Gå til innhold

Dezzorex

Medlemmer
  • Innlegg

    157
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dezzorex

  1. Gjorde en test i går, bildet forsvant når jeg koblet fra nettverkskabelen på GetboX'en, og hadde fremdeles bilde når jeg tok ut coax (så ikke da noen nevneverdig forskjell i billedkvalitet, men testet ikke så mye), så tv-signalene kommer via modem/nettverkskabel. Jeg har Coax fra vegg til modem.

     

    Men det er vel meningen at man skal få signalene via coax'en etterhvert.

     

    Antakeligvis så er det nok at det ikke er klart for det, med tanke på at Coax kontakten er jo der av en grunn, de hadde jo ikke brukt penge rpå en boks med en dekoder og Coax kontakt hvis den ikke har noen funksjon, men dette er jo ikke ferdig enda.

     

    Jeg har ikke fått min enda dessverre, men er det slik at man får en epost man kan feilmelde/gi tilbakemelding til? eller må alt sendes via kundesenteret?

  2. StiSor, den 08 Feb 2019 - 14:45, sa:

    Er ikke TV signalet via Coax? Sendingene når vi velger "direkte" er også gjennom internett?

    Jeg koblet til Coax kabel og trådløst internett før jeg så på TV, så trodde at det var Coax jeg så på før jeg leste her at det sies at Coax ikke er aktivert..

     

    Virker lyd-knappen på fjernkontroll hos andre? Skjer ingenting hos meg..

     

    Ett annet sikkert dumt spørsmål, den optiske utgangen på boksen, hvilken kabel skal brukes her? Mine optiske kabler er vel såkalte toslink og passer ikke i denne som er helt rund?

    Har du forsøkt å koble fra Coax og se om du ser forskjell på tv signalene direkte, eller om kanal skiftene tar lenger tid feks?

  3. Hei,

    Jeg er på utkikk etter ny PC-Sekk, da den jeg har er rimelig utslitt. Har lyst på en som er relativt pen å se på, da den skal brukes til/fra jobb i kontorsammenheng, men den skal også kunne brukes når jeg reiser på weekend turer til feks London osv.

    Noen som har noen gode tips? Tenker maks 1500 kr.

  4. Testet disse i dag. Overrasket over lyden, og bestemte meg for å kjøpe de, selv til den forferdelig høyre prisen. Eller det var frem til jeg kom på å teste ekstern lekkasje. Middels høyt volum, og jeg kunne høre musikken når noen andre hadde de på seg. Det er skuffende på et produkt til 4000 kr. Jeg burde kanskje ikke bry meg om å "plage" andre med min musikk, men det burde virkelig være bedre på et så dyrt headsett.

     

    Ser ingen nevner det, så er mulig det bare er jeg som kresen.

  5. Leiligheten jeg har fra før er 75 kvm, så 37.5 er største jeg kan ha isåfall etter den regelen.

     

    Har fått en hybel på 40kvm nå, med leiekontrakt frem til 30. Juni 2014. Så teknisk sett nå, så burde det vel gå som uselvstendig bolig, selv om leiekontrakten juridisk ikke er helt korrekt.

  6. Hei,

     

    Jeg vil i August starte i ny jobb i Larvik, som jeg vil si gir meg en relativt lang pendlevei fra mitt nåværende bosted i Sarpsborg. Leiekontrakten på lokalene som arbeidsplassen min benytter i Larvik utgår i Juni 2014, og det er med stor sannsynlighet at de flytter til nye lokaler i Oslo neste sommer. Jeg vurderer derfor å leie en hybel/leilighet på arbeidsstedet frem til Juni 2014 for å slippe den lange reiseveien, og dyre reisekostnader. (Vil koste minst 7000 kr i bensin, bom og ferje).

     

    Såvidt jeg er bekjent så krever skattemyndighetene at leiligheten/hybelen jeg skal leie på arbeidsstedet skal være mindre enn 30kvm for at den skal regnes som en uselvstendig bolig, slik at jeg kan skrive av kostnadene på skatten. Foreløpig så er utvalget av boliger til utleie under 30kvm i Larvik vært dårlig, men jeg har også lest på skattemyndighetenes hjemmesider følgende:

    "For at boligen skal regnes som selvstendig må du i tillegg disponere den i minst 12 måneder og ha tilgang til den alle ukens dager."

