Gå til innhold

Cluster1

Medlemmer
  • Innlegg

    653
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Cluster1

  1.  

     

    ho de hek gidde å betala 16 000 kr for 2 stk skjermkort lol. Idiotskap. INGEN spill drar nytte av slik kraft uansett. (...)

    Jeg blir oppgitt av slike bastante kommentarer. Spiller du i 1080p trenger du ikke to Titans i SLI, men bare å oppgradere til en 2560p-skjerm gir en økning på over 70% pixler og behovet for mer regnekraft melder seg.

    Trenger man 2 x titan/780/780ti for 1080p i Battlefield 4? Ja, for å komme over 120 fps hele tiden på ultra :)

     

     

    Selv spiller jeg BF4 med alt på max i 2560x1440p og ligger på gode 170-ish fps med mine Titan i tri-sli, men aktiverer jeg Nvidia surround og drar spillet på max i 7680x1440 er jeg sjeldent over 50 fps.

     

    Derfor blir jeg irritert av alle "forståsegpåerne" som skal belære andre om hva man trenger, og hva som er unødvendig basert på eget oppsett. I de fleste diskusjonene går det på at man ikke trenger stort mer enn ett GTX770/780 for å kjøre BF4 på ultra - og det er jo forsåvidt riktig om du spiller på 1080p og ikke tar med frames i beregningen.

    • Liker 1
  2. *** Da er eskene med deler hentet. ***

     

    Har to esker med diverse hardware og deler som gis bort mot henting i Oslo.

     

    Foretrekker at vedkommende som vil ha godsakene tar med seg begge eskene, da alt er vilkårlig pakket ned og jeg ikke er interessert i å plukke ut enkeltkomponenter.

     

    Sender heller ikke, da det koster meg mer tid og penger enn å kaste det..

     

    Nvidia 7800 GTX (pci-e)

    Nvidia 9800 GTX (pci-e)

    Ati X800XT (AGP)

    Nvidia PhysX kort (agp eller pci, husker ikke helt - men med påmontert zahlman-kjøler)

    Tagan 600W PSU

    Asus Hovedkort med P4 CPU (kjøleren står fortsatt på så regner med jeg ikke tok ut prosessoren)

    Creative SoundBlaster Audigy 2 lydkort, pci

    DVD-RW for laptop (eller casemod-prosjekter)

    Creative Soundblaster X-Fi DAC/input/output -controller. Ekstern boks som passer til X-Fi-lydkort

    Linksys WRT54G ver.2, router (wireless-g)

    Diverse vannkjøling:

    240+120 radiator, tanker, nipler, slanger, saks, hdd-kjøler

    Diverse vifter

    RAM-kjøler, PCI-slot kjøler (lian-li), frontvifte 120 med hdd-rack (lian-li), frontvifte 120 uten hdd rack (lian-li)

    Diverse viftestyring, brytere og ledninger

     

    Kan kontaktes på PM/mail

  3. Regner med at det var Rev A01 du hadde problemer med, men husker du hvilken revisjon du ble tilbudt på skjermene som var refurbished?

     

    Rev A03 er ute nå, hvor flere av problemene fra de første versjonene skal være rettet på - men på diverse utenlandske forum fortelles det om kunder som fremdeles mottar A02, selv på bestillinger direkte fra Dell.

     

    Vurderer sterkt denne skjermen selv, men tenker jeg sitter enda litt til på gjerdet..

  4. Hvordan kan dere rettferdiggjøre å ha slike labre og kjedelige artikler liggende under ekstra?jeg syns dette er nærmest som å spytte i tryne på trofaste lesere som her er villig til å betale for det lille ekstra.

     

    Bjotte har faktisk et poeng..

     

    Dette minner meg mer og mer om artiklene man finner på bl.a Din Side i helgene. Pjatt som legges ut bare for å legge ut noe.. "hvordan tenne i ovnen", eller "hvilke såper som gjør grillrista rein" er like skivebom som å tipse abonnentene på HW Ekstra at vi bør ha oppdaterte drivere, programvare og BIOS - og ikke minst "velge sokkelen som prosessoren du benytter".

