Gå til innhold

Profeten

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Profeten

  1. Så nå skal bredbåndsleverandører i likhet med forhandlere av tv-apparater informere NRK om kundene sine? Skal de da rangeres, slik at de som har fiber betaler mer enn de med 1Mbit linjer? Og hva med de som har mobilt bredbånd? F.eks de som har slike "litt bruk" abonnement vil jo ikke bruke mobilen til data i nevneverdig grad i motsetning til de med raskt bredbånd.

     

    Og jeg som trodde at NRK fikk nok penger med tanke på at det omtrent ikke er mulig å ha "gratis" TV lenger da man uannsett må ha kort/dekoder fra RiksTV/Canal Digital/Get.. Men men, klart det er dyrt å holde Eurovision.

     

    Gi NRK lov til å ha reklame, så er problemet løst.

  2. Surfet litt rundt etter forskjellige kabinetter, og kom da over denne lille herligheten hos Chenbro.

     

    http://www.chenbro.com/corporatesite/produ...l.php?serno=111

     

    Denne er jo nettopp lansert, så det var vel kanskje litt optimistisk å forvente at den var tilgjengelig i Norge, men jeg finner den heller ikke på noen andre sider (Google skuffer meg).

     

    Vet noen om dette kommer for salg i Norge, hvem som i tilfelle selger det, eventuelt om det finnes noen utenlandske sider som selger dette (og er villig til å sende et nordover)?

     

    Chenbro ES34069 er også aktuelt (http://www.chenbro.com/corporatesite/produ...l.php?serno=100).

     

    Eller finnes det noen andre kabinettet i dette "segmentet" som kanskje er aktuelle?

     

    Dvs mini-itx server kabinett, gjerne med litt "pent" utseende.

  3. Jeg spurte her for noen uker siden, fikk ikke respons (dvs, jeg har enda til gode å få svar på noen pm's).

     

    Har et prosjekt som så sårt trenger mer ram, problemet er at det er edo ram, 72 pins, og det er bare plass til en brikke. Håper fortsatt noen har noe slikt liggende og ikke sendt det til de evige HW-marker. Så om du har 16 eller 32MB edo ram, send meg en pm :)

     

    Har forsøkt på de fleste norske salgssteder (finn, qxl, bruktmarked osv), men merkelig nok er det ikke mange som tar seg bryet med å selge hauggammelt minne som "ingen" har bruk for.

  4. Ja, som navnet på posten tilsier er jeg på jakt etter gammelt minne.

    Faktisk så gammelt at de fleste sannsynligvis har kastet det for mange herrens år siden.

    Finner selvfølgelig på ebay, men de vil enten ikke sende til Norge eller så er det for dyrt.

    (Og det føles litt teit å leite på internasjonale sider når dette burde være mulig å få tak i i hjemlandet.)

     

    Det jeg er på jakt etter er 16MB EDO ram 72pin. (Kan sikkert ta 32 eller 64 også, må være på en brikke)

     

    Har et lite prosjekt jeg prøver å få liv i som gjerne vil ha litt mer minne.

     

    Kjenner dere til noen steder (gjerne i nærheten av Bergen) som selger såpass gammelt minne, ev om det finnes noen snille sjeler som føler for å bli kvitt noe gammelt rask?

     

    (Det begynner å bli noen år siden sist jeg var innom forumet her, litt usikker på plassering, tenkte jeg kunne prøve her om ikke annet)

  5. Jeg kjøpte et brukt P4C800 Deluxe med 1024MB ram og P4 3.0GHz. Dette skulle brukes til å få litt mer fart i den gamle pcen, men problemet er at den ikke vil starte opp fra diskene som står i. Harddiskene (som fungerer fint på gammelt hk) kommer fint opp i bios, kan velges som boot, men når maskinen skal boote, så restarter den seg.

     

    Prøvde å installere Windows på nytt, satte i cd, systemet fant cden, og Windows Setup startet, men finner heller ikke diskene. Dette skjer også om jeg legger til driverene til raid-kontrolleren (som jeg da heller ikke bruker, men testet likevel).

     

    -Jeg har prøvd å koble de til raid-kontrolleren, den finner de også, men fremdeles ikke tilgjengelige for install.

    - Prøvde nok en annen disk, fikk da BSOD.

    - Prøve en annen install cd, samme problem.

     

    Så nå står jeg fast, og irriterer meg grønn. Strømforsyningen er en ganske ny NorthQ 400W, den burde da klare et slikt system?

