Gå til innhold

Kvikky

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kvikky

  1. 12 minutes ago, Wheeljack said:

    Er helt enig med poenget ditt, men saken er nå den at så lenge folk elsker å klikke på fryktporno så vil mediene fortsette å lage sånne artikler. Lite klikk = lite interesse. Lite interesse = lite annonseinntekter. Ond sirkel. Sier ikke at det er greit, bare at jeg forstår hvorfor media gjør det sånn.

    For å sette ting på spissen så er overskrifter som "tre av fire elsker softis" ikke på langt nær like populære som "En av fire HATER dette!!! <dramatisk bilde av en softis med et svært rødt kryss over>".

    Yess, du har rett i det. Jeg forstår også hvorfor. Spørsmålet er hvordan man skal få løst opp i problemet. Jeg har ikke svaret, dessverre. En mulig løsning kunne jo vært at journalistene tok tilbake litt av yrkesstoltheten og nektet å skrive den type artikler. Men igjen, da henger vel jobben i en tynn tråd og nestemann står klare til å skrive..

    Litt artig, mtp softis-eksempelet ditt. For en tid tilbake kjørte VG en sak. "1 av 3 synes det er for lite tiltak". Eller 2 / 3 synes det er nok av tiltak, hehe..

  2. Just now, Fibonacci said:

    Når folk slutter å klikke på kornanyhetene. Da må de finne noe annet å lage sjokk-oppslag om.

    Der er jeg uenig. Skal folket, som er livredde for pandemien, plutselig slutte å lese om den? Det er jo helt naturlig at man går inn og leser artiklene med sensasjonelle overskrifter og tekster. Hvertfall når vi står midt i en pandemi, som trossalt er ganske skummelt selv uten den ville mediedekningen.

    Man kan ikke legge ansvaret over på folket her. Media har ansvaret for å dekke pandemien på en forsvarlig måte. Etter min mening, hvertfall.

  3. 7 minutes ago, Fibonacci said:

     

    Dagbladet er skrekkeksempelet på hvor ille det kan gå når en avisredaksjon utelukkende baserer innholdet på "hva folk vil ha". Vanvittige sjokk-overskrifter i max fontsize med farget bakgrunn og blinkende alarmer. Alt er skandale og sjokk og død og pupper. Det er nesten som en rå-feed av hva folk egentlig vil lese om. De har overlatt redaktøransvaret til klikkene.

     

    En nøktern nyhet om krigen i Afghanistan? Zzzz.... 100 klikk.

    En PUPPESJOKK-SAK? 10 000 klikk.

    Jepp. Og det er forsåvidt "greit" når det er artikler om Kim Kardashian og andre temaer som ikke har en særlig stor påvirkning i hverdagen til folk. Men om pandemien? Et konstant kjør hvor man har gjort folk livredde i 2 år? Når skal det si stopp?

    • Liker 1
  4. 3 minutes ago, Per H said:

    Nå er vel ikke måseide hverken lege eller jurist, som er de medlemmene de ønsker tydeligvis? Man kan jo skjønne at de ikke ønsker enhver tulling velkommen - selv om han er rik? :)

    Det vet ikke jeg, det sjekka jeg ikke. Ikke relevant for min del hvem som står bak nettsida, eller policyen for å bli medlem. Jeg ville diskutere saken rundt media her, og høre folks tanker rundt det. Synes artikkelen oppsummerte mine tanker godt, derfor delte jeg den. Men flere blir mer opptatt av nettsida hvor artikkelen er publisert, og gruppa som står bak, og hvem som kan / ikke kan bli medlem.

    Jeg skjønner at det gjør noe med troverdigheten, men var ikke helt det jeg var ute etter.. Da kan man jo heller svare at man er uenig i at medienes dekning av pandemien er uetisk.

    Uansett: Jeg ser at du deler mine tanker om mediene. Godt vi er flere!

    • Liker 2
  5. 5 minutes ago, :utakt said:

    Kom over denne vedrørende inngrep.no. Måseide er barnelege, og aktiv på sosiale medier med pandemistoff. Det virker ikke som han har noen spesiell "bias" hverken den ene eller andre veien, jeg har sett han "krangle" med folk fra begge ytterkantene. 

    Hvertfall .. åpent nettverk, så lenge du mener det samme som oss. 🙃 For en gjeng.

     

     

    Da er det avgjort. Inngrep.no kan virke som en litt merkelig nettside, som kun ønsker likesinnede velkommen. Men hva tenker du om mediedekningen av covid, da?

