Gå til innhold

albester

Medlemmer
  • Innlegg

    163
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av albester

  1. Hvilken informasjon ønsker du å hente? Registrert informasjon fra bestilling eller kolonnene: 

     

    Klslett,    bestillingstidspunkt,    type bestilling,    dato,    utføres kl,    navn.    tlfnr,    adresse,    merknader.

     

    Klarer ikke helt å forstå sammenhengen her.

     

    Det jeg har skrevet over er en løsning på hvordan det kan gjøres, men da blir bestillingen gjort på deres side og dere har større kontroll over bestillinger som er gjort. 

     Vet ikke om man kan lage en tabell inni svarene her.. men skal se her om man får lagd noe forståelig

    1     2          3            4             5                        6                 7                 8              9           10

    2a    rabbl    26/6       13:20       Ola Nordman   Veien 3        22332211   rabbl       rabbl      rabbl

    3a    rabbl    27/6       15:10       Kari Nordman   Gata 8        22883311    rabbl      rabbl      rabbl

    4a

    5a

    6a

     

    du kan si tabellen ser slik ut... vi trenger kun infoen fra klolonne 3 4 5 6 og 7, de som står rabbl på, de trenger vi ikke...

     

    Så da kunne man tenkt seg å fått lest inn kun de kolonnene der, med kun 3 4 5 6 7 og ikke de andre.

     

    Og så enten fått dem presentert på en webside vi selv setter opp til internt bruk, eller i et excel ark feks. Viktige er å få luka ut det vi ikke trenger, og få noe slags varsel når det plutselig kommer en ny bestilling feks på rad 4a. Det ligger ofte 100vis av bestillinger i dette skjemaet, så det er ikke lett å se om det plutselig popper opp en midt innimellom de som ligger der fra før, dersom man ikke sitter å glor i skjermen konstant.

     

    Og som sagt så er denne siden kun en oversikt over hva ulike booking systemer fra ulike statlige bedrifter har sendt til oss. Så det er ikke noe redigerinsgs muligheter eller noe på denne siden, det er kun en oversikt kan man si. 

     

    Slik at det vi ønsker det skal se ut da feks blir noe slikt som

     

    3          4           5                            6              7

    26/6     13:20    Ola Nordmann   Veien 3    22332233

    27/6     15:10    Kari Nordmann  Gata 8     22883322

  2.  

    så bruke php for å hente data og skrive inn til en ny side, og så html/css for layout ?

     

    Stemmer. Hvis dere har en nettside, feks: http://bedriftenmin.no, og siden til bestillingen er http://bedriftenmin.no/bestill, er det på denne siden skjemaet er. Kunde fyller ut informasjon, og den kan da bli sendt til dere på mail, og/ eller bli registrert på en egen side kun du har tilgang til. 

     

    Ja ok, men det er ikke vi som legger inn dataene som ligger på siden, dvs vi kan det, men da via et program som ligger på en remote desktop connection maskin som står i andre enden av landet. 

     

    Det er ingen kunder som skriver noe i noe skjema på siden, men disse radene med bookinger blir generert automatisk av et annet firma.

    Du kan si det som kommer på denne siden jeg snakker om, er bookinger fra diverse statlige institusjoner. de blir da presentert på denne websiden. Men det er så mye rot og vas der, ting som vi ikke trenger vite for å utføre oppdragene. Så halve siden er fylt i "rot og unødvendig info" Det hadde derfor vært greitt å kunne "suge" den infoen man trenger over på en annen side, eventuelt i et regneark eller noe slags software. Det er så pass mye info der, at kolonnene som ligger lengs til høgre får ikke plass på skjermen, så man må drive å sscrolle hit og dit, og de unødvendige kolonnene ligge til venstre, og tar halve skjermen.

     

    Vet ikke om man kan bruke feks excel eller access også til å dra info ut fra ei webside, si hvert 30 sek, eller hvert min, skulle som sagt også hatt noe slags varsel, for sitter man med ryggen til eller er på wc, og det kommer en ny bestilling, så skulle man kanskje utført den med en gang, men blir for sene fordi man ikke fikk med seg at det kom en ny bestilling i det heletatt

  3. HTML og CSS for layout av skjema

     

    PHP for å registrere data som blir skrevet ut, og for å varsle dere når en bestilling er gjort. 

