Gå til innhold

CAINe

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CAINe

  1. Vist det svaret var ment til meg så tror jeg du misforstår hva jeg vil vite/spør om + Hvilken funksjon swap har!

     

    Spørsmål: Det er en kommando som fører til at maskinen bruker mindre minne hva er den?

     

    Kommentar til evt. svar: Hva tror du skjer vist maskinen absolutt ikke kan swappe? Sånn når den har for lite minne? 2GB uten swap minne i tillegg er egentlig meget lite!

     

    Vel:

     

    1. Den vil ant. gå litt raskere helt til ikke minne har fler filer det kan laste ut for de filene som ellers pleier å ligge i swap er jo der og de taes normalt ikke ut!

    2. Maskinen vil klikke etter hvert om en kjører opp et tungs spill(f. eks.: Gothic3/Battelfield/Oblivion!) pga. virtuelt minne mangel!

     

     

    Har du 3 eller 4 gb minne så kan det være at du slipper virtuelt minne! Men det tviler jeg på du har(Sett ut ifra at en gjennomsnittelig data i dag har mellom 512MB og 2GB minne der <1GB er mest brukt!) og uansett så vil alltid windows som linux alltid like litt virtuelt minne!

     

    Men joda ved å slå av virtuelt minne så vil data gå noe raskere for vanlig 3200 minne klarer jo en bånnbredde opp mot 6400MB/s noe som er en del raskere en single harddisker som f. eks Samsung som klarer +-50MB/s og Seagate som klarer +-60MB/s ... hehe Er litt forskjell mellom fysiskt minne og virtuelt minne hehe

     

    Jeg får vel sette Command data rate til 2T og derretter smelle inn det andre minnesettet mitt og se om ting beveger seg raskere! :!:

  2. Jeg hadde noen spørsmål om minne på WinXP Pro platformen... Og vet at WinXP har problemer med å adressere mer en 1,6GB minne! Og i mitt tilfelle så stemmer dette! Jeg har problemer med å utnytte mer en 1,6 - 1,8GB minne :cry:

     

    Jeg har kjøpt OCZ 2GB minne settet på Netshop med CL2.3.2.5.(1)

     

    1. Vil jeg tjene noe på å beholde de andre brikkene mine i systemet? Type: OCZ 1024(Dual Channel kit) Med CL2.2.2.5.(1) (Jeg kjenner til timings og 1T og 2T command så jeg trenger ikke en instruksjon på det! ;) )

     

    2. Har noen peiling på hvor jeg kan laste ned den patchen som "hjelper" winxp til å klare over 1,6GB? Jeg har prøvd google, men det var ikke så mye til hjelp... Desverre...

     

    3. Hva var den kommandoen for å få maskinen til å bruke fysiskt minne framfor swap? Kommandoen skal legges inn i win.ini filen mener jeg og heter noe alla "UseConservativeSwap=1". Men er ikke helt sikker på det... Noen tips eller lign.?

     

    Håper at noen kan hjelpe meg med disse problemene mine :dontgetit:

  3. Har noen spørsmål ang. gothic3!

     

    1. Hvor finner jeg den omtalte patchen

    2. Hva fikser den?

    3. Hvorfor hvirker ikke det forbannade oppdaterings programmet(Når jeg trykker på det eller på Launch Gothic III så får jeg bare opp den windows saken for feilmelding når et program krasjer...! :hrm::hrm: )

    4. Har bare hatt en heftig lag som varte i 10 sek til nå(ca. 1 times spilling!) Er det samme feil etter patch evt.?

    5. Noen som ikke har den irriterende bugen i det ene huset i den landsbyen en starter i? Vet at det er noe upresist, men det er irriterende å gå til kisten for å sjekke innholdet bare for å finne ut at personen "låser" seg fast. Første gang måtte jeg starte på nytt, mens andre gangen fikk jeg "sett på" senga og da kunne jeg legge meg og deretter trykke på end!

     

    Eller så vil jeg si at til nå har 1eren og 2eren virket litt bedre, men dette skyldes vel vanesak og noen nye funksjoner... Jeg brukte litt tid på å finne ut hvordan en slåss ordentlig :blush: , men etter det så fant jeg ut at det nye kampsystemet var bedre en det forrige! :thumbup:

     

    Stilig smykke som følgte med i Collectors edt. Og tenk at de sendte med kartet på noe annet en papir som ødelegges med en gang! :p

     

    Noen som vet om det er mulighet for å få tak i Gothic 1 orginalt, men billigere en gamezone... Er for gammelt til at jeg gidder å gi 199,- det! :p

  4. Nexgentel er igrunnen bare til å le av sånn egentlig!

     

    Jeg har for tiden LOS(Nextgentel) og har begynt å se meg mektig lei av at los omtrent aldri klarer å sende ut regninger slik at de siden går ut og sender ut dobble regninger bare for å ta igjen de regningene som ikke kom ut! Så tenke jeg kunne prøve Nexgentel!(Jeg får ingen binding siden jeg går over til nextgentel! :p)

     

    Vel jeg ringte den 8 denne måneden og fikk vite at det er ikke alle ting som stemmer som de sier... Men fint å kunne kjøpe seg fram i support køen :p hehe... Men kan jo ikke akkurat si at statiske pakker er noe jeg liker spesielt ikke de tingene det står * på og som det lenger nede står at ikke gjelder for ADSL2+ f. eks.

