Gå til innhold

Aleksander Eide

Medlemmer
  • Innlegg

    70
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Aleksander Eide

  1. Dersom Apple AirPort Extreme hadde hatt AirTunes så hadde jeg nok glatt valgt den.

    http://www.apple.com/no/airportexpress/features/airtunes.html

    Så kunne jeg spilt musikk fra iPhone og iPad trådløst til stereoen. (må i dag bruke en mini-jack kabel! som er tilkoblet like ved trådløsrouteren! føles.. ueffektivt!)

     

    Jeg savner trådløs streaming av musikk til stereoen med min nyinnkjøpte Netgear3700. Den mangler en mini-jack tilkobling der bak. Er kanskje en mulighet å legge til for 750 kr. Men det er litt drøyt. (kjøpe en AirPort Express). Dessuten for pc-musikk bruker jeg aldri iTunes, (men det gjør dama som har en MacBook) men kanskje det er mulig med en hack for å bruke andre lydkildeprogram i Win 7? (og fra Android eller symbiantelefoner?)

     

    Ellers, hva med DLNA? Kunne ikke dette vært implementert i trådløsrouteren? Eller er dette kun i tv-er enda? Kan kanskje brukes til å streame musikk til stereo over wifi? Er det bare noen nye Nokia som kan dette? Eller Android også? Men det støttes vel uansett ikke av min iPhone.

  2. Troløs, hvorfor er det negativt at den er 1 år gammel?

    802.11n har ikke endret seg, og den støtter så og si alt du kan tenke deg og vinner test etter test... Har da ingenting å si at den er 1 år gammel...

    Hadde den vært fra forrige årtusen hadde den kanskje ikke vært noe å ha.

    Vel, ville du kjøpt en ett år gammel laptop eller mobil? Jeg tenker (kanskje overdrevent) slik med alle teknoprodukter ;-)

     

    Routeren var lett å sette opp, men skjønner ikke hvorfor det må være to separate nett for 2,4 GHz og 5,0 GHz. Det skulle vært ett sømløst nett som skiftet frekvens automatisk etter behov.

  3. Jeg ser egentlig negative tester av alle tre routerne. Middels hastighet på trådløst nettverk, treg network storage, mangel på funksjoner og så videre.

     

    Netgear WNDR3700 og Cisco Linksys E3000 er de mest populære på www.smallnetworkbuilder.com , hvor samtidig Asus RT-N16 får middelmådig respons.

     

    D-Link DIR-655 er tydeligvis veldig populær, men den virker som en ekstremt gammel modell.

     

    Forøvrig er jo ingen av disse nye modeller, nærmere ett år gamle, foruten Cisco Linksys E3000.

     

    Ellers så ser det ut som en ny D-Link DIR665 er på vei, men jeg ser den ikke i butikkene enda. Test her sammenligner med WNDR3700 og E3000: http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-reviews/31228-new-to-the-wireless-charts-d-link-dir-665-xtreme-n-450-gigabit-router

     

    Konklusjonsmessig ser det nesten ut som Netgear WNDR3700 er det beste alternativet i dag.

     

    Edit: la7dfa.com : E3000 har 64 MB ram i følge http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-reviews/31134-cisco-linksys-e3000-high-performance-wireless-n-router-reviewed

     

    Edit: Jeg gikk for Netgear WNDR3700, siden den kostet kun 750 kr på komplett, ca 850 med frakt. Selv om det er litt vondt for meg å se at modellen er ett år gammel! :(

  4. Video-utgangen er svært velkommen. Når jeg bor på hotell setter jeg stor pris på å koble telefonen til tv'en og se film/serier etc. Med N900 er jeg begrenset til analog komposittvideo, men det funker helt fint. 720p-videoutgang er et av mine absolutte krav for min neste mobil.

    Ok, det er jo litt nice. Men strengt tatt kunne du like lett bruke laptop med hdmi ut. Dersom jobben ikke gir en laptop med hdmi ut så er det et poeng ja.

     

    Men hotellromslcd'er er ofte så små uansett, så det er kanskje like så nice å se filmen på laptopen. Men bedre lyd på en tv da, om man ikke har med headset.

     

    Jeg sliter litt med å se bruksområdet for hdmi-utgangen. Eneste jeg kommer på er mulighet til å vise film når jeg er på vorspiel hjemme hos folk.

     

    @smy: Må nesten regne med å lade en smarttelefon daglig i dag.

