Gå til innhold

kenneth_rasmussen

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kenneth_rasmussen

  1. Hmm. Synes det er direkte rart at ingen vet noe om dette, eller vet hvor det finnes en guide på dette. Klarer ikke å finne noe "guide" selv, men er overbevist om at det må finnes.

     

    Har drevet og lest på sidene til phpBB osv, men alle har kun informasjon om sine egne systemer - ikke noe om hvordan det skal fungere sammen.

     

    Lastet phpBB opp til et webhotel en kompis har og da skjønner jeg hvordan ting skal se ut. Når alt er riktig, er installasjonen av phpbb grafisk og antakelig er konfigurasjonen det også. Problemet er for min del å få satt opp Apache og mySQL.

  2. Hallo!

    Jeg og noen kompiser sitter her og diskuterer om endene til høyttalerkabler bør fortinnes eller ei. Dette er da snakk om ikke spesielt dyre kabler til et stereoanlegg.

     

    Fordelene med fortinning er at man slipper "flising" av kabelen, men kan lyden bli dårligere av fortinning?

     

    Håper det er noen her med fornuftige synspunkter, før det bryter ut "borgerkrig" her... :!:

  3. Hei!

    Tja, nå har jeg prøvd de forslagene som er kommet opp her etter beste evne, og har lest på sidene til phpBB, men jeg er omtrent like klok.

    Som noen her sa, så kan det vel bli vanskelig hvis jeg ikke kan noe, men det må vel være mulig å lære.

     

    Er det noen her med nok kunnskaper og litt for mye fritid som har lyst å hjelpe meg en dag via MSN?

     

    Mvh

    Kenneth

  4. MySQL har jeg ikke satt opp nei, satt akkurat og leste på det og det så ut som noe jeg måtte ha, hehe..

     

    Altså, bare så det er helt klart. Jeg kan ingenting med dette, og det lille jeg kan, fikk jeg forklart av en kompis som ikke kan stort mer enn meg...

     

    Men, jeg må altså laste ned MySQL, installere det og så legge inn forumet?

  5. Hei! For det første, er jeg ikke sikker på om dette blir riktig kategori, men..

     

    Jeg har nettverk med noen naboer og kompiser, trådløst og med kabel. Vi hadde nå lyst til å sette opp et lite forum på en PC vi bruker som filserver.

    Har lastet ned og installert Apache WebServer 2.0 og har lastet ned forumet phpBB, som jeg har forstått skal være greit nok. Problemet er hvordan vi nå skal få forumet til å fungere. WebServeren fungerer fint.

    I følge dokumentasjonen til phpBB, så skulle filene pakkes ut - og legges på webserveren. La filene til mappa "htdocs" som var der filene lå når jeg skrev http://ip... første gangen.

     

    Men jeg får ikke opp noe forum, bare liste over alle filene.

    Hva har jeg gjort galt? Håper noen kan gi meg en forklaring på hvordan dette skal gjøres. Jeg vet at det finnes mye dokumentasjon rundt dette. Det følger med manual til phpBB og Apache - men det er så mye, at jeg vet rett og slett ikke hvor jeg skal begynne å lese.. og jeg kan omtrent ingenting med sånt!

     

    Håper dere forstår hva jeg mener, og kan hjelpe meg litt :p

     

    Kenneth

  6. Hei!

    Er dette en bra pc?

    HP Pavilion zx5042

    Ut fra spesifikasjonene ser det ikke så ille ut. Har ikke så god greie på bærbare PC'er, og håper dere kan hjelpe meg litt. Har søkt litt på forumet og google, men kunne ikke finne noe godt svar på hvordan denne fungerer i praksis.

     

    Takker for all hjelp!

    Mvh

    Kenneth Rasmussen

  7. Hei!

    Vet noen om det finnes et program som gjør det mulig å installere ting (programmer) til andre PC'er på lokalt 100Mbps nettverk? TIl èn enkelt, eller flere PC'er samtidig. Er dette mulig hvis man har en liten server stående?

     

    Mhv

    Kenneth Rasmussen

  8. Hei!

    Har fått et problem med at mappen 'Programfiler' åpnes automatisk når jeg logger inn i Windows (XP). Har sjekket oppstart under msconfig, men kan ikke finne ut at det ligger i den lista. Har selvfølgelig sjekket at det ikke ligger snarvei til programfiler i oppstart på start-meyen.

     

    Har noen vært borti dette problemet, og vet hvordan jeg kan fikse det?

    Egentlig er det jo et minimalt problem, men det kan være irriterende nok...

     

    Mvh

    Kenneth Rasmussen

  9. Hei!

    Har et spørsmål om systemgjenopprettings-funksjonen i Windows XP.

    Dersom man har opprettet kontrollpunkt kan man altså stille datamaskinen tilbake slik den var den dagen kontrollpunktet ble opprettet.

    La oss si at jeg gjør dette, men når systemgjenopprettinga er ferdig finner jeg ut at jeg vil tilbake til slik maskinen var før jeg tok gjenoppretting.

    Lar det seg gjøre å stille maskinen framover, hvis man har stilt den tilbake?

     

    Mvh

    Kenneth Rasmussen

  10. Hei igjen!

    Dårlig forklart av meg.

     

    Når jeg starter opp fra cd-rom med Windows XP-plata i, så får jeg etter hvert valg om å installere windows eller å reparere windows. Jeg trykker 'e' for å reparere, og da søker maskinen etter installerte OS. Kommer så inn i "repareringsvinduet" som jeg synes ligner på dos. Her får jeg valg om hvilket OS jeg skal reparere. Har kun ett valg, så jeg trykker på 1. Deretter kan jeg skrive HELP for å få en liste over tekstkommandoer jeg kan bruke. Men jeg har ikke peiling på hva jeg skal bruke.

     

    Forstår du hva jeg mener?

     

    Mvh

    Kenneth Rasmussen

  11. Hei!

    Har fått en feilmelding:

     

    Windows kan ikke starte fordi denne filen mangler eller er skadet

     

    \Windows\System32\Config\System

     

    Du kan reparere filen ved å starte Installere Windows fra den originale CD-romen. Velg 'r' i åpnings-skjermbildet for å reparere.

     

     

    Har forsøkt å starte opp fra Windows XP-cd'en og velge reparere (ved å trykke på e - hvorfor ikke r som det står i feilmeldinga? Er jeg på feil plass?).

    Da får jeg opp noe som ser ut som dos, og man skal skrive hva man skal gjøre. Skjønner ingenting, og håper noen kan forklare meg det. Vil gjerne slippe å formatere maskinen.

     

    Håper noen kan hjelpe meg fort, sitter på LAN - og det er ikke så morsomt uten PC.

     

    Mvh

    Kenneth Rasmussen

  12. Hei!

    Min første post på forumet!

     

    Jeg og et par kompiser har satt opp trådløst nettverk mellom husene, og har satt opp en liten lokal webserver bare for å teste litt.

    Ønsker et "system" hvor alle kan legge inn meldinger på den (kanskje med mulighet bilder) på hovedsida uten at man må redigere selve hovedsida i f.eks. frontpage. Kanskje noe sånn man kan logge inn og legge til noe ved lokal maskin og Internet Explorer.

     

    Tror dere forstår jeg mener.

    Problemet er bare at jeg kan ingenting med HTML, PHP eller lignende, så jeg lurer på om det finnes noe sånn gratis system som kan lastes ned, tilpasses og brukes.

     

    Takker for alle svar!

    hilsen

    Kenneth Rasmussen

×
×
  • Opprett ny...