Gå til innhold

svok

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av svok

  1. Bra argumentasjon khare. Stå på :thumbup:

     

    Virker som det er veldig avhengig av hvilken person du snakker med på fakturaavdelingen da, siden det er noen her som har fått returlapp/refundert uten noe særlig krangel. Så hvis du vil ha refundert fortest mulig, kan det være lurt å ringe og håpe å bli satt over til en annen person på fakturaavdelingen. Siden du antageligvis er bundet til samme person når du korresponderer over mail. Intern kommunikasjon er etter min efaring totalt fraværende i den bedriften.

     

    Men det er nå vel så interessant å følge hvor denne korrespondansen/tråden går videre, ser ut som NGT begynner å slite med å svare for seg.

  2. Det kan virke som de har en policy på at de skal "prøve seg", slik at det kun er de få som protesterer hardt som får returlapp eller refundert. Hvis det er tilfelle er det utrolig sleipt.

     

    Fikk selv en ny ruter tilsendt etter linjefiksing, men sendte ikke tilbake den gamle siden jeg ikke hadde fått noen returlapp. Da jeg etterhvert fikk purring på den gamle kontaktet jeg dem og ba om returlapp. Dette ville de ikke gi, og viste til regelverket/prislisten sin. Det endte med at jeg ringte og fikk maset meg over til fakturaavdelingen, og der var det ikke noe altfor stort problem å få tilsendt returlapp. Det holdt å nevne at dette dreide seg om en reklamasjon.

     

    Så mitt råd er vel å ta kontakt med fakturaavdelingen, der virker det som de eneste oppegående menneskene hos NGT sitter. Det er vel også de som enklest kan korrigere på fakturaen din.

  3. Jeg skal kjøpe inn en PC som skal brukes til simulering og implementering av FPGA-design (Xilinx ISE og Modelsim software), så høy ytelse i dette og multitasking (slik at man kan kjøre tunge prosesser i bakgrunnen uten at man merker det) er viktig. Det skal også programmeres en del.

     

    Det høres ut som Core 2 duo er en god CPU til dette. Jeg har vurdert Xeon (Woodcrest) også, men jeg vil tippe at ytelsesøkningen i forhold til pris ikke vil være veldig stor.

     

    Den skal stå på et kontor så det er en fordel om den støyer lite, men vannkjøling er uaktuelt. Den skal heller ikke overklokkes. Budsjettet er ca 15K, men dette er ikke helt fastsatt ennå.

     

     

    Jeg har satt opp et forslag her, satser på å kjøpe det inn fra komplett.no.

     

    Det jeg er mest interessert i tilbakemelding om er om det kan se ut som prosessor/minne/hovedkort er en grei kombinasjon. Er det noe poeng i å ha noe raskere enn ddr2-533-minne for core 2 duo hvis man ikke overklokker?

     

    Er den innebygde PSUen i det kabinettet også tilstrekkelig? Hvis noen har noen bedre forslag til kabinett som er forholdsvis stille så er det også interessant.

     

    Skjermoppsettet er ikke helt avgjort, kanskje det heller blir en stor skjerm fra Dell. Men stor skjermflate er en fordel.

     

     

    Setter pris på tilbakemelding om dette, spesielt om cpu/hk/ram er en ok kombinasjon :)

     

    EDIT:fikset link

  4. Hei,

    Synes FZ7 virker som en spennede kamera. Jeg skal kjøpe et ultrazoom kamera, men lurer på om andre har synspunkter på FZ7 mot f.eks Canon PowerShot S2 IS?

    5833694[/snapback]

     

    Jeg endte opp med å kjøpe FZ7, men har ikke fått tid til å prøve det så voldsomt mye ennå. Jeg vurderte S2 IS også, og tviler ikke på at det og er et fint kamera.

    Men jeg ville ha lite kromatisk aberrasjon, og testene sier at FZ7 er bedre på dette. I tillegg er S2 IS noe større enn FZ7. FZ7 er faktisk ganske så kompakt, dette synes kanskje ikke så godt på bildene. Prøv å sammenligne modellene i en fotobutikk.

  5. Har du forresten vurdert Silverstone Ensemble? I HWs test fikk den ihvertfall skryt for god lydkvalitet og den er litt billigere enn M-audio Transit. Trenger heller ikke ekstra strømforsyning. Den ser også ganske kul ut :)

    Men det er ikke nevnt så mye om den egner seg med headset.

     

    Etter hva jeg skjønner så trenger ikke SB Live ekstra strøm. Tror jeg går for dette siden det er betydelig rimeligere enn resten. Satser på at man ikke hører så mye forskjell. Som du sier så er jo HD 280 pro også lettdrevne.

  6. Bra test, virker som et flott kamera. Ser de har kameraet i Japan nå til ca 3000 kr, vurderer å kjøpe det.

     

    Et lite detaljspørsmål, det ble ikke nevnt i testen, men jeg så det var nevnt for FZ30. Går det an å zoome mens man tar opp video? Eller er dette bare mulig med FZ30 i forbindelse med manuell zoomkontroll på objektivet?

  7. Jeg er også veldig godt fornøyd med HD280 Pro. Super lydisolasjon! Men jeg sitter også med en ganske dårlig lydutgang fra laptopen min, med noe støy. Så jeg er på utkikk etter noe lignende.

     

    Jeg lurer på om et eksternt lydkort er tilstrekkelig, f.eks Sound Blaster Live, eller om man "bør" ha en hodetelefonforsterker i tillegg. I så fall vil det vel bli en del dyrere, har ikke sett noen rimelige slike forsterkere. Det blir jo også litt dillete med to bokser. Evt. kan man kanskje gå opp til det dobbelte i pris for Audigy, men hvor mye bedre blir egentlig lyden (med tanke på ren stereoavspilling av musikk)?

