Gå til innhold

tenthumbs

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tenthumbs

  1. Ellers, hva skiller dette fra dagens system? Som nevnt, jeg kjøpte et tema, og det forandret siden veldig mye. Teamaet består jo stort sett av css-filer det også.

     

    Slik jeg har forstått saken er dette en tjeneste som tilbys de som har "nøkkelferdige" blogger hostet på wordpress.com. Dette er en gratistjeneste med begrensede tilpasningsmuligheter for folk som bare vil ha en enkel og grei blogg i en fei, og som ikke har behov for den kontrollen du har om du installerer sjøl på "egen" server.

  2. Artikkelforfatteren ser ut til å ha oversett noe av det jeg synes var mest interessant med denne tjenesten: nemlig at Apple vil tilby et api for 3-parts utviklere!

     

    Nøyaktig hva dette består i når det gjelder hvilke tjenester de vil eksponere og evt. betingelser og begrensninger vet jeg ikke, men at det vil kunne bidra svært mye til å gjøre dette til en suksess er jeg ikke i tvil om.

  3. Nok et forferdelig stygt og dyrt kabinett mynta på fjortiser som skal bygge sin første PC. Så lenge det er vindu på sida går det bra.

     

    Skulle "impulsshoppe" nytt kabinett i helga, men ga opp for selv kasser som Obsidian, Graphite og FT02 kunne bare fås med vindu på sida :s Fractal sine kasser ser forsåvidt ok ut, men de er jo ikke i nærheten av de førnevnte kvalitetsmessig..

     

    Antec burde forresten komme med en ny P180-variant snart, om de vil møte konkurransen fra Define R3 og NZXT H2

     

    Men aller først må de se å få hyra inn noen designere, da :)

  4. For alle som irriterer seg over applikasjonsmenyene i Unity og Gnome 3: sjekk ut " Do", som er en launcher++ inspirert av Quicksilver for OS X. Det finnes flere tilsvarende applikasjoner for linux som skal fungere noenlunde på samme måte, men sjøl har jeg bare brukt Do, og jeg river meg i håret når jeg må bruke et system som ikke har noe tilsvarende.

  5. Håper de samme forbedringene kommer til Fortress 2 også, ettersom designet på Raven-kabinettet automatisk diskvalifiserer det som alternativ for meg.

     

    Litt bekymringsfult at de brukte Fortress-navnet på den nye "papirkorga", som i og for seg er et fint kabinett, men det har jo lite til felles med det opprinnelige Fortress-designet om man ser bort i fra vrien med å snu hovedkortet slik at IO-portene vender oppover.

     

    Det er alt for lite å velge i av kabinetter for stuebruk om man ønsker å bygge ei stillegående men allikevel kapabel maskin. Fractal sine Define er jo greie, men stiller i en litt lavere klasse etter min mening.

  6. Ser ut til å være greit nok for pengene om prisanslaget holder, men som torfinns sier fins det rimeligere men likeverdige alternativer for de som skal ha noe billig å sette i kjelleren. For oppholdsrom ville nok de fleste være best tjent med å spare bittelitt lengre.

     

    Synes kanskje produkter i denne klassen egner seg best i gruppe-tester opp mot 3-6 andre tilsvarende kabinetter. På den måten kan man lettere danne seg et klarere bilde av hva det egentlig dreier seg om, og ved å ta flere i slengen kan man la det gå mye lengre til neste gang :)

     

    Og så kanskje man kunne brukt litt mere tid på de produktene som har litt mere "entusiast-kvaliteter", ettersom mange av disse ser ut til å bli ofre for behovet for å produsere eget stoff kjapt og billig. Sjøl ville jeg tålt mange flere klipp&lim-saker på Hardware.no om det var bittelitt mere tyngde i det egenproduserte matrialet.

  7. OpenSolaris-derivatene er notorisk pirkete på hardwaren, og sjøl om det hovedkortet du har funnet deg ser ut til å skulle passere nåløyet, ville jeg allikevel brukt noe tid på Bigadmins HCL (hardware compability list) for å være helt sikker på at det er støtte for disk-kontrollerne på kortet ditt. OpenSolaris er et morsomt og raffinert OS, men du må være forbredt på at det er mye å sette seg inn i før det er trygt å overlate filene sine til det uten å ligge våken om natta :) Det mangler ikke på dokumentasjon, da og du kan fort finne ut at du har lyst til å nyttegjøre deg av flere av de fiffige sakene du får med når du installerer en variant av dette systemet. Det er uproblematisk å opprette "øvelsesmaskiner" under virtualbox, og selv om det er tidkrevende å bare "leke" med det, er det absolutt værdt den tida du legger i det.

     

    Som du gjetta sjøl, må du ha uregistrerte brikker på dette hovedkortet. Aner ikke noe om de du hadde funnet, men også der ville jeg kikka på Bigadmin HCL eller minnekonfigurerings-appene til Kingston og Crucial. Det kan være greit å ta høyde for at du sikkert skal ha denne maskina ei stund, og det faktum at ZFS liker _mye_ ram. Sjøl ville jeg dobla slik at jeg fikk 8 gig.