     

    Hvis du ikke har forkunnskaper nok til å lage det selv, kan du søke etter "contact form php", og tweake et script du finner slik at det passer til dere. Men uten noe forkunnskaper vil også det bli vanskelig.

     

    Løsningen da er å betale for at noen gjør det for dere. :)

    så bruke php for å hente data og skrive inn til en ny side, og så html/css for layout ?

     

    Har brukt php og html en del, men det er minst 10 år siden, så er vel komt mye nye funksjoner kanskje, og jeg husker ikke mye av det lenger heller hehe... men tenkte det gjerne fanst noen script som allerede gjorde lignende ting, som går ann å endre på

  4. Ok, jeg forstår. Har bedriften deres en nettside? Hvis ja, så kan jeg lage dette for dere ila. natten. Send gjerne en PM!

    vi har ikke nettside selv nei, dvs har nettside, men til helt andre ting. Og kan ikke gi tilgang på den siden vi skal lese ut av, siden det er sensitive opplysninger der.

     

    Dersom du har noen tips, og forklaringer, så tar jeg gjerne i mot, så kan jeg forske på det selv :)

  5. Nei, jeg vil sette opp en side, som henter info fra denne andre siden. Det kun statiske ting der, altså en tabell som det blir lagt ting automatisk til i, iløpet av dagen. Men det er masse info der vi ikke trenger, derfor ville jeg kunne lese ut de detaljene vi trenger, og presenere dem i en ny tabell, på en side vi kan styre. Har ikke noe mulighet å styre hva som kommer på den "orginale" siden.

     

    Altså dersom det står feks følgende på den siden vi bruker nå. (dette er bare et eksempel altså)

    Så kommer tabellen under, med hver av disse jeg skrev under her som kolonne headinger.

     

    Klslett,    bestillingstidspunkt,    type bestilling,    dato,    utføres kl,    navn.    tlfnr,    adresse,    merknader.

     

    Men vi trenger ikke mer enn feks : Dato, utføres kl, navn, tlfnr adresse, merknader.

    De 3 første kolonnene trenger vi altså da ikke, og vi kan ikke få de som har websiden til å endre den, siden mange andre firma bruker den. 

     

    Så det jeg da kunne tenkt meg enten å sette opp en webside, eller kanskje et program, som henter inn de kolonnene som vi trenger, og legger dem inn i en ny tabell, som man kan formatere til å se noe bedre ut, samtidid som det skulle vært mulighet for noe slags varsel når en ny bestilling dukker opp. Ellers må man sitte å glane i skjermen på den tabellen konstant dersom det skulle dukke opp noe nytt...

     

    Litt vanskelig å forklare hehe

     

     

     

     

     

     

    Hei, så det dere ønsker er å gå bort fra den eksterne websiden som er i bruk i dag? I stedet for tar dere bestillingene på deres egen nettside, med et bestillingsskjema som er mer relevant for det dere selger / tilbyr?

     

    Hva mener du med "(...) å lage seg en egen webside, som henter inn data fra den "eksterne" siden, og fjerner det som ikke er nødvendig å ha med"?

  6. Heisann.

     

    Sitter her og lurer på noe, om det er noe som går an å få til. Saken er følgende:

     

    Bedriften vår får en del informasjon (bestillinger) på en webside som et annet firma har satt opp.

    Denne siden er rett og slett bare en tabell, med 6-7 kolonner. Noen av disse har vi ikke bruk for, og det tar opp unødig plass.

     

    Er det da mulig å lage seg en egen webside, som henter inn data fra den "eksterne" siden, og fjerner det som ikke er nødvendig å ha med? + endre designen til noe som ser bedre ut?

     

    Det er også ønskelig at man feks blir varslet med en lyd, eller noe annet audio eller visuelt, at siden har fått nye objekter, slik at man slipper sitte å følge med hele tiden om noe blir lagt til. Er det mulig også?

     

    Har litt web erfaring, men vet ikke helt hva jeg skal lete etter for å finne noe løsning på dette..

     

    Er det noen snille sjeler her som har noen gode ideer?

