvis du ikke har noe datapakke. Hvis du vil kjøpe ubegrenset datamengde med10 mbit hastighet datapakke for 30 dager så koster det 650 baht 175 kroner for 30 dager som starter å telle fra det sekundet du kjøper pakken og til samme sekundet på dagen 30 dager senere!

     

    post-444972-0-14319800-1548849987_thumb.png

×
×
  • Opprett ny...