Gå til innhold

MortenCB

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MortenCB

  1. Får vi nå snart en anmeldelse av "the gimp"? Finnes mye bra open source!

    The Gimp er veldig bra, men det bør kanskje også nevnes at Paint.NET også er Open Source, eller koden er i hvert fall tilgjengelig.

     

    Programmet er i mange sammenhenger anbefalt for å lære seg selv å programmere, siden den er ryddig, godt dokumentert og viser hvordan man selv kan gå frem for å programmere forskjellige funksjoner.

  2. Jeg skjønner ikke hvorfor alle uttaler seg så mye, uten å ha lest det som finnes av dokumentasjon og sett videoene på amazon.com.

     

    * PDF: Den støtter mest sannsynlig ikke PDF, fordi PDF er et format som ikke brekker linjer. Når man endrer tekst-størrelse på kindle, så vil ikke en PDF-fil kunne brekke linjene, men ville måttet scrolle og scrolle for å lese hele sidebredden. Det finnes en mengde verktøy for å konvertere PDF til formatet som Kindle støtter, og så kan man f.eks. overføre de enten via USB, eller til et minnekort man putter i Kindle. Man må ikke bruke amazon.com sin mail-løsning, den er der som et alternativ.

    * DRM: Jeg synes DRM er noe skikkelig dritt, men er antakelig noe Amazon har måttet gjøre for å få med forlagene på dette. Slik som Apple måtte med iTunes. Jeg tipper DRM forsvinner om noen år, hvis anti-drm-trykket opprettholdes. De tillater opp til 6 Kindle knyttet mot en konto, så en familie vil ikke måtte kjøpe samme bøkene flere ganger, slik enkelte har påstått

    * Kindle har både USB og Wlan, EVDO-nettet som kun støttes i USA er et tillegg, og er nok der for å få brukervennligheten opp. Det gjør at man er tilknyttet hele tiden, uten å tenke på betaling for tilgangen, og uten å måtte tenke på overført datamengde.

     

    Det er veldig mange som sammenligner Kindle med PDA og mobiltelefoner, men det er en stor forskjell: Dette er en ebokleser som ikke bruker LCD-skjerm. Den kan leses i sterkt sollys, og det er helt ny teknologi som er mye dyrere enn LCD. Jeg vil tro Kindle egentlig er solgt enten til kost-pris eller billigere, og at de satser på å ta det inn igjen på salget av bøker og abonnementer.

     

    Jeg håper dette blir kjempepopulært, og vil ikke nøle hvis disse kommer i salgs på denne siden av dammen.

  3. Jeg skal ha en håndholdt PC på en hjemme-PC avtale som har frist torsdag, så det begynner å haste. Hadde først tenkt på en HP iPAQ rx3715 Mobile Media Companion, men oppdaget nå at det kanskje ikke er akkurat rett modell...

     

    Det finnes jo en million Ipaq utgaver, og det er ikke lett å finne ut akkurat hvilken som er best. Jeg vil helst ha en som har wlan/bluetooth, og som kan kommunisere på GPRS, enten innebygget eller via mobiltelefon (via bluetooth). Da jeg surfet litt fant jeg denne: Ipaq 6340 som har innebygget GMS/GPRS støtte, og som dermed kanskje kan brukes som telefon også. Det er ingen ulempe...

     

    I tillegg fant jeg ut at mitt opprinnelige valg (rx3715) ikke har støtte for ekstra minnekort, det kan jo bli et problem. Kamera og multimedia funksjonalitet er jo bra, men uten ekstra minne kan det vel bli en kort glede...

     

    Noen som har noen synspunkter, og evt. andre modeller jeg burde sjekke ut? Det begynner å haste, og jeg vil nødig være stuck med noe jeg ikke vil trives med i 3 år.

×
×
  • Opprett ny...