Gå til innhold

Futen

Medlemmer
  • Innlegg

    128
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Futen

  1. Du får ta kontakt med banken din, slik at du får ut alle betalingsdetaljene. (ev. skriftlig) Amentio har vel formodentlig en intern eller ekstern regnskapsfører/regnskapsansvarlig. Så er det bare for dem å matche din innbetaling mot den tilsynelatende bortfalte ordren.

     

    Det har vel formodningen mot seg at du ønsker å støtte Amentio med

    kr 4 900, skulle en tro. Det løser seg sikkert.

     

    Lykke til!

  2. Gratulerer med rekorden! All ære til deg for lange netter i garasjen med helter som K|ngp|n og Hipro5 i siktet.

     

    Hvor mye Vcore måtte du opp i for å oppnå dette resultatet?

    8677674[/snapback]

     

     

    ikke så ille.. 1.8V

    8677778[/snapback]

     

    Ikke dårlig! Heller ikke noe vmod inne i bildet? Kanskje P5K er en verdig arvtager til

    P5W64Pro-kortet jeg bruker. Kjører også med QX 6700, dog på lavere hastigheter enn du presterer!

  3. Min lille erfaring med NSO:

     

    I begynnelsen av november 2006 tok jeg en skikkelig ringerunde til alle de største webshoppene for å forsøke å få en ide om når de første QX6700 kunne ventes her på bjerget. Kanskje noen hadde hørt noen løse rykter, eller på annen måte hadde en viss ide om hvilket tidsperspektiv vi snakket om.

     

    Ingen av de jeg snakket med kunne gi meg noen opplysninger om leveringsdato, så den saken var felles for dem alle. En butikk stakk seg imidlertid ut i negativ retning, og det var NSO.

     

    Han jeg snakket med der lot det skinne igjennom hvor håpløst han syntes spørsmålet mitt var, og henviste meg bryskt til å følge med på nettsidene deres.

     

    Du må unskylde meg men der fikk du virkelig som fortjent. Å skulle bry x antall travle bedrifter i en manisk jakt på noe du garantert for vite like raskt eller raskere enn kundebehandlerne i gjeldende bedrifter er IMNSHO grovt missbruk av service-ytende bedrifter. At de andre var høfflige er mer et tegn på Norsk mentallitet enn at du fortjente den.

     

    Nei, jeg har ikke noe med NSO å gjøre og jeg har selv ei høne å plukke med dem, men det får da for f*** være grenser. I akkurat dette tilfelle fortjener NSO honør fremfor kritikk.

    8000276[/snapback]

    Tja - jeg vet ikke om aksjonærene deler ut like mye honør. NSO er en salgsbedrift, er den ikke? Salg handler om å yte service, selv om det ikke umiddelbart gir uttelling. La oss snu det på hodet; jeg snakket med flere nettbutikker, hadde jeg fått imøtekommende og god service hos NSO hadde jeg valgt dem fremfor konkurrentene så lenge vilkårene for øvrig var de samme.

     

    Eller mener du at jeg skulle skamme meg fordi jeg hadde planer om å bruke en god sum penger på ny prosessor, og tok av nettbutikkenes verdifulle tid til å forhøre meg om leveringstidspunkt for produktet? Kanskje er det best ikke under noen omstendighet å ta kontakt med dem, for på så vis gjøre seg skyldig i "grovt missbruk av service-ytende bedrifter"?

  4. Min lille erfaring med NSO:

     

    I begynnelsen av november 2006 tok jeg en skikkelig ringerunde til alle de største webshoppene for å forsøke å få en ide om når de første QX6700 kunne ventes her på bjerget. Kanskje noen hadde hørt noen løse rykter, eller på annen måte hadde en viss ide om hvilket tidsperspektiv vi snakket om.

     

    Ingen av de jeg snakket med kunne gi meg noen opplysninger om leveringsdato, så den saken var felles for dem alle. En butikk stakk seg imidlertid ut i negativ retning, og det var NSO.

