Gå til innhold

ottodiesel

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ottodiesel

  1. "Om man ikke har behov for en harddisk eller SSD kan man imidlertid også velge spinklere utgaver av maskinene uten denne ekstra plassen. Da må du i så fall nøye deg med et M2 SSD-kort."

     

    Men huff da!

    M2 SSD er jo SSD/harddisk, bare i krympet format...

    Har også som regel vel så god ytelse som en regulær SSD.

    Så det er vel ikke så ille om man må "nøye" seg med en slik. ;-)

    • Liker 1
  2. Når det gjelder HTC in general:

    Det er vel ingen som bruker disse telefonene uten å tweake?

    Jeg mener, man har jo Batterystatus programmet som gjør at man kan overklokke prosessoren og tilpasse info på displayet, man har CM manager som gjør backup av brukerdata til en lek og som gjør det lettere å bla i kontakter, osv. osv...

    Batterystatys-programmet hadde også en dynamic overclockings funkskjon sist jeg brukte det (HTC Prophet) som klokka ned prosessor når den ikke var i bruk. Sparte merkbart med strøm på den måten.

    Kommer sikkert en mengde programmer til Diamanten når den har sirkulert i markedet en stund.

     

    Og, litt av poenget med en gps telefon må da være å kunne bruke den i bil?!? Iphone kan jo bare vise kart!

     

    Nei, tror nok at HTC kommer til å oppleves betydelig bedre når FREEWARE programmene blir utviklet av ulike brukere...

     

    http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=428

  3. Hei.

    Har problemer med en IBM Thinkpad T23 som ikke vil starte.

    Specs: 1000 Mhz, 256 Ram, 40 GB HD, Win XP Pro m/ SP 2.

    Problemet oppstod da jeg skulle installere et USB 2.0 PCMCIA kort i maskinen.

    Pga. et besøk måtte installasjonen avbrytes og maskinen ble begynt avsluttet.

    Vanligvis vil maskinen bruke litt tid og så slå seg av selv, men denne gangen hadde installasjonen av dette USB 2.0 kortet gjort at shut-down ble avbrutt.

    Dette resulterte i at når jeg kom tilbake og skulle jobbe videre med installasjonen, var PC'en fremdeles på og viste batteritid på 80% (likt sist).

    Imidlertid kunne jo ikke PC'en ha liv i batteriet, det varer vanligvis ca. 1 time, og jeg hadde jo vært borte ca. 45 - 50 minutter fra den.

    Måtte plukke ut batterier for å slå den av og PC'en har etter dette vært fullstendig livløs...

    Har ladet opp batteriet fullt opp, (har en liten lampe over tastaturet som går over fra oransje til grønn når batteriet er fullt oppladet) men det hjelper ikke.

    Har muligens en liten teori om at batteriet kanskje har blitt for mye utladet til at maskinen vil starte opp? Men da skulle den jo ha startet opp når nettledningen står i ?!? Batteriet er av Lithium-typen...

     

    Noen som har tips her?

  4. Har slengt sammen et opsett, du kans e det her. Du kan jo bytte på det hvis du vil, du kunne jo kjøpt dette kabinettet, og denne psuen, men det koster jo en del mer, jeg er ganske sånn sparsomelig av meg, du ser kansje på det opsettet at jeg har spart penger der jeg kan, feks 250gb istedet for 300, xl isedet for xt, 3000+ istedet for 3500+, 350w istedet for 400, 2-3-3-6 minne istedet for 2-2-2-5. Det du sparer kan du bruke på neste opgradering, ytelsen i forhold til det dyre jeg kunne ha valgt er ikke kjempestor, men besparelsen er er det!

    Så fornuftig ut, langt på veg enige...

    Hadde imidlertid valgt en PSU på 400 watt :-)

  5. Hva med å legge scratch-filene på 36gb raptoren, og win på en liten partisjon på 200gb'en?

     

    Så kan du legge programmer og sånt på raptoren i tillegg.

     

    Angående lydkort så kan du jo sjekke hvordan det er med ytelsen på den onboard Realtec-chippen. Om du ikke er fornøyd så er det da bare å kjøpe et nytt pci-kort som yter bedre.