     

    Vil dette tilsi at jeg da kan leie en leilighet som er større enn 30kvm, men fortsatt få igjen for utgiftene på skatten? Isåfall hvordan skal jeg dokumentere for skattemyndighetene at jeg bare skal disponere den frem til Juni 2014? Såvidt jeg er bekjent, kan man jo ikke ha en tidsbestemt leiekontrakt på under 12 måneder, og en tidsubestemt leiekontrakt vil jo ikke si noe om når jeg faktisk skal flytte.

     

    Tar i mot alle svar og tips :-)

    • Liker 1
  7. Ser ikke helt hvorfor det skal være noe problem med å komme inn i BIOS. Windows begynner jo ikke loade før post-prosessen er ferdig uansett?

     

    Problemet er at Windows 8 har en helt annen måte å starte/avslutte enn man har opplevd i Windows 7, og også tidligere versjoner. Når du velger avslutt i Windows 8, hibernater den kernelen i Windows for kjappere oppstart (I motsetning til full hibernate i Windows 7), det vil også si at EFI/BIOS får informasjon om at maskinen går inn i hibernate state, som gjør at EFI/BIOS utfører en superkjapp POST. og ikke gir deg valget om å trykke F2/Delete osv.

     

    Opplevde det samme i WIndows 8 på min Laptop, og måtte bruke shutdown -r -f -t 0 for å få maskinen til å starte på nytt på "gamle måten" hvorav den skrur seg helt av, og ikke bruker hibernate funksjonen.

    • Liker 9
  8. Hva menes med dette...? De kundene som velger ubegrenset av en tjeneste kan også svitsje over til en annen tjeneste når man måtte ønske, sier markedsdirektør Jarle Alvær i Chess. Og hvordan virker det i praksis?

     

    Hvis du en måned velger FriSurf (fri data inntil 5 GB), men neste måned finner ut at du heller vil ha FriSMS (fri SMS inntil 20.000 stk.) så kan du bytte over. Prisen for "FriBRUK"-tilleggstjenesten er 149 kroner per måned. Så vidt jeg forstår kan du bytte over på Min Side hos Chess når du vil, men trolig gjelder den pakken du har valgt i minimum en måned.

     

    Du kan faktisk bytte så mange ganger du bare vil, også i løpet av en dag. Eneste som Chess fortalte meg var at det kunne se litt skummelt ut på fakturaen, da hver gang du bytter tjeneste så får du en ny linje på fakturaen (Betaler fortsatt bare 149 totalt)

  9. 15 sekunder boot time fra start, på min 2 år gamle laptop :-D Det er ikke feil.

    Målt fra knapp til innloggingsvindu, idet jeg taster passord, så er den i Metro i løpet av 1-2 sek :-P

     

    Liker ikke helt at den er knyttet til min live konto da, for liker egentlig å ikke ha passord på maskinen, bor alene og er ikke redd for mitt privatliv uansett. men det er jo garantert lett å få bort passordet igjen, hvis jeg gidder.

  10. Hei,

     

    Har nettopp kjøpt meg min første bil, en 2004 mod Golf V 1.6 FSI

     

    Noen som vet hvor vanskelig det er å ettermontere AUX på orginalstereo i denne? Er noe forbaska herk å drive å brenne cder...

     

    Har hørt noe om at man kan koble noe via cd-vekslerinngang eller noe, men som ny på bil har jeg null peiling, så mottar alle tips med glede.

     

    Hvor vanskelig er det evt å få til dette for en som aldri har skrudd i en bil noensinne?

     

    Takk på forhånd :-)

  11. Er et svært gammelt hus, og kontakta har blitt brukt til en tidligere varmtvannsbereder som stod under vasken, så forunder meg ikke om den kontakta ikke er kobla til jord, selv om det er en jorda kontakt.

     

    Skal måle litt når jeg kommer hjem fra jobb i kveld, så får vi "satse" på at det er jordingsfeil. Hvis det er jordningfeil så blir det jo bare en tlf til huseier som får få en elektriker til å fikse det. Har en veldig snill huseier, så å evt få fiksa det blir ikke noe stress :)

     

    Angrer noen ganger på at jeg ikke gikk elektro, hadde vært kjekt å kunne fiksa det selv også, men kan da nok til å leke litt med strøm, er jo utdanna dataingeniør :p

  12. Jeg har nylig kjøpt meg oppvaskmaskin. Strømkontakt og alt var klart i min leilighet, men har merket i det siste at hvis jeg tar på metallet på oppvaskmaskinen så får jeg strøm i meg. Virkelig strøm, ikke bare støt som om jeg har bygd opp statisk elektrisitet. Antar dermed at kontakten som ifølge huseier skulle være jordet, allikevel ikke er jordet, evt at det er noe galt med jordingen.