  6. 3 minutes ago, Fibonacci said:

    Styrer normalt unna slike konspinettsider, men temaet er helt aktuelt og reelt.

    Det er faktisk så enkelt at medier styres av klikktall og abonnementssalg. Så kan du tippe hva covid-fryktnyheter fører til.

    Joda, enig med deg. Det lukter konspirasjonsteori lang vei av selve nettsida, sier ingenting på det. Uansett glad for at du skjønte tanken bak posten min, og du har helt rett. Det er et aktuelt tema.

    Ja, det er jo så enkelt at media styres av antall klikk og salg. Jeg synes det er trist at vi har kommet dit at vi bare aksepterer at "det er slik det er". Du forstår jo helt sikkert medienes rolle, men hva med alle de som tar alt som kommer fra media som god fisk? De sensasjonelle nyhetene og overskriftene bidrar til frykt og splittelse i samfunnet, og bringer med seg lite godt.

    Se eksempelvis på mediedekning av innlagte / smittede. Det er nå vanskelig å lage dystre overskrifter for innleggelser, så fokuset flyttes over til smittetallene.

    Til sist: Jeg sier ikke at helsevesenet ikke er under hard belastning. Det stemmer helt sikkert 100%, det er media jeg vil ta her. De er ute av kontroll, og klarer ikke å lage et nyansert bilde av situasjonen

  7. Er interessert i å høre folks tanker rundt denne artikkelen:

    https://www.inngrep.no/2021/12/24/pressens-pandemipress/

    Essensen er i hovedsak at media er fullstendig ute av kontroll. De legger til rette for panikklignende tilstander, og den sinnsyke mediedekningen av covid gjør mer vondt enn godt.

    Er folk generelt enig i dette? For min del er jeg 110% enig. Jeg tar ikke på meg hatten som virusforsker, så diskusjon rundt egenskapene til viruset er ikke det jeg er ute etter her. Støtter ikke diverse hårreisende konspirasjonsteorier, men mener likevel at man må kunne være litt kritisk til den elleville situasjonen vi står i nå.

    Spørsmålet er enkelt: Er flere av de store mediehusene helt ute av kontroll? Har de med pandemien kastet god presseskikk ut av vinduet? Og er medienes ville dekning av pandemien med på å skape frykt hos befolkningen, og dermed også et ønske om strengere restriksjoner? Som igjen legger press på politikerne til å innføre nevnte restriksjoner?

    Håper flere får opp øynene her. Eller eventuelt åpner mine... 🙂

    • Liker 2
  8.  

     

     

    Hva tenker folket inne her om OKCash? Ser det er mye spennende som skal skje på den fronten fremover, og har steget ~70% siste 24 timer.

    Synker vel tilsvarende de neste 24 timene, uten at noen kan si det sikkert..  :rofl:

     

    EDIT: Kjøpte selv OKCash i går.

    Vedda 100 kr på rødt i går. 50% gains på 1 sekund!!! Litt av en timelønn.

     

    Hva er det du snakker om?

     

    Jeg antar det var helt tilfeldig at det steg, akkurat som å vedde på rødt.

     

    Ah, artig type du. Takk for saklig bidrag i diskusjonen. :)

  9.  

    Hva tenker folket inne her om OKCash? Ser det er mye spennende som skal skje på den fronten fremover, og har steget ~70% siste 24 timer.

    Synker vel tilsvarende de neste 24 timene, uten at noen kan si det sikkert..  :rofl:

     

    EDIT: Kjøpte selv OKCash i går.

    Vedda 100 kr på rødt i går. 50% gains på 1 sekund!!! Litt av en timelønn.

     

    Hva er det du snakker om?

  10. Hva tenker folket inne her om OKCash? Ser det er mye spennende som skal skje på den fronten fremover, og har steget ~70% siste 24 timer.
    Synker vel tilsvarende de neste 24 timene, uten at noen kan si det sikkert..  :rofl:

     

    EDIT: Kjøpte selv OKCash i går.

  11.  

    Ser diskusjonen har gått over til pris for å ringe til kundeservice.

    Jeg er forsåvidt ikke uenig i at det bør være gratis - men hjelp meg å forstå.. Gjennomsnittslønn pr. mnd. var i 2016 på 43 000 kroner.. Å ringe eksempelvis Telenor Kundeservice fra mobil koster 80 øre pr/minutt.

