Gå til innhold

Felgen

Medlemmer
  • Innlegg

    79
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Felgen

  1. Samboeren min skal ha seg ny telefon, og har ikke funnet noe etter å ha leita rundt en stund. Hun ser etter en telefon med et forholdsvis godt kamera, altså med blitz, og den bør ikke koste mer enn drøyt 2000 kr. Hun har sett litt på LG KU900, men fant ut at ikke trykkfølsom skjerm var noe for henne. Ellers ville det vært greit med nogenlunde batteritid, og det trekker visst ikke ned om den er fin å se på.

     

    Er det håp om å finne noe slikt? Er ikke interessert i noen bestemt produsent, så har mer eller mindre frie tøyler der. Var opprinnelig tenkt å finne en som kunne erstatte mp3-spilleren òg, men det er nok håpløst.

     

    Takk for all hjelp.

  2. Jeg fikk G2400WD nå i helga, og er stort sett fornøyd. Jeg har dog problem med pixelmappingen.

     

    Jeg har kobla til Xbox 360 gjennom VGA, og skal da ha muligheten til å kjøre i 1080p. Problemet er at om jeg setter 360-en til å sende 1920x1080, så forsvinner "Display Mode"-valget under menyen på skjermen. Dette gjør at jeg må velge mellom 720p (her er menyen operativ) eller strekke det til skjermens 1920x1200 - jeg har til nå valgt å gjøre det første, da dette bevarer geometrien i bildet. Jeg har forsøkt med laptop også, med samme resultat.

     

    Kan noen andre som har skjermen prøve å sende 1920x1080-signal gjennom VGA, for så å se om de får satt på pixelmapping?

  3. prøvd demoen nå, må si det var utrolig kult og enhver som likte ninja gaiden vil garantert elske dette.. :)

     

    hvordan man får tak i demoen: (trengs en dvd og brenner:p) xboxforum

     

    Det er forklart på side 3 hvordan man brenner den.

     

    Fungerer dette uten å ha endra firmware på DVD-spilleren?

  4. Du prøver å trumfe igjennom noe som en selvfølge, mens faktum er at det er ugjennomtenkt idioti. En anmeldelse må ikke være fullstendig subjektiv. Den vil heller aldri være fullstendig objektiv, men en balansegang mellom de to.

     

    Det sier seg selv at man ikke bedømmer ting som f.eks. grafikk og lydeffekter 100% subjektivt. Hvis man etter å ha spilt Gears of War sier "jeg syns ikke spillet hadde noe god grafikk", så har man ikke sin egen mening, da har man bare ikke peiling på hva man snakker om.

     

    Au og au. Om en sier "jeg synes ikke spillet hadde god grafikk", så er det nettopp en egen mening man har. Det er godt mulig du mener at personen ikke har peiling, men det blir igjen din mening.

     

    En anmelder som faktisk våger å trekke frem ting som ikke er rosenrødt med alle spill, Yahtzee, har dette å si om saken:

     

    http://www.escapistmagazine.com/videos/vie...ailbag-Showdown

     

    At MGS-serien har en lang og innviklet historie, betyr ikke at den eneste måten å fortelle denne historien på er gjennom timeslange filmklipp og, etter min, subjektive mening, dårlig dialog. Trekker atter en gang frem Bioshock. Her fortelles store deler av historien gjennom omgivelsene, ting man plukker opp og lyddagbøker som høres på mens man fortsetter å spille. Det bør gå an å fortelle en historie som den i MGS på en mer aktiv måte enn ved å bruke filmsekvenser.

  5. De fleste leser ikke anmeldelsen tipper jeg.

     

    Hvorfor virker det som om at mange seriøse reviewere gjør nettopp dette? tar hensyn til hva andre muligens vil synes om spillet og områder i spillet. Synes jeg ser dette mer og mer i spillreviews for tiden..

     

    La oss for eksempel ta for oss noe i MGS4 som har vært diskutert masse frem og tilbake.

     

    Cutscenes: Noen synes de er for lange i Mgs spillene, mens andre elsker dem.

     

    En reviewer som ikke liker dem for lange kunne f.eks. ha skrevet i reviewen sin:

     

    En stor del av MGS4 går med til lange cutscenes. Disse er selvfølgelig godt laget og forteller historien godt. Men jeg synes de burde ha forsøkt å kutte disse noe ned. Men jeg vet at mange MGS fans elsker disse lange cutscenene og jeg vet at disse kommer til å elske Mgs4.

     

    Men jeg synes ikke at de burde trekkes noe på karakteren.

     

    Om de fleste ikke leser anmeldelsen, står det dårligere til med folk flest enn man skulle tro. Et spill kan ikke reduseres ned til en tallverdi, så neste gang bør man kanskje vurdere å sette av et kvarter til å faktisk lese hva anmelderen mener om spillet.

