Gå til innhold

Albi

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Albi

  1. Hei!

    Jeg gikk vg2 data og elektronikk ifjor og går nå vg3 romteknologi. Hva du gjør på vg2 data kan være veldig forskjellig fra skole til skole, men man skal gjennom litt programmering. På ikt-servicefag er det bare dataservice, mens på data&elektronikk så hadde vi størst fokus på elektronikk og alarmanlegg. Etter vg2 data&elektronikk har du flere gode muligheter som å bli telekommunikasjonsmontør, produksjonselektroniker, vg3 dataelektroniker eller vg3 romteknologi. På vg2 og vg3 data så lærer du mye mer variert enn på ikt som hovedsaklig er fokusert på service, og i tillegg så pleier jobbene til de som går vg2 og vg3 data helt identiske med de som har gått ikt-servicefag. Jeg vil absolutt anbefale vg2 data over vg2 ikt, da har du også langt flere muligheter senere om du vil gjøre noe anna( som feks å gå vg3 romteknologi, som er en helt fantastisk linje).

  2. Figuren var no inni helvetes vanskelig å lese med så liten uklar skrift. :realmad:

     

    Vi ser at 

    Toppspenningen er 10 000mV

    og
    Peak to peak er 20 000mV

     

    For å finne effektivverdien mener jeg man tar ((1/√2) * amplitudeverdien) [amplituden er i dette tilfellet 10000e-3] og da får vi at

    effektivverdien er 7,07V = 7 070mV.

     

    Om jeg tar feil så skylder jeg på at jeg bare er en lusen vgs-elev B)

  3. Den tverrfaglige eksamen for yrkesfaglige løp skal være praktisk, og tilnærma lik noe du kan gjøre i arbeidslivet. Det er vanlig å bli lærling som noe med "feil" vg2-år, og da skal læretida i bedrift gi deg nok kompetanse til å bestå eksamen uansett.

     

    Jeg går data&elektronikk så jeg kan ikke hjelpe deg med læremål, men jeg fant denne tråden av no tidligere eksamensgreier for vk1(vg2) kjøretøy. :)

    http://www.bilforumet.no/topic/241662-eksamen-vg2-kjoretoy/

  4.  

     

    Ble ringt i dag, kom inn! :w00t:

    Gratulerer! Erru interessert i å bli litt mere kjent før neste skoleår begynner? Jeg skjønte det sånn at det var noen fireroms hybler og jeg kjenner 2 andre som skal på romtek.

    Skole gata 21, passer fint for kompiser

     

    Etter det jeg har lest i denne tråden, så skal vi prøve å få tak i skolegata 21. Gleder meg!

  5. Det er fullt mulig å gå ut i lære som dataelektroniker rett etter vg2. Jeg går vg2 nå, og har tenkt til å gå romteknologi eller ut i lære som data/produksjonselektroniker.

    Hvis du går vg3 dataelektronikerfaget vil skolen få penger fra kommunen, og når du da søker læreplass etter vg3 vil bedriften ikke få de pengene i kompansering for å ha deg som lærling; altså det koster dem mer penger.

     

    Prøv begge deler og søk deg inn på alt du kan, da kan du velge og vrake når tiden kommer. Noen bedrifter setter pris på at du har gått vg3, mens andre vil heller ha pengene og ta deg imot rett etter vg2. Men på vg3 datalektronikerfaget får du et tilbud om å hoppe over lærlingtida og ta fagprøven MENS du går på teknisk fagskole(Det er ihvertfall slik i vestfold)!

    Så hvis du skal gå fagskolen, vil jeg anbefale å gå skole vg3, men om du bare vil jobbe som dataelektroniker bør du prøve å finne læreplass rett etter vg2.  :)

×
×
  • Opprett ny...