     

    I den siste tiden mener jeg subjektivt at artiklene og testene for oss ekstra-brukerne rett og slett er hastverkarbeid (f.eks strømforbruk på SSD kontra HDD -testen) bare for å levere noe daglig, som er langt fra "spennende og lærerike artikler".

     

    • Liker 1
  5. Gir bort eske med diverse hardware. Har ikke oversikt over hva som ligger i eska, men alt fra diverse hovedkort, ram og cpu med kjølere til ei gammel joystick og psu. Noen får sikkert noe nyttig ut av dette.

     

    Samtidig gir jeg vekk et gammelt Lian Li PC-7 kabinett uten sidedør, med hovedkort, cpu og diverse vannkjøling. 240 rad, swiftec pumpe og kjøleblokk.

     

    Gis vekk samla til førstemann som kommer og henter det.

     

    Oslo

    post-43883-0-43354500-1366568605_thumb.jpg

    post-43883-0-16467400-1366568617_thumb.jpg

    post-43883-0-60558800-1366568634_thumb.jpg

    post-43883-0-67253500-1366568647_thumb.jpg

  6. Jeg skal snart på sykehus for å gå gjennom en rekke nevrologiske undersøkelser.

     

    Det jeg derfor lurer på er følgende:

     

    - Hva er forskjellen på en MR og CT-scan?

     

    Gir f.eks en av de to mer detaljerte bilder enn den andre?

     

    Ja! MR gir mer detaljerte bilder av bløtdelsvev enn CT, men er til gjengjeld ganske ubrukelig på ortopedi (bein) pga mangel på hydrogenatomer i vevet. Man bruker kontrast både på MR og CT, men dog forskjellige typer.

     

    Anafylaksi er noe man frykter både på CT og MR, heldigvis er kontrasten i dag relativt trygg, men allergiske reaksjoner forekommer. For jod-kontrast (brukt på CT) regner man at ca 1 av 10.000 får alvorlige anafylaktiske reaksjoner. For MR-kontrast vet jeg ikke forholdet.

     

    En CT-undersøkelse vil du helst ikke ta for ofte siden det er bruk av ioniserende stråling (røntgen), mens en MR-undersøkelse i seg selv er totalt ufarlig så fremst du ikke har noen kontraindikasjoner (implantat, klips, pacemaker, gamle tatoveringer etc) eller får kontrast.

     

    CT er en akuttundersøkelse som tar kort tid, og MR er en modalitet som krever lang tid (selv med 3-tesla maskiner) og som brukes mest til utredninger. For nevrologiske undersøkelser er MR fantastisk, men det er i dag dessverre store kapasitetsproblemer og derfor lange ventelister.

    • Liker 3
  7. Det du forteller om i første post heter kyfose. Det vil si at ryggen din er skjeiv forover. Lordose, er det motsatte av kyfose - og det vil si at nakken din vil kompensere kyfosen i brystryggen, med økt lordose. Da blir du sliten og trøtt i rygg/nakke, og får med tiden garantert smerteproblemer.

     

    Årsaken til kyfosen din er lett å skylde på overvekt og inaktivitet, men det er faktisk en sykdom (Mb Scheuermann) som bør utelukkes - da du er i puberteten, og korsett kan bremse (og kanskje også rette opp) kyfosen din. Fastlegen din henviser deg videre til røntgen for diagnostikk, og siden du er under 16 år slipper du egeandel. Det vil si du får det gratis!

     

    Du er forøvrig normalvektig, dersom du veier 90 kg og er 190 høy har du BMI på under 25, ergo under overvekt som starter på 25.

     

    Ta like fullt til deg rådene om trening - fordi det er utrolig viktig for å forebygge fremtidige ryggplager, og gi deg en jobb du VIL ha, og ikke en som du bare KAN ha..

     

    Lykke til, amigo!

  8.  

    Du bør ta et par timer med fysikk.

