Gå til innhold

Slivah

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Slivah

  1. Mangler livserfaring og er kanskje lett påvirkelig:P, men det er lettere å få en som har vært religiøs i ei kort stund til å forstå den ateistiske tenkemåten enn det er å få en som har levd flere tiår som religiøs. Poenget mitt er at man blir mer konservativ jo eldre man blir, og en 16-åring kan ha mindre fordommer. Men igjen så er det ikke alltid 16-åringer tar et bedre valg, men jeg vil mene å påstå at en intelligent 16-åring vil ofte ta et "rettere" valg enn en eldre intelligent person ettersom 16-åringen er mer open-minded.

     

    Om jeg er for eller mot stemmerett for 16-åringer er relativt: Om systemet er sånn som i dag vil jeg si nei, men om man finner en måte å luke ut de som ikke har gått grundig nok inn i politikken til politiene og forstått helhetsbildet, så vil jeg si klart JA.

  2. Fikk lyst til å starte en diskusjon om dødsstraff for å se på ulike argumenter for og i mot.

     

    Personlig er jeg i mot dødsstraff av ulike grunner:

    For det første kan man ikke si 100% sikkert om man har riktig mann.

    For det andre ligger det en mulighet for at f.eks. drapsmannen kan bli en god borger med riktig oppfølging. "Hvorfor gi en massemorder en sjanse?" er det mange som spør når jeg bringer dette opp. Hvorfor ikke? Å ikke gi en drapsmann en sjanse er utbrudd av hevnlyst. Noe som ikke har noe i en rettssal å gjøre. En dom skal ikke handle om hevn. Den skal handle om å verne samfunnet mot trusler.

     

    Nå har jeg gitt to argumenter mot, og nå kan dere få utdype mine argumenter eller komme med flere argumenter for eller i mot.

  3. Stemmerett bør ikke bli innskrenket av alder, bosted eller status, men av samfunnskunnskaper og psykologikunnskaper. Problemet er bare at å sile ut de som ikke har nok viten til å kunne ha ansvar for folkets sjebne, tar for mye ressurser. Men det er det beste og mest rettferdige etter min mening om silinga gjøres på riktig måte. Om silinga gjøres feil, kan det slå dårlig ut for de som står lavere i samfunnet.

  4. Det er ikke rart en blir skremt når en stadig ser bilder av "gærninger mad Kalashnikov" som hyler om seg med "marg bar Amrika", "Allahu akbar", tenner på flagg tilhørende små og relativt frittalende skandinaviske nasjoner og ødelegger eiendom i noe som kan virke som kuliminasjonen av en superorganisme med Islam som idè og drivkraft.

     

    At det er skadelig for samfunnet og global vekst er helt klart, selv moderate muslimer ytrer stadig at Muhammedblider og annet ikke skal kunne forekomme. Det er helt feil!

    Min rett til å fornærme noen er mye mer verdifull enn enn den ikkeeksisterende og selvpåberopte retten til ikke å bli fornærmet på dette feltet.

     

    Resultatet er den type reaksjoner som du sikter til og som tabloidpressen fråtser i.

     

    Så lenge Islam avler en trosmasse - for å kalle det det - som oppfører seg som en sutrete, hevngjerrig og labil femåring med RPG så syns jeg det bare er rett og riktig å se svært skeptisk på denne religionen.

    Det av negativitet som kommer frem får de ta på sin egen kappe og heller tenke på å oppføre seg som folk ;)

    Må si meg enig i det du sier, men likevel er det veldig viktig å få frem de moderate muslimenes holdniner. En undersøkelse sier at mange etniske nordmenn ser på muslimer generelt som mer ekstreme enn de er: Les om saken her. Ikke bare går media si fremstilling av muslimer ut over muslimer, men også folk med utseende til en fra midt-østen. De fleste forbinder en muslim med en fra midt-østen. Altså det leder til rasisme. Sant nok bør religionen bli sett på med skepsis, men bør ikke lede til rasisme eller nazisme.

  5. Det er vanskelig å finne en nyhet som selger som snakker positivt ut om islam. Folk vil ha katastrofer og problemer, men jeg mener media har et ansvar på seg med å formidle det gode også i andre kulturer for å forhindre fordommer. Det er ikke mange nordmenn som har kontakt med muslimer i hverdagen, og derfor får man et svært negativt syn på kulturen ettersom media er deres eneste informasjonskilde om muslimer. Det finnes en del folk som blir redde, eller ihvertfall tenker tanken om at det kan være en terrorist når de ser en fra midt-østen.

×
×
  • Opprett ny...