    Mine egne erfaringer tilsier at den raskeste disken bør være systemdisk. Til primærpartisjon (C:) har jeg ennå ikke opplevd å komme over 20 GB i forbrukt plass, VEL OG MERKE dersom man installerer større programmer osv. på en annen partisjon. Som sekundærdisk trenger man ikke bruke så mye penger, dette kan man jo oppgradere etterhvert, uten konsekvenser for det som allerede er installert på primærdisken...

    Scratchdisken bør ligge på den andre disken, da kan de skrive og lese uanhengig av hverandre. Tror det vil holde i lange baner ved valig Photoshop-bruk. Viktigere at PC'en er rask og effektiv generelt.

    Noe av fordelen av å velge denne løsningen er for det første at Raptordiskene har 5 års garanti, og er kontruert for å brukes hardere en de vanlige diskene. Dette vil sannsynligvis forebygge at du mister data like hyppig som ved bruk av andre disker pga. disk failure... I tillegg vil en liten primærpartisjon være greiere å ha med å gjøre i backupsammenheng, da det jo blir mindre å ta backup av. Tilslutt er det faktisk merkbar positiv forskjell i den daglige bruken... Dersom du er redd for vibrasjoner og bråk, kan du prøve denne dupeditten hos Microplex: Zahlman kjøler/demper...

    Den både kjøler disken og reduserer evt. bråk betraktelig!

    Har 2 raptordisker (36 GB) i et mirror-oppsett som er helt støyfrie i et serveroppsett hos en kunde... :-)

  6. Nesten like forsvinnende liten som forskjellen du vil merke mellom Raptor 36 og Maxtor disken. Nå er det snakk om en disk som nesten er 10 ganger større og faktisk har bra ytelse. Så jeg syns det virker urimlig å be han se på en såpass liten disk som noe alternativ i det hele tatt.

     

    Men, det er opp til han, jeg bare syns det er ett rart alternativ. Hvis ikke han vil legge godt over tusenlappen ekstra i en disk som yter litt mer.

     

    edit: gidder ikke legge opp noen diskusjon om den "faktiske" ytelsen som du kommer med her.. det føler jeg bare blir babbel og forskjellige meninger

    Lite saklig informasjon du kommer med her... ;-)

    Dersom du har prøvd disse kombinasjonene selv, OK. Men dersom du bare synser, blir det vel bare synsing?!? :roll:

    Dersom du kjører Photoshop vil 2 separate disker gi merkbare uttelling ved å plassere scratch-disken på en egen, fysisk harddisk...

    Mener du at programmet og scratch disken bør ligge på to separate disker?

    Ja...

  7. Når det gjelder lydkort er jeg ikke like sikker, har lest en del positive ting om det sb audiology 2zs. Og var missfornøyd med den integrerte lyden på mitt forrige lydkort. Har fått inntrykk av at de Realtek greiene ikke er allverden.

     

    Er det noen her som har erfaring med det hovedkortet ?

    Ja, det er mulig du har rett her... Det eneste er at dette lydchipsettet fra Realtec er helt nytt, så kanskje kvaliteten har blitt forbedret?

    Anyway, det går jo an å prøve den innebyggede løsningen først, for så å kjøpe et annet kort seinere?

  8. Nesten like forsvinnende liten som forskjellen du vil merke mellom Raptor 36 og Maxtor disken. Nå er det snakk om en disk som nesten er 10 ganger større og faktisk har bra ytelse. Så jeg syns det virker urimlig å be han se på en såpass liten disk som noe alternativ i det hele tatt.

     

    Men, det er opp til han, jeg bare syns det er ett rart alternativ. Hvis ikke han vil legge godt over tusenlappen ekstra i en disk som yter litt mer.

     

    edit: gidder ikke legge opp noen diskusjon om den "faktiske" ytelsen som du kommer med her.. det føler jeg bare blir babbel og forskjellige meninger

    Lite saklig informasjon du kommer med her... ;-)

    Dersom du har prøvd disse kombinasjonene selv, OK. Men dersom du bare synser, blir det vel bare synsing?!? :roll:

    Dersom du kjører Photoshop vil 2 separate disker gi merkbare uttelling ved å plassere scratch-disken på en egen, fysisk harddisk...