     

    Noen som vet hvordan jeg kan måle for å finne ut om det er jordingen eller evt. om det er noe galt med den nye oppvaskmaskinen min? Har tilgang til multimeter, så må bare vite hva jeg skal måle over...

  13. Jeg er på utkikk etter et nytt surroundanlegg da min fine Samsung TV ikke støtter passthrough av surroundlyd gjennom optisk til mitt eksisterende surroundanlegg. Dette fører til at bla. min HTPC, som uheldigvis ikke har optisk ut, ikke får spilt av surround lyd. Jeg er derfor på utkikk etter en surroundpakke (5.1), som har HDMI inn (en eller to), og som er nogenlunde billig. (Maks 5-6.000 helst) Jeg har Pioneer sitt anlegg lagd til Xbox 360 fra før, som sier at jeg ikke akkuratt er kjempekresen på lyd iallefall

     

    Helst vil jeg ha et anlegg med satelitter og en sub. Ser for meg at et 5.0 oppsett med bass i høytalerne kommer til å føre til mer bass enn med en enkelt sub. Subben kommer forøvrig mest sannsynligvis til å stå på laveste volum slik som den jeg har i dag, da jeg har ei koselig gammal dame på 82 boende under meg, som jeg helst ikke vil gi hjerteinfarkt når jeg setter meg ned for å se en god actionfilm

     

    Noen som har noen gode tips, eller har jeg for store krav?

  14. Jeg ser at Iphone har utrolig mange kule programmer, er det noe som gjør at den mobilen kan ha det og ikke våres 5800?

    Teknisk sett nei :p

     

    En av hovedgrunnene til at det ikke har kommet så mye "kule" programmer til 5800, er rett og slett at 5800 er mye nyere enn iPhone. I tillegg er programvare vanskeligere tilgjengelig på 5800, da det ikke har vært noen felles applikasjonsbutikk tilgjengelig før nå, så vi skal ikke se bort ifra at det dukker opp mye bra der etterhvert.

     

    I tillegg til dette, er fra det jeg har hørt fra de jeg kjenner som har sett litt på programmering av programmer for iPhone, sagt at det ikke er så vanskelig, til sammenligning med for eksempel Symbian platformen. Jeg har personlig kun skrevet noen enkle Python (et skriptspråk)programmer til min telefon, så kan ikke si noe om programmering direkte mot symbianplatformen, men har hørt at dette skal være ganske vanskelig, noe som medfører til at færre prøver seg på platformen. Til gjengjeld har Symbian eller S60 platformen et ganske stort utviklermiljø fra før, men det krever tid før utviklerne tilpasser seg fra å gå fra programmer som funker med taster, til å benytte mulighene som touch gir.

     

    I tillegg så er en av grunnene til at det finns så mye "kult" til iPhone, er at det har vært en kjempehype på iPhone en stund, som gjorde at svært mange ble interessert i å utvikle programvare til den, men tror nok hvis vi gir det litt tid, dukker det nok opp mye spennende i Ovi Store skal du se, vi må bare huske på at vi kan ikke forvente mirakler med en gang.

  15. så vurderer å evt vente til jeg skaffer meg en ekstern dvd-brenner, da dette er eneste måten Acer tilbyr å få ut recoveryen eksternt.

     

    Det må da finnes noen virtual burner der ute.;)

     

    Googla litt kjapt:

    http://www.virtualcd-online.com/

    Tenkte tanken selv i går, men gadd ikke å google. Tusen takk, får vurdere å prøve det :)

     

    Har sikla på diNovo Minien siden en kompis kjøpte seg den for noen måneder tilbake for sitt mediesenter, så tror nok jeg går for en sånn etterhvert. Foreløpig bruker jeg bare Logitech trådløst tastatur, og mus. Men dessverre er ikke rekkevidden og signalstyrken kjempebra på 2.4Ghz utstyr, så Bluetooth er å foretrekke. Synd den er litt dyr. Koster tross alt over 1/3 av prisen for maskina :p

  16. Fikk min Acer Revo på Tirsdag, og vil personlig si meg svært fornøyd. Etter en svært lang "installasjon" av Vista og drivere mm. (Sikker på at det tok to timer, og igjen føler jeg hat for at Acer ikke velger å inkludere all programvare i imaget de laster inn når du velger språk).