     

    Vel uansett så sa de at det ant. vil ta rundt 3 uker og at det normalt ikke tok lenger tid en dette! hehe! Det kan også ta litt lengre tid pga. kapasitet problemer etc etc. Men uansett så burde det ikke ta lengre tid!

     

    Vel jeg har nå ventet i over 3 uker uten å hørt noe ifra Nexgentel på mail ang. montering etc. Og forrige gang jeg ringte inn så var det "for tidlig" å få noen data(Det hadde forsåvidt "bare" gått 2 uker :p)

     

    Ringte inn idag og sjekket og joda det hadde sent en mail til los mail adressen min(ok?!) vel for det første bruker jeg den sånn egentlig ikke og for det andre så har jeg overhode ikke fått noen mail i den(eller sagt at jeg vil bruke den mail adressen)... Vel uansett så fikk jeg henne til å lese opp mail adressen hun hadde og etter å lest "feil" på skjermen(Noen setter inn en L i etternavnet mitt av en eller annen grunn selv om jeg skriver etternavnet mitt! (DooH)...

     

    Vel hun sa at i mailen så var det ikke noen dato for montering for dette var noe montørene sa ifra om når de så at de hadde tid i timeplanen sin(Bruker de timeplan?! :p) Vel jeg har passert 3de uke og er på vei til 4de, men jeg har ikke hørt noe om montering, brukernavn eller noe i det hele tatt! Føler meg virkelig som en respektert kunde!

     

    Vel jeg jo ikke mer en 21år(Snart 22år :p). Men jeg føler ikke Nexgentel har rett til å behandle meg som en useriøs person for det om... sånn etter å vært kunde hos los i over 3 år uten en eneste purring! Men det er opp til de! Så skal nexgentel ha et tips så må det være: Bli voksne og kom dere ut av puberteten! Det er liksom kundene som betaler lønna deres så dere får verse god vise at dere setter pris på dem!

     

    Men uansett så har jeg tenkt å gi dem en sjanse, men jeg har 1 fordel og det er at jeg ikke er bundet i 12mnd! Med andre ord så er det hasta la vista vist de ikke fikser på voksenhets nivået sitt og behandler kundene med litt mer respekt!

     

    Nå høres jeg vel ut som den store sutreren, men jeg mener at en vist respekt/kvalitet har jeg krav på selv om jeg er en ny kunde etc.! :dontgetit:

  5. Kan noen hjelpe meg med overklokking av cpu/minne?

     

    Raske specs.

     

    Hovedkort: ASUS A8N-SLI Deluxe

    CPU: AMD Athlon64 3800+ Venice(S939)@2,4GHz

    Minne: Corsair XMS Xpert 1024(2x512MB)@CL2.2.2.5.1

     

    Jeg skal ikke ekstrem klokke til likhet med andre i forum! :no:

     

    Men noe tenkte jeg meg da...

     

    Jeg har prøvd med forskjellige resultater, men ofte ender det opp med at hk ikke starter skikkelig(Bios delen!)

     

    Minne bare klokker seg ned igjen...

     

    Har prøvd å stille cpu på over 200 som er standard, jeg har prøvd å sett ned hypertransport, jeg har prøvd å sette ned minnehastigheten, jeg har prøvd å låse pci sporene, men til nå så har jeg for det meste bare hatt uflaks på div. måter...

     

    Jeg vet det går an med mitt hk, men har bare ikke funnet riktig kombinasjon!

     

    Trenger dere å vite noe mere om komponenter i dataen så er det bare til å si ifra!

  6. Jeg har kjøpt meg et ASUS A8N-SLI Deluxe hovedkort og Socket 939 Athlon64 3800+ Venice prosessor sammen med Corsair TWINX1024-4400C25 minne som er satt ned til DDR400 CL2.2.2.5.2

     

    1. Første spørsmål er om dette er et greit oppsett vist jeg vil klokke litt!

    2. Er det noen deler jeg burde skifte egentlig? Har enda den såkalte angreretten!

    3. Vil garanti forsvinne ifra hk om jeg fjerner den irriterene chipsett viften?

     

    (Vel 2 av 3 av spørsmålene er ikke direkte relatert til klokking av cpu, men jeg slapp å poste 2 topicer til! :p )

     

    Men litt utgreing av spørsmålene!