     

    Mvh

    Al Bester

  7.  

     

     

    Transmission, Deluge og Utorrent 2.2.1 er vel de klientene som er gode for tiden.

    Bruker transmisson på macen min, den funker fint også, men den finnest vel ikke til windows ?

     

     

    Finnes en uoffisiell versjon til Windows, glemte å nevne Qbittorent, Deluge er også topp. 

     

    Prøvde Deluge her nå, der starter ikke torrentene å laste ned i det hele, men kan hende det er noe instillinger der som er feil, har ikke endret på noe annet enn hvor torrentene skal lastes ned til

     

    Svarer meg selv her :) Ser det står error på alle filene mine i Deluge.. samme hva side jeg henter fra.. prøvd ulike torrenter frå 3 ulike sider nå, står error på alle sammen, men står ikke no om hva error det er. I qbittorrent og utorrent fungerte dem fint, så må være noe innstilling tenker jeg

  8.  

     

    Transmission, Deluge og Utorrent 2.2.1 er vel de klientene som er gode for tiden.

    Bruker transmisson på macen min, den funker fint også, men den finnest vel ikke til windows ?

     

     

    Finnes en uoffisiell versjon til Windows, glemte å nevne Qbittorent, Deluge er også topp. 

     

    Prøvde Deluge her nå, der starter ikke torrentene å laste ned i det hele, men kan hende det er noe instillinger der som er feil, har ikke endret på noe annet enn hvor torrentene skal lastes ned til

  9.  

     

     

    Du får den hastigheten du skal ha i alle andre målinger utenom utorrent og problemet ditt ligger der, som du allerede har kommet frem til selv. Det har ingenting med nabolaget ditt å gjøre.

     

    Det jeg tenker TS ville frem til her var om Telenor aktivt strupet Torrent trafikk.

     

     

    Han får nå full fres på torrent trafikken, bare ikke med utorrent?

     

     

    Spørs vel på hvilken port osv det kjører, men tviler på at det ligger noen sperring der.

     

    Bruker samme porten i alle torrent klientene jeg har prøvd. Det er vel eneste jeg har endra av instillinger. 

     

    Det jeg liker med utorrent og qbittorrent er at man kan velge hvor ting legger seg, før nedlasting er ferdig og etterpå. Det er det ikke alle torrent klienter som kan etter det jeg har funnet ut

  10. Test en VPN tjeneste og se om det er forskjell på hastigheten i uTorrent, avhengig av om du er koblet på VPN eller ikke.

    Har prøvd med VPN også ja, samme der også. Så det er kun utorrent som sliter. Kan jo alltid skifte klient, dvs har jo det, bruker qbittorent og den funker helt fint, bortsett fra det kommer "stalled" på ein del torrenter av og til, og den nekter å laste ned, åpner jeg samme torrentfila/ene i utorrent starter de med en gang, men da med halve farten av hva jeg får i qbittorrent.

  11.  

     

     

    Etter min erfaring kommer helt ann på torrenten da/seeds... noen ganger når den 10 mb's andre ganger er den på 0,2 mbs...^^

     

    Dette kan testes ved å legge til masse torrents, da vil du kunne makse nedlastingsgrensen ganske greit.

     

    TS; Har du sammenlignet hvilke hastigheter du får via andre nedlastinger? Steam feks?

     

    Har testet med mange torrenter ja, får maks 4-5 mb/sek totalt i utorrent, i qbittorrent får jeg maks 9-11... Dette er på kablet nettverk da. På andre nedlastinger, og på nettfart.no får jeg full fart.. på nettfart.no ligger jeg på 98 mbit både ogg og ned. Har tatt tiden på å laste ned 1gb iso fil via web, og rekna ut at farten låg på rundt 10 mb(sek der... så det er kun utorrent problemet ligger i virker det som. Det jeg syns er merkelig er at det ikke er gjort noe endringer på nettverket mitt eller pcene mine, kun at telenor endra fra 50 til 100 mbit på linja mi. og som sagt kun i utorrent at jeg merker noe er galt, alle andre plasser / programmer går det på full fart.

