Gå til innhold

ftw

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ftw

  1. PaladinNO skrev (På 30.6.2023 den 20.45):

    Hvilket har gjort det i lengre tid direkte irriterende med alle tilbudene og reklamen for sukkerfri brus (Pepsi Max etc.) uten tilsvarende annonsering for vanlig sukkerholdig brus, som ironisk nok nå er "bekreftet fra offentlig hold" sunnere hvis man (som meg selv) inntar alt for mye av det.

    Det er overhode ikke bekreftet at sukkerholdig brus er sunnere enn sukkerfri. Og hvis man drikker altfor mye er det i hvertfall ille å drikke sukkerholdig brus.

    Grenseverdiene for inntak av aspartam er nokså høye hos mennesker, tilsvarende nærmere 10 liter lightbrus daglig. Da kan det muligens være kreftkallende. Men la oss snu det på hodet - hvordan vil det gå med helsa om man drikker 10 liter sukkerbrus om dagen? Da er det ikke snakk om mulige helseskadelige effekter 😉

  2. Andre som har hatt problemer med treig eller ikke fungerende oppdatering i FreeBSD den siste tiden (i sommer)?

    Trodde den automatisk valgte en fornuftig mirror. Eller har dere konfigurert en kjappere mirror som ligger geografisk nærmere Norge?

    # pkg update && pkg upgrade
    Updating FreeBSD repository catalogue...
    Fetching meta.conf: 100%    163 B   0.2kB/s    00:01    
    Fetching packagesite.txz: 100%  702 KiB   2.0kB/s    06:03    
    pkg: archive_read_extract(extract error): No error: 0
    pkg: No signature found
    Unable to update repository FreeBSD
    Error updating repositories!

    Aldri hatt problemer med hverken freebsd-update eller pkg tidligere.

  3. Men... hvorfor er ikke nobelprisvinnere Sir John B. Gurdon (medisin), Gerhard Ertl (kjemi) og Brian David Josephson (fysikk) enig med deg? De anbefaler altså en flunkende ny bok om ID (Marcos Eberlin: "Foresight; How the Chemistry of Life Reveals Planning and Purpose"), som en del norske selvutnevnte genier her inne mener er tøv? Hvilke vitenskapelige priser er det dere har fått, siden dere opptrer med slik autoritet?

     

    Man må jo ikke ha rett i alt fordi man har vunnet en nobelpris. Man kan være dyktig innen sitt fagområde...

     

    F.eks. han fysikeren Brian David Josephson virker noe sær, og støtter hypotesen om at vannet har hukommelse (sentralt innen homeopati) :tease: Derfor er han neppe den mest kredible kilden når det gjenlder biologi.

    • Liker 6
  4. Neo-darwinister er en mer presis betegnelse på dagens darwinister. For det første hadde Charles Darwin selv ingen anelse om hverken gener eller mutasjoner. Det vi i dag vet om genetikk strider faktisk mot Darwins teori, slik han presenterer den i sitt epokegjørende verk fra 1859 («On the origin of species»).

     

    For det andre hevdet Charles Darwin at den første eller de første livsformene ble innblåst liv av Gud. Mens dagens neodarwinister tror at den første «urcellen» oppstod av seg selv tilfeldig, uten noen plan eller styring utenfra, kun bevirket av kjemiens og fysikkens lover og vilkårlige reaksjoner mellom abiotiske kjemiske substanser.

     

    Kan du ikke slutte å bruke det useriøse begrepet darwinister/neo-darwinister? Begrepet er ganske misvisende og prøver å antyde at man blindt følger Darwin som en slags profet. Senere skriver du at moderne evolusjonslære ikke er eksakt som Darwin formulerte det, og det er jo nettopp slik vitenskap fungerer. Vi har ikke guder og profeter som dikterer hva som er sannhet. Vi stoler ikke blindt på bøker skrevet for flere tusen år siden. Vi stoler ikke blindt på boka til Charles Darwin heller.

