Gå til innhold

Alex!

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Alex!

  1.  

    Hva er galt med Android 7? Eller 6 for den saks skyld. Samme gnålet hvert år fra folk men store fritidsproblemer.

     

    Mye handler om sikkerhet. Med stadig mer personlig informasjon liggende på telefonen er oppdateringer en særdeles viktig faktor. Nå sist var det Intel som hadde store sikkerhetsproblemer med en alvorlig sikkerhetsbrist. Rett før jul ble det oppdaget et stort sikkerhetshull i det trådløse wifi-nettverket.

    Som en bonus blir ofte telefonene mer funksjonsrike, batterieffektive og får bedre ytelse (ikke alltid det gjelder Samsung, for de stapper telefonen full av tull).

     

    Microsoft oppdaterer Windows en gang pr mnd normalt sett for å sikre ytelse, sikkerhet og funksjoner. At Samsung fortsatt kjører Android 7.0 på Galaxy S7 (og sikkert S8) er direkte ufint gjort av dem

    Det er sikkerhetsoppdateringer selv om det ikke er oppdateringer til nyeste versjon av Android.

  2.  

    Det er utrolig mye terminologiforvirring rundt dette på diverse nettsteder, men dette er ikke "Ryzen 2", men "Andre generasjons Ryzen", eller "Zen+". I hovedsak så er det litt bedre prosessteknologi og noen små forbedringer - tenk Haswell->Broadwell.

     

    "Zen 2" derimot har betydelige endringer og krever 7 nm.

     

    Zen+ er Ryzen 2, men

    Zen 2 er ikke Ryzen 2, som du riktig sier.

    Zen 2 blir faktisk Ryzen 3.

     

    Zen+ blir markedsført av AMD som Ryzen 2, hvilket går frem av offisielle slides fra AMD:

     

    https://www.notebookcheck.net/fileadmin/Notebooks/News/_nc3/20171210_Ryzen_2000_slide.jpg

     

    Edit: Legg også merke til hastigheten på toppmodellen 2800X ... 4.6 GHz som standard, og 5.1 GHz boost! :)

    ... og 82% raskere enn nåværende 1800X! :D

    Du er noe utrolig som tror på det der. En slik økning vil være ekstremt usannsynlig, for å ikke snakke om at datoen der beviser at det er tull. Bruk nå hodet litt før du sprer feilinformasjon.

  3. Eneste som er sikkert er at USA var årsaken til WannaCry.

     

    WannaCry var da ikke stort annet enn standard ransomware men med exploits sponset av NSA. Hadde NSA rapportert feilene i stedet for å hamstre de hadde dette aldri skjedd.

     

    Det hele var virkelig amatørmessig utført, så jeg tviler sterkt på at det var noe annet enn en 14-åring som hadde det gøy.

     

    Ta f.eks. killswitchen som eksempel. Hadde personen(e) visst hva det holdt på med ville de ikke ha gjort det så enkelt å stoppe. Sjekke et domene for å se om det er satt opp? De kunne i det minste sett etter en signert melding på noen forhåndsbestemt domener slik at andre ikke kunne ha stoppet det.

     

    Så er det det faktum at det ikke er vanskelig å skjule hvem som står bak det hele.

     

    At en stat skal gjøre ting så dårlig tviler jeg sterkt på. Men på en annen side så klarer da Norge også å gjøre mye tull når det kommer til teknologi, så hvem vet.

    • Liker 1
  4.  

    Du har helt rett. Det er så deilig å ha alt perfekt synkronisert uansett hvilken enhet man drar opp Chrome på. Edge er litt raskere, men synkroniseringen fungerer ikke i det hele tatt. Det er egentlig ganske morsomt at Microsoft etter over 30 år med div. annen synkronisering på baken ennå ikke klarer noe så enkelt som å synkronisere bookmarks. Kanskje de burde spørre sitt eget Exchange-team hvordan man synkroniserer?

     

    Sjekk ut Firefox! Firefox hatt synkronisering på plass lenge. Du kan også synkronisere til en privat server, så du slipper at folk snoker i brukervanene dine..

     

    Jeg droppet Chrome for tre måneder siden, brukte Safari en måneds tid og endte opp på Firefox. Først og fremst fordi Firefox er blitt fantastisk rask. Eneste jeg ikke har på plass er norsk ordliste av en eller annen grunn.

    Helt enig i det du sier, tenkte selv å bytte i går, men Firefox skulle hatt et par ting:

     

    1. U2F støtte.

    2. 2FA for å få lastet ned/synkronisert data.

