Gå til innhold

168X7894

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 168X7894

  1. Analytikerne ser for seg en eksport på 10 TWh (=10 mrd. kwh). Disse skal gå gjennom kabelen ut av Norge. I tillegg skal el.kraft sendes gjennom kabelen inn til Norge når det blåser ute. Hvor mye kraft går med i transportkostnader? Hvor mye kraft går til spille? Disse kostnadene i ren kraft blir fortiet og er heller ikke nevnt her. Når det bygges et kraftverk, slås det stort opp hvor mange husstander den nye kraften kan forsyne. Hvor mange norske husstander à 20 000 kwh kunne forsynes av kraften som nå går tapt frem og tilbake i kabelen?

  2. Strømkablene til utlandet er ikke laget for strømsikkerheten, men for å tjene penger. P.g.a. stor regularitet, kan Norge strupe produksjonen f. eks. om natten når prisene i Europa er lave og importere kraft. Om dagen når forbruket i Europa er høyt og prisene der er høye, kan Norge eksportere kraften.. Strømmen beveger seg begge veier og "noen" tjener penger. Det er mye strøm som går langt og begge veier. Effekttapet er formidabelt, men blir sjelden omtalt. Dette tapet er uavhengig av hva noen tjener i kroner og det blir tatt fra FELLESSKAPET og resulterer selvsagt i høyere kraftpriser til forbrukerne. Hvor mange megawattimer, GWh eller TWh "ligger igjen" på havets bunn hvert år? Vi vet ikke, men vi betaler for tapet hver gang vi betaler strømregningen uten å skjenke det en tanke.

    • Liker 9
  3. Det er ikke bare penger det er snakk om her. Det er et faktum at 4% av kraften som blir eksportert og SOM ER DET NORSKE FOLKS EIENDOM, går til spille fordi kraftselskapene vil gjøre profitt på alt for høy kraftutbygging de siste tiår. 4 terrawatt til spille er mye strøm. Det er 4 TW uerstattelig norsk natur som er ødelagt til ingen nytte. Dette har utbyggingspådriverne visst hele tiden, men har vært tause om. Dette er villet miljøkriminalitet og ikke et "beklagelig onde".

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...