  8. Terskelen for å tilegne seg denne formen for kunnskap ble kraftig redusert for 3-4 år siden, da en ledende FPGA produsent lanserte utviklings-kit og PC-software som lager ferdige system-on-a-chip design for sine FPGA'er med noen få tastetrykk. Desverre er det ikke så mange som vet at kravene for å lære seg alt på egenhånd ikke er så høye lengre. I tillegg finnes det svært interessante jobber for folk som kan slikt (selverfart, og vi ansetter snart flere :-)). Formell utdanning innen elektronikk fokuserer i stor grad på teorien bak hvorfor ting oppfører seg som de gjør. Slikt er svært nyttig å vite, men man får likevel ikke en FPGA til å gjøre det man vil uten praktisk trening, og dette får man langt fra nok av i utdanningen. På den annen side trenger man altså ikke universitetsgrad for å drive med FPGA hardware-utvikling! Situasjonen er blitt svært lik som den man har for vanlig software-programmering.

     

    5319465[/snapback]

     

    Bra innlegg SgtPepper. Enig i at Xilinx ML40x virker som et svært morsomt kit. Har et på skrivebordet nå, gleder meg til å teste det litt mer!

     

    Denne høsten har vi hatt et kurs om digitaldesign ved UiO - INF3430. Det blir jo alltid litt teoretisk, men her er det også en del praktisk arbeid. Blant annet er det en praktisk innføring i design av system-on-chip. Vi har brukt dette kortet: Spartan-3 starter board. Det er en god del mindre og mindre spennende enn det du nevnte, men det kan kjøpes for $100. Veldig greit for nybegynnere.

  9. deep750:

    Ikke betal. Siden NGT retter opp en feil på produktet de leverer, er det de som skal betale det. Det står i kjøpsloven. Går ut i fra at de byttet ruter for å fikse opp en mangel på produktet (dårlig hastighet e.l.).

     

    Hadde samme problem, og måtte ringe og spørre om dette. Damen sa at jeg måtte betale, og at dette stod i reglene (noe det forsåvidt gjør, men det blir ikke gyldig i dette tilfellet). Hun lot seg ikke rikke på dette feltet. Jeg fikk etterhvert snakket med en annen person - på fakturaavdeligen. Etter min erfaring med å ringe til NGT (har blitt noen ganger nå..), er det på fakturaavdelingen de mest hjelpsomme folkene sitter. Det endte med at jeg fikk tilsendt en returlapp (som man kan klistre på pakken). Hvis de ikke gir seg, prøv å referere til forbrukerkjøpsloven (husker ikke hvilken paragraf det står under).

     

    Forresten, ikke regn med at du får vite at de sender deg en returlapp. Jeg fikk bare beskjed om at de skulle ta det opp med en skiftleder, og så hørte jeg ikke noe mer på en stund, før returlappen til slutt kom i posten. :nei:

  10. Har vært borte i noe lignende selv. Antageligvis er det en eller annen form for ikke-ledende beskyttelseslakk på ledningene som gjør at de kan ligge inntil hverandre uten at det blir kortslutning. Så utfordringen blir vel å få fjernet denne, for så å koble sammen ledningene og deretter isolere igjen. Synes å huske at jeg brukte en loddebolt for å smelte det vekk, men det var rimelig knotete. Finnes kanskje bedre løsninger. Husk å isolere med tape e.l. før du setter det sammen igjen.

     

    Lykke til :thumbup:

  11. Slenger meg på for å uttrykke min oppgitthet over nextgentel..

     

    Jeg fikk også den "byttet fra charlie 3000 til charlie 2500" - dette gjør jo studenttilbudet mindre attraktivt. Og utrolig dårlig at dette skjer i stillhet. Faktisk fikk jeg ikke klarhet i dette før etter at jeg hadde ringt NGT tre ganger - de to første gangene fikk jeg beskjed om at "joda, jeg skulle ha 3000" - de skulle ordne dette osv., uten at det hjalp.

     

    I tillegg prøvde jeg å bestille tilbudet "full fart i sommer," men bestillingen av dette gikk ikke igjennom siden NGT holdt på å fikse linjen min (noe som satte meg uten nett uten forvarsel i en uke). Da jeg til slutt hadde fått ny ruter som skulle ordne saken, var fristen for "full fart"-bestillingen gått ut. Etter å ha ringt NGT med begrunnelse (ikke min feil at de kuttet ut linjen min etc.), lovet de å se på saken. Senere får jeg mail med beskjed om at det ikke var mulig å få "full fart" "siden tilbudet gikk ut 30.06." Det var ingen referanser til min begrunnelse. Siden jeg allikevel hadde andre ting å ringe NGT om, spurte jeg om dette nok en gang. På nytt lovet de å se på det, og på nytt får jeg et enkelt svar om at det ikke var mulig, fordi fristen gikk ut "01.07." Fremdeles ingen referanse. Nå gir jeg vel opp, siden slutten av august nærmer seg. Men det virker altså som det er _utrolig_ dårlig intern kommunikasjon i NGT. Har hatt mange feil på fakturaer også i løpet av ett år.

  12. Har vunnet et

    asus radeon x800pro tvd agp

    og vurderer å selge det. Kortet har også video in. Hvor mye ville det være realistisk å få solgt det for (er ikke dette kortet litt overpriset i forhold til ytelse i utg.punktet)?

    Kortet er altså helt ubrukt og det kommer i en pakke med webcam(?) og en del software.

     

    Hvis jeg derimot beholder det vil jeg prøve å selge et

    leadtek 6600gt

    eller et sapphire (eller var det powercolor?) radeon 9800 pro.

    Hva ville det være realistisk å få for disse?

×
×
  • Opprett ny...