     

    Vi baserer oss på bevis! Funnet av DNA og gener har sånn sett hatt enorm betydning for dagens forståelse av evolusjon. Du trenger ikke boka til Darwin eller finkene på Galapagos for å forstå evolusjon i 2019. Sammenlikning av DNA gir langt mer presis forståelse av artenes slektsskap enn hva Darwin hadde til rådighet for over 150 år siden.

     

    Forresten, tenk litt over den siste setningen din: Er det virkelig så rart at liv oppstå kun pga. fysikkens lover? Hva annet her i verden er det som IKKE styres av fysikkens lover?

    • Liker 6
  5. Tanken om survial of the fittest strider helt klart mot naturens gang.

    Mutasjoner som foreslås der fører til skader og bygger ikke komplekse nye individer. Og igjen blir spørsmålet: Hvor er i så fall alle overgangsformene? De eksisterer ikke. Derimot finner vi bløte og små fossiler fra langt tilbake i tid, men det er ikke overgansformer.

     

    Les det forrige innlegget jeg skrev, mutasjoner gir ikke bare ulemper nei. Selve mutasjonene er jo helt tilfeldige, men "natural selection" sørger for at gunstige endringer blir videreført.

     

    Overgangsformer? Det fins jo drøssevis. Her er en av våre mange forfedre: http://humanorigins.si.edu/evidence/human-fossils/species/homo-heidelbergensis

    • Liker 4
  6. I utgangspunktet høres det fornuftig ut at arter utvikler og endrer seg over lang tid. Men for det første så viser alle kunnskap i dag at mutasjoner er dårlige og har mindre sjanse for å overleve.

     

    Det er ingen hunder som har blitt ulv eller motsatt så lenge mennesker har observert. En lik DNA endrer ikke på det. Det må skje store forandringer i cellestrukturen eller omprogrammering av DNA trappetrinnet dersom det skal skje. Men vi ser det motsatte, slike store forandringer fører til død og ikke videre forplanting.

     

    Det eneste vi har observert er små forandringer av samme art, eller tilpasning om du vil.

     

    Her må du komme med kilder når du sier at alle mutasjoner er negative for overlevelsessjanser. Det er er rett og slett sprøyt. Mutasjoner skjer hele tiden, hos hver og en av oss, både pga. feilkopiering av DNA hver gang cellene våre deles,  eller fordi vi utsettes for mutagener (UV-stråling, giftstoffer...)

     

    Mange mutasjoner har ikke hverken positiv eller negativ effekt. Hvis du ser på alle variasjoner mellom oss mennesker har mange av disse ulike genvariantene ikke noen betydning for vår overlevelse. Men noen har selvsagt stor betydning, f.eks. sykdomsgener.

     

    Deretter må du huske hva Darwin faktisk lærte oss. "Survival of the fittest" handler om hvem som er best tilpasset sitt miljø. Det betyr at når miljøet endres, kan plutselig en av disse mutasjonene gi en fordel som det ikke opprinnelig gjorde. Eksempelvis oss mennesker som opprinnelig stammer fra Afrika og hadde mørk hudfarge. Da var mørk hudfarge en klar fordel pga. bedre beskyttelse mot skadelig sol. Men når mennesker etterhvert vandret til kaldere strøk endre miljøet seg og det ble faktisk en fordel med lysere hudfarge. Dermed døde ikke lenger de individene som hadde slike mutasjoner  :)

     

    Eksempelet ditt om ulver og hunder er litt merkelig, fordi det ekstreme mangfoldet av hunderaser er jo nettopp et resultat av menneskelig avl. Vi har "tuklet" med naturen og styrt evolusjonen i en ganske ekstrem retning. Mange av disse hundene hadde klart seg veldig dårlig ute i naturen (i motsetning til ulver), men igjen: Miljøet ble endret og de lever som husdyr, og får mat og beskyttelse av oss mennesker. Avl er jo en slags tvungen evolusjon som vi mennesker har tatt styring osv.