  5. Nokia trenger en pressekonferanse med en karismatisk taler hvor de annonserer bl.a. versjon 3.1 av programvaren til N8 med et mer polished brukerinterface og nye funksjoner (720p 30fps video, og mere som dere savner). Dessuten behøver Nokia å være committed til å fortsette å forbedre og utgi programvareoppdateringer i lengre tid. Støtt tredjeparts utviklere i stor grad! Lær av Apple. Det er et problem at Nokia med N8 er i en overgangsfase og vil neste år gå over til en ny type os, med QT eller hva det heter. Det hadde vært bedre å vite at man kjøper inn i en plattform som vil videreføres og ikke være redundant om kort tid.

     

    Edit: Seriøst, jeg hadde ikke sett http://www.amobil.no/artikler/nokia_endrer_kurs/79062 da jeg skrev denne artikkelen. Den svarer på mange av mine spørsmål.

     

    Dessuten helt enig med Lock-Aze under.

  6. Denne 'nye' serien med routere fra Cisco / Linksys er bare en gjenutsending av eldre routere...

    Den eneste forandringen er at de har fått endret litt på bootloader (NVRAM) og firmware.

     

    WRT160Nv3 = E1000 and M10

    WRT310Nv2 = M20

    WRT320N = E2000

    WRT610Nv2 = E3000

    Ah kjipt, jeg hadde håpet disse var det beste nye, og hadde allerede nesten bestemt meg for en E3000. Men nice artikkel sitert av 'G', som viser at E2000 fungerer bra. Men strengt tatt kan N-nettverk være raskere enn 74/93 Mbit.

     

    Men finnes det noen modeller som virkelig er av høst 2010-kvalitet og ikke rebranda 2009-modeller? Kan dere anbefale noen?

  7. Do'h. Er dere trege alle sammen eller?

     

    Denne appen fungerer IKKE til dette forumet.

     

    Det dere alle sitter og ser på er Safariversjon av forumet, ikke appversjonen. Artikkelbildet viser jo det samme. Legg merke til hvordan "Ny post"-knappen er grået ut, som viser at han ikke er innlogget med appen.

     

    På facern står det: "Diskusjon.no - Vi har planer om å oppgradere til 3.1"

    På invisionpower forumet: "Please note that the app will require IP.Board 3.1"

     

    Artikkelen er veldig misvisende. Løgn og bedrag.

     

    Prøv å legg til forumet community.invisionpower.com så ser dere hvordan det skal se ut.

     

    Ha en fin dag ;)

  8. Grattis alle dere med Symbian :) Nå gjelder det å laste over noen fine offline playlists og sette inn stereo i bilen med aux inngang! ;) (som jeg gjorde i dag).

     

    Skulle ønske offline playslistene kunne spilles av med iPhones innebygde musikkspiller og kunne styres med stemmestyring slik den vanlige musikkspilleren kan. (jeg digger å stemmestyre musikken fra bluetooth headsettet!)

  9. Hvordan har Infinity Ward klart å hype dette spillet så grusomt? Jeg har hørt folk jeg ikke visste gamet snakke om dette spillet. Merkelig fenomen.

     

    Det finnes jo mange "bra men ikke perfekte" spill som kommer ut hele tiden, som er helt på linje med dette spillet..! Hva skjedde?

    Har noen en ide?

    CoD: Modern Warfare 2 could set new entertainment record.

     

    The day that many have been waiting for has finally arrived. Developer Infinity Ward and publisher Activision have finally reached launch day for Call of Duty: Modern Warfare 2. In what will Activision is suggesting could be the largest video game launch in history, some analysts are already estimating that the first week of sales could total as much as $500 million alone.

    Dette er jo helt sykt? Til sammenligning var The Dark Knight den største filmen i 2008 og tok inn 530,9 Mill USD i løpet av hele året. Finnes da 3-4 nesten helt like spill som dette som har kommet ut og som kommer ut siden. Det eneste som skiller er markedsføringen.

     

    Det dere sitter og krangler om her, servere og hvem vet, betyr egentlig ikke en dritt. Folk kjøper spillet uansett den første uken på grunn av hypen og IW selger for estimerte 500 mill USD før ordet sprer seg om hvordan spillet egentlig er.

     

    Skulle tro det sitter et hypebyggings-geni et sted i USA og mottar tilsvarende 1 milliard kroner i julebonus fra Infinity Ward for denne utrolige bragden. Good job.

  10. XbitLabs viser hvordan et system basert C3 Phenom2 965 er tregere og bruker 67 watt mer under load enn et basert på i5 750.. ouch!

    Men.. spillene ble kjørt på 1680 x 1050 og medium settings, som dere mener ikke teller.

     

    FiringSquad er også enige.