     

    edit: lenka til bigadmins hcl skulle være med her http://www.sun.com/bigadmin/hcl/data/s11exp/ :)

  8. ja, men +5 railen ser faktisk stabil ut i mbm. men det er jo en mulighet allikevel.

    det er derfor det ville hjulpet mye å avkrefte/bekrefte at rammen er problemet, før jeg løper ut og kjøper enda ett hovedkort/psu.

     

    edit: trykkleif

  9. ettersom jeg ikke gir meg på dette, løp jeg ut og kjøpe en swiftechkjøler for northbridge også, for å eliminere mistanken om at det var der problemet lå, men til ingen nytte :(

     

    Før jeg går til det skrittet å eventuelt returnere brikene, hadde det vært kjempekjekt å fått testa de på et "known good" system først, så derfor lurte jeg på om det var noen i trondheims-området som hadde gidda hjelpe meg med dette.

  10. Jeg sliter fælt med å få maskina mi stabil med 1GHz ram (ocz 3700 el dual channel gold rev 2)

    Individuelt kjører begge disse brikkene greit >240 fsb m/ 2.8-2.85 volt når jeg tester de hver for seg.

    Men når jeg setter i begge, feiler prime95 etter bare noen minutter ved feks. 231 fsb enten jeg prøver de i dual-channel eller single-channel modus. Dog får jeg ingen feil i memtest på denne hastigheten, og >240 fsb 5:4 går også greit

     

    Har prøvd med 2 forskjellige hovedkort(AsusP4C800 g/d og Abit IC7-MAX3), men resultatet er det samme. Jeg har prøvd alle tweaks i bios , som jeg vet kunne innvirke (slakkere timings,økt vcore,økt vagp ,ht enabled/disabled,pat standard/auto etc.) men resultatet er like sørgelig.

    I følge MBM, fluktuerer ikke spenningene mere med begge brikkene enn med bare en.

     

    Ettersom jeg ikke har annen hardware og teste med, er jeg i villrede om hva jeg skal forsøke i neste omgang, så jeg håper et lyst hode kan hjelpe meg videre.

     

    specs jeg har testet med:

    P4c 3.0

    1GHz ocz3700 dual channel gold el rev2

    1 dvdbrenner

    1 harddisk

    GForce4 ti200

    Asus P4C800 g/d og Abit IC7-Max3

    Fotron/Source 400w psu

     

    ingen av hovedkortene er modda, men abitkortet er et uten mc64-kapasitatoren uten at det hjelper på stabilliteten over 2.8volt.

    siste bios på begge kortene.

  11. muligens tenker han på i/o-dekselet? men det skal jo følge med hovedkortet, da, ettersom et generisk et aldri stemmer overens med portene på hk uansett.

    om det er det som mangler er det en ide å si hvilket hovedkort det skal passe til, så er det sikkert noen som har et liggende.

     

    og det minner meg på at jeg gjerne skulle hatt et i/o-shield til et asus p4c800 g/d sjøl om noen har et liggende :)

  12. jeg har også 6077, og har kommet til at den enkleste løsninga er å feste radiatoren i toppen, ettersom jeg ikke har funnet noen pen måte å feste den i fronten på.

    skulle gjerne sett en god løsning for frontplassering alikevel ettersom en procoreraddis med vifteadapter blir for stort i toppen.

     

    colorcase-kabbiset har plass i front, men det ser jo ikke ut til å være noe videre luftinntak på, det da.

     

    edit: trykkleif

  13. Jeg har nettopp kjøpt et 6077 sjøl (alu).

    Kabinettet er simpelt hen en fryd å jobbe i og stygt er det jo heller ikke :love:

    Installasjon av komponenter gikk så fort at jeg ikke rakk å ta tida,

    og jeg fikk det såå fint og ryddig inni at jeg nesten begynte å vurdere pc-ens svar på

    wunderbaum og plysjterninger: vindu, katoder og vifter med leds :dribble:

    *dukker*

  14. om de holderde samme prisene er jo det kjekt å vite, ettersom det jo gjerne kommer både frakt og oppkrav på toppen av webprisene.

     

    jeg har forresten sittet og saumfart webshops og sammenlignet priser på p4c 2.4 , 2.6 og 2.8 cpu'er og blir ikke helt klok på hva som lønner seg etter som prisforskjellene i mellom de er så liten.

     

    er det virkelig ikke like lurt å gå for en 2.8 da?

    har prøvd å googla litt, men har ikke funnet noe å holde meg til.

    Derimot har jeg blitt temmelig ofta avspora i annen interressant lesning, og har vel aldri i mitt liv lest mere pc-hardwarestoff på en dag før, og det uten å gå lei. Det aner meg at det er en basill i lufta :)

     

    --

    nå er det like før jeg skaffer meg avatar og sig

×
×
  • Opprett ny...