Gå til innhold

frustata

Medlemmer
  • Innlegg

    162
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av frustata

  1. For å få til disse prisene må de jo selge til ren innkjøpspris... kan ikke forstå noe annet.

    6000075[/snapback]

     

    Evt med tap..

    6000085[/snapback]

     

     

    Jeg var heldig og fikk tak i en av de siste Cybercom'ene på Lagunen i går. :w00t:

     

    Mens jeg stod i kø var det en annen kunde som spurte om størrelsen på selve maskinen o.l. Jeg myste fort over skjermbildet på salgssystemet mens den ansatte hjalp kunden.

     

    For å gjøre en lang historie kort: Engross-pris: 4.000,- (f-i-r-e tusen)...

  2. Tror ikke du skal bekymre deg for eventuell nedetid med NGT. Jeg har i løpet av 4 år ikke opplevd noe ustabilitet eller nedetid.

     

    Hvorvidt man får en stabil linje vil i mange tilfeller være basert på telefonsentralene, så selv om jeg er fornøyd med NGT og du med Telenor, finnes det nok en del som har motsatt opplevelse av begge disse tilbyderene. Har du en stabil linje fra Telenor i dag, bør det ikke være noe i veien for at du kan få en stabil linje fra NGT.

  3. Så, det vil da havne under vesentlig mangel som ikke vil gjøre produktet i fungerende stand, da det er noe som trengs for å bruke det. Har jeg rett i det?

     

    Isåfall vil det være opp til komplett.no å ordne opp i det.

    Står tydelig på komplett.no sin side at demo produkter skal være i fungerende stand.

     

     

    Jepp ! Du har rett...

    Rett og slett feil av Komplett å legge ut slike produkter som ikke kan brukes til noe

    som helst...

    Det kan da brukes uten brakett!?

    Vi snakker ikke om brakett men selve festeordningen til HK/CPUkjøler..

    Vi snakker vel om flere deler som mangler.

     

    Men det er ikke selve delene som er problemet, men den manglende viljen til å hjelpe kunden med å skaffe disse til veie.

  4. Å sitte i gang noe spesialoperasjon for å skaffe kunden denne lille ekstradingsen hadde jeg også sett på som urimelig så lenge alle fakta lå på bordet før kjøp av varen. Det er ihvertfall min mening.

    Du treffer ikke spikeren klokkerent på hodet her. Det er vel ikke dette striden egentlig står om. Problemet er vel at Komplett ikke gidder å skaffe til veie varen i det hele tatt.

     

    Ville du sett på det som like urimelig om det var en som hadde kjøpt en retail utgave av hovedkortet, og ødelagt IO-shield'et under montering som etterspurte varen?

     

    Hadde du funnet deg i at reserve-deler til bilen din ikke blir importert hos merkeverkstedene/forhandlerne fordi de har liten salgsverdi og ingen funksjonalitet utover det estetiske?

     

    Nei, i skammekroken med Komplett/Norek. Greit nok at varen er solgt med mangler og at det har blitt kunngjort. Men å ikke gidde å bestille inn tilgjengelige reservedeler med kurrante delenummer på forespørsel fra tidligere kunder, er ikke noe annet enn dårlig kundeservice.

  5. 4-5 misfornøyde kunder som "dominerer debatten uansett".

    Har inntrykk av det heller er 40-50 som er misfornøyd her på forumet.

     

    Mitt inntrykk er at de lover og lyger om leveringstid, og når de først leverer er det ofte med feil konfigurasjon eller med andre mangler.

     

    Kundeservicen er også ganske tvilsom, etter som de sier vidt forskjellige ting på service- og salgavdelingen alt etter hvem som ringer (ny eller tidligere kunde).

     

    Jeg har ikke handlet der selv, men to av mine nærmeste venner har handlet hos dem. Begge var misfornøyd med selve handleopplevelsen, men maskinene har fungert tilfredsstillende så fort alt var i orden. I et av tilfellene krevde det at maskinen ble sendt frem og tilbake tre ganger før alt var som det skulle være, og den kunne brukes. Det kan være at Whitebox har bedret seg nå, siden begge disse kjøpene ble gjort for nærmere to år siden.

     

    På den positive siden skal de ihvertfall ha skryt for gode priser.

  6. Fint dersom noen kan sette sammen en pc med samme spec'en til en lavere/lik pris, eventuelt vise hvor jeg bommer med mine utregninger.