     

    Forresten så har utviklingen av moderne hunder tatt flere titalls tusen år, så det er vel grunnen til at du ikke ser at en villhund plutselig blir til en pug eller pom :p

    • Liker 4
  7. Avgift meg her og der på forbrukeren, men vi gjør ikke noe med kina og de andre store ulvene i skogen, lille norge skal som vanlig redde verden ikke noe feil at Norge gjør egen innsats men og tro at det norge gjør har noe reel forskjell er bare naivt 

     

    Avgift er bare en mulighet, og den jeg liker dårligst. Avgiftskåte politikere har vi nok av.

     

    Jeg ønsker heller at f.eks. EU stiller krav om reparerbarhet av produkter, f.eks. burde det være trivielt å bytte batterier på alle mobiler, laptoper osv.

     

    I tillegg er det helt håpløst at mobiltelefoner får oppdatert Android i altfor kort tid. På en PC kan man gjerne installere nyeste Win10 eller Linux på en 10 år gammel maskin. På Android-fronten får man vel maks 2 år med oppdateringer. Billigtelefoner får ikke det engang. Burde vært 5 år. Det betyr at telefonen blir utdatert software-messig før hardwaren faktisk er for dårlig. Nye smarttelefoner har blitt såpass kraftige at det er tøv at de skal slutte å få updates etter 2 år. EU come on!

     

    Alt hadde løst seg hvis alle telefonene kunne kjøre ren Android (ikke noe mer håpløse tilpasninger av Samsung osv.). Også kunne Samsung og andre leverandører som vil tilby noe "ekstra" heller bare gjøre dette i form av ordinære apps, ikke tilpasning av selve OSet. 

    • Liker 4
  8. Insta, fb og snap har jeg ikke. Har prøvd å de-googlifye meg selv men pga latskap er ikke dette blitt gjort ennå. På tide å kjøpe Huawei snart...

     

    Nå Huawei begynne å lage alt i Kina. Samarbeid med andre, f.eks Purism Librem 5, Pinephone, UBports og alle de andre som driver med FOSS.

     

     

    Jeg er selv stor fan FOSS. Først og fremst på PC hvor jeg har i alle år har brukt mye Linux og *BSD, men også på eldre telefoner hvor jeg har flashet alternative OS  :w00t:

     

    Men nettopp dette er en av grunnene til at jeg for en tid tilbake bestemte meg for å droppe Huawei fordi de fjernet muligheten for å unlocke bootloaderen på telefonene sine. På telefoner fra f.eks. Google og Samsung er dette null stress.

  9. Har i årevis ment at alle barnehager og skoler her i landet burde ha kantine med varmlunsj hver dag. Norge er neandertaler på dette!

     

    Det kommer ikke til å bli varmlunsj her på berget. De fleste skoler her i Norge har ikke kantine eller andre fasiliteter som er nødvendig for å kunne lage og servere varm mat, slik som de har i Sverige.

    • Liker 1
  10. De det gjelder blir dårlig behandlet fordi det blir antatt at de har fordeler ut fra sin legning (også kjønn og hudfarge), og dermed blir pålesset sosiale minuspoeng for å kompensere for dette. Selv jeg har fått "hvit, heterofil mann"-argumentet hivd i fleisen ved flere anledninger når jeg diskuterer politikk med folk. Som om jeg liksom skulle være diskvalifisert fra å mene noe som helst bare fordi jeg har denne kombinasjonen av medfødte egenskaper.

    For en gangs skyld er jeg enig, man skal ikke diskvalifisere folk fra en debatt pga. dems bakgrunn. Dårlig hersketeknikk.

     

    Men tror du en straight pride vil hjelpe mot dette? Sorry ass... 1000 ekstra minuspoeng der i gården.

     

     

     

    Du trenger heller ikke at alle heterofile skal se behovet, er det nok til at det er et grunnlag, så kan det godt være det kommer noe en eller annen gang. Jeg går ikke i tog på 17. mai, engang, så det blir neppe meg som drar det i gang. Men jeg kan gjerne ytre moralsk støtte, det fortjener de som føler seg undertrykt.

    Nå koker du suppe på en gammel rusten spiker.

