Gå til innhold

Switchblade

Medlemmer
  • Innlegg

    185
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Switchblade

  1. Punkt 1. - Bruke Telnet:

    Klikk: Start - Kjør - Telnet

    Skriv: "o 10.0.0.1"

    Brukernavn: "Administrator" (Case sensitive pass på stor A. Det er ingen passord.)

     

    Du er nå logget inn i telnet på routeren. Det første vi skal gjøre er å skru av timeout, og aktivisere for å bruke WAN IP på intranettet.

     

    Skru av timeout i telnet.

    env set var=SESSIONTIMEOUT value=0

     

    Punkt 2. - Bruke WAN IP på intranettet:

    kommando: "ip config natloopback=enabled"

    Kommando: "saveall"

     

    Du kan nå benytte WAN IP på intranettet.

     

     

    Punkt 3. - Kjøre HTTP server:

    Når man aktiviserer hos NextGenTel blir det lagt inn endel services som default. Disse må man fjærne for å unngå at det samme skjer når man restarter routeren. Når man fjerner disse vil ikke WEBGUI være tilgjengelig via http://10.0.0.1 lenger, men du kan i steden benytte https://10.0.0.1

     

    Kommando: service system modify

    name = HTTP

    state = disabled

    port = 80

    log = [enter] <<---- Klikk enter knappen.

    Kommando: "saveall"

     

    Du har nå disablet HTTP loopback til routeren, og kan nå NAT mappe port 80 til en annen IP på intranettet.

     

     

    Punkt 4. - Kjøre FTP server:

    Som over må du fjærne en service som blir lagt inn ved default under aktivisering av router.

     

    Kommando: service system modify

    name = FTP

    state = disabled

    port = 21

    log = [enter] <<---- Klikk enter knappen.

    Kommando: "saveall"

     

    Du har nå disablet FTP loopback til routeren, og kan nå NAT mappe port 21 til en annen IP på intranettet.

     

     

    Punkt 5. - Mappe (forwarde) port i NAT:

    Kommando: "nat maplist"

    Liste over NAT'ede porter kommer opp pass på at porten du vil mappe ikke allerede er i listen. En annen ting du må se etter er hvilket interface du bruker. Dette kan eksempelvis være TypeB_1, TypeA_2 osv. Det er interfacet som er mest benyttet i listen over NAT'ede porter som er riktig å bruke. I mitt tilfelle TypeB_1, jeg tar derfor denne som utgangspunkt. Jeg bruker også port 80 som utgangspunkt, og pc med intern IP 10.0.0.2

     

    Kommando: "nat mapadd outside_addr=0.0.0.0 outside_port=80 inside_addr=10.0.0.2 inside_port=80 intf=TypeB_1"

    Kommando: "saveall"

     

    Du har nå forwardet port 80 til PC med intern ip 10.0.0.2

    Kjør nå kommandoen: "nat maplist" slik at listen over mappede NAT poster kommer opp. Se til at posten er lagt inn i listen.

     

     

    Punkt 6. - Fjerne NAT post:

    Dersom du vil fjerne poster du har lagt inn gjør du følgende.

    Kommando: "nat maplist"

    Se hvilken port du vil fjerne, hvilken index (første tallet fra venstre i listen forann map-posten) denne har og hvilket interface den benytter. Deretter gjør du følgende. (Jeg bruker index 3 som utgangspunkt i index, og TypeB_1 i interface).

    Kommando: "nat mapdelete index=3 intf=TypeB_1"

    Kommando: "saveall"

    Kommando: "nat maplist"

     

    Se til at porten er fjernet. Den skal ikke lenger være i listen.

     

     

    Punkt 7. - Se status på ADSL linje:

    Dersom du ønsker å se informasjon angående din tilkobling benytter du følgende kommando.

    Kommando: "adsl info"

     

    Du får nå opp en liste over forskjellig info angående din tilkobling.

     

     

    Punkt 8. - Restarte Router fra Telnet:

    Kommando: "system reboot"

     

    Routeren vil nå restarte. Det tar ca 1-2 minutter før du kan surfe internett igjen.

     

    Punkt 9: Kontroler de samme nat instillingene står i det grafiske brukergrensesnittet. Deretter skal det være tut og kjør. funket for meg hvertfall.

     

    Lykke til!

  2. Hvordan fikk du kopiert ut låta fra credits? Jeg vil også ha. :)

     

    Poster oppskriften på hvordan hente ut sangen, ettersom jeg ikke er sikker på hvordan hw.no forumet og valve stiller seg til at man distribuerer sangen utenom spillet.

     

    Bruker et program som heter "GCFScape". Det kan du bruke til å extracte masse rart fra spill, deriblandt lydfiler. Du åpner filen programfiler/valve/steam/stemapps/portal content.gfc i programmet. deretter blar du deg ned til root/portal/sound/music mappen. ending sangen heter portal_still_alive.mp3

  3. Jeg har kommet meg ned ifra der du starter level 18 advanced.. men så står jeg fast.. det er en ødelagt vegg her, med et hull....men finner ingenting å hoppe videre med..