     

    Han jeg snakket med der lot det skinne igjennom hvor håpløst han syntes spørsmålet mitt var, og henviste meg bryskt til å følge med på nettsidene deres.

     

    Jeg vet at de sikkert mottar mange telefoner av den typen i løpet av en dag, og ikke kan mønstre den helt store entusiasmen. Men vi snakker tross alt om en kostbar prosessor, som jeg var klar som et egg for å kjøpe.

     

    Den holdningen hans sa meg at der i gården måtte man ikke regne med å få noe som helst gratis, og da har jeg kun en mulighet igjen som kjøper: Å bruke pengene mine et annet sted. Det finnes nok av alternativer. Edit: Skriveleifer

  5. Så en test som viste at EVGA-kortet var strået vassere enn Striker-kortet, noe som mest trolig kan tilskrives forskjeller i Bios, i og med at chipsettet er det samme.

     

    Kommer ikke på hvor testen var, men fant den i en tråd borte på Xtremesystems.org.

     

    Ellers blir vel DFI-kortet en killer, den står definitivt på listen min. RD600 høres lovende ut også, men litt mer usikkert mht. antall kort som lages, Bios-oppdateringer og prisen. Så langt jeg vet er DFI den eneste fabrikanten som lager et hovedkort basert på RD600.

     

    Tony borte på XS har allerede fått tak et et eksemplar, følg med på RD600-tråden, så ser vi hvordan det går.

  6. Jeg ville valgt MSI K9N Diamond. Har bare gode erfaringer med MSI. Diamond kortet har bra lydkort integrert og god avstand mellom 2 rambrikker i dual channel. Det har ikke Asus kortet.

    6370367[/snapback]

     

    Jeg har K8N Diamond-kortet, forgjengeren for socket 939. Kan ikke si annet enn at kortet har oppført seg fjellstøtt i over et år nå. Men det er ikke det beste overklokkerkortet, til det er blant annet strømreguleringen for ujevn, Vdim for lav og et generelt problem med klokkefrekvenser over 240 - 250 MHz. Dette er vel langt på vei rettet opp på K9N.

     

    Klarte nå likevel å dra ut 408MHz ekstra av en X2 4800+, men får hjelp av en relativt kraftig vannkjøling. Har kjørt på den hastigheten siden september 2005.

  7. Simen1 har nok rett når det gjelder pris på quadkjerner. Men jeg har forventet at de skulle komme tidlig i 2007, men det er mulig at det bare er meg.

     

    Er det ikke et tidsperspektiv for lansering av K8L helt inn i 2008? Flere artikler på the Inq nevner 2008 som mulig tidshorisont for denne generasjonen. Eller er det jeg som tar feil?

  8. Vann og lufttemperatur leses via digitalt termometer, mens CPU (foreløpig) leses med Speed Fan. Det er konsistens mellom Bios-temp og Speed Fan - men det er ingen garanti for at sensoren i hovedkortet viser korrekt temperatur.

     

    Edit: Det er akkurat nå 12,6 graders forskjell mellom vanntemperatur og idletemp, dårlig kanskje, med tanke på at jeg har triplerad+Storm G4+Iwaki MD 15R. (Og forholdsvis mye vann i systemet). Jeg har vannblokk på chipsettet, men foreløpig ikke på skjermkortet.

  9. Hei igjen!

     

    Jeg lovte å komme tilbake med resultater, og her er mine erfaringer så langt:

     

    Når det gjelder temperatur er dette så avhengig av romtemperatur ellers, slik at det er ikke så lett å felle noen definitiv dom. Likevel ser det ut til at jeg har fått redusert temperaturen med to til tre grader i snitt. Akkurat nå har jeg en lufttemperatur i rommet på 22,8 grader, mens temperaturen i vannet ligger på 23,8 grader. Idletemp ligger på 36 grader, men vil nok stige med en grad til 37. PC'en min er plassert oppe i en hemsløsning, og jeg gruer meg til sommeren. Det er grunnen til at jeg har brukt såpass mye penger på vannkjøling; det er varmt her oppe! Funker ikke dette må jeg vurdere Vapochill/prometia.