    (snipp..)

    På en annen side: Spør om å få ta en CT-skan i stede, fordi det er meget overlegen.

     

    CT gir mange ganger høyere dose ioniserende stråling enn konvensjonell røntgen. Det er dessuten (heldigvis) ikke noe pasienter står fritt til å velge mellom, da det er en lege som henviser til ønsket modalitet med høyest diagnostisk nytteverdi.

     

    Røntgen av kne for å utelukke fractur kan være greit å få gjort, siden legen allerede har gitt deg henvisning for det. Det kan være fractur i tibiaplatå, femurkondyler, eller patella (for den sak skyld) som nødvendigvis ikke påvirker ekstensjon/fleksjon i leddet - men som er smertefull.

     

    Forøvrig er det ikke sundt å henvende seg til et forum med helsespørsmål, og tro at noen av oss her inne har kompetanse til å overprøve legen som allerede har undersøkt deg (og henvist til røntgen videre). Ingen av oss vet noe om klinikken din, utover det du har beskrevet som sår og smerter.

  9. Someone plz help :dontgetit:

     

    Spm:

    Hva er fordelen med at arteriene i det symetriske kretsløpet

    er parallellkoblet?

     

    :)

     

    Det er ikke noe symmetrisk kretsløp, man skiller i hovedsak mellom det lille og store kretsløpet.

     

    Fordelen med symmetriske blodforsyning er for eksempel i det lille kretsløpet (lungekretsløpet, som oksygenerer blodet via lungene) at man avlaster høyre ventrikkels pumpearbeid. Motstanden i lungekretsløpet er lav, siden karmotstanden er mer symmetrisk fordelt på arterier og vener.

     

    Når du skriver parallellkoblet lurer jeg på hva du mener, om du spør hva fordelen er ved at et organ har to arterielle forsyninger - så er svaret fortsatt at karmotstanden nedsettes, samt at en arterie kan opprettholde perfusjon i organet dersom den andre arterien svikter.

    • Liker 1
  10. Det er som regel en liter vann du drikker.. tilsatt litt Sorbitol. Dette er for å få god oppfylling i tarmene dine under undersøkelsen. Omniscan som nevnes lenger opp her blir brukt intravenøst, og da vil du på forhånd ta blodprøver for å regne ut kreatinin og/eller GFR (glomerus flow ratio).

     

    Regner med du overlevde undersøkelsen.. ;)

  11. Jeg er ..eller var, i samme situasjon som OP bortsett fra at vi hadde bodd sammen i 7 av de 9 årene vi var sammen. To barn og forlovet, da hun plutselig fikk behov for å "finne seg selv".

     

    Hun kjøpte seg leilighet og holdt meg varm med formaninger om at det ikke ble slutt selv om hun flytta. Mens hun leita etter leilighet, og etterhvert mens hun ventet på å overta den bodde hun med meg og barna. Etterhvert som datoen for flytting nærmet seg ble hun kaldere og mer inneslutta, og var så og si nesten ikke hjemme. I ukedagene kom hun hjem sent på kveld etter barna hadde lagt seg, enten fordi hun jobba overtid eller møtte venninner på café. Helgene feiret hun bursdager og var generelt bare ute på byen med venninner mens jeg var hjemme med ungene.

     

    Da det virkelig nærmet seg dato for å flytte ut slutta hun å komme hjem etter byturene sine, og "overnatta på sofaen til venninner" som i ettertid visste seg å hete Knut. Sovna på nachspiel uten å "huske" hvor, eller hvem som var med. Da jeg spurte henne, og forklarte at jeg hadde vært bekymra for at hun ikke kom hjem, og sa at jeg trodde vi fortsatt var sammen beroliget hun meg med at hun hadde vært sammen med venninner og bare sovna på sofaen. Jeg konfronterte henne med at jeg hadde sendt melding til venninnene hennes siden hun ikke svarte når jeg ringte, men de hadde bare vært sammen med henne tidlig på kvelden – men da var jeg en psykopat og kontroll-freak, og hadde ikke noe å gjøre med hvor hun hadde vært. Inntil da trodde jeg vi fortsatt var sammen og at forholdet skulle styrkes ved at hun flyttet for seg selv. Naivt av meg.

