Gå til innhold

Grillkull

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Grillkull

  1. Velkomstbrosjyren er jo lagt ut på forumet FLERE ganger.

    https://www.phs.no/Documents/5_Studenter/Ny%20student/PHS_velkomstbrosjyre%202017-18%20.pdf

     

    Dette er også det eneste man får tilsendt i posten som ny student.

    Velkomstbrevet har ikke blitt sendt i post (slik som på alle andre studier.) det er nettopp derfor flere har stresset, fordi det virker som om noe er feil. Meningen er nok alikevel at brevet kun skal ligge på nett og på meldingen på samornda.
  2.  

    Hei!

     

    Jeg har forstått at det er uniformplikt på skolen, men er det noen som vet hva uniformen koster?

     

    Setter pris på svar

    Slik jeg har forstått det så får vi uniformseffekter av PHS og trenger ikke kjøpe selv.

    Slik tolket også jeg velkomstbrevet, men har tidligere sett folk skrive at full uniformspakke koster over 30k.

  3.  

     





    Er på venteliste, og får ikke sett hvilken plass jeg er på eller hva snittet for i år er. Noen som kan hjelpe meg med dette?


    I fjor kunne jeg trykke på den i'en i rundingen under poeng, så kom karaktersnittet mitt opp og plassen på ventelista.

    De oppdaterer fortløpende, så når det er klart finner du det der^.
    Det er klart for noen studier i dette øyeblikket, men ikke alle. Er selv på venteliste på stavern
  4.  

    Noen som vet om alle som har søkt phs får svar, så og si samtidig?

    Alle får svar samtidig siden SO legger ut alle svarene digitalt. Jeg fikk svar før SMS når jeg søkte PHS, men det var i 2015 og det kan være annerledes i dag.

    Husker vi fikk svar kl. 06 på morran den 17 juli..

    Helt samtidig blir det ikke, når jeg sammenligner med fjorårets opptak fikk kjæresten min melding fra SO nesten en time før meg. Da tenker jeg på meldingen inne på SO, hvor det står motatt klokkeslett.

  5.  

     

     

    Men utifra søkertallene som ble publisert i slutten av mars har ikke stavern flere søkere med skolen som første prioritet? Altså tabellen viser jo at skolen har ca like mange søkere med stavern på førsteplass som de har hatt tidligere år, samme med de andre skolene. (Litt lavere søkertall med oslo på første i forhold til de andre)

    Hvor finner du denne tabellen?
    Politihøgskolen postet den på facebook 21 mars mener jeg å huske.
    Ut i fra tallene i tabellen phs lå ut på facebook, så vil heller ikke jeg tro at snittet vil øke noe særlig.

     

    http://presse.phs.no/pressreleases/slik-er-soekertallene-fra-politidistriktene-1867607

    Nei slik tenker jeg også...

  6.  

    Men utifra søkertallene som ble publisert i slutten av mars har ikke stavern flere søkere med skolen som første prioritet? Altså tabellen viser jo at skolen har ca like mange søkere med stavern på førsteplass som de har hatt tidligere år, samme med de andre skolene. (Litt lavere søkertall med oslo på første i forhold til de andre)

    Hvor finner du denne tabellen?

    Politihøgskolen postet den på facebook 21 mars mener jeg å huske.

  7. Men utifra søkertallene som ble publisert i slutten av mars har ikke stavern flere søkere med skolen som første prioritet? Altså tabellen viser jo at skolen har ca like mange søkere med stavern på førsteplass som de har hatt tidligere år, samme med de andre skolene. (Litt lavere søkertall med oslo på første i forhold til de andre)

  8.  

     

     

    Flere her som følte at intervjuet gikk ganske dårlig? Og hva syns dere om spørsmålene?

    På hvilken måte følte du at det gikk dårlig?

    Jeg syntes spørsmålene var utfordrende men svært viktige. Handler jo indirekte om holdinger og fordommer, noe som er svært aktuelt for dem å avdekke :).

    Syns eksemplene var vanskelig. Jeg følte ikke jeg kom med de beste eksemplene, bare tok det første jeg kom på. Følte det var så mye av meg de ikke fikk sett. De vet jo feks ingenting om meg, hva jeg har gjort de siste årene eller hva jeg har å komme med som kan være nyttig i politiet.

    Føler det akkurat samme som deg, superhannah! Å komme med eksempler fikk det til å høres ut som jeg ikke har gjort noe nyttig her i livet, haha

    Samme her.

    Samtidig er jeg usikker om de egentlig er ute etter å luke ut de som får totalt hjerneteppe, og som har fordommer/rasister osv.

    At det ikke er så viktig hvor gode eksempler du gir, så lenge du reflekterer godt rundt det og ikke fremstår fordomsfull.

    • Liker 2
  9. Ser på statistikken, som er litt forvirrende. Slik jeg tolker det:

     

    Færre "reelle" søkere i år en i fjor, MEN flere oppmeldte til opptaksprøver (når man inkluderer de som har bestått tidligere).

     

    Så slik jeg ser det i realiteten er det ca 100 flere søkere på nåværende tidspunkt - når egenhetstester er ferdige en ifjor. Så med mindre flere stryker på egenhet og fysiske tester i år en ifjor så vil nok karaktersnittet øke litt.

  10.  

     

    Til dere som har gjennomført opptak:

    Hvordan blir det rent praktisk på løpetesten når det kommer til å legge seg på matter? Er det 4 som springer samtidig? Og blir det trangt/kø rundt mattene?

    Jeg personlig synes at løpetesten var slitsomt. Ikke for at det var trangt eller at matter var dårlige, men i den forstand at det blir fysisk krevende når du skal ned og opp på hver side.

    3-4 stk løper samtidig ja. Vi startet i hvert vårt hjørne av banen, det lå fire matter på hver langside, så alle har en matte å legge seg på. Jeg opplevde det ikke som trangt selv om vi på et tidspunkt var tre stk samtidig på mattene.

    Takk!

  11.  

    Hvordan er det med bruk av uniform under PHS og i tjeneste, kan man som varmblods velge selv om man vil bruke kortermet eller langermet skjorte i tjeneste eller finnes det reglement som dikterer når man skal bruke hva i forhold til uniform?

     

    Rimlig sikker på at man kun har lov til å bruke kortermet skjorte hvis man har en omkrets på min 40 cm (biceps) - true story

    Dersom en slik regel faktisk fins, tror jeg den blir brutt titt og ofte :)

×
×
  • Opprett ny...