     

    1.

    Jeg er ikke noe ekstrem klokker og har just svidd av 15000 på nye datadeler og da er budsjettet litt svekket :p , men jeg ønsker å få litt mer ytelse ut av systemet uten å måte kjøpe noe serlig mer!

     

    2.

    Er det noen deler som jeg bør bytte med tankte på begrensing av klokking eller noe annet som kan påvirke systemet på en eller annen måte!

     

    3.

    Viften på chipsettet bråker noe dyriskt den har mål på ca. 2 - 3 cm og har en rpm på over 9000 den holder iallefall 50% av støynivået i pcen alene selv om viften på skjermkortet står låst på 70%... Anbefalinger til hva jeg kan bytte til etc. Jeg ser selv på zalman sin passive kjøling...(Den blå saken vet ikke nøyaktig hva den heter i farten! :blush: )

  7. Prosessoren begynner å bli "litt" gammel! Anbefaler egentlig en 3500! Selv har jeg just kjøpt en socket939 Athlon64 3800+ Venice

    Greit hovedkort, men ifølge ATI så skal de også begynne med SLI opplegg så jeg kjøpte liksegodt et ASUS A8N-SLI Deluxe som jeg skal bruke et X850XT skjermkort på!

    Grei brenner, men hvorfor ikke kjøpe 3540 når den allerede er kommet?

    Går du opp et par hakk på harddisk så ville du kommet til P120 diskene til samsung i 200GB segmentet og SATA2 Ergo litt mer "fremtidsrettet" da sata2 er på vei inn!

    Legg litt mer i minne som har høyere mhz og deretter klokk det ned litt og still timingsene til 2.2.2.5.1! Det vil hjelpe på et AMD 64bit system!

    Greit skjermkort, er futt i det...

     

    Greit data, men for sånne som meg som legger mer i kvalitet etc. i spillene så er det litt for "slapp" data, men nå er det selvfølgelig mange andre ting å legge penger i en data! :p Dette er selvfølgelig min mening andre har deres! Du spurte jeg svarte!

     

    Lykke til med din nye data! :thumbup:

     

     

    __________________________________________________

    Athlon64 S939 3800+ Venice

    Connect3d X850XT 256MB(Fikk ikke tak i PE versjone desverre for meg :p )

    ASUS A8N-SLI Deluxe

    Corsair DDR4400 CL2,5(Skal justeres littegranne, kan ikke ha så høy timings :p )

    4x Samsung P120 SATA2 200GB 7200RPM(Skal ha flere iallefall 2 til system og spill)

    Plextor 712A

  8. Har kjøpt en s939 A64 3800+ Venice fra netshop.no... Heftig med 1000FSB :D

     

    Sitter med en s754 A64 3200+ 1MB cahce(Faktiskt!) nå! :roll:

     

    Håper at jeg kan klokke den bra :whistle:

     

    Dette er delene jeg skal kjøpe i tilleg til prosessoren og et X850XT skjermkort i pci xpress versjon:

     

    * Asus A8N-SLI Deluxe, nForce4 SLI, Socket-939,S-ATA,Dual-GbLAN,Firewire,PCI-Ex16

    * Corsair TWINX1024-4400C25 DDR-DIMM 1024MKit w/two matched CMX512-4400 CL2.5 DIMM

    * Samsung SpinPoint P120S 200GB SATA28MB 7200RPM NCQ

    * Arctic Silver 5 XL Termisk Pasta 12Gram

     

     

    Noen forslag kjøper det kansje idag eller i morgen!

  9. :wow: Forstod jeg det rett eller klarte han en [email protected] med standard

    cooling system? :dribble:

    Ja, 2,8 GHz var med boxed kjøler, og 1,4 vCore :!:

     

     

    Kunne noen forklare meg hvilken modell dette er?

    Noen som kunne sende meg noen linker til til steder jeg kan kjøpe de spesifike prosessorene!

    Mener at netshop.no er den beste nettbutikken. Der står det også hvilken revisjon CPUene er av. Jeg ville også ha ventet på Venice, som ventes i begynnelsen av mai.

     

    CPUen i linken er en nedstrippet Clawhammer (130nm, revisjon CG), altså en FX, bare med halv cache og låst multi.

    Noen sier at den kan klokkes (3500+) og noen sier at den ikke kan!?!

     

    Hvilken prosessor bør jeg kjøpe av Socket939 da? Til omtrent den samme prisen! Må jeg opp til 3800+ eller ned til 3200+? (f. eks)

     

    Noen som kan svare

×
×
  • Opprett ny...