     

    Det er i en anmelders fulle rett til å trekke for at ikke MGS' fortellerteknikk ikke møter hans eller hennes preferanser. Dette er helt klart noe jeg ville gjort, da jeg helt klart foretrekker metoder à la det vi har i Bioshock.

  6. Jeg har selv spilt spill som jeg ser er gode, har godt gameplay osv osv, men som ikke er noe for meg. Så jeg skjønner ikke helt den at det skal være umulig å synes at et spill er bra uten å selv like det.

     

    Det å skrive subjektivt, betyr ikke at en ikke skal se etter kvaliteter man ikke selv setter høyest - en god anmelder gjør nettopp dette. Det vil også ha mye å si at riktig anmelder blir satt til å anmelde riktig spill. Det ville for eksempel blitt en heller skrall omtale om jeg skulle skrevet om Britney Spears' siste skive, selv om det det helt sikkert finnes de som mener det er det beste som noen sinne er gitt ut.

     

    Det er uansett ikke "hva er en anmeldelse"-tråd dette er, så beklager at jeg har fått den helt av sporet. Men vi har i det minste fått fastslått at anmeldelser er subjektive, noe som ikke er så verst i seg selv.

  7. § 1: Jeg trodde du mente allment, ikke bare din mening.

    § 2: Nei, det har ikke gått inflasjon i karakterene de siste årene. Det er slik det alltid har vært.

    § 3: Fatter ikke hvorfor Gamer og Eurogamer blir sammenlignet hele tiden. Synes de anmelder på helt forskjellige måter, og jeg liker vel egentlig Gamer bedre.

    § 4: Sammenligningen din på slutten er helt på trynet. Man kan ikke sammenligne anmelderkarakterer med pengelotterier.

     

    At dere har et problem med å skjønne at jeg kun prater for meg selv, og ikke på vegne av resten av samfunnet, får dere stå for selv. Men da har vi i det minste etablert det nå, jeg uttrykker kun mine egne meninger og oppfatninger.

     

    Jeg trakk frem Gamer og Eurogamer nå fordi disse har blitt tatt opp tidligere i diskusjonen, uten at jeg med det mener at de er like på noen annen måte enn at de bruker hele karakterskalaen.

     

    Det er da voldsomt så bokstavelig sammenligner blir tolket her. Det jeg mener er rett og slett at åtte av ti mulige slettes ikke er så galt, nødvendigvis. Begge er for øvrig tall, og er derfor fullt mulig å sammenligne.

  8. Ja, for du trodde vel at disse var mine personlige meninger, og ikke made up?

     

    Poenget var at man kan få tilfeller der reviewers på forskjellige sider vil gi spill, som faktisk er veldig gode, elendige karakterer. Og er disse sidene populære nok så vil dette skade salget av spillet. Jeg foretrekker at spillutviklere som lager gode spill får størst mulig salg, slik at de har penger til å lage flere gode spill.

     

    Nå har du sikkert lest qweacs gode innlegg om hva som gjør en anmeldelse til noe subjektivt, så den saken er det vel ikke nødvendig å kommentere ytteligere.

     

    Du sier: "Spill som faktisk er veldig gode." Nå har det seg sånn at noen kan mene at spill er veldig gode, mens andre kan mene at det samme spillet ikke er videre godt. Ingen kan si hvem av disse som har "rett", men man kan selv velge hvem man velger å være enig med. At populære sider bør gi spill folk flest ville synes er bra gode karakterer, rett og slett for å ikke skade salget av nevnte spill, er en type prostitusjon jeg er glad de fleste alvorlige spillsider ikke bedriver.

     

    Om håpet ditt er at MGS 4 skal få best mulig omtaler, så det selger best mulig, er du heldig. Spillet kommer ganske sikkert til å få fantastiske omtaler, og selge mer enn de fleste andre spillutviklere kan drømme om.

     

    Det bør sies at gode omtaler ikke nødvendigvis fører til godt salg. Ett av PS2s beste spill, ICO, er en anmelderfavoritt som solgte dårlig. Sony har heldigvis innsett at mangfold i spillbiblioteket er viktig, så vi fikk i det minste det fantastisk Shadow of The Colossus fra samme utviklergruppe.

  9. Tror du Eurogamer er mer allment anerkjent enn GamePro? Da har du tatt feil. Veldig feil.

     

    Det er godt mulig jeg tar feil, veldig feil, det gjør uansett ikke poenget mitt mindre gyldig. Eurogamers, i mine øyne velskrevne, anmeldelse blir avslått rett og slett fordi den gir spillet en veldig god, men ikke god nok, karakter. Det er gått inflasjon i spillkarakterer de siste årene, som Camelot (?) sa. Dette gjør at gode anmeldelser som gir 7 og 8 fra steder som bruker hele skalaen, som Eurogamer og Gamer, blir sett på håpløse.

