Gå til innhold

johoo98

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av johoo98

  1. Jeg skal begynne på Vgs til høsten og har også begynt å tenke på hva jeg ønsker å jobbe som. Jeg synes Psykologi er veldig spennende, men har hørt at man må ha veldig gode karakterer for å komme inn på desse studiene! På vitnemålet mitt fikk jeg 5 i alle fag, utenom 4 i engelsk muntlig og skriftlig, og eksamen- norsk hovedmål og så fikk jeg 6 i Sam. Fag. Så jeg tipper jeg har ca. 4.9 i snitt eller noe. Spørsmålet er om jeg har gode nok karakterer til å søke på Psykologi studier eller om jeg skal legge den tanken bak meg. Vet jeg søker med VGS karakterene, men da må jeg jo jobbe ganske så hardt!

    Profesjonsstudiet i psykologi (6 år) ved UIO har ganske høyt snitt. Så på det i går og om jeg husker riktig var snittet på 56,6 høst førstegangsvitnemål. Det er altså ganske høyt, så om du vil inn på dette må du jo selvsagt jobbe en del på videregående. Om du virkelig går inn for det så er det jo bare å kjøre på, alt er mulig! Det finnes dessuten andre veier å gå om du ikke nødvendigvis klarer å nå de beste karakterene, det finnes jo andre psykologistudier. 

     

    Men uansett, om du virkelig vil, så ikke legg det bak deg, men jobb mot det! Jeg gikk selv ut av ungdomsskolen med 4,5 i snitt og hadde ikke høye forventninger da jeg startet på studiespesialisering og drømte om å studere et sted med høyt snitt. Men da jeg begynte på vgs så jeg at om jeg virkelig jobbet med skolearbeidet, kunne jeg få det til, og i år gikk jeg ut av vg3 med 5,6 i snitt og kom inn der jeg ønsket. Så ikke gi opp, stå på, så går det nok veien  :w00t:

  2.  

    Hva slags konklusjon kom dere frem til på oppgavene?  

     

    Arne kan heve kjøpet, Reidar er erstatningsansvarlig foreldra får objektivt ansvar (etter § 1-2 (2)), Gunn kunne inngå avtale for Harald, Harald er ikkje bunden av kjøptet, kjøpet er ugyldig etter § 33

     

    Ohh, fikk det samme som deg utenom de 2 siste der jeg skrev at han er bundet og at kjøpet er gyldig.. Skrev du noe om §30 om svik at den ikke var så mye brukt eller lignende? 

  3.  

    Jeg har også kommet opp i det! Er veldig spent på hva vi får ja. Skal vi diskutere litt her etter klokken 09:00 imorgen da vi får forberedelsesdelen?

    Noen som har en mal/formalitet på hvordan en har tenkt å løse oppgavene?

    ja, vi kan godt det! :) magefølelsen min sier at vi får kjøpsrett på eksamen :closedeyes:

     

    Du har god magefølelse!  :lol:

  4.  

     

    Håper på avtaleloven og forvaltning, men tror vi kjøpsretten!

    Kan hende vi får noe fra alle disse 3  :hmm: Vi får se i morgen når vi får tema!

    Men hvordan øver dere? Selv tenkte jeg å løse tidligere eksamensoppgaver først, men har ikke giddet det likevel... Venter egentlig bare på i morgen når vi får tema, så tenkte jeg å gå gjennom relevante ting da og lese gjennom oppgaver som gjelder temaene.. 

     

    jeg har først og fremst gått gjennom det som jeg synes er litt vanskelig, og ellers har jeg gått gjennom alle kapitler. Venter med oppgaver til i morgen, fordi jeg orker ikke å gjøre masse oppgaver som ikke er relevante til eksamen  :green:

     

    haha, lurt!  :D

  5. Håper på avtaleloven og forvaltning, men tror vi kjøpsretten!

    Kan hende vi får noe fra alle disse 3  :hmm: Vi får se i morgen når vi får tema!