     

    Ellers: Hva slags "arbeidstemperatur" har andre Iwaki-eiere erfart på selve pumpehuset? Jeg synes min blir ganske varm, en 40-45 grader etter en times gange.

  10. Hei!

     

    Jeg skulle bare innom Digital Impuls for å kjøpe noen L-bends til vannkjølinga mi, og gikk ut derfra med en Iwaki MD 15R, en stor firkantet pleksiglasstank og fire meter med Tygon silikonslange. (+ diverse L-bends og overganger, samt en Danger Den TDX kjøleblokk for socket 478. Hvorfor det, når jeg bruker Storm G4? Jo, niplene på blokka passer rett inn i vanntanken..)

     

    Nå har jeg fått satt opp det nye systemet, og jeg konstaterer at det ikke er noen lekkasjer så langt. Jeg skal komme tilbake med resultater senere!

     

    PS 1: En Eheim 1048, Mist vanntank, Danger Den TDX vannblokk (uten nipler, men ubrukt), og diverse nipler 3/8 legges snart ut for salg.

     

    PS 2: Det er farlig å snakke med Sturla på Digital Impuls (for lommeboka, i hvert fall).

  11. Jeg takker for alle råd som er komet så langt!

     

    Hvor stor er en bunker? Fra en ti tolv kvm til mange hundre. Utfordringene inne er som kjent at det er ofte er helt mørkt. Jeg har bruk for å ta oversiktsbilder av hele rommet, korridorer osv, men også detaljerte bilder av utstyr som måtte finnes i bunkeren. Ofte er det fuktig og våt betong, noe som har en tendens til å "skinne" kraftig i blitslys. Jeg har tenkt litt på aktiv lyssetting, men det er A: Dyrt og B: Tungt å dra med seg i felten.

     

    Ute har kystfortene det til felles at de ligger ved havet, naturligvis. Og jeg har slitt litt med at det ofte er vanskelig å få en god balanse mellom lys og skygge, særlig i overskyet vær. Det er ikke alltid en kan fotografere konstruksjonene med ryggen mot havet, snarere tvert imot. Og da blir det gode bilder av havet, mens detaljene i forsvarsverkene blir litt borte pga at denne delen av blidet blir for mørkt.

  12. Et absolutt must for deg er Sigma 30mm 1,4. Det vil fungere veldig godt i dårlig opplyste bunkerser, er skarpt og fint, samt koster ikke skjorten. En 50mm blir nok ikke så brukendes til det bruket, så dette er nok ditt beste alternativ. En Sigma 28mm 1,8 kan også gjøre nytten, og koster nesten halvparten av det 30mm'eren koster. Begge to er kjent for å være skarpe, så de passer fint til bilder av rust og forfall. I tillegg bør du nok ha en standardzoom som Sigmas nye 17-70mm 2,8-4,5 og en skikkelig tripod. Lange teler får du lite bruk for.

    Vet ikke om det med venting. Kanskje prisene på D70s synker litt snart, men det har jeg ingen forutsettning for å gjette. Jeg mener at man skal hoppe på toget når man er klar, ikke vente på et nytt tog i det uendelige. Uansett er du den typen fotograf som er perfekt for et kamera i den klassen.

    5628573[/snapback]

    Dine råd vedrørende linser er notert og vil bli fulgt opp når jeg handler. :)

  13. "Autumn (focal point: Specialized level SLR as well as long burnt lens): D75......
    Det står faktiskt:

    2007 autumns (focal point: Specialized level SLR as well as long burnt lens): D75......

     

    Ja, jeg så også det. Og det var derfor jeg lurte på om det var verdt å vente trekvart-år eller ikke. Men jeg har også skjønt at det ikke er samme automatikk i kamera-roadmaps som for PC-hardware. En rask googlerunde viser at D75 henger litt i det blå, så og si. Men det kunne jo være at noen visste noe konkret.

