Gå til innhold

CmdrKeen

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CmdrKeen

  1. Ufri programvare er et ganske elendig kompromiss mellom åpenhet og forretningsmodell.

     

    17 år gammelt selskap med 1,450 ansatte. Omsetningen ser ut til å være ~$500M? Synes de har et greit kompromiss jeg. Det må være lov å tjene penger, og så kan vi konsumenter bestemme oss for om vi godtar innelukkingen eller ikke. All erfaring med Apple tyder på at vi er villige til å betale greit for et lukket område så lenge det fungerer.

  2. Gjør ikke alle disse såkalte smarte wifi-pluggene det? Jeg vet veldig lite om dem, for jeg har holdt meg til lokale løsninger som 433mHz (Nexa og lignende) og Z-Wave, jeg skal IKKE ha noe som helst som er avhengig av kontakt med Internett for å fungere.

    Etter å ha googlet litt, så ser det ut til at du trenger en Broadlink RM-dings [1] for å få skyfunksjonalitet med de pluggene. Jeg må være på hjemmenettet for å bruke den vanlige appen (som clas ohlson har brandet - jeg har ikke prøvd noen Broadlink-app).

     

     

    1: https://www.aliexpress.com/item/Broadlink-RM-Pro-2019-New-Version-RM-Mini3-IR-RF-WiFi-Smart-Home-Universal-Intelligent-Remote/32964718252.html

     

     

    Og selv om den sikkert ikke var til meg, er jeghelt enig i at det er lurt å segmentere.

    Den var definitivt til meg. Jeg bør få ut fingeren =) Da kan jeg ha ungene på eget nett også - stoler nada på dem :D
  3. Synes det skulle bli lagt litt fokus på åpent api og integrasjon mot andre systemer, for eksempel via en gateway.

    Alle produsenter kommer med en egen plugg som bruker sin egen app og svært få snakker sammen.

    Så det eneste du får er en fjernstyrt enhet som kan gjøre det som den spesifikke appen kan la deg gjøre.

    Jeg har testet pluggen som selges på Clas, og den fungerer helt fint sammen med f.eks. Home-Assistant (navngir den som "broadlink"-switch, så er den med).

  4. Det er vel ikke snakk om å være feig eller ikke. Det er vel snarer slik at det i Saudi-Arabia ikke er lovlig være kritisk til Kongen.

    Enten følger du et pålegg om å fjerner en episode av et program, eller så legger du ned all business i landet. Man burde kanskje gjøre det siste, men det gjelder i så fall ikke bare Netflix.

     

    Nemlig. Og nå har de fått enorm oppmerksomhet omkring showet og den episoden. Velkommen til Streisand-effekten, Saudi.

    • Liker 6
  5. Å ta et kinaprodukt å slenge navn på det er slik alle billigprodukter finnes. Om du gidder sløse nok tid på AliExpress eller Alibaba vil du raskt merke at tonnevis av produkter kan fås til under halv pris som i norge, eneste forskjellen er at logo mangler eller det er et annet logo.

     

    .. og det er denne 'verdiskapingen' vi må beskytte med å fjerne 350kr-regelen ;)

    • Liker 1
  6. S3 er elendig på skrittelling og trappemåling ifht en enkel fitbit jeg hadde før, så jeg er ikke veldig optimistisk.

     

    Et eksempel på hvor dårlig S3 er på måling av etasjer/trapper: Konklusjon på forumtråd hos Samsung om problemet med manglende registrering av etasjer var at brukeren anbefales å løfte armen over hodet på toppen av trappen, for å få registrert nok høydeforskjell. Makan!

×
×
  • Opprett ny...