Gå til innhold

ChrisSmith

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ChrisSmith

  1. Hei!

     

    Jeg er over gjennomsnittet interessert i belysning og har noen spørsmål angående dette.

     

    Nå bruker jeg DIALux og skal beregne belysningsstyrke for ett bygg, som inneholder kontor, møterom m.m.

     

    Krav i NS (husker ikke nr) sier at lux i kontor må være minimum 500.

     

    Gjelder dette kun på skrivebord? Eller er det gjennomsnittlig for hele rommet?

     

    Takker for svar!

  2. Kan det være en tvangslidelse? Slik at du tror du må runke for å unngå skjelving. Skjelving = innbilt sykdom. Runking = ritialet.

     

    Anonymous poster hash: 9969a...b29

     

    Tror ikke det er tvangslidelse, men kan være i veldig liten skala.

     

    Jeg er en veldig teoretisk person og tenker at om jeg skjelver, er det en medisinsk grunn til akkurat dette. Det kan være at hjernen er blitt så vant til belønning av runking, at når det ikke oppstår lenger vil kroppen reagere negativt, derav skjelving...

  3.  

    Det som har hjulpet meg er trening, psykolog og kosthold.

    Og det kan være at du bare får dårlig samvittighet fordi du føler at du ikke har noe annet her i verden, og få venner evt, og man kan føle seg rett og slett udugelig, og litt skamfull. Tipper at du har kanskje har fikset litt for mye på runkingen, mens det egentlige problemet ligger et annet sted?

     

    I beste fall så er det kun en fase og det vil bli bedre, tro meg - MEN du må stå for endringen selv. Det er ingen andre som kan fikse alt for deg.

     

     

    Anonymous poster hash: 28e0e...884

     

     

    Ja, det stemmer nok at jeg må stå for endringen selv.

     

    Når det kommer til trening og kosthold ligger jeg langt bak, men er noe jeg skal bli bedre på og få inn rutiner. 

     

    Om det ikke funker må jeg bare prate med psykolog. Takk for svar!

  4.  

     

    Jeg har i det siste lest at dopaminmangel kan føre til avhengighet, noe orgasme vil fikse, da det utløser dopamin fra hjernen. 

    Motsatt. Belønningssenteret i hjernen stimuleres av signalstoffet dopamin. Alt fra sex, trening, mat, rusmidler osv. utløser dopamin. I ytterste konsekvens så kan du blir avhengige av ulike ting som utløser store doser med dopamin, spesielt rusmidler.

    Dopamin kalles «kroppens eget morfin».

     

     

    Jeg har forsøkt å slutte å masturbere, da dette går utover mitt sosiale liv, men greier maks 1 uke av gangen.

    Du runker så mye at det går utover ditt sosiale liv? På hvilken måte?

     

    Runkingen har rett og slett blitt en avhengighet. Jeg tenker på det hele tiden og stopper jeg å runke begynner jeg å skjelve på hendene og utløser stress og depresjon. 

     

    Runking gjør meg avslappet, men gir samtidig dårlig samvittighet og jeg sliter å snakke med andre, møte blikket osv. 

     

    Jeg lurer på om det er noe jeg mangler av tilskudd i kroppen, derav kommer Tyrosin inn. 

  5. Hei!

     

    Jeg er en 22år gammel gutt og sliter med sosial angst, stress og depresjon. Skjelving på hendene har og oppstått. 

    Dette har komt de siste årene og jeg bruker å runke til porno for å føle meg bedre, og bli kvitt alle bekymringer/dårlige tanker. 

     

    Jeg har i det siste lest at dopaminmangel kan føre til avhengighet, noe orgasme vil fikse, da det utløser dopamin fra hjernen. 

     

    Jeg har kjøpt inn kost tilskuddet Tyrosin, noe som skal hjelpe på dopaminmangel. Jeg vet ikke om det vil fungere, men er verdt et forsøk. 