    Det virker som om du får en del av prisen dekket av firmaet du jobber for. Da kan det naturligvis være en del å spare, som også ble påpekt av Orjanp.

     

    Regnestykket ditt er sikkert korrekt. Du kan være obs på at det som oftest kommer et tillegg om du vil kjøpe PCen etter endt avtaleperiode. Dette er som oftest på 1.000,-/1.500,-.

  7. Jeg har vanskeligheter med å forstå hvorfor noen vil betale mer for å cashe den ut (noe som stort sett svir skikkelig i lommeboka), enn å ta den på avbetaling til en billigere pris og for noen avdrag man snaut merker?

    Jeg har sett en del hjemmepc avtaler etterhvert, og jeg har enda tilgode å se en løsning som er billigere enn å kjøpe tilsvarende utstyr kontant. Det virker gjerne billigere, siden man betaler i mindre avdrag, men totalt sett er PCer gjennom hjemmepc avtaler etter min erfaring dyrere. Trådstarter har gjerne et konkret eksempel hvor det er billigere med hjemmepc avtale å vise til? Det må også tas med i vurderingen hva man taper i opptjening av feriepenger og pensjon. Et annet poeng er at PCene som tilbys i slike avtaler ofte oppgis med en fullstendig urealistisk "butikkpris". Det verste eksempelet jeg har sett var fra en Compaq kampanje for noen år siden, hvor toppmodellen ble oppgitt å ha en butikkpris på over 70.000,-

     

    Personlig skjønner jeg ikke at så mange tror at disse avtalene er så billige. Det er jo ikke slik at firmaene som tilbyr slike avtaler gir vekk pcene. De skal jo tjene penger på det de også. Det samme gjelder for arbeidsgiverne som tjener inn på arbeidsgiveravgift, mindre feriepenger o.l. Du blir ikke tilbudt slike avtaler fordi arbeidgiver og tilbyderne vil være snille med deg.

     

    Så trådstarter, gjør deg selv en tjeneste med å sette/bygge sammen din egen maskin.

  8. Selv kommer jeg aldri til å sette min fot innenfor Datakjeden-dørene igjen. Flexi-data ligger rett borti veien, er imøtekommende, hjelpsomme, løsningsorienterte, gir bedre råd, og er attpåtil billigere.

    Word!

     

    Har bare dårlige erfaringer med Datakjeden Bergen jeg også... Riktignok fra den gangen det var komplett, men har ikke fått inntrykk av at ting har endret seg noe særlig.

  9. Bruker du den overgangen fra S-video til compsit (compoSHIT) så bruker du en gul plugg inn i TV (scart pluggen), den som ble vist på bildet nevnt over.

    Kabelen er som oftest gul ja, men den har ingenting med "scartpluggen" å gjøre. Det finnes overganger også fra composite til scart, en løsning som ofte brukes til spillkonsoller, og leveres som standard med til Xbox om jeg ikke husker feil.

     

    Kvaliteten er som du sier ikke den beste, så en løsning med s-video og scart overgang vil nok fungere bedre, og kan være verdt de ekstra kronene. Kan også være greit å ha i bakhodet at det ikke er "optimalt" å vise skjermbilder fra en PC på en gammel TV, så investeringen bør vel gjerne stå i stil med det.

  10. Hva med å søke litt på forumet før du poster? Det har ihvertfall vært fem liknende tråder bare de siste par dagene.

     

    Uansett, løsningen er som oftest å bruke en S-video -> composite overgang før du går inn i tv apparatet. Det er som allerede nevnt i denne tråden ikke alle TV'er som viser farger når du kobler PC'en til via S-video. Du får kjøpt overgang på f.eks. Biltema eller Clas Ohlson for en billig penge.

     

    Et annet tips er å koble signalet igjennom andre komponenter, f.eks. videospiller eller forsterker/receiver, siden dette også i enkelte tilfeller kan løse problemet.

  11. Har selv hatt Telio, fungerte bra en måneds tid... så sluttet det å fungere, kontaktet brukerstøtte og fikk tilsendt nytt adapter og det fungerte bra i et par måneder før det begynte veldig å funke/funke ikke om hverandre uten noen god forklaring, fikk heller dårlig hjelp på brukerstøtte.

     

    Jeg kjenner til flere som har samme erfaring med Telio. Har dog inntrykk av at det har bedret seg litt i det siste.

×
×
  • Opprett ny...