Gå til innhold

ukjentfenomen

Medlemmer
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ukjentfenomen

  1.  

     

     

     

    -2 og (-2) er det samme, men både i funksjoner og i annen matematikk må du passe på hvordan parentesene er satt.

    I funksjonen så er det: -x^2+4 som da blir --2x+4 eller -(-2^2)+4 hvis parentesen skal fra f(x) skal inkluderes. Er det den siste metoden som skal brukes? 

     

     

    Parantesen rundt x i f(x) har ingenting med dette å gjøre. Prøver på en annen måte:

     

    -2^2 betyr -(2*2), mens (-2)^2 betyr (-2)*(-2). Ser du forskjellen? I første tilfelle er ikke minus-tegnet tett sammen med det som opphøyes, og kommer da ikke med to ganger. I andre tilfelle er minusen tett sammen og hører til det som er opphøyd i andre, og tas med to ganger - da slår det inn at minus og minus blir pluss.

     

    Det skjønner jeg og jeg s+ kjønner alle de andre regnemåtene som er vist i de forskjellige svarene. Det jeg ikke skjønner er i oppgave så er funksjonen -x^2+4 når x=-2 hvordan kan dette bli 0?

     

    Det blir null fordi du har tre minuser. To ganger to er fire, og tre minuser (en foran, og en til hvert to-tall du ganger sammen) gir totalt sett negativ fire i første ledd. Derfor.

     

    -x2+4 =

    -(-2)+ 4 =

    -(4)+4 = 0

  2. Jeg tror ikke du kan ha både S1 og R1 på vitnemålet, men det skal jeg ikke si for sikkert. Det bør du høre med en rådgiver om. 

     

    Jeg har hatt både kjemi 2 og R1, og såvidt jeg husker var ikke r1 veldig relevant til kjemi 2-pensumet. Den eneste matten der er andregradslikninger, logaritmer, standform osv. Dessuten har du alltid kalkulator tilgjenglig, så ville ikke bekymret meg for matten dersom du har 1T som grunnlag. :) 

  3. 1. Fiction is closely connoted with unbelievable science and advanced technologies, whereas fantasies are linked closer to an archetypal landscape that is culturally influenced, like the concept of dragons.

    2. Fiction is intended to be understood, while fantasies are more concepts to be loved and cherished.

    3. Generally, most fiction is placed in the futuristic timeline, whereas most fantasies are placed in the past.


    Read more: Difference Between Fiction and Fantasy | Difference Between http://www.differencebetween.net/language/difference-between-fiction-and-fantasy/#ixzz50nSzZS5O

  4.  

    Vi skal lage 1.0 L av en eddikksyre-acetat-buffer. Vi bruker 600 mL 1.4M eddiksyre. Hvor mange gram natriumacetat må veies inn for å få 1.0 L med pH=4.5?

     

     

    HA + H2O => A^- + H^+

    0,84 mol.........x

     

    so

    pH = pKa - log(0,84/x)

     

    4,5 = 4,74 - log(0,84/x)

     

    lg(0,84/x) = 0,24

     

    x = 0,48 (mol)

     

    m = M*x = 82*0,48 g = 39,4 g

     

    hvorfor deler du på x? Bufferligningen sier jo at vi skal dele base på syre, og ikke omvendt slik du har gjort

  5. Merkelig at de passordbeskytter noe som egentlig går under offentlighetsloven og ikke inneholder noe sensitivt overhodet. Tullete egentlig.

     

    Men du finner så og si alle eksamensoppgavesettene på matematikk.net og andre steder.

    "Oppgavene er passordbeskyttet på grunn av opphavsrett. Det er ikke meningen at oppgavene skal være hemmelige for elevene. Skoler og privatistkontor har fått tilsendt passord."

×
×
  • Opprett ny...