     

    Jeg har forsøkt å slutte å masturbere, da dette går utover mitt sosiale liv, men greier maks 1 uke av gangen. 

     

    Trenger sårt hjelp eller tips fra andre :) 

  6.  

    Ser du en løsning?

    Ikke annet enn å få et verksted til å se på det?

     

    Dersom det kommer hvit eksos, så er det jo et tegn på vann som fordamper i eksosen, altså toppakningsbrudd. Det kan også forklare at bilen blir varm, men ikke at viftene ikke starter som de skal?

     

    En kompresjonstest vil normalt avdekke brudd i toppakningen ganske raskt, feil på det elektriske kan nok i mange tilfeller oppdages med VAG-COM, altså diagnoseverktøy.

    Da regner jeg med at det er toppakningsbrudd. Har en garasje med forskjellige verktøy der jeg kan skru og koble litt.

     

    Vet du om det er en stor jobb å åpne og sjekke om toppakning en er gåen? Ser det koster noen hundrelapper å kjøpe en ny toppakning.

  7.  

    OK, nå lærte jeg en god del Jeg fylte på blå kjølevæske(halv flaske),da det var dette som var i tanken fra før.

    Kan luft i systemet være en faktor til at kjøleviften ikke slår seg på?

     

    Hvilken motor sitter i denne bilen?

    På ekspansjonstanken, står det tilfeldigvis G12? Det pleier å gjøre det?

     

    Luft i systemet kan gjøre at viften ikke starter dersom en luftboble eller lignende hindrer sirkulasjon, men dersom viften ikke går er det sannsynligvis elektrisk feil.

    Nå er vel bilen din litt på grensen for hva som registreres i VAG-COM på grunn av alderen, men diagnose hos en Audi forhandler kan muligens avdekke feilen i løpet av fem minutter.

     

    Du skrev jo at du kan se at begge viftene går rundt når du slår på varmeapparatet, men stopper den store viften når du slår av aircondition?

    Det står G12 på ekspansjonstanken og er en 1.6 liter bensin 105hk.

    Den store viften stopper når jeg slår av air-condition ja.

     

    Jeg kjørte bilen en liten runde nå, og motortempen holdt seg lav store deler av turen. Når jeg snakka ned og slo av ac ble motoren veldig varm (90grader) og det kom hvit røyk ut potten...

     

    Enten er det kjøleviften som ikke starter og får kjølt ned motor eller er det toppakningen som har røket. Men når jeg slår på ac blir motoren kjølt ned og den hvite røyken forsvinner..

     

    Ser du en løsning? ?

  8.  

    Er du helt sikker? Når jeg skrur på viften i kupeen kan jeg se at det er to vifter som går rett bak radiatoren.. vet ikke selv om dette er kjøleviften til radiatoren, men virker ut til å være det.

     

    Kjøleiften(e) starter nok når du slår på A/C, ikke når du slår på viften i kupeen. Kjøleviften går for å kjøle ned A/C-kondensatoren, som er montert nær radioatoren. Høres ut om du har en defekt temperaturføler/-bryter i radiatoren.

    OK, er det slik at det er kjøleviften som kjøler ned kjølevesken i radiatoren? , som videre transporterer væsken gjennom motor?

  9.  

    Når jeg skrur på viften i kupeen kan jeg se at det er to vifter som går rett bak radiatoren.. vet ikke selv om dette er kjøleviften til radiatoren, men virker ut til å være det.

    Den lille er til aircondition, den store er kjøleviften. Dersom begge går, så virker jo kjøleviften, altså den store, den lille går så snart aircondition er slått på. Trykk på "econ" knappen så skal den lille slå seg av.

     

    Ettersom dette har kommet etter påfylling av kjølevæske så har du mest sannsynlig luft i systemet.

    Hvor mye kjølevæske fylte du på (du fylte selvfølgelig riktig væske, sannsynligvis rød G12+)?