  9. Hvis du skal kjøre standard 400 MHZ uten å klokke har du ikke bruk for ram som yter mange ganger mer?!? Det eneste som kan være poeng i å bruke noe penger på er latency...

    Det var OCZ Platinium Rev.2 som var forlsått her, og det er 400 Mhz.

    Den brikken er bastert på Samsund sine TCCD brikker, og det er en av de beste brikkene som finnes i den hastigeheten.

     

    5924.png

    Her kan du leste om det.

    Iflg. testen du refererer til, er det litt under 4 prosent forskjell på den beste og den dårligste av testkandidatene. Så får det være opp til hver enkelt å vurdere hvor mye penger man ønsker å legge i dette...

  10. Altså, sorry ottodiesel, men her var det mye bs.. PSU holder helt fint til det oppsettet og Maxtor disken med NCQ er ganske kjapp. I tillegg vil jeg si at skal visst være merkbar forskjell på ytelsen av 74 og 36 raptoren. Såpass at folk blir rådet fra å kjøpe 36 varianten.

     

    Wonderwoman, hold deg til det opprinnlige oppsettet etter min mening. Det ser helt greit ut!

    Hørtes ut til at du hadde bygget mye med disse diskene? :whistle:

    Har iallefall bygget 8 - 10 maskiner med disse diskene, og har ikke merket noen spesiell ytelsesforbedring å snakke om...

    Det er klart, dersom du kjører allverdens benchmarkprogrammer, vil du nok finne noe forskjell. Men den OPPLEVDE forskjellen i daglig bruk er forsvinnende liten!

    Altså, snakker fra erfaring her... Ikke hva "folk sier"...

  11. Har du en lapp ekstra, gå for denne.. Ellers trur eg psu'en er bra nok den

    Hvis du ikke skal overklokke, så trenger du ikke super-ram... ;-)

    Bare hold deg borte fra Twinmos, den er sannsynligvis ikke kompatibel med denne plattformen... (Hatt endel dårlige erfaringer med disse...)

    Det er ikke sånn at du kan drite i rammen vis du ikke skal klokke.

    Socket 939 har dobble minnekanaler som gjør at minne får jobbe mer. Da er det greit å ha raskt minne.

    Jeg trur nok at den PSU'n skal holde. Den er jo F/S, og det kavalitet.

     

    Edit:

    Du må i tillegg være oppmerksom på at Nforce 4 sannsynligvis har en ganske kraftig intern lydløsning, så kanskje du kan spare deg pengene på det Creative lydkortet?

     

    Det kan jeg være enig i :)

    Hvis du skal kjøre standard 400 MHZ uten å klokke har du ikke bruk for ram som yter mange ganger mer?!? Det eneste som kan være poeng i å bruke noe penger på er latency...

  12. Hei.

    Ville byttet ut disken med en Raptor av enten 36 eller 74 GB - har mye å si for den opplevde ytelsen.

    I tillegg ville jeg heller gått for en større PSU på minst 400 watt.

    Du kan kjøpe en NorthQ PSU for under 500? Den er svært stillegående og har i tillegg fått gode tester her.

    NorthQ strømforsyning...

    I tillegg ville jeg vurdert f.eks. dette kabinettet:

    Komplott kabinett

    I252521.jpg

  13. Har nå nettopp begynt å kjøre maskinen. Kjørte en stund "feil", i og med at jeg glemte at frekvensen oppgitt er den aktuelle frekvensen og ikke AMD-frekvensen.
    Kjørte 18 x 133 uten å endre noe i biosen... Gikk forsåvidt helt fint...
    :blush:
    Skal begynne å teste ordentlig i prime95 snart.

    Har forresten en ide vedr. isolering av luftstrømmer rundt kjøleren, kommer forhåpentlig tilbake med mer info. om den ideen når jeg har kommet litt videre...
    :dremel:
  14. Er i ferd med å sette sammen en rigg bestående av NF7-s v2.0 og Mobile XP 2400+ (35 watt).

    Er det noen som har erfaring med hvilke settinger man bør bruke i biosen? Tenker da på AGP spenning og lås, minnespenning, osv...

    Tenkte at det var lettere å komme igang med endel stalltips fra noen som har gjort dette tidligere... :)

    Happy for alle svar. :yes:

×
×
  • Opprett ny...