     

    Hun mente at jeg måtte være dum som ikke skjønte at det selvfølgelig var over, og at det var bare per min definisjon at vi fortsatt var sammen. Hun flytta jo tross alt fra meg, og likestilte det med å si ”kanskje” til datteren vår. Noe som for henne betyr nei..

    Og siden jeg hadde oppført meg så jævlig at jeg tok kontakt med venninnene hennes så elsket hun meg ikke lenger.. jeg antar at noen er flinke til å skru av elske-bryteren sin når de blir avslørt.

     

    Som OP skriver har vi også felles venner som nylig har skilt lag, og hun har flere single venninner som lever livet i helgene. Det er disse venninne hun hengte mye med før og etter hun kom opp med genierklæringen om at vi skulle bo hver for oss slik at hun kunne finne seg selv. Jeg er ganske sikker på at hun ikke bare fant seg selv, men det spiller i grunn ingen rolle siden hun valgte å gå fra meg og jeg ikke får gjort noe med det. Man kan jo ikke tvinge noen til å være sammen med deg, så livet må jo bare gå videre.

     

    I dag ser jeg hvor blåøyd jeg var, men jeg trodde faktisk på henne om at det skulle bli bedre om hun flyttet og fant sjeleroen sin. Jeg tenkte mye på hvor ille det er å tviholde på noen som ikke vil være sammen med meg lenger, og at lidenskapen i forholdet sluknet.

    Dersom samboeren din vil flytte bør du bare la henne pakke sammen sakene sine og dra - men ikke begå samme feil som meg og tro at alt kommer til å ordne seg. I slike situasjoner er det nok best å være pessimist og ikke bli skuffa om hun aldri kommer tilbake til deg, enn å sitte med falske forventninger og bli knust når det går opp for deg.

     

    Ta livet som det kommer, plei kjærlighetssorgen din og tilbring tid med dem du er glad i og som kan kunsten å oppmuntre deg. Enten stemmer teorien hennes om at det vil bli bedre og dere finner tilbake til hverandre igjen - eller så prøver hun å løsrive seg fra deg for å smake samme frukten som venninne sine.

     

    Ønsker deg uansett lykke til - men ikke glem at du har stolthet også, så ikke la deg lure eller finn deg i alt hun sier.

  12. Be om time hos fastlegen din, og han vil mest sannsynlig henvise deg til røntgen av rygg-skjelettet. Det er en sykdom som heter Morbus Scheuermann og som affekterer ungdom i pubertet, men vanligvis brenner ut med årene.

     

    Scheuermann

     

    Dansk side for lekfolk, men du skjønner hva det dreier seg om.

     

    Det er alt for lett å skylde på dårlig holdning og svak ryggmuskulatur dersom det er skjelettet som er årsaken til plagene dine - men det er bevist at ved Mb Scheuermanns vil trening av ryggmuskulatur bidra til en bedre hverdag, selv om det ikke er gitt at du får rett rygg.

     

    På spørsmålet ditt angående hvordan man retter opp ryggen bruker man enten korsett som du bærer "utenpå kroppen" eller det skrus fast fiksasjonsstag i skjelettet ditt som støtter ryggsøylen. Sistnevnte inngrep krever en kyfose over 75 grader om jeg ikke tar helt feil her.

  13. Det finnes profylax mot migrene, som.feks NSAIDs og Benzodiazepin, det må du utrede med en nervolog.

     

    vaio ;)

    Det er vel ikke akkurat vanlig å bruke det mot migrene? Nevrologen vil nok prøve Topimax først. NSAID brukes vel heller ikke forebyggende?

     

    Betablokkere, f.eks Pranolol er et bedre alternativ til migreneprofylaxe enn benzodiazepin..

×
×
  • Opprett ny...