Gå til innhold

krihoy

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av krihoy

  1. Det er en del forhold i innlegget ditt som ikke stemmer overens. Du sier at du har en halvtårskontrakt, men du beskriver også en varighet på nærmere ett år før du sa opp (august '15 - sommeren '16). Hva er riktig her - hadde du en halvtårskontrakt fra august til februar, hadde du en årskontrakt? Er kontrakten tidsbestemt eller tidsubestemt, og hva er avtalt om oppsigelsestid?

    Beklager, dette burde jeg vel ha utdypt med det samme. Jeg har en halvtårskontrakt. Dvs. Jeg kan leie så lenge jeg vil men kan kun si opp hvert halvår. Nærmere bestemt jul og sommer.

     

     

    Hvis du har en tidsbestemt kontrakt og du har bodd i boligen i mer enn tre måneder etter avtalt sluttdato i kontrakten uten at utleier har oppfordret deg til å flytte, så er kontrakten din konvertert til en tidsubestemt kontrakt med vanlig oppsigelsesadgang for slike.

     

    For tidsubestemt kontrakt om leie av enkeltrom med adgang til annens bolig er oppsigelsesfristen én måned fra dato til dato.

     

    Det vil si at hvis din siste leieavtale hadde sluttdato senest 25. januar 2017 kan du si opp leieavtalen. Sier du opp 26. april vil oppsigelsestiden løpe ut 26. mai.

     

    Dette forutsetter at ingenting annet er avtalt i leieavtalen.

    Takk for tips. Kjenner du til noen sider eller noen nyttige paragrafer jeg kan vise til dersom dette er fakta?

    mtp. at jeg ikke har en kontrakt nå da den andre ble sagt opp og det aldri ble skrevet under eller inngått en ny kontrakt kan det jo virke som at dette nå gjelder meg.

     

     

    Det er i utgangspunktet ingen ting i vegen for at avtalane har forskjellige bestemmelser. Så lenge leigeavtalen er forhandla direkte mellom utleigar og leigetakar så kan partane avtale forskjellige vilkår for kvar enkelt bebuar, her under pris.

     

    Dersom det oppstår hendelser som gjer at du ikkje får brukt boligen slik som det var tiltenkt så kan du pårope deg at dette er ein mangel som utleiger då må utbetre, eller på annen måte løyse gjennom avslag i husleiga, erstattning, osv.

    Ei utfordring er då ofte å avgjere kor store ulempen er, om den er større enn det som du må tole, og kva korleis mangelen skal utbetrast.

     

    I forhold til vannlekasje som gjorde at 11 beboere måtte dele på ett bad i stede for to bad så er utgangspunktet at du kun skal betale husleige for å dekke det du får tilgang til. Eit spørsmål då er kva du betaler i husleige for å leige eit rom og dele fellesareal med 10 andre fordelt over to bad, kontra kva utleiger kunne tatt i huselige dersom det var snakk om å leige ut ein tilsvarande bolig med kun eit bad.

     

    Ved manglar som er så store at du ikkje kan bruke boligen som tiltenkt (og avtalt) så kan det også i enkelte tilfeller være aktuelt med heving av leigeavtalen begrunnet i at utleiger har misligholdt sin del av avtalen. Før du går til slike skritt (og i alle fall dersom utleiger ikkje er enig i at det foreligger hevingsgrunnlag) så bør du få nokon sakkyndige til å vurdere saken din slik at du ikkje ender opp med erstatningskrav for at du har misligholdt din avtale.

    Takk for tips.

    Jeg ønsker meg ut av kontrakten tidligere blandt annet av vanskelig økonomi til sommeren, så å få sakskyndige til å se på saken er nok ikke nødvendig. Men med de opplysningene dere har gitt meg nå kan jeg i det minste snakke med huseiere om dette og forhåpentligvis komme frem til en løsning! :)

     

    Takk skal dere ha.

     

    (fant ikke helt ut hvordan man skriver annonymt her... så måtte nesten svare med brukeren min..)

  2. Har hatt min PS4 i overkant av ett år nå og har utelukkende kun kjøpt digitale spill. Syns det er mye lettere å holde styr på. 
    Eneste som er dumt med digitale versjoner er at man ikke kan ha flere brukere (feks til andre i familien eller lignende), du kan heller ikke byttelåne med venner eller selge de. 