     

    Det kan være å vanskelig å lufte, nå står det ingenting om hvilken motor bilen har, men enkelte ganger må man løsne ekspansjonstanken, holde den så høyt som mulig, å åpne lufteskruene når motoren er varm og termostaten har åpnet.

    Andre ganger holder det å ta av lokket på ekspansjonstanken å la motoren gå litt?

    OK, nå lærte jeg en god del ? Jeg fylte på blå kjølevæske(halv flaske),da det var dette som var i tanken fra før.

     

    Kan luft i systemet være en faktor til at kjøleviften ikke slår seg på?

  10.  

    Kjøleviften kan slås på i kupeen og motoren kjøles ned ved tomgang.

    Nei, den kan nok ikke det.

    Kjøleviften som sitter på radiatoren å viften som sitter i varmeregisteret som gir varm luft i kupeen, er to forskjellige vifter, med to forskjellige funksjoner, selv om sistnevnte også har den virkningen at motoren kjøles noe ned.

    Er du helt sikker? Når jeg skrur på viften i kupeen kan jeg se at det er to vifter som går rett bak radiatoren.. vet ikke selv om dette er kjøleviften til radiatoren, men virker ut til å være det.

  11.  

     

    Termostaten er en ventil som åpner for vannstrømmen ved en viss temp slik at radiatoren kan kjøle ned vannet og motoren. Termobryter skrur på elektrisk støm til kjølevifta(ene), de trengs mest når bilen står stille eller det kommer for lite luft gjennom radiatoren.

    Så kanskje det er termostaten og termobryteren som er gåen? Kjøleviften kan slås på i kupeen og motoren kjøles ned ved tomgang.

     

    Det virker ikke ut som om kjølevæske fungerer, da motoren blir glovarm etter avslått motor. Motor vil ikke starte så lenge temperaturen er over 60 grader på måleren...

    Det kan skje at termostaten ikke virker, men det er ytterst sjelden tror jeg. Solide saker den. Det kan være noe som stopper vannet, eller kanskje en reim som har hoppet av på vannpumpa?

    Nå blir jo motoren ganske varm etter at bilen er avslått, er det kjølevæsken som har som funksjon å kjøle motoren da?

     

    Kanskje væsken ikke blir sirkulert som den bør gjøre.

  12. Termostaten er en ventil som åpner for vannstrømmen ved en viss temp slik at radiatoren kan kjøle ned vannet og motoren. Termobryter skrur på elektrisk støm til kjølevifta(ene), de trengs mest når bilen står stille eller det kommer for lite luft gjennom radiatoren.

    Så kanskje det er termostaten og termobryteren som er gåen? Kjøleviften kan slås på i kupeen og motoren kjøles ned ved tomgang.

     

    Det virker ikke ut som om kjølevæske fungerer, da motoren blir glovarm etter avslått motor. Motor vil ikke starte så lenge temperaturen er over 60 grader på måleren...

  13. Hei!

     

    Jeg har en Audi a3 1999 modell som ikke fungerer som den skal. For noen uker siden fikk jeg varsel om at jeg måtte fylle på kjølevæske på bilen, noe jeg gjorde.

     

    Frem til dette varselet fungerte bilen helt perfekt. Men etter jeg fylte på kjølevæske blir motoren varm ved tomgang, og kjøleviftene slår seg ikke på. Jeg må slå på viften i kupeen, da går motorvarmen ned.

     

    Om jeg kjører bilen en liten tur, og parkerer/slår av motor går motorvarmen opp til 90grader, og jeg får ikke startet den før motoren blir avkjølt og går ned til 60 grader. Dette er et problem og jeg kjører en tur til butikken, da må jeg vente kanskje en 30min før jeg kan starte den ?

     

    Noen som ser problemet eller har en ide om hvor feilen kan ligge? Kanskje toppakning? Er student, så håper ikke dette er feilen..

×
×
  • Opprett ny...