     

    Får du 9-11MB/s så er det helt kurant hastighet for regner du med trafikken generelt på nettet, og hvilken torrent du laster ned fungerer nettet også på torrent :). Ingen som er garantert 100Mbps 24/7 på et privat abb,bedrift derimot har andre krav og priser

     

    Venter heller ikke at jeg skal få 100mbit konstant, men problemet mitt er jo at det er kun utorrent som sliter, ikke andre klienter, der får jeg jo høyere fart

  12. Du får den hastigheten du skal ha i alle andre målinger utenom utorrent og problemet ditt ligger der, som du allerede har kommet frem til selv. Det har ingenting med nabolaget ditt å gjøre.

    Har nok ikke noe med nabolaget å gjøre nei, er vel bare meg som henter ned store datamengder i nabolaget, de andre surfter :) Og som du sier så får jeg jo full fart i alle andre program og klienter utenom utorrent. Skulle nesten tro det er noe begrensiger i selve utorrent. Men da igjen er det merkelig at totalfarten i utorrent også er lavere  nå enn den var på 50mbit

  13. Du må øke antallet tillatte tilkoblinger i utorrent. Den er på default hvis du bruker standard innstillinger. Flere seeders gir høyere hastighet.

    Er klar over det ja. Men som sagt så er det jeg reagerer på at hastigheten gikk ned etter å fått dobbla fiberfarten min. Om nedlastingshastigheten hadde vært den samme etterpå, så hadde jeg nok trodd det var noen innstillinger i utorrent, men når totalhastigheten i utorrent gikk ned fra 5-6 til4-5 etter oppgradering av fiberen, reagerte jeg. 

  14.  

    Etter min erfaring kommer helt ann på torrenten da/seeds... noen ganger når den 10 mb's andre ganger er den på 0,2 mbs...^^

     

    Dette kan testes ved å legge til masse torrents, da vil du kunne makse nedlastingsgrensen ganske greit.

     

    TS; Har du sammenlignet hvilke hastigheter du får via andre nedlastinger? Steam feks?

     

    Har testet med mange torrenter ja, får maks 4-5 mb/sek totalt i utorrent, i qbittorrent får jeg maks 9-11... Dette er på kablet nettverk da. På andre nedlastinger, og på nettfart.no får jeg full fart.. på nettfart.no ligger jeg på 98 mbit både ogg og ned. Har tatt tiden på å laste ned 1gb iso fil via web, og rekna ut at farten låg på rundt 10 mb(sek der... så det er kun utorrent problemet ligger i virker det som. Det jeg syns er merkelig er at det ikke er gjort noe endringer på nettverket mitt eller pcene mine, kun at telenor endra fra 50 til 100 mbit på linja mi. og som sagt kun i utorrent at jeg merker noe er galt, alle andre plasser / programmer går det på full fart.

  15. Heisann... For noen uker siden så oppgraderte jeg fra telenor 50 til 100 mbit fiber.

     

    Før jeg gjorde det, så låg jeg på mellom 4 og 5 mb/sek nedlastinghastighet i utorrent. 

    Etter.... 3-4 mb/sek.... altså gikk farten ned av en eller annen grunn.

     

    Lastet så ned qbittorrent, og der får jeg hastigheter på mellom 9 og 11 mb/sek.... hva i alle dager gjør dette ? Har prøvd å søke og klura med instillinger i utorrent, men ikke søren om jeg får noe mer fart enn før der... Nå funker jo qbittorent ok da, men jeg foretrekker utorrent 2.2.1. har lyst å fortsette med den, men er jo ikke noe vits å betale med for fiber, når man ikke får mer hastighet der. Så da er jo valget bare qbittorrent. Problemet der er at mange nedlastinger står på "Stalled", og slik står dem.. Åpner jeg samme torrent fila i utorrent, så begynner den å laste ned med det samme. SÅ noe er galt i begge programmene.

     

    Alt står på default i instillingene på begge programmene.

     

    Noen som har noe ide ??

     

    Mvh

    Al Bester

  16. Heisann... er slik semi bruker av android, og har kommet borti et problem

     

    Tok en slik TPT tror jeg det het, oppdatering, dvs downgrade til 2. et eller annet, men img fila paa sdkortet var corrupt, saa kom bare