     

    og eventuelt når det blir lansert i Norge og om det er en vesentlig forbedring fra D70s.
    Har aldri hørt at D75 er påtenkt engang, noen som drømmer om det.

    REF: http://www.kenrockwell.com/nikon/d75.htm

     

    As of April 2005 the D75 is purely speculation by dingbats on the internet who simply extrapolate model numbers and guess.......everything you've read is from people just guessing.

     

    If you need a camera today just buy a D70 and don't worry.

     

    Jeg behøver ikke kjøpe kamera i morgen, men kan vente litt hvis det er verdt det
    Skal man bestandig vente på det nyeste så får man aldri kjøpt noe. Gå i fotobutikken og finn ett kamera som du liker og som passer lommeboken og kjøp det nå. Innen D75 kommer så har du fått masse glede av det kameraet du kjøpte.

    5628596[/snapback]

  14. Hei!

     

    Jeg har bestemt meg for å kjøpe et digitalt speilreflekskamera, og har primært sett på Nikon D70s kit. Jeg har en litt erfaring med analoge SLR, slik som Konica T3, men har ingen erfaring med digitale kamera - så langt.

     

    Siden jeg er PC-entusiast, så er det naturlig for meg å sjekke ut hvilke modeller som kommer, i tillegg til hva som finnes på markedet i dag. I den forbindelse har jeg kommet over følgende informasjon, som angår den kommende Nikon D75. Informasjonen er oversatt med Babelfish fra kinesisk:

     

    "Autumn (focal point: Specialized level SLR as well as long burnt lens): D75 (9 million picture elements 1.5x focal distance percentage 0 US dollars) N75s (replaces N55, N75 and N80; Increases the iTTL flash system. Basic level 35mm Shan Fanji) 105/1.8 AF-S DC the ED entire picture (replaces old funds same specification lens, speed is quicker) 13,5/2 AF-S DC the ED entire picture (replaces old funds same specification lens) 85/1.4 AF-S the ED entire picture (replaces old funds same specification lens)"

     

    Kilde: http://www.cyoo.net/info/9748.htm

     

    Det var ikke så lett å skjønne dette her, men så langt jeg kan forstå så kommer det en arvtager til D70s med ni megapixeler. Når dette skjer er mer uklart.

     

    Jeg er klar over at oppløsning er av mindre betydning i forhold til god optikk, men det kan vel være at andre aspekter av kameraet er forbedret også.

     

    Så det jeg lurer på er om noen vet noe mer om Nikon D75, og eventuelt når det blir lansert i Norge og om det er en vesentlig forbedring fra D70s. Jeg behøver ikke kjøpe kamera i morgen, men kan vente litt hvis det er verdt det. Kan fint klare meg med Konica'en en stund til, jeg.

     

    Jeg skal primært bruke kameraet til en annen hobby jeg har, kystfort og bunkers. Det innebærer både å ta bilder ute, men også inne. Inne i bunkers er det som oftest lite eller ingen form for lys, så jeg må uansett også investere i en god blitz og linser mer egnet for slike forhold enn kit-linsa.

     

    Har dere noen gode råd å gi meg, så setter jeg pris på det!

  15. Takker for raske svar! Jeg visste ikke at driverne hadde kommet så langt. 77.77 var det seneste jeg fant på hjemmesiden til MSI for WIN64-bit. Skal prøve å finne de driverne dere nevner andre steder.

     

    Og om temp: det var beroligende å høre at det er rom for litt klokking. Tror vel det blir til at jeg enabler NOS 10% etter hvert.

     

    Men så var det dette her:

    Nr. 5: Du har passet på å valgt en HAL som støtter dualcore i.e. du har to prosessorer gjenkjent i Windows?

