Gå til innhold

Ungankable

Medlemmer
  • Innlegg

    179
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ungankable

  1. Jeg har erfaring med Intility fra to forskjellige arbeidsplasser som har benyttet deres tjenester og må si at de har gitt ett godt inntrykk på både kunnskap og fleksibilitet.

     

    Det som har vært mest behagelig er at man har lokale administrative rettigheter på maskinene slik at man kan innstallere programmer slik man ønsker (Noe mange interne IT-avdelinger i større bedrifter ikke tillater).

  2. For å si det på en annen måte: Hvor mange tror dere at dere ville provosert ved å skrive navnene på produkter riktig? Nemlig, ingen!

     

    Det var faktisk en ganske godt argument som "vant" meg over til å også mene at å bruke navnene slik de er døpt ville være den foretrukne løsningen. Det legger på en måte debatten død i mitt hode.

     

    Men antakelig har det nok gått prestisje inn i saken etterhvert som at man har måttet komme med argumenter for å forsvare at man opprinnelig begynte å skrive på den måten. Derfor tror jeg ikke redaktørene vil gjøre om på beslutningen med det første, selv om det synes å være den enkleste løsningen fra et kommunikasjonsstandpunkt.

  3. Jeg startet å bruke en slik en i fjor pga. musearm , og selv om det i utgangspunktet var noe uvant ble presisjon etc bra iløpet av et par dager. Jeg ble også kvitt musearm etter noen uker.

     

    Da jeg etterhvert ble frisk og gikk tilbake til vanlig mus opplevde jeg at det var ineffektivt å bruke en konvensjonell mus i forhold til denne pga at med en Rollermouse (eller tilsvarende fra andre produsenter, for den saks skyld) har man alltid fingerne over tastaturet samtidig som at man har tomlene på musen - man slipper å flytte hånda vekk fra tastaturet for å benytte musen.

     

    Poenget mitt er altså at det også er en mus å vurdere for andre enn de som ønsker å forebygge eller lindre seneskader pga. en økt produktivitet ved data'n.

  4. @Moskus:

     

    Man kan bruke nettleser, men det er flere fordeler ved å bruke en applikasjon på smart phones i stedet for at man går på nettsiden med samme tjeneste:

     


    •  
    • Benytter mindre datatrafikk = raskere og billigere
    • Grensesnittet kan tilpasses en mobilskjermstørrelse bedre enn det en nettside lagd for vanlig skjerm er (f.eks. foreldrene mine benytter seg nå av tjenester de aldri i livet hadde brukt på en telefon om de måtte bruke en nettleser på telefonen).
    • Applikasjonen kan i større grad muliggjøre seg av hardwaren i telefonen enn en nettside kan. F.eks trafikanten sin applikasjon som benytter seg av GPS for å finne nærmeste holdeplass.

     

    Jeg ser på applikasjoner jeg laster ned som bokmerker til de nettjenestene jeg liker best - bare at grensesnittet ofte er bedre og regningen min blir billigere.

     

    Og gitt populariteten til denne måten å bruke tjenester på er det nok å forvente at utviklingen fortsetter slik en stund til. Liker man det derimot ikke, kan fortsatt den orginale nettsiden benyttes :)

  5. ..150 til 160 tusen.. ...200 tusen..

     

    Det var da en usedvanlig klønete skrivemåte for tall. Da jeg gikk på skolen var hovedregelen som følger: Alle tall under ti skulle skrives med bokstaver, tall over ti skulle skrives med tall, f.eks fem eller 100000. Her har vi en salig blanding som i alle fall ikke egner seg i en seriøs nettavis.

     

    Jeg måtte lese kommentarene for å sjekke om det bare var meg som reagerte på det lite lesevennlige valget av skrivemåte. Det var det tydeligvis ikke :)

  6. Newton:

    Du kommer med sterke meninger uten at jeg kan se at du svarer på kommentarer og argumenter du får direkte tilbake til deg. Som nøytral part (har ingen sterke meninger om dette) ville det vært flott om du kunne kommentert det Brynjar (post 58) og Pricks (post 67) skriver som svar til dine innlegg.

     

    Det virker som om de har gode argumenter det kan være interessant å se bli besvart fra "Apple-leiren" :)

  7. Det burde være en tankevekker at HW-nettverket blir omtalt i negativ ordlyd på news, og andre forum, nettopp pga. deres arrogante fremferdsel...

     

    Hva slags side er news?

