Gå til innhold

Topper Harley

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Topper Harley

  1. Jeg er 42 og kan si at jeg helt klart tilhører unntakene for denne regelen. Elsker å oppdage ny musikk og bruker ofte tid på å surfe både på Youtube og Spotify med det som formål og jeg bruker ofte låtradio på Spotify for å få nye impulser. Har oppdaget mye bra musikk på den måten.

     

    Riktignok er det mye innenfor de samme sjangrene som jeg vanligvis hører på, men ikke alltid. Har fått høre fra folk jeg kjenner at jeg har en nye "schizofren" musikksmak. Her går det i alt fra Kari Bremnes til Dimmu Borgir. :p

     

    Du er ikke alene om å ha så bredt spekter i musikksmaken.

  2.  

    Har hatt med systemkamera på ferie. Men tror at med denne utviklingen kommer man I fremtiden se færre og færre med systemkamera. For meg er foto en hobby, men kommer til å kjøpe en mobil med godt kamera som jeg alltid har med. Da får jeg se om hvor mye systemkamera og flere objektiver blir brukt. Det er vel som med god lyd, MP3 gjorde det så lett å få musikk lastet net at man så gjennom fingrene på kvalitet. Til oss vanlige amatører blir nok mobilen godt nok, hvis ikke det skjer noe drastisk på kamera fronten. NB. Mine gamle LPer og CD plater ligger bare hjemme. Har ikke dedikert plate eller CD spiller, men har spotify.

     

    Tja,

     

    Det er jo ikke som om kameraprodusentene har stått stille heller de siste årene. Speilløse systemkameraer har jo revolusjonert alt, og til og med mange av de aller beste proffene har gått bort ifra Canon/Nikon DSLR.

     

    Og idag får du knallgode systemkameraer som ikke tar noe særlig stor plass som f.eks Olympus Pen eller Sony A6300. Vet ikke med deg, men å ha et kamera som kan ta bilder man også kan nyte å se tilbake til om en 5-10 år eller enda lenger ut i framtiden er noe veldig mange glemmer å tenke på.

     

    F.eks de med unger. Tenk når ungene vokser opp, og ser at hele barndommen deres ble dokumentert med noen grøtete bilder tatt med en telefon. Det var kanskje greit for vi som vokste opp på 80-tallet, men vi burde vel ha kommet lengre nå?

    Hva er det som har skjedd på kamera fronten de siste årene? De er jo fremdeles bare de aller dyreste som har 4K video, en teknologi som snart burde være i alle systemkamera. Etterfølgeren etter mitt tidligere systemkamera Canon 80D har fremdeles bare FHD noe som er helt latterlig med tanke på prisen.

  3. Synes siste setning oppsummerer ganske godt.

     

    "Men har du råd og lyst har du også lov, og da kommer du sannsynligvis til å bli fornøyd. Som vanlig."

     

    Slik er det med de fleste Apple-produkter. Dyre, men vanvittig fornøyd brukerbase. :) Skal nok se om jeg klarer å motstå denne. Det som virkelig frister her er kameraet. Note 8 er alternativet, og da er det kun en tusenlapp i forskjell. Det er AR og all funksjonaliteten verdt.

     

    Imidlertid er det fortsatt 11 000 kr, og det er en vanvittig sum.

     

    Jeg kjøpte en imac den var jeg overhode ikke fornøyd med, dyr og treg som et helvete.
  4. Fryktelig stiv pris mtp at Xiaomi regnes som et billigmerke. Ja da, sikkert en flott telefon, men likevel.

     

    Du må betale for alle de andre som skal tjene på den før den kommer i butikken. Xiaomi har strålende byggekvalitet i forhold til mange andre telefoner i prisklassen over 5000. Du kan jo ta LG V10 som kom i fjord, den kostet rundt 6500 og er en skikkelig plastikk telefon som føles som den burde ha kostet under 2000. Hvordan forklarer du det?

  5.  

     

     

    Iwill tar et kraftig prispåslag her. Den modellen de skal selge for 7950 NOK, koster 3999 CNY i Kina (ca. 4800 NOK). Blir nok mye billigere å bestille fra Amazon eller Aliexpress.

    Så må du plusse på 25% mva, gebyr på ca. 2-3% for å motta betaling, frakt, mottak, registrering, pakking og markedsføring for salg, lønn til ansatte, arb.giver avgift, forsikringer, husleie, svinn (garantier, reklamasjon etc) osv.

    Etter mva er det kun 6360,- igjen av 7950,- og det er ikke veldig god margin.

     

    Tror du egentlig at du kommer til å betale 25% mva gebyr på 4800kr hvis du kjøper denne fra Aliexpress? Tipper de skriver ned verdien på mobilen til en 500 - 700 kr som det kommer til å stå på pakken, vips så har du betalt bare 200-300 kr i gebyr osv..

     

    Er du riktig heldig så skriver de at pakken er gave, og vips så betaler du kun 4800kr for mobilen, mange plasser så får du gratis frakt også fra Kina.

     

    Tipper du ikke har handlet mye fra Kina 

     

    Kjekt å gjøre seg til svindler for å spare et par tusenlapper! :w00t:

    Tror du forresten pakken er forsikret for hele verdien til mobilen når de sender på denne måten? (svaret er nei)

    Du har ikke handlet mye på nett. Kjøper du den gjennom ebay og den er skadet eller ikke kommer frem så får du pengene igjen.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...