Gå til innhold

Jonahan

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jonahan

  1. Litt til

     

    I bibelen står det også om Anakittene, refaittene og emittene som svært høye og om murer som går opp til himmelen. Skal det tolkes bokstavlig? Hva med Babels tårn som man var redd for skulle nå opp til himmelen? Det handler etter min mening om kunnskap og en helt spesiell kunnskap.

     

    Kunnskap er som å klatre opp på et fjell. Desto høyere du kommer desto bedre oversikt. Hos mormonerne er det noe som kalles “De eldste” og det handler om kunnskap og ikke alder. Når det gjelder kunnskap og viten I bibelen, så kalles Gud “Den høyeste”.

     

    Når rett kunnskap kommer på feil hender kan det få katastrofale følger. Når gudesønnene får barn med disse kvinnene vil barna arve noe av farens egenskaper. Når disse faller eller vender seg bort fra Gud, og kanskje til og med I mot ham, så deler de gjerne noe av sin hellige og åndelige viten med sine allierte?

     

    Man må også ta med at ordet for kjemper kan ha hatt annen betydning. Det at du heter "Kristen" I dag betyr ikke at du er kristen. Da er det et navn. Se på forskjellen I 2011 utgaven hvor man sannsynligvis har gått tilbake til de gamle tekstene. Dvs før 1930 utgaven hvor de kalles kjemper. 2011 utgaven kaller dem Refaitter. Ordet Refaitt betyr kjempe, men er også navnet på et folk

     

    • (2011)  20 Også dette regnes som refaitt-land. Refaitter bodde der før i tiden; ammonittene kaller dem samsummitter. 21 De var et stort og tallrikt folk og høyvokste som anakittene.
    • (1930) 20 Også dette land regnes for et land med kjemper; før i tiden bodde kjemper der, og ammonittene kaller dem samsummitter. 21 De var et stort og tallrikt folk og høie av vekst likesom anakittene

     

    Også ordet for Anakitt betyr kjempe eller stor. I moderne tid bruker vi ordet “Stor” om storslagne mennesker som Gates m.fl.

     

    Ordet Jøde betyr blant annet (ord har gjerne flere betydninger) “å prise Gud” men det at du er av jødisk opphav og kalles jøde betyr ikke at du priser Gud. Ei heller er du jøde om du priser Gud. Det er også et ord eller uttrykk.

     

    Poenget er at oversettere kan ha misstolket, Når det står “der er også anakittenes barn”, så kan det bety kjempenes barn, eller om det står kjempenes barn,. Så kan det bety anakitter

     

    Når det gjelder krigere og soldater kan det jo tenkes at man valgte ut de store og høye? Ta skandinavere på 1,90 til 2.10 mot asiatere på 1.50-1.60

     

    Slik gikk det da verdens høyeste mann møtte verdens laveste

    KONTRAST: Tyrkiske Sultan Kosen (31) er verdens høyeste mann med sine 251 cm. På den andre siden av skalaen rager napalske Chandra Dangi (74) bare 54,60 cm. over bakken. https://www.dagbladet.no/video/kc8dKOSspbo

     

    En forskjell på nesten to meter

     

    Jeg fant forøvrig dette på vgd;

     

    Det hebraiske ordet nefilim blir ofte feiltolket som ”kjemper”(som i NB-88), sansynlig fordi mange av nefilim var enormt lange. Men det hebraiske ordet for kjempe er anak, og flertallet er anakim. Nefilim er imidlertid flertall for det habraiske ordet nefil, som betyr ”bølle”, og dette ordet har sine røtter fra det hebraiske ordet nafal som betyr å ”falle”. Nefilim var bokstavelig talt ”falne bøller”. De var faktisk avkommet etter de ”falne englene” – ”Guds sønner” – som paret seg med menneskelige kvinner og produserte ”halveis kjødelige – halveis åndelige” vesener. Disse ble i sin tur ”de mektige menn i gammel tid, de navngjetne.”

     

    Det hebraiske ordet refaim blir også feilaktig oversatt som kjemper i engelske oversettelser:

    Anakittene betyr ”kjemper”, emittene betyr ”terrror.” Og fordi emittene var like høye som kjempene anakittene, ble de også betraktet som refaitter. Refa`itter betyr imidlertid ”spøkelser, fantomer, de døde, de dødes ånder.” Nefilim er virkelig det fysiske biproduktet av unionen mellom kjød og ånd

     

    Igjen tenker jeg kunnskap og egenskaper. I brorskap og andre sammenslutninger innvies man stadig høyere opp I såkalt “okkult viten”. Vi har både lyse og mørke brorskap og slik har det vært hele veien. De er nok et hode høyere enn oss..

     

    Det var den tyske filosofen Friedrich Nietzsche som lanserte ideen om supermennesket. En kombinasjon av åndelighet I menneskets dyriske natur, eller bøller med gudommelige kunnskaper

  2. Jeg ser hva du mener, men sånn jeg ser teksten så virker det mer som om det menes kjemper og gudesønner som egne entiteter.