     

    Jeg spurte etter argumenter i stad for å arrangere en slik parade. Nå er vi over i en hypotetisk framtid hvor det kanskje kan dukke opp behov for å kjempe heterofiles sak. Men da er det vel bedre å vente litt og se om det noensinne oppstår et behov?

  11. Det er dog ingen grunn til å anta at fraværet av et tog er et bevis på at ikke paraden er nødvendig for de som er berørt av dette.

     

    15 sider med innlegg, og fortsatt er jeg like forvirra. Jeg klarer ikke i min villeste fantasi å forstå hva vi heterofile er berørt av som gjør at noen, om så bare ett menneske i hele verden, mener at vi trenger en heteroparade? Foregår det diskriminering mot heterofile noen steder? Er det noe annet? Please enlighten me....

    • Liker 1
  12. Homofili er vidt akseptert også her, men du har utskudd som mener noe annet. På samme vis som du har utskudd som skal "privilegere" grupper de mener har fordeler, da hvite, heterofile menn i særdeleshet. Hvis små minoriteters ignorante holdninger er argument for tog, er det grunnlag for Straight Pride, også.

     

    Det er nok av folk som ikke aksepterer homofili til at det fortsatt er grunn til å kjempe, så poenget mitt består.

     

    I tillegg er det en internasjonal bevegelse, og Norge er trolig et av de mest liberale landene når det gjelder LGBT. Skal ikke lenger enn til Russland for å se at utviklingen har gått helt feil vei. 

    • Liker 1
  13. Et tema som også er sentralt for en tenkt Straight Pride-parade.

     

    Streite mennesker er jo akseptert i alle land i hele verden. Hva er egentlig målet med å arrangere en parade for Straight Pride? Jeg er hetero selv, men skjønner ikke helt hva man skal vise. Jeg har derimot vært med i byen under Pride, for å vise støtte.

     

    Folk går  vel i tog for å protestere eller vise støtte for en sak.? F.eks. streikende som forlanger mer lønn. Jeg har aldri sett en parade med næringslivsledere hvor de feirer at de allerede har topplønn.

    • Liker 3
  14. Alle disse mobilene har kjempebra teknologi, det store problemet er som mange nevner her, Sikkerhet!!

    Android systemet (uansett oppdatering) er veldig dårlig på sikkerhet, man må bruke antivirus program på den, IOS derimot har et så høyt sikkerhets system, at virus ikke er mulig å få. dette på grunn av "Sandbox" systemet Apple utviklet via Unix og MACos, IOS er programmert via samme system. Jeg anbefaler alle å sette seg inn i det og bli overrasket.

     

    Android har også en sandbox som beskytter systemet ved å legge begrensninger på hva ulike apper får lov til å gjøre. Den fungerer bare litt annerledes enn i iOS.

     

    Du trenger ikke å bruke antivirus på Android om du bruker litt sunn fornuft når du installerer apper, og ikke installer tvilsomme apper fra .apk filer osv. Ikke glem at det har vært skadelige programmer i Apple's Appstore også.

     

    Jeg foretrekker i hvertfall friheten ved Android. For å ta en sammenlikning: Tenk deg hvor kjip en PC hadde vært hvis du kjørte Windows og bare fikk lov til å kjøre godkjente programmer fra Windows Store  :hm: På mitt eget utstyr ønsker jeg å kunne installere akkurat hva JEG vil.

    • Liker 2
  15. Windows Sandbox krever Pro eller Enterprise.

     

    På den annen side har man jo alle år kunnet kjøre VirtualBox og VMware i alle versjoner av Windows. Den nye funksjonen handler vel først og fremst om enkelhet, at man får et ferdig virtuelt Windows-miljø uten å styre med lisenser og installasjon.

     

    Jeg skjønner ikke at noen gidder de lyse greiene, synes nesten synd på de som måtte designe, teste og implementere lys modus.

    I tillegg så føler jeg at jeg har kastet bort penger på pro-versjonen da jeg ville kjøre program i en VM, men nå som dette kommer i home-versjonen så er jo pengene kastet ut vinduet.

