Gå til innhold

cazper_no

Medlemmer
  • Innlegg

    119
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av cazper_no

  1. Dette er jo det beste ADSL2+-tilbudet du kan få. Start.no er stabilt, men de sender ut routere som er totalt sperret for åpning av porter etc, så jeg anbefaler at du skaffer egen router.

    Jeg har denne linjen og routeren til start.no, alt du trenger å gjøre for å få tilgang til å åpne porter osv er å sende en mail til kundeservice.

     

    Er forsåvidt veldig fornøyd med linja, god hastighet og stabilitet plus rask kundeservice for en billig penge er jo ikke noe å klage over ;)

  2. Fungerer denna mot Xbox 360 også kanskje? UPnP støttes kanskje ikke av 360 det...

     

    Sakset fra dokumentasjonen, XBOX360 er støttet:

    Microsoft’s protocol is known as Windows Media or Windows Media Connect. This protocol is supported on all windows PCs and

    the Microsoft Xbox360. Networked Xbox360 game stations can support full DMP functionality for music, photo and video playback

    with a direct connection to the HipServ, without the need for a PC nor MediaCenter PC.

  3. Så klart dette vil føre til dårligere tjenester for de som ikke vil betale! Det så vi jo i praksis da NGT prøvde seg på Nrk. Nrk ville ikke betale, så da satte NGT ned bilde- og lydkvaliteten på nrks webTV for sine kunder.

    8905531[/snapback]

     

    Dette blir ikke det samme. NGT strupet kvaliteten fra NRK direkte på peeringen, da vil ALLE NGT få like dårlig bånbredde til/fra NRK. Det som Telenor nå gjør vil gi alle like bra tjeneste så lenge det ikke finnes noen flaskehalser i nettet mellom dem og leverandøren. Hvis det derimot finnes en flaskehals vil QoS sørge for at de innholdsleverandørene som betaler får levert en tjeneste med riktig kvalitet, og de leverandørene som ikke betaler vil få et tap i kvalitet på disse stedene hvor det finnes flaskehalser.

  4. Er det IPv6 som legger til rette for at Telenor kan forskjellsbehandle innholdsleverandørene?

     

    Tror at Quality of Service forkortes QoS (merk den o-en med liten bokstav)

    8905417[/snapback]

     

    Nei, IPv6 er ikke innført som standard protokoll for noen ISP'er i Norge enda så det er ikke det som legger til rette for dette. Det som legger til rette for dette er Telenor sitt ønske om bedre kontroll med sine peering-partnere.

  5. Er ikke å bruke QoS for å å utsette nødvendige oppgraderinger av nettet noe som fører til et dårlige produkt?

     

    AtW

    8905412[/snapback]

     

    Jeg vet ikke hvordan du begrunner at Telenor bruker QOS for å utsette nødvendige oppgraderinger av nettet, men det er et faktum at det i alle tilbyderes nettverk alltid vil oppstå flaskehalser og for å kunne garantere en tjeneste gjennom denne flaskehalsen benytter man QOS intill en oppgradering kan bli gjennomført.

     

    Oppgraderinger av nettet er selvsagt noe som ikke går å gjøre over natten da det krever inversteringer (som selv sagt er markedsstyr som alt annet her i internett-norge) + byggetillatelser, gravetillatelser, tillatelse fra grunneiere osv - dette er prosesser som tar lang tid og i mellomtiden kan man garantere viktige kunde en tilfredstillende tjeneste gjennom å benytte QOS.

  6. Det du ikke tenker på Cazper, er at hvis Telenor indirekte får bestemme eller påvirke hvilke sider folk gidder å benytte seg av, så er dette svært konkurransevridene i kundenes disfavør.

     

    Sammenligningen med Posten er bare tull. Det er kundene selv som bestemmer, og betaler for ekspress, over natten, eller vanlig postgang. Et sammenlignbart scenario hadde vært om feks Komplett betalte Posten x antall kr for at deres pakker skulle sendes med førsteprioritet til kundene sine. Pakker fra andre nettbutikker risikerte å ligge i dagesvis til det ble ledig kapasitet. Tror du det hadde vært mange som hadde bestillt fra andre nettbutikker da?