    Mitt spørsmål: Hvor kommer alt dette engasjementet fra? Av mangel på bedre ord, er ikke dette hva man på godt norsk kaller gjerrig?

     

    Så la meg skjønne dette: siden folk i Norge er heldigvis ikke fattige for å si det mildt, så bør de melkes for mer penger enn ellers?

    Hva i hyleste har å være gjerrig med et tema å gjøre der mobilselskap melker penger ut av kundene sine bare fordi de kan? Skal man ifølge deg bare akseptere det? Hva annet skal jeg akseptere, kanskje hvis en tyv bryter seg inn i huset mitt og skal stjele det jeg har bør jeg ikke være gjerrig og gjerne hjelpe vedkommende å rane meg.

    Nå må du ta en pust i bakken, og lese innlegget ovenfor hvor jeg skriver at jeg trekker tilbake påstanden om gjerrig. :)

    Synes forøvrig å sammenligne prising av femsifrede nummer med at man hjelper en innbruddstyv med et ran blir litt far out, men men. Det er mange engasjerte​ ildsjeler i denne debatten skjønner jeg. :)

  12. Det er uansett ulovlig i henhold til markedsføringsloven, og begrunnelsen finner man i forarbeidene til loven. Overtakserte nummer koster opp til fem kroner per minutt, og det er fullstendig umusikalsk. Mange firmaer skroter nå overtakserte nummer etter at det har gått opp for dem hva de belastet kundene sine med, og overgangen til normaltakserte nummer er i full gang.

    Ingen gode motargumenter fra min side, klar over at det er fremmet i henhold til lovgivning. Påstanden min om gjerrighet står, men jeg er vel å regne som inhabil i denne saken uansett. 

  13. Ser diskusjonen har gått over til pris for å ringe til kundeservice.
    Jeg er forsåvidt ikke uenig i at det bør være gratis - men hjelp meg å forstå.. Gjennomsnittslønn pr. mnd. var i 2016 på 43 000 kroner.. Å ringe eksempelvis Telenor Kundeservice fra mobil koster 80 øre pr/minutt.
    Mitt spørsmål: Hvor kommer alt dette engasjementet fra? Av mangel på bedre ord, er ikke dette hva man på godt norsk kaller gjerrig?

  14. Kosttilskudd er ikke nødvendig. Om du følger generelle kostholdsråd vil du få i deg det meste av det du trenger (variert, fisk, grønnsaker, kjøtt osv). Kosttilskudd kan være nyttig til tider, men bruk hvertfall ikke "testo boosters" og andre vidunderprodukter.

    Anbefaler også deg å ta et Google-søk, forsåvidt.
    https://www.tilskuddsguiden.no/beste-kosttilskudd/

    http://fitnessbloggen.no/fire-viktigste-kosttilskuddene/

  15. Dyre kreatinprodukter er som regel bare fancy "varianter" av vanlig kreatin (monohydrat), og har heller ikke noe bedre virkning.
    Du finner mye info om du tar et søk etter f.eks. kreatin guide på Google, her er to lettforståelige artikler på norsk:

    https://www.getfitness.no/beste-kreatin-i-norge-best-i-test/

    http://www.klikk.no/helse/trening/guide/article763621.ece

     

    Skumma forøvrig bare raskt gjennom artiklene, så kan ikke gå 100% god for kvaliteten.

  16. Tror dere misforstår litt her, termen "Data Science" er et internasjonalt begrep som blant annet går ut på å lese, behandle, utforske og etterforske data/informasjon, gjerne fra meget store datakilder og datasett.

     

    Man bruker ulike verktøy og software, samt noe programmering, i dette arbeidet.

     

    Dette begynner å bli et godt kjent arbeidsfelt og fagområde ute i verden, men er litt ukjent her i Norge enda, selv om det begynner ta seg opp, spesielt de siste par årene.

     

    Andre temaer/konsepter/områder som er nært beslektet er f.eks Big Data og Machine Learning med mer.

    Ingenting av det du skriver er feil, men påstanden min står fortsatt - jeg ser lite revolusjonerende med denne masteren. Men selvfølgelig, det kan godt være at kalkulus, lineær algebra osv "vinkles" på en annen måte her, som gjør at studiet virkelig skiller seg ut ;)

  17. Øpøpøp, det skal vel bare lastes ned lovlig materiale, som ikke krenker opphavsretten antar jeg?

    Forøvrig - torrents lastes ned på akkurat samme måte på Android som andre enheter, finnes en rekke klienter på Play Store. :)

×
×
  • Opprett ny...