     

    Har lagt inn MediaPortal med MovingPictures og MP TVSeries, og dette funker nydelig. Takket være DXVA kodeker kan jeg spille av HD filmer i matroska format helt nydelig. I tillegg kjører den uTorrent med webui og rss downloader slik at den kan laste ned selv diverse lovlige videoklipp automatisk til maskinen. Å spille av f.eks trailere fra Apple, i mov format gir dessverre resultat i hakking når man forsøker 720p eller mer, dette grunnet mangel på hw aksellerte kodeker, og prosessoren er jo dessverre svært treig.

     

    Eneste jeg til nå har å si negativt om den er at den lager mer bråk en forventet, men da jeg byttet ut Xbox 360en som medieavspiller med denne, så er dette en klar forbedring. Maskinen ved idling lager ikke så mye bråk, men da min står på hele tiden, med masse diverse programvare føre jo dette til at den utvikler varme og det må jo kjøles ned...

     

    Vurderer å legge inn Windows 7, men foreløpig utsetter jeg det, da jeg har dårlig erfaring med Acer og kun image på disk. Har ved tidligere anledning vært borte i at når jeg har installert annet operativsystem på en Acer at man ikke kan boote fra recoverydisken, så vurderer å evt vente til jeg skaffer meg en ekstern dvd-brenner, da dette er eneste måten Acer tilbyr å få ut recoveryen eksternt.

  17. Så du mener den er verdt pengen hvis man skal bruke den som en liten HTPC?

    Jeg angrer ikke et sekund på kjøpet enda jeg iallefall, men vil vel påstå at hvis man skal få best mulig ytelse ut av den ved HD filmer og slikt, så må man vel ha litt over gjennomsnittet peiling på hva man gjør. Må jo bla å legge inn riktige kodeker og sette de opp riktig.

  18. Ok, så nå er Revo'n i hus :D Etter en SVÆRT lang installasjonsprosess (Sikker på at det tok to timer), og etter avinstallering av diverse crapprogramvare (Acer Arcade, Office, McAfee) fungerer den faktisk helt ålreit, men man merker godt når man kjører 1920x1080 at man jobber på en maskin med svært lite CPU kraft. Relativt rask til å starte er den også, iallefall i forhold til at CPUen suger...

     

    Har foreløpig kun lagt inn MediaPortal med diverse hw aksellerte kodeker og shit, men det funker iallefall nydelig. 720p og 1080p x264 i Matroska-container funka nydelig, men trailere fra nett via My Trailers og slikt med oppløsning på 720p og opp hakker pga at kodekene ikke støtter hw aksellerasjon dessverre, men jeg skal uansett bare bruke den til filmer/serier. Kan så fort jeg faktisk får penger inn på kontoen iallefall teste WoW. (Har ikke spilt på noen måneder)

     

    Vifta på den lager forsåvidt godt med lyd når den går for fullt, men til sammenligning med xbox 360en min så er det ingenting, og det er absolutt ikke plagsomt. Maskinen høres ikke ut som en flymotor liksom, men man lurer ikke på om maskinen står på heller, for å si det sånn :p

     

    Ubuntu tror jeg vil funke best men skal man spille så burde man bruke windows 7 :)

    Men selveste vistagrøten blir nok for mye for den stakkars boksen

     

    Btw: er det mulig å få tak i Linux versjonen i noen norske butikker?

    Såvidt jeg har sett er ikke Linux versjonen tilgjengelig i norske butikker enda, men det kommer.

     

    Vista som ligger på den funker faktisk overraskende bra, og man er jo "dessverre" avhengig av Windows Vista eller 7, for å få hw aksellerert videoavspilling og slikt, så skal man bruke den som mediasenter så er dessverre det eneste alternativet.

     

    Vurderer selv å legge inn Windows 7, men da eneste recoveryalternativ er en partisjon på harddisken (og du får ikke brenne ut plater med mindre du har ekstern cd/dvd-brenner), drøyer jeg litt. Har dårlig erfaring med at recoverypartisjonen fucker opp etter at man har installert andre operativsystemer på Acer maskiner...

×
×
  • Opprett ny...