     

    Det er jo tydelig at jeg har oversett noe, men hva i all verden er det?

    ____________________________________________

     

    Eta: Fant feilen: Det var cd-rommen som kludret. Byttet til annen cd-rom, og alt fungerte utmerket.

  6. Kjøpte meg nettopp min første MMS-telefon, spanderte på meg BenqSiemens EL71. Jeg er veldig fornøyd med telefonen, men fikk ikke til å sende/motta MMS, selv etter å ha mottatt konfigurasjonsfilen fra operatør (Combitel). Jeg sjekket at alle innstillingene var rett, proxy var listet rett og alt sånt.

    Men så kom jeg på å skru på EGPRS (som jeg har forstått er EDGE), og da fungerte det smertefritt.

     

    Så nå viser det et GPRS-ikon oppe i venstre hjørne på displayet, men betyr det at den alltid skal være på for å motta MMS? Og kommer dette til å bli en stygg overraskelse på neste regning?

     

    PS: Beklager om dette er skikkelig newbie-spørsmål, men jeg vil bare være på den sikre siden :)

  7. Som folk allerede har nevnt her, så lager Image & Shapetek meget gode

    server-tower, med masse plass.

    Eneste ulempen er vel at det ikke eksisterer 3.5" plasser, men det fikser du fort med noen hd-rammer.

     

    http://www.microplex.no/rubweb/varer.asp?ARTNR=EYE981SC

     

    Denne har jeg, og anbefales på det varmeste. Den har som sagt ikke massevis med vifteplasser, men det kan også lett ordnes. (120mm i front, og to 80mm og en 120mm bak holder etter min mening til en del)

     

    http://www.hardware.no/tester/kabinett/916xpss/index.html

     

    Her er det flere bilder og kommentarer når hw.no testet kabinettet.

     

    Eneste minuset er vel at det blir ganske tungt (veier 14kg i tom tilstand).

    Men flere her på forumet har sikkert godt av litt trening uannsett :)

  8. På BilXtra og lignende butikker kan du kjøpe et stoff som heter Peak-Off. Det er et relativt tyntflytende stoff, vannbasert, som du bare stryker på forskjellige plater i bilen / pcen. Stoffet stivner til ett lag som demper vibrasjoner og gjør visstnok om vibrasjonene til varme.

    Tror 1 liter (rekker til en del) koster 298,-.

     

    Brukte iallfall dette på bilen min, og fikk mye mindre støy.

  9. Jeg har denne, og ja, det siste "valget" mot høyre er tilbakefjærende. (omtrent som når du starter bilen og du hører starteren slår inn, holde du for lenge inne begynner skrapelydene). Du kobler den til, setter nøkkelen i, og vrir helt mot høyre. PCen starter opp, og alt er vel. (du kan da slippe nøkkelen).

     

    Bryteren har som sagt flere valg, f.eks. til lys, vifter o.l.

  10. Jupp, jeg har planer om å lage en slags boks som kan kobles til parallellporten (LPT1), eller kommunikasjonsporten (COM1), som består av et rele som slår av og på forskjellige ting som er tilkoblet boksen. Litt enkelt forklart, men håper noen forstår hva jeg mener..

     

    Vet noen om noen sider på nettet der det står oppskrifter på hvordan jeg kan lage en slik boks, eller om steder der det kan kjøpes slike?

  11. Det spørs vel nesten hvor du vil måle temperaturen det.. Vil du måle temperaturen i luften i kabinettet, bør du finne en plass der sensoren ikke blir påvirket av varme komponenter, slik at den viser for mye. En sted rundt pci-portene burde vel være en passende plass.

  12. Synd å si det, men det er en aldri så liten selvmotsigelse å prøve å finne billige kvalitetsverktøy. Kvalitet koster..

     

    Er enig i folk her, at ting uten for mange deler (som skrujern, tenger o.l.) kan kjøpes billig. Men skal du ha noe som kutter, borer og skal gjøre jobben raskt (kutting med Dremel tar tid), da anbefaler jeg å kjøpe skikkelig verktøy. Bosch og lignende merker er å anbefale. Se om du kan få tak i tilbud på kombi-verktøy. (Kombinert boremaskin, pusser og stikksag for eksempel). Er utrolig kjekke verktøy, ikke bare til modding selvsagt.

×
×
  • Opprett ny...