     

    Om noen hadde gitt meg muligheten til å vinne ti tusen kroner, og jeg hadde vunnet åtte, ville jeg vært storfornøyd, men det er nå meg.

  10. Om en omtale av ett spill er 100 % subjektivt. Hva i H***** er poenget med en review da? De blir da bare en persons synspunkter.

     

    Selvsagt er en omtale 100 % subjektiv, dette er ungdomsskolepensum. Eksemplene du kommer med er absolutt eksemlper, men det viser at du er en anmelder jeg ikke ville hatt mye tiltro til.

  11. Det kan godt være at dialogen er som den, for at flest mulig skal kunne få alt med seg, ja. Jeg velger å tro at en gjennomsnittelig MGS-spiller ville klart å følge med på en dialog som kanskje hadde lagt seg over Hotel Cæsar-nivå, men da har jeg kanskje litt for mye tiltro til folk.

     

    Serien for øvrig er elsk eller hat, og om jeg må velge legger jeg meg absolutt i første kategori. Jeg skulle dog likt å se at Kojima våget å utforske spillmediet og dets mulige fortellerformer, i stedet for å vile seg på filmsekvenser som nå - jeg liker ikke tanken på å bli sittende i over en time å se film flere ganger i løpet av MGS 4. Spill som har de mest actionfylte sekvensene som film, klarer ikke helt å være et fullgodt spill, spør du meg - GTA 4 feiler også her.

  12. En omtale er, til tross for hva flere brukere her ser ut til å mene, fullstendig subjektivt. En objektiv anmeldelse eksistere ikke, da er det ikke lenger en anmeldelse. Så allerede i åpningen synes jeg denne neogaf-brukeren skurrer litt. At noen av dere ser ut til å sette stor lit til hva Gamepro mener, mens en av de mer anerkjente sidene, her Eurogamer, blir forkastet, får meg til å tro at enkelte personer kun er ute etter å se at "sitt" spill får best mulige karakter, fremfor å lese en god omtale. (Prinsippet med å redusere et spill ned til en tallverdi er i seg selv ganske håpløst.)

     

    MGS 4 er ett av spillene jeg kommer til å kjøpe meg først når jeg får PS3, men serien har tidligere vært langt fra feilfri. Det plager meg at noe som kunne vært helt fantastiske spill, kun blir lange, ofte unødvendige, filmklipp, mens selve spillbarheten har gått i glemmeboka.

     

    Og uten å rette kritikk mot David Hayter, må det sies at seriens manusforfattere har behov for et kurs. Snakes replikker er halvparten av tiden banale gjentagelser av det den andre personen nettopp sa.

     

    -Snake, press the action button.

    -The action button, eh?

  13. Syns det er dårlig å dømme spillet så tidlig. Gta er gigantisk, og man kan da ikke dømme etter en ukers spill, som jeg troor det gjøres her.

     

    Men du har ikke noe problem med at det blir kastet toppkarakterer etter spillet? GTA 4 har blitt et spill som får toppkarakterer fra stort sett det som kan krype og gå av spillanmeldere, noe de fleste tydeligvis mener er høyst fortjent - vel, det er godt å se at ikke alle er enig.

     

    Jeg oppfatter Gamer som et sted hvor de prøver å ta spill på alvor, og at målgruppen er folk som er over gjennomsnittlig opptatt av spill. Selv om forumet her ikke reflekterer det, tror jeg det er mange av Gamers lesere som setter pris på artikler som denne.

  14. Har nå både Freeloader og Brawl, og antar jeg har en forholdsvis ny firmware, da jeg er ofte på Wiishop. Lurer da på hva jeg gjør når jeg skal starte Brawl for første gang, og om det er nødvendig å gjøre det samme hver gang. Hvordan starter jeg opp Brawl for å komme unna firmware-sjekken? Har skjønt det som at det er en dobbelstart av Freeloaderen, hvordan fungerer dette?

     

    Gleder meg til å spille når jeg kommer hjem fra skolen.

  15. Jeg har nå innsett at Core-boksen min trenger en trådløs venn, en rosa trådløs venn, om noen skulle lure. Tingen er bare det at vi bor i Norge, hvor ting har en tendens til å være dyrt, særlig for en student. Og gjett hva, jeg er en student. Derfor har jeg tenkt til å kjøpe fra utlandet, da den delen av utlandet som heter Canada.

     

    Vel, vel. Her kommer en kort versjon av en lang historie: Kan jeg bruke en trådløs håndkontroll og hodesett kjøpt i Canada på min norskkjøpte kjerne?

     

    All hjelp tas i mot med takk, spydige kommentarer gjør ikke.

×
×
  • Opprett ny...