    8905279[/snapback]

     

     

    Jeg ser ikke hvordan dette vil påvirke hvilke sider folk får tilgang til, det vil kun gi muligheter for innholdsleverandører som har høye krav til QOS for sine tjenester til å få dette garantert gjennom Telenor sitt nett.

     

    Det eksempelet du beskriver med posten vil jo heller ikke være reelt, da det ikke er snakk om å gi noen dårligere tjenester, men derimot garantere QOS for de som vil betale for det. Dette er et produkt det er behov for da det selvsagt finnes linjer i nettet som er overbelastet og da vil disse få en garanti for at deres innhold vil fremstå på korrekt måte. Men uansett.. sammenligningen med posten kan vi godt legge død, det er ikke det som er poenget her.

  7. Poenget mitt er dog at i postvesenet er det som regel er mulig å spore den ekstra kostnaden fram til en høyere utgift for posten på ett eller annet punkt. Om det er nå er ekstra folk til sortering og utkjøring klokken 04.00 om natten eller betaling for fly-frakt...

     

    på internet er det derimot ingen slike ekstrakostnader du kan peke på. Postens ekspresspakker er ikke ekspress fordi de holder igjen alle de andre pakkene. De er ekspress fordi de legger mer arbeid i å dem fram fortere. Hos ISPer som ikke bryr seg om nett-nøytralitet så er det the other way around.

    8904774[/snapback]

     

    Det vil jo selvfølgelig være en ekstrakostnad for telenor å kunne garantere QOS for en innholdsleverandør gjennom hele nettet dems. Dette må settes opp og kontrolleres i alle routere i nettet til Telenor og det tar selvfølgelig tid=penger å sette opp.

     

    Sammenligningen med posten er heller ikke så dum, her kan du velge mellom A- og B-post. Hvor A-post vil komme frem før da den har høyere prioritering i postgangen. A-post koster selvfølgelig mer, og har garanterte leveringstider fra posten sin side. På samme måte vil Telenor garantere QOS for de innholdsleverandører som velger å betale for dette, slik at deres tjeneste fremstår med så høy kvalitet som mulig.

     

    At dette bryter med nettnøytralitet er jo helt innlysende da det nå blir forskjellsbehandling av innholdsleverandørene basert på betalingsevne, men siden det tydeligvis er et marked for dette så er det vel ingen grunn til å nekte Telenor å gjøre dette... vi har jo en markedstyrt utvikling her i Norge.

     

    Telenor har jo også uttalt at det ikke skal koste noe å sette opp peering med dem, det skal bare koste noe hvis man ønsker en garantert QOS gjennom Telenors nett. Derfor ser jeg ikke helt problemet med at noen skal bli stengt ute, det er da bare å inngå en peeringavtale med Telenor hvis det alikevel er gratis...

  8. Nøyaktig hvor feilen lå har vel vært ganske klart: Ålesund sentral.

     

    At du ikke får vite nøyaktig hvilket utstyr, evt kort feilen lå på er helt normalt. Finnes veldig få telekomoperatører som gir deg full informasjon om utstyret i deres nett.

     

    Men det man uansett kan trekke ut av den feil situasjonen som var i Ålesund er vel at feilen lå på et kort på en sentral router, ettersom kundene fikk beskjed om at kort skulle byttes ved 18-19-tiden og alle kom på nett like etter..

  9. Hadde satt pris på om flest mulig tok seg tid til å svare på denne spørreundersøkelsen:

    https://wo.uio.no/as/WebObjects/nettskjema....a/svar?id=21601

     

    Dette er i forbindelse med et prosjekt jeg har på universitetet i Oslo, og undersøkelsen dreier seg om IP-telefoni på mobiltelefoner. Det vil nok ikke ta mange minuttene å svare på de 9 spørsmålene.

     

    På forhånd takk for hjelpen!

×
×
  • Opprett ny...