     

    tolker det som at du kommer deg over første syrebadet på begynnelsen av banen. akkurat dette partiet jeg sleit meste med på lvl18 advaced fordi: du må bruke portal så høyt opp du kommer på veggen, hoppe ned og oppi en ny portal for å få super fart til å komme deg over syrebadet. denne delen har du klart. MEN mens du er i lufta har du en case. Du skal nemlig opp til høyre ifra plassen du lander. Eneste plassen og sette portal der er på gulvet. eneste tidspunktet du kan gjøre det er mens du er i lufta på vei over første syrebadet. så viss du lander etter første hoppet uten å ha klart å fyre en portal til neste platå er det bare å prøve igjen. litt køddent forklart men håper du skjønte det.

  4. Vekkerklokka ringte 0900 i dagtidlig. Våknet ikke før 0940, etter en noget sein natt med TF2. Løp ikke helt våken ned og fyrte opp Steam. OH YEA! Portal in tha house(ganske fornøyd med at jeg pre-loadet spillet når man hørte hvor seint det gikk for de som lastet det ned i dag).

     

    Storkoste meg i ca 4 timer med spillet før det var gjennomført. Som sagt tidligere MYE bra humor. Kan ikke spille portal uten å få lyst på kake:) Kjempekule og de 6 ekstra vanskelige banene. Ser frem til folk begynner å legge ut egene baner man kan spille. Har stor tro på at det er folk der ute som kan dra i sammen noen skikkelige brain zappers av noen baner. Anbefaler alle og spille gjennom en gang til med kommentarene fra produsentene. De som ikke har det enda, kjøp nå!

     

    PS! Elsker også den nye ringetonen på telefonen min. Pri 1 etter at end crediten var ferdig var å hive seg ut i windows å kopiere ut sangen "Stil alive" fra end crediten. Helt genial:)

     

    PPS! www.aperturescience.com/ må besøkes. litt forum crawling med google som utgangspungt for å finne litt veiledning så finner dere mere Aperture Science humor der:)

  5. en portal på gulvet under transport tuben på bilde du. en portal ute ved saken som skyter raketter etter deg. så stikker du inn igjen til der du er på bilde to og smiler pent inn i portalen til den sender en rakett etter deg. denne treffer tuben som går i stykker, og etterhvert kommer det dalende en kasse som du kan stå på for å komme deg opp i luftslusen på bilde 1.

     

    ALTERNATIVT: gjøre som jeg gjorde første gangen jeg løp i gjennom spillet. hopp og sprett rundt rakett saken og få med deg alt av PC-er og kontor stoler inn til luftslusen du skal inn i. bygg et tårn som alltid raser. hyl og skrik mens du banker og slår i stykker tastaturet. viss du er heldig slik som jeg var så får du etterhvert 3 pc kabinetter til å stå oppå hverandre lenge nok til at du kommer deg opp.

     

    Vil kanskje anbefale den første løsningen;) lykke til!

  6. Da var endelig Half-Life 2: Portal sluppet. Et helt fantastisk morsomt spill for oss som liker litt brain teasers kombinert med litt finger-ferdigheter på tastaturet. Tenkte vi her kunne diskutere litt strategier, skryte av hvor langt vi har kommet :thumbup: og dele noen hint viss noen er stuck(sånn som jeg er :whistle: ).

     

    Et lite ønske fra min side: Skriv alt av spoilers og hint i "Spoiler box" slik at de som ikke ønsker noen hint på veien men vil prøve selv får anledning til dette.

     

    Da er et par timer med Portal unnagjort, og jeg er på lvl 18. Er helt stuck der jeg er nå, og kan ikke helt se hvordan jeg skal komme meg videre noen plass.

     

    Her er da mitt lille problem akkurat nå:

     

    Er kommet til der flammene er, og man får beskjed om at det er trygt og kun portal gunner saken blir ødelagt. Klarte her å portale opp til avsatsen som er rett frem over flammene(i fartsrettningen til saken du står på). Får her beskjed om at jeg skal legge portal gunneren ned på bakken, og legge meg selv ned også så kommer det noen og henter/bringer meg til denne kakefesten stemmen har lokket med så lenge. Noen som kan peke meg i genrell rettning her?

     

  7. Jessica Alba er bare din for resten av livet. Hun er datter og løsunge av N'tutu il bonka, fattig alkoholisert bonde i fra Mongolia. Hun har 40-50 stk søsken sånn veldig grovt stipulert(både hel- og halvsøsken medregnet). Hun fikk navnet fordi N'tutu nettopp hadde sett "Fantastic Four" første gangen han traff henne. Hun er ca 150cm høy og like brei og 3 tenner til sammen.

     

    Jeg vil ha en overraskelses pakke!

  8. Hei, jeg har veldig lite peil på nettverk, men jeg lurte på om dette er en kabel som kobles mellom pcen og ruteren (eller modem, husker ikke forskjell nå, men jeg veit hvor jeg skal sette inn kabelen i pcen og den andre enden.)

     

    http://www.psdata.no/ps.asp?it=98950&mlevel=120403

     

    Takk på forhånd.

    9404977[/snapback]

     

    Ja. Dette er en standard nettverks kabel, som er det du trenger til det du beskriver.

  9. en annet spørsmål om exchange og nokia, er det noen måte å få synkronisert gjøremål`? har en kunde som har vært å kjøpt en e90, men jeg får den ikke til å vise gjøremål mot exchangen hans

    9277489[/snapback]

     

    Nyeste versjon 2.0 støtter tasks også.

    9347191[/snapback]

     

    Når kommer versjon 2.0?

    9379607[/snapback]

     

    Den har kommet. Den ligger i "download" funksjonen på min N95, eller du kan laste den ned her.

×
×
  • Opprett ny...