     

    Jeg har aldri tatt deg seriøst, for å bruke så mye av fritiden sin på å være bitter på en nettside på din vanlige usaklige måte tror jeg ikke noen gidder. Med mindre du arbeider for en konkurrerende nettside av et slag? Kanskje denne news.no eller news.com eller hva det referer til?

     

    Får vel fin retorikk i kjent stil tilbake nå :cool:

  8. G900 er veldig god på nesten alt, men Sony Ericsson har gått i en gammel felle.

     

    Hva er den gamle fellen? Jeg fikk ikke med meg det etter å ha lest testen.

     

    Ordleggingen får meg til å tenke at det er en telefon som egentlig er kjempebra utenom et kritisk punkt som gjør at den ikke er aktuell for folk flest likevel.

     

    Ihvertfall før jeg leste testen. Etterpå har jeg bare lyst på telefonen :)

  9. Opplest og vedtatt av hvem? Det er ihvertfall ikek opplest og vedtatt av forskningsstanden, snarere tvert imot. Er noe opplest og vedtatt så er det at det ikke er statistisk signifikante utsalg ved høyspentledninger. Såklart finner du alltid useriøs forskning (uten å nevne karolinska institutt), eller forskning med usannsynlig lite datagrunnlag som viser det ene og det andre, men de store og seriøse undersøkelsene er ganske unisone i sin enighet om at det ikke er signifikante utslag.

     

    Ja, jeg var nok litt brå i ordbruken der. "Opplest og vedtatt" var nok å ta i, men det er regler i de fleste vestlige land om at man ikke kan bygge hus innenfor en viss avstand fra høyspentmaster som igjen baserer seg på anbefalinger fra forskere. At dette har fått gjennomslag kan tyde på at resultatene har overbevist flere lands offisielle holdning på dette punktet.

     

    Det sier seg ikke selv at kroppen er følsom for det, like lite som det sier seg slev at regn er skadlig, fordi kroppen vår er 70% vann. Alt er skadlig om det er sterkt nok, men det er ikek noe som sier seg selv at de feltstyrkene man snakker om påvirker kroppen negativt.

     

    AtW

     

    Det er en useriøs sammenligning da vann ikke trenger igjennom kroppsvev slik stråling gjør og det antar jeg du vet. Hvorfor forsøke å latterliggjøre informasjon en annen kommer med?

     

    Jeg vet ikke hva du har å tjene på at du ikke ønsker at det skal finnes ut mer om dette temaet fordi du er overbevist. Men andre har ihvertfall lyst til å finne ut mer om dette :cool:

     

    Jeg er ingen fantast og er ikke enig alt de El-overfølsomme sier og kommer nok aldri til å være like varsom med alt som det de tydeligvis er. Men det er i MIN beste interesse at det blir funnet ut av om deres oppfatning av problemstillingen er rett eller ikke. Per idag er det forskning som peker begge veier.

     

    Følger ditt eksempel og signerer posten :p

     

    /sign

  10. Latterlig...

     

    Om trådløse datanettverk er skadeige nok til å forbys så må iohvertfall mobilnettet også stenges med en gang, for der er snakk om MYE mer sttråling, for ikke å snakke om den strålingen som du får ved å holde en mobil mot hodet under bruk. Alle andre strålingskilder blir ubetydelige i sammenligning.

     

    -Stigma

     

    Det har du rett i, men grunnlaget bak påstandene er nok at summen av alle trådløse nett, gsm-nett, 3G-nett (fra flere operatører også), trafostasjoner, høyspentledninger etc tilsammen vil gi en helsemessig negativ effekt. Det er opplest og vedtatt at høyspentledninger gir økt kreftfare og ingen bestrider lenger at denne kilden til elektromagnetisk stråling har en helsemessig negativ effekt. Det tok riktignok mange år før man kunne se langtidsstatistikk av populasjoner som var utsatt for dette. Det vil nok ikke være dumt å finne ut mer om summen av alle de andre kildene også gir liknende effekt. Det er ikke mange årene man har vært eksponert for Wifi-nett hjemme (også gjerne 2-3 nabonett), på jobb, på trening, på gata etc i tillegg til økende tetthett av mobil-nettsendere. Så dette er en relativt lite kjent problemstilling sett fra et langtidsperspektiv.