     

     

    Det finnes mer enn bare teksten du viser til. Disse kjempene faller ned til dødsriket. Der er Farao, Edom, Assur, Elam, og mange fler. Se (Esekiel 32.21) For det sto redsel av kjempene i de levendes land. (Esekiel 32.27) Esekiel omtaler disse som kjemper og de mektige menn.

     

    Dette er I en tid hvor ondskapen er stor på jorden og Gud I følge 1 mosebok 6.7 angrer på at han skapte mennesker på jorden. Han skaper dermed kjemper og mektige menn som skaper store endringer. Dette har også med Noa og vannflommen å gjøre. Legg merke til at det står at; det var kjemper på jorden i de dager, og siden også.

     

    Også gudesønnene omtales som mektige, navngjetne som I teksten du viser til. Dette må jo være de størrelsene som er omtalt og som stadig feiler ved å vende seg til kvinner de ikke skal. Det får ofte fatale følger og ikke bare for dem, men det preger vår verden helt til I dag.

     

    Kong David, en salvet, begjærte en menneskedatter, en annen manns hustru og fikk han drept. Hun ble mor til Solomo. Solomo er kjent for sine mange hustruer og disse er ikke akkurat gode forbilder for Guds lov. De er likevel kjemper, mektige og navngjetne menn I menneskers målestokk. Om Solomo står det at det var disse kvinnene, menneskedøtrene som vendte han mot Gud. De var sikkert svært vakre...

     

    Gudesønnene er jo også de tolv patriarker, overhodene for de tolv stammer. Jesus er en gudesønn, Adam likeså. Det står jo Adam, sønn av Gud (Luk 3,38) Og siden Adams etterkommere er av det falne er de jo de som på nytt tar I mot Gud som regnes som hans barn.

     

    For dere er født på ny, ikke av forgjengelig sæd, men av uforgjengelig, ved Guds levende ord som er og blir. (1 Pet 1,23)

     

    Det er vel heller ikke tilfeldig at Jesus velger ut tolv disipler og kjenner de? Det er ikke hvem som helst disse apostlene, grener på livets tre. Ei heller de tolv hvor Josef skulle være deres leder. Han ble solgt til Farao for 20 sølvpenger og som med med Guds visdom ble ledende I Faraos rike i stedet. Nesten identisk historie som Jesus og de tolv hvor Jesus ble solgt for 30 sølvpenger.

     

    Daniel ble hersker over hele riket, over hele Babel da Nebukadenesar innså at han var av Gud.

     

    Det står også at; De som Guds ord kom til, blir altså i loven kalt guder, Joh 10,35) noe som igjen tyder på slektsskap med Gud.

     

    Jeg kan I hvert fall ikke se andre kjemper og navngjetne enn de som er beskrevet og mange er sammenlignet med land, storriker, øyer, edentrær, livets tre, og flere har fått store nasjoner og riker oppkalt etter seg. Bibelen er full av dem som har satt sine mektige fotavtrykk I vår historie. De var giganter og det måtte de være ellers hadde vi ikke hørt om dem. Om 1000 år, om verden eksisterer, vet de nok godt hvem Bill Gates var, om Hitler og Stalin også

  3. Hvem er kjemper på jorden I dag? Mennesker med spesielle egenskaper? Bill Gates er en kjempe. Fysisk er han vist svært liten, men det er egenskapene hans som gjør at han strekker seg over hele verden.

     

    Jesus var en kjempe når han var på jorden, og han er det enda. Budda, Mohammed m.fl

     

    Abraham, Moses og en rekke av bibelske og forhistoriske skikkelser. Kjemper setter store spor etter seg. Et menneskes avtrykk I historien varierer. De ble veldig gamle og kanskje fordi dem hadde høyere kunnskap. Vi er hva vi spiser...

     

    Kong Nebukadnesar, kongen av Babel var en kjempe, en kongenes konge, men han valgte feil livsledsager. De blander seg med det verdslige og det verdslige mennesket. Man tenker med det lille hodet.

     

    Lucifer, den falne engel, kongen av Tyrus, en salvet kjerub som opphøyde seg til gud. De største kalles “Eden trær” og skiller seg stort ut fra de øvrige trær. (Esek 28,14)

     

    Jesus og Nebukadnesarble begge kalt for kongenes konge (Dan 2.37) og begge sammenlignes med trær som strekker sine grener over hele jorden. (Dan 4.22)

     

    Slik jeg ser det er det er disse gudesønnene ofte falne. Man f a l l e r for fristelser. Noen av dem er store fordi dem også var grusomme og andre var store fordi dem var gode.

     

    Historien om David og Solomo viser hvordan disse tar seg koner som fører dem feil, bort fra Gud.

     

    Gir det noen mening?

×
×
  • Opprett ny...