    Men hvordan øver dere? Selv tenkte jeg å løse tidligere eksamensoppgaver først, men har ikke giddet det likevel... Venter egentlig bare på i morgen når vi får tema, så tenkte jeg å gå gjennom relevante ting da og lese gjennom oppgaver som gjelder temaene.. 

  6.  

     

    Hva skrev dere på del A... Noen skrev litt om andre verdenskrig hørte jeg.. Jeg skrev teknologisk utvikling og natur, som han er kjent for å skrive om.. Selv om jeg hadde med noe om den tyske overskriften, tenkte jeg ikke på at det kunne ha noe med verdenskrigen å gjøre.. Flott  :nei:  :nei:

    Altså, modernistisk litteratur i perioden 1950 - 1980 dreide seg så å si bare om andre verdenskrig, og etterkrigstiden. Du skulle dessuten peke på modernistiske trekk og kommentere både form og innhold.

     

    Men når det står "tolk" så skal det være rom for, vel, tolkning. Jeg var inne på andre verdenskrig iom at diktet hadde modernistiske trekk, men valgte å tolke det en annen vei. Min tolkning er ikke dårligere enn din eller sensor sin så lenge jeg begrunner den.

     

    Jaa, det er godt å høre. Men om temaet i det diktet er litt "obvious" og det er 2. verdenskrig, og man har tolket et annet tema enn det... Tror dere sensor trekker for det liksom? 

  7. Noen skrev dette i diskusjonen til norskeksamen 2016: (https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1719616)

     

    "Om vi skal sammenligne med hvordan det har brukt å vært, tror ikke jeg det kommer noe retorikk på langsvar i hovedmål. Har sett igjennom oppgavesettene fra 2011 og frem til 2015, og retorisk analyse har kommet annenhvert år på våren, og kom dessverre ifjor med kampanjen "barnebrud". Litt synd at retorisk analyse mest sannsynlig ikke vil dukke opp i år, da det er den enkleste sjangeren og mye vanskeligere å bomme på oppgaven, enn andre sjangrer. Kan jo hende at retorisk analyse i år er kortsvaroppgaven. Hvem veit. Kan jo også fort hende at retorisk analyse kommer på langsvar, men ut ifra det mønstre de som lager disse oppgavene kjører, ser det dessverre mørkt ut, for oss som synes det er den beste og letteste sjangeren. " 

     

    Da kommer det kanskje en typisk "analyser/sammenlign reklamen(e)" oppgave i morgen... Sikkert i stedet for novelletolkning som man kunne velge i dag  :hmm: 

  8. Må si sidemålseksamen i dag var meget interessant. Spesielt oppgave 4. For akkurat den samme oppgaven hadde vi på tentamen her i vår. Ble fort slik at jeg omskrev hele tentamenen min + la inn litt ekstra + rettet opp feilene lærer påpekte sist.

     

    Den eneste forskjellen var dette med "forklar hvordan forfatteren argumenterer i teksten" eller noe lignende. Forsto det slik at man skulle legge inn noen momenter om retorikken, med andre ord bruke begreper som logos, patos og etos. For min del ble det et sterkt fokus på etos (forfatteren hadde et godt utgangspunkt, mtp at det ikke er så mange som bryr seg og desto mindre lest seg opp på språkforkning). Deretter nevnte jeg litt om at argumentasjonen benyttet seg allusjoner (slangen i Edens hage og hvordan situasjonen var for knoteren på 1600-tallet) - noe som gjorde det lettere for hvermann i gata å lese teksten.

     

    Anyways, del A: Skrev at teksten besto av 2 språklige bilder. Krig & skriftspråkene som elver (natur), og hvordan disse vekker nasjonalfølelse hos leseren.

     

    Blir spennende å se på morgendagens eksamen. Håper sterkt på noe knyttet til selvrealisering eller identitet.

    ohh yess! skrev også om krig og det nasjonalfølelsegreiene (tok ikke med det ordet, men var det jeg prøvde å forklare/siktet til  :D ) på del A

×
×
  • Opprett ny...