Gå til innhold

KEUW8Y18

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KEUW8Y18

  1.  

    Snip.

     

    I så godt som ingen tilfeller blir det det dobbelte beløpet, eller mer, som du sier. Skulle gjerne sett ett! I tillegg er skjermbytte av telefoner som regel så dyrt at hele opplegget lønne seg bare man knuser telefonen sin én gang i løpet av et år. Ja, prisen stiger, i rekkefølgen 500, 1500, 2500. Men ta f.eks skjermbytte på en S7 Edge, koster 4000 kr hvis du vil at Samsung skal gjøre det for deg. iPhone 7 får du (av Apple) kun bytta skjermen på gjennom Eplehuset (så vidt jeg vet) og da med bortimot 4 ukers ventetid, går du til Elkjøp / Expert / Lefdal, som sender denne til et Apple-sertifisert verksted, får du en bytteenhet til den nette sum av 4000 +/- kr. 

     

    De fleste som takker ja til en sånn avtale burde sette seg inn i avtalevilkårene. Hvorvidt de gidder å skifte tilbake til en annen operatør eller ei er opp til dem. Ikke alle bryr seg om å få telefonen til billigst mulig sum. Noen liker kanskje gratis nettskylagring hos Telenor eller andre tjenester de store operatørene tilbyr dem. Som noen nevnte over her, muligheten til å gå i en butikk og snakke med ansatte, få simkort på dagen.. Du ser gjerne ikke verdien av dette, men det finnes sikkert hundretusenvis av nordmenn som gjør det. 

     

    Og for moro skyld, her er et regnestykke med SWAP og Telio-abonnementet de valgte å vise i testen her på Tek.no, ila 24 måneder.

    S8 med Swap (359x24 = 8616 + (258*24) = 14808 

    S8 fra billigste nettbutikk = 7074 + (258*24) = 13266

     

    Dette er ikke engang inkludert det faktum at Telenor har en "prøv oss"-kampanje (som de har hatt i ett år nå og kommer til å beholde fremover) som lar deg "angre" Telenor som operatør og få tilbake månedsprisen for to måneder dersom du ikke ønsker å beholde Telenor-abonnement. Så faktisk kan du i praksis få de to første månedene i SWAP-avtalen helt gratis. Da kan du vel i snitt trekke fra en 500-600 kr på Telenor-regnestykket der over, så er det knappe 1000 kr som skiller de to regnestykkene i løpet av 24 måneder. Altså i underkant rundt 40 kr ekstra i måneden. :)

     

    Hvorfor snakker ingen om miljøaspektet ved denne typen abonnement? Et abonnement som faktisk oppfordrer folk til å bytte mobil etter 365 dager. Skjønner at det er kult å alltid ha nyeste mobilen men miljøvennlig er det ikke. Bruk og kast mentalitet.

     

     

    Har du lest skikkelig? Både Telenor og Telia "refurbisher" telefonen din og selger den i utviklingsland til redusert pris..

    Budskapet er fortsatt at en mobil skal byttes etter et år. Kun i utviklingsland man bruker noe som ikke er absolutt siste model. Resten av oss må ha splitter nye telefoner.

×
×
  • Opprett ny...