    The new chip won’t improve AMD’s position in comparison to Lynnfield though. Intel’s Core i5-750 still delivers more bang for your buck assuming you’re comparing CPU prices only and excluding the cost of the entire platform. Lynnfield is leagues ahead of Phenom II in terms of IPC, and it scales well too: we hit similar OC speeds with our i5-750 as today’s X4 965. Therefore, we don’t expect it to steal any sales away from Lynnfield amongst the performance crowd who simply wants the fastest CPU they can afford at the $200 price point.

    Så siden prisforskjellen mellom de to er såppass liten, blir min konklusjon at i5 750 er det beste valget. Jeg ville satt sammen en pc ala det Giallorossi foreslår. Case closed. :thumbup:

  11. All right, så for å prøve å bidra til saken her nå da, Osse.. Jeg foreslo HD5850 som "best bang for the buck" skjermkort for en pc i denne prisklassen (~7000), så la oss konsentrere oss om prosessorene som også er aktuelle for dette skjermkortet og som passer i prisklassen.

     

    Du linket selv til AnandTech for å bevise ditt poeng i annen tråd, men her er i5 raskere enn PII i 3 av 4 spill, og forholdsvis mye i Far Cry 2. Dette viser bare at min konklusjon fra forrige post fortsatt gjelder.

     

    Finnes det ellers noen andre overveiende argumenter som strømforbruk, framtidskompatibilitet for platformen, dårlige drivere, eller dårlig kvalitet på noen av platformtypene som bør komme på bordet?

  12. Med Osse sitt oppsett fra forrige side uten SSD, vil prisen havne på 6644,- med 5850. Jeg syntes dette virker som veldig mye ytelse for pengene.

    Hei og hopp alle. Er det mulig å konkludere med noe her? Jeg forsøker.

     

    HD 5850 virker som et klart valg for en gaming pc til ~7000, hvor skjermkortet vil koste ca 2100,- Best bang for the buck for 2100 kr. Noen uenig?

     

    C3 stepping AMD PhenomII 955 3,2 GHz /965 3,4 GHz vs i5 750 2,66 GHz med "Turbo".... hva er konklusjonen her?

     

    Anta 24" skjerm, tar jeg feil når jeg antar at de fleste spill er gpu limited av HD 5850? Jeg har sett at et unntak er Resident Evil 5, og det er sikkert flere. Dermed kan man ty til billigere AMD cpu/hk.

     

    Men, når jeg sjekker Komplett.no så koster i5 750 kr 1625 og et ok P55 hk 895 kr altså... 2520 kr.

     

    Tilsvarende koster AMD PII 955/965 pluss hk (med DDR3 må sies) hhv. ca 1400 og 800 kr altså... 2200 kr.

     

    Det er altså bare 300 kr å spare her. Rett meg om jeg tar feil noen.

     

    Siden prisen er tilnærmet lik blir spørsmålet ganske enkelt. Hva er raskest i spill av PhenomII 955/965 og i5 750? Utrolig nok ser det veldig likt ut. (selv om Ossa gjerne vil overtale oss om at AMD'en er raskere så viser de testene jeg har sett begge deler...)

     

    Jeg antar forskjellen i ytelse er i snitt 5% til den ene eller andre siden, avhengig av hvilke spill som regnes med.

     

    Med overklokking havner de to på anslagsvis hhv. 4,0 og 3,5 GHz for PII og i5. Hvilken er raskest i spill ved disse hastighetene?

     

    Jeg tror ikke man kan gå feil med noen av valgene. Jeg tror det er små marginer som skiller dem.

     

    Ikke-objektivt for min del så frister det å velge AMD bare fordi de er "the underdog" for tia.

  13. Bra test! Bedre enn 5870-testen ;) Godt å se at det er brukt samme driverne. Litt småforvirrende at det er byttet om på fargene på AVG og MIN i en liten stund der. Dessuten, så lenge det ikke er forvirrende så synes jeg språket bare er morsomt :) Lite vits å skrive så veldig høyverdig når man snakker om skjermkort for gaming.

     

    Ser ellers ut som et veldig bra kort! Det er lenge siden dere har dratt fram Anbefales-bildet deres og jeg er enig. Hadde jeg ikke hatt et 4870X2 så hadde jeg oppgradert nå. Skulle gjerne sett en test av noen av de nye funksjonene i kortet, som f.eks Eyefiniy.

     

    Bra test.

  14. Dette må komme før eller senere. Vi vil om ikke lenge trenge konstant oppkobling for våre mobile tjenester som streamer musikk / tv / video / spill til våre smartphones.

     

    Arbeid med slike tjenester forsinkes av at vi er trege til å bygge ut de trådløse nettverkene. En av drivkreftene bak raskere trådløst nett tror jeg kommer til å bli porno på mobilen.

×
×
  • Opprett ny...