Gå til innhold

fakefox

Medlemmer
  • Innlegg

    208
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fakefox

  1. Siste vil funke fint også, da kan du bare bytte ut SMC'en din med en PFSense boks (BSD basert brannmur) så er du oppe med betydelig avansert utstyr, utstyr du må ellers punge ut flere hundre tusen for om du vil ha noe lignende fra Cisco.

     

    Hehe! Det får bli neste prosjekt. Nå har jeg herja en god stund med FreeNAS og trenger litt pause fra nerdinga..

  2. M'kay! Et par andre spørsmål:

     

    - Hvor sikker er brannmuren i en "vanlig" ruter? Så lenge jeg ikke har åpnet noen porter eller annen tilgang utenfra er det noen spesielle funksjoner jeg burde se etter når jeg kjøper ruter? Har ganske mye personlig stuff på serveren som hadde vært krise om det havnet i gale hender.

     

    - Bllir ytelsen redusert noe særlig om man har flere switcher på et strekk?

  3. Jeg må bare forsikre meg om at jeg tenker rett her. Vi skal bytte leverandør fra Get til Lynet fiber. Slik det er satt opp nå kommer internett inn gjennom trådløsruteren på kontoret.

     

    Med Lynet er det mest praktisk at inntaket er satt opp på serverrommet. Hos Lynet får man ferdig IP hvis man kobler PC direkte inn i vegguttaket. Men det jeg lurer på er altså om så lenge man har flere enheter så må man vel uansett ha en gigabit ruter som deler ut flere IPer? I tillegg er det vel viktig at ruteren fungerer som brannmur?

     

    Jeg får ikke brukt switchen jeg har til over til noe fornuftig liksom? :)

     

     

    Eksisterende nettverk:

    L.png

     

     

    Nytt nettverk:

    L.png

  4.  

    Den står faktisk som "Disabled" hos meg også, men jeg skal ærlig innrømme at det er såpass mange settings og avhukingsbokser at det er mye mulig det er en innstilling et annet sted (f.eks. på source settings) som overstyrer dette.

     

    Jeg tok en fresh install, får samme resultat som deg. For å fremprovosere "feilmeldingen" har jeg kun endret følgende tre innstillinger:

     

    Offline usage: WiFi-only

    Full content format: Normal page

    Cache feed images: På

     

    Mulig du må ta en Complete Clear Cache slik at den laster ned sidene på nytt.

  5. Ser ut som du har Offline Reading - Autoload Reading Mode satt til Enabled. Jeg har på vanlig visning (Disabled) for å få med bilder og kommentarer. I Reading Mode ser det ut som jeg kan lese ren tekst slik som deg.

     

    Ser ut som jeg fant en slags workaround nå. Hvis jeg dobbeltapper på teksten slik at den går inn i Reading Mode, eller har den satt til å automatisk gjøre det slik som deg, når jeg da dobbeltapper enda en gang for å gå tilbake til vanlig visning så er Aida-boksen borte og jeg han lese hele artikkelen i vanlig format.

  6.  

    Hvilken mobil/OS har du? Kanskje vi kan finne nøyaktig samme mobil her på huset slik at vi får mest mulig likt oppsett når vi skal gjenskape feilen.

     

    Jeg kjører stock 4.1.2 på Samsung SIII (I9300), men jeg tror ikke det er der problemet ligger. Har testet litt selv nå og jeg ser at jeg får opp siden hvis jeg velger (online) web-visning. Problemet er at jeg bruker Offline Reading-funksjonen. Denne laster ned sidene automatisk når jeg er tilkoblet WiFi, slik at jeg kan lese dem senere uten behov for nettilgang eller å bruke datatrafikk.

     

    Reklame følger som sagt med på andre nettsteder, men HW fungerer ikke når sidene lastes fra cache.

  7. Jeg får ikke opp HW-sider i RSS-leseren, gReader, på mobilen min lengre. Får bare opp "Aida"-meldingen. Well.. Javascript ER aktivert og gReader har ingen form for adblock. Andre nettsteder vises fint med masse reklame.

     

    Jeg leser stort sett mine daglige faste sider via RSS og har gjort det i mange år. Er det virkelig meningen å utelukke denne formen for artikkelvisning?? Det hjelper jo ikke om jeg betaler aldri så mye for en annonsefri versjon!

  8. Har kjøpt en Tagan 480W PSU på FINN.no. Når jeg kobler den til stikkontakten (uten å ha koblet til noen datakomponenter) så ryker sikringen. Har prøvd forskjellige steder i huset så det er ikke kursen som er overbelastet.

     

    Det som er litt spesielt med PSUen er at den har en slik bryter på baksiden. Det er tydeligvis vanlig på Tagan PSUer og gir deg muligheten å splitte +12V linjen til to 20A rails, eller kombinere den til en på 30A. Litt usikker på om dette har noe å si, men tror jeg har skjønt det sånn at det er mest vanlig med split(?). Uansett..

     

    Når den står på Split så ryker altså sikringen i huset, mens når den står på Combine så ryker glassrørssikringen inne i selve PSUen.

     

    Tyder dette på at PSUen er toast og jeg har blitt lurt?

  9. Hehe. Flere som har fått mail ser jeg. Jeg gikk fra Tele 2 Sheriff til Ludo Terningkast 6 da det kom, pga det var (marginalt) billigere. Nå ser det ut som det blir tilbake til Sheriff ja.

     

    Det sto så mye svada i den mailen så jeg bare skummet gjennom, men jeg forsto det sånn at dette er noe som bare gjelder Ludo og ikke kommer til å ramme Tele 2 Sheriff? Har ikke Ivar Vollvik slitt med å skaffe investorer? Kan jo ha noe med det å gjøre og...

  10. Meg bekjent er det kun følgende sider som er gratis:

     

    Gulesider.no ( 5 sms per dag) - Ingen ulemper

    Finnfirma.no (10 sms per dag) - Ingen ulemper

    Eurobate.com (10 sms per dag) - 129 tegn, reklame på resten

    Studenttorget.no ( 5 sms per dag) - 100 tegn, reklame på resten

    Smsme.com (20 sms per dag) - 144 tegn, reklame på resten. smsme.com som avsender

     

    Ser bort fra diverse operatører som tilbyr SMS fra interne sider.

     

    Studenttorget sender i tillegg reklame på mail så lenge du er kunde, og Eurobate reklame både på mail og SMS. Dette er etter min mening helt uproblematisk. Mail kommer en par ganger i mnd og kan filtreres bort i spamfilteret (evnt bruk dette når du registrerer deg). Reklame-SMS fra Eurobate har jeg aldri sett noe til, men det står i vilkårene at man KAN motta ukentlige tilbud (kostnadsfritt selvfølgelig).

     

    Smsme kan jeg ikke gå god for da jeg nettopp har begynt å prøve det ut (det er ikke nødvendig å oppgi personnummeret), men det ser ut som de kjører samme opplegg som Eurobate.

     

    Alle andre sider gir uttrykk av å tilby gratis SMS, men leser du vilkårene nøye er det alltid snakk om å motta reklame-SMSer som DU må betale for. Som regel i prisklassen 5-30 kr PER stk, opp til flere ganger i uken. Dette er sider som:

     

    biip/ung1881

    jesms

    freesms

    dinsms

    smsking

    smsutopia

    diggsms

     

     

    Kom gjerne med tips hvis det er noen gratissider jeg ikke har fått med meg.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...