    5341750[/snapback]

    Hva mener du med "HAL"? Jeg har i hvert fall to prosessorer/kjerner gjenkjent i windows... :ermm:

     

    En annen ting, som jeg glemte å nevne i innledningen, er GPU-temp. Det står at den er litt over 50 i idle og litt over 60 i load. Dette skulle vel være rimelig bra?

    Jeg prøvde å trykke på "registrer optimale frekvenser". Da ble det satt til 496/1,33. Oi, dette var bra. Men neste gang jeg gjør det samme får jeg artifacts og skjermkortet låser seg under prosessen.

    5341897[/snapback]

     

    HAL - Hardware abstraction layer - Kjørte du singelcore på OS'et ditt fra før, er Windows "satt opp" til å kjøre på en kjerne. Bytter du til dual core er det flere som har opplevd at Windows ikke har klart å endre HAL selv, men har måttet reinstallere OS'et. Hvis du får opp to "logg for bruk av CPU"-vinduer i oppgavebehandling/taskmanager, og kan velge affinity i prosesser samt hvilke kjerner prosessene skal kjøre på, er du på rett vei. (Som du bekrefter har skjedd). Flere er likevel av den oppfatning at du bør reinstallere OS'et uansett.

     

    Jeg har også dual core, og testet ut om Windows endret HAL korrekt fra et single core miljø, hvilket den gjorde. Testet med flere kjente benchmarks, og formaterte disken og la inn alt på nytt og testet igjen. Det var ikke store forskjeller på testresultatene så langt jeg kunne se. Har noen gjort seg andre erfaringer?

  16. Har Lian Li PC75 USB, meget fornøyd med det! Først og fremst god plass, dernest gjennomført kvalitet hele veien. Min OCZ 520 Powerstream blir faktisk liten der oppe i PSU-bay'en. Følge med to deksler til CD-rom/DVD-brenner, slik at disse blir helt skjult, med fjærbelastet luke. Følger også med deksel til floppy, slik at denne skjules bra.

     

    Eneste jeg har å sette fingeren på er at jeg gjerne skulle ha byttet ut de to x 80 mm viftene foran og bak med 1 x 120 mm. Hadde flyttet mere luft, og blitt mer støysvakt. Støvfilter følger med, samt et stort, fint plexivindu.

  17. Jeg har hatt X2 4800 + i snart to uker, jeg merker best at minnekontrolleren er bedre enn min gamle FX 55 Clawhammer. For første gang fungerer Corsair XMS 4400 Twinx minnet mitt skikkelig, uten den underliggende tendensen til ustabilitet jeg hadde med FX'en.

     

    Stabil i dual Prime 95, både i stock speed og i overklokket stand. Jeg kunne overklokke FX'en også, men da var den ikke lenger prime-stabil. Akkurat nå kjører jeg X 2'en på

    2 640 MHz, med en minimal økning av Vcore. Derfor håper jeg at jeg kan gå et stykke til, uten at den blir alt for varm. Men jeg tar det gradvis, for tiden er jeg happy med den hastigheten jeg har.

     

    Ellers synes jeg at ting flyter bedre, du kan kjøre flere applikasjoner samtidig og ha mange tab'er gående i browserne uten at dette merkes. Og det er jo det som er multiprosessorenes force. Eneste umiddelbare drawback er prisen, det merkes at AMD synes de er enerådende for tiden.

     

    X2 3800 + er sånn sett et bra alternativ, fra andre nettsteder rapporteres det om flere overklokkinger opp mot 2 700 - 2 800 MHz, og det på luft.

     

    På gøy testet jeg å sette X2'en rett inn, uten å installere XP på nytt. XP skiftet HAL til multiprosessor av seg selv, slik at taskmanager viste 2 CPU'er osv. Kjørte 3Dmark 05, Sisoft Sandra, dualmode Superpi og Prime 95 uten problemer. Så formaterte jeg diskene og la inn XP på nytt, og utførte de samme testene. Ingen større forskjeller der, noe som tyder på at XP klarte overgangen fra singlecore til dualcore-modus bra, uten å måtte legges inn på nytt.

×
×
  • Opprett ny...