    3. Enda flere forbedringer til DevTools.

     

    I min testing i går gikk det faktisk merkbart raskere å laste nettsider med Firefox.

     

    Nå kan en kryptere(vet ikke om en må) data med chrome også slik at Google ikke kan snoke.

     

    Veien Google nå går ved å utelukke støtte for andre nettlesere i produktene sine kan ikke respekteres av noen som helst.

    • Liker 1
  5.  

     

     

    "Som kjent er ikke Telenor prisledende i noen særlig stor grad,"

    Med mitt Telenor abonnement betaler jeg 13,3 kroner per gigabyte data..... Påstår dere noen er billigere enn det?

    Og abonnementet er tilgjengelig for alle og enhver?
    Jeg sjekket nettopp Telenor sine sider, og ja, det er det. Nå er det vel på mindre mengder data Telenor og Telia er høyest priset.
    Og da i stedet for å være nesevis, kan du kanskje konstantere hvilket abonnement du har...?

    Eneste abonnementet Telenor tar 13,3 kroner for er 60GB til 799 kr i måneden. Jeg tror at også du skjønner at folk flest ikke betaler 800 kr i måneden for et enkelt mobilabbonement, og at det derfor ikke bestrider utsagnet om at Telenor er blant de dyreste operatørene tradisjonelt sett.

    Denne bonusordningen hjelper imidlertid en del, så kudos til Telenor for det. :) Med diverse YNG-abonnement osv., kan en da få til en ganske gunstig avtale.

    Nesevis? Hva jeg har? Jeg har fjordkraft, men jeg ser ikke hvordan det er relevant. Jeg tror derimot du har litt problemer med å følge med på hvem som skriver hva.
  6. Er ikke overraskende at Apple ikke er med. Alle de andre har brukbare nettlesere, og Apple sitter med den desidert mest elendige nettleseren, proppet full av feil selv om mangelen på funksjonalitet er veldig stor.

     

    Det er ikke rart at de ikke deltar verken der eller på konferanser når de ikke har noe brukbart å vise til. Både Microsoft, Google, Mozilla og Opera er milevis forran, safari på iOS er den nye IE6.

     

    Ikke nok med det, men brukere har ikke noe annet valg enn å kjøpe en ny mobil som ikke produseres av Apple om de vil ha en god opplevelse når det kommer til nettsider og PWA.

  7. "Ytelsen har ifølge ham også vært en utfordring."

    Skjønner ikke hvordan det er mulig. Skal de ikke bare ha data per time per måler? Det burde da ikke være noe problem, det er mindre enn noen tusen datapunkter per time og mest sannsynlig i underkant av 100 millioner målinger/døgnet. Er ikke mange tusenlapper som skal til i året for å håndtere det i så fall. :/

  8. Vil tørre å påstå at denne artikkelen er elendig skrevet. Google fjernet utgangen til hodetelefoner, men det er virkelig ikke slik apple gjorde det. I motsetning til Apple hadde i hvert fall Google intelligens nok til å bruke USB-C, i motsetning til Apple som gikk for sitt eget tull bare for å gjøre ting mer tungvindt.

     

    Når sant skal sier så vil jeg fortsatt ha en telefon med utgang for hodetelefoner, så samlingen av IEM ikke er helt bortkastet. Og når vi skal gå over til digitalt så håper jeg det blir USB-C, men at det da er to kontakter slik at det er mulig å se en film samtidig som en lader uten å drasse på overganger.

    • Liker 3
  9. "Med GDPR følger også retten til å bli glemt, noe som innebærer at en virksomhet må slette all informasjon om en person, dersom denne personen krever dette"

     

    Kassen på rema: Kvittering? Nei, men slett informasjonen knyttet til betalingen og videoopptaket.

     

    Faktura: Nei, bare slett all data knyttet til meg dere.

     

    Utestengt fra et kommentarfeltet el.: Slett det dere har om meg dere.

     

    En har rett til å få personlig data slettet, men bare så sant organisasjonen ikke lenger har en god grunn til å oppbevare den.

  10. Om noen har som mål å unngå all tukling burde de vurdere å jobbe med noe de kan i stedet.

     

    Det å forhindre tukling med programvare med lavere rettigheter enn det brukeren selv har er som å forsøke og vinne et spill der motstanderen bestemmer reglene.

     

    Dere skulle bare visst hvor dårlig det står til med sikkerheten på norske universiteter og høyskoler. Denne artikkelen er jo ikke en gang nevneverdig sammenlignet med andre ting.

×
×
  • Opprett ny...