  16. Bra. Hadde en Yoga Pro med 3800x1800 en gang, og det var helt krise mtp skalering i diverse program, godt å høre at det begynner å nærme seg noe nå :)

     

    Selve Windows fungerer rimelig greit mtp. skalering, men det er fortsatt en del tredjepartsprogrammer som ikke skalerer på en fornuftig måte. Jeg har et par programmer jeg bruker på jobb som ser helt håpløse ut på min Surface laptop, som også har veldig høy oppløsning. Deler av GUIet er skalert 200%, mens andre ting er 100% (veldig smått!).

    • Liker 1
  17. Har du noen eksempler der informasjon bare forsvinner fra skyen?

    Har du noe som helst linker å henvise til at Digipost kommer til å slette slike filer?

    Om du er paranoid, så kan du jo laste ned filene fra digipost og lagre de selv, hvis du er så petter smart.

    Det fins en haug med skytjenester som har lagt ned tjenesten sin, pga. alt fra konkurs til at de har endret businessmodellen sin. Hvis det er en seriøs aktør får man gjerne en viss tid på seg til å hente ut dataene.

     

    Eksempler er Wuala, som var en fin ende-til-ende-kryptert skytjeneste, som måtte legge ned. Et annet eksempel er Crashplan, som fortsatt eksisterer, men de la ned abbonementet sitt for privatkunder, og fokuserer nå på bedriftsmarkedet. Synd, for de hadde den beste backuptjenesten etter min mening. Ubegrenset lagring, mulighet for ende-til-ende-kryptering med egenlaget krypteringsnøkkel, og masse andre funksjoner for nerds.

     

    Jeg kunne nevnt hundre eksempler til også, hvis man går lengre tilbake i tid :)

    • Liker 2
  18. Jeg kaster meg på flertallet her - jeg er heller ikke noe fan av digipost/eboks. Mye av de som sendes ut kunne like gjerne vært sendt med vanlig epost.

     

    Da det ble lansert følte jeg de på død og liv skulle dytte det på alle.

     

    Difi skriver at f.eks. skatteoppgjør ikke kan sendes på vanlig epost, men hvorfor ikke? Jeg kan kanskje forstå det når det gjelder sensitive helseopplysninger, men er skatteoppgjøret virkelig SÅ sensitivt at man ikke kan bruke epost? Hvis man sammenlikner med vanlig papirpost så er jo ikke det spesielt sikkert. Pluss at skattelistene ligger jo åpent ute så tabloidavisene grafser i det og lager ranking av hvor rike kjendisene er :thumbdown:

    • Liker 2
  19. Finnes det fotsatt mennesker som ikke tar backup av dokumentfilene sine altså ? Hvor vanskelig er det å bruke cloud eller å ha en ekstern disk liggende med data på ? 23 år med data borte bare fordi man ikke tenker backup . Latterlig tankegang.

     

    Alle BØR selvfølgelig ha backup. Men i praksis vet vi at det ikke er sånn...

     

    En annen ting er at privatpersoner gjerne bruker skylagring som backup (Dropbox, Onedrive, Google Drive, Jottacloud...). Problemet er at filene konstant synkes til skyen, og hvis du sletter filer blir de også slettet i skyen. Ikke alle skytjenester har gode muligheter for å få tilbake filer som har blitt slettet, spesielt i gratisløsningene. Og det er ofte begrenset til 30 dager.

  20.  

    Sletter du det i onedrive-mappa, vil det så klart også slettes i skyen.

     

    Er ikke dette noe som skjer automatisk og ufrivillig? Dere får det til å se ut som om det var en handling som han gjorde, og dermed burde få en liten del av skylda for.

     

     

     

    Anbefaler å vente ... har man i det hele tatt noe valg?

     

     

    Til syvende og sist har man ikke noe valg med Windows 10.

     

    Men man kan vente til den automatisk oppdaterer. I motsetning til å manuelt gå inn og tvinge gjennom oppdatering. Da tar det litt lenger tid før du får oppdateringen, og flere andre brukere har dermed fått testa den mer grundig :)

×
×
  • Opprett ny...