     

    Jeg tror det er sunt å være bevisst på problemstillingen uten å nødvendigvis være helt enig i noen av partene i saken. Det virker som om mange er veldig polarisert og lite villig til å være åpen for at man kanskje ikke vet alt. Det er ingen økonomiske insentiver for disse personene å bringe agendaen på banen, men det er MEGET store økonomiske insentiver for en gigantisk bransje at de som er skeptiske ikke lager noen stor sak ut av dette. Det er et tankekors.

     

    Det eneste man virker ganske enig i på begge sider av diskusjonen er at eksponeringer av elektromagnetisk stråling over tid har vist til økt hyppighet av leukemi (blod-kreft) hos barn. Dette var visstnok den første sykdommen man begynte å studere når problemstillingen ble aktuell så det er den eneste man har fått studert i detalj over en nødvendig tidsperiode til at selv forskere sponset av IKT-bransjen har blitt overbevist.

     

    Man vet ikke godt nok om alle ting enda og det er forskning som peker begge veier, men ingen er uenige at om at dersom man ønsker å minske strålingen man utsettes for kan man være flink til å bruke handsfree, bruke kablet nett istedet for trådløst om mulig, så har man ihvertfall vært litt flink i tilfelle det viser seg å være farlig til slutt :)

     

    Skepsis er sunt, paranoia er ingen tjent med. Velg selv, men godta at andre ønsker å være et snev mer skeptiske.

  11. Noen som vet om en fix for å kunne velge å slå av det røde lyset som lyser ved bruk av kameraet (bilder og video)?

     

    Det at lyset er der for at et lite mindretall av pervoer ikke skal ta bilde av folk i skjul, synes jeg aldeles ikke er noe argument for at ALLE andre skal måtte slite med denne unødvendigheten.

     

    Grunnen er autofokus. Slik finner du på mange vanlige kameraer også, så jeg tror ikke du skal være redd for at folk synes det ser rart ut. Lyset brukes for å måle avstand til det du skal ta bilde av og skrus av før selve bildet blir tatt. En kameratelefon uten dette er jo dårlig uansett.

     

    At du føler at du "sliter med denne unødvendigheten" var vel å ta i?

  12. Ellers så kan jeg nevne at Lenovo har kommet med en ny serie bærbare kalt Ideapad. De er mer forbrukerrettede og billigere enn Thinkpadene. Forhåpentligvis beholder de mye av kvaliteten til Thinkpadene.

     

    Har sett disse. Den kommende 13-tommeren ser konge ut, men de har en stor mangel: Klitten er vekk. TrackPoint er det vel det heter på ordentlig. Jeg kjøper ikke laptop uten slik.

     

    Har selv hatt Thinkpads som mine siste maskiner og kommer heller ikke til å kjøpe en maskin som ikke har joystick/trackpoint/klitt eller hva man skal kalle det. For noen år tilbake krevde det noen timer tilvenning, men det er langt mer effektiv navigering enn med en berøringsflate. Dersom bildet i artikkelen stemmer så har jo denne nye modellen fortsatt dette :)

  13. At du trekker musen for upresist rullehjul i fri modus er totalt bogus. Da kunne du like godt trukket den for å være alt for presis i trinnmodus, det blir samme greia. Jeg benytter alltid trinnløs modus i Windows, mens når jeg er i spill er jeg nødt til å ha med trinn (slik at jeg kan scrolle gjennom f.eks. våpen). I Windows derimot, med trinnløs hjul, er en av de beste funksjonene jeg noen gang har hatt på en mus.

     

    Ja, det blir som å trekke for at det ene skallet er har ruglete overflate dersom anmelderen liker det glatte skallet bedre. :!:

  14. Vekkerklokkealarmen er bare stigende! :cry:

    Ingen kopieringsmulighet i kalenderen! :mad:

    Valg for å gjenta hver tredje uke i kalenderen mangler! :thumbdown:

     

    Alt dette burde lett fikses ved en softwareopdattering!

    Noen som vet hvor slike grove feil kan rapporteres?

     

    Ja, dette var grove feil :innocent:

    Nesten like ille som om det ikke var mulig å ringe med den :cool:

  15. I testen til Amobil skrives det at man kan skifte sanger med hodesettet. Er det feil eller er det mitt som ikke fungerer. Jeg kan bare skru volum opp og ned, samt si stemmekommandoer. Det er også da to knapper på hodesettet som jeg ikke aner hva er til. Den nederste flate gråe og den midterste svarte. Det skjer ingenting når jeg trykker på disse.

     

    Jeg har samme problemet. Kun to knapper som funker, og disse er til volum opp og ned. Andre som kjenner til dette?

×
×
  • Opprett ny...