    Til PS3 kjøpte jeg så å si bare fysiske spill, og det ble somregel til at jeg ikke gadd å bytte, eller så rotet jeg de vekk. Var også redd for å skrape de opp.

  3.  

    Noen som så på Spy Kids som liten? Jeg husker godt den tredje filmen som het Spy Kids: Game Over (se ett utdrag av filmen her).

    I denne filmen tar man seg på en måte inn i spillet, så når man beveger seg eller ser seg rundt er man faktisk inne i spillet. Husker jeg sa til foreldrene mine at jeg håpte og trodde at spill i fremtiden ville se slik ut. Når VR ble lansert husket jeg med ett denne filmen, og det jeg sa til foreldrene mine, og det føltes som et steg i riktig retning. Morsomt å tenke tilbake på   :)   :thumbs: 

     

    Gleder meg til å se utviklingen av VR spill! 

    Det ser allerede veldig bra ut og antar at utviklingen går raskt herfra. 

    Nei har ikke sett den da, men liker du skyte spill da i vr. er et spill.  :green: blås hue av faen skapet  :tease: ha ha

    Den store Resident Evil 7 PSVR tråden  :love: 

    Sikkert morsomt å spille skytespill i VR :p 

     

    Personlig kommer jeg ikke til å kjøpe VR enda pga økonomien. velger å vente til det har blitt utviklet ytterligere :D

  4. Har egentlig i all tid vært imot nedlasting av filmer og å bruke disse gratisnettsidene, men på grunn av at ikke alle streamingservices tar inn alle filmer (og fordi de er drittrege med å få inn nye filmer) så har jeg en gang eller ti i det siste sett litt på nettsiden som nevnt over, gomovies.to 

  5. "Stygg" er relativt. 
    Alle har forskjellige trekk de tiltrekkes og misliker. Du er muligens "stygg" i noens øyne, og kjempefin i noen andres. 

    Personlig syns jeg aldri at noen er stygge. Tenker heller at noen er bare litt kjekkere enn andre, i mine øyner.

     

    Confidence is key - Av en eller annen grunn virker det ofte (men ikke utelukkende) som at de med best selvtillit fremstår kjekkere enn de som er usikre og desperate etter andre sin godkjennelse. Noe å tenke over.

  6. Personlig syns jeg, som flere har nevnt, at det er viktig å kunne ha egentid i ett forhold. Man skal heller ikke måtte være nødvendig til å gi slipp på interesser, hobbyer, eller lignende på grunn av en partner. En partner bør jo tross alt like deg for den du er. 
    Dersom de ikke lar deg være deg, eller gjøre som du vil er de muligens en dårlig partner. Utifra det lille du skrev syns jeg egentlig at hun høres litt kontrollerende og unødvendig vanskelig ut, så det er kanskje noe du kunne tatt forsiktig opp med henne?

    Jeg kan se at hun irriterer seg over spillingen, men det er da viktig å fremstille at også hun har sine interesser som ikke du nødvendigvis deler, eksempelvis de seriene hun ser som du har blitt med å se for å være grei. Foreslå å inngå kompromisser? :) 

    Man trenger ikke nødvendigvis lage en krangel ut av det, eller å dra fra dama bare fordi dere er uenige, men man kan være bestemt og si at det er en ting du liker å gjøre og akter å fortsette med, så er det hennes valg om hun vil finne seg i det eller ei. 

    • Liker 1
  7. Jeg tror kanskje de oppdragene har blitt lette fordi du har levla opp uten å gjøre quests. Du er rett og slett i for høyt level. De blir jo vanskeligere etterhvert som du levler og gjør oppdrag, og kommer lengre i storyen.

    Du kan jo evt lage deg en ny karakter og heller gå tilbake til den der senere? :)

  8. Noen som så på Spy Kids som liten? Jeg husker godt den tredje filmen som het Spy Kids: Game Over (se ett utdrag av filmen her).
    I denne filmen tar man seg på en måte inn i spillet, så når man beveger seg eller ser seg rundt er man faktisk inne i spillet. Husker jeg sa til foreldrene mine at jeg håpte og trodde at spill i fremtiden ville se slik ut. Når VR ble lansert husket jeg med ett denne filmen, og det jeg sa til foreldrene mine, og det føltes som et steg i riktig retning. Morsomt å tenke tilbake på  :)  :thumbs: 

    Gleder meg til å se utviklingen av VR spill! 
    Det ser allerede veldig bra ut og antar at utviklingen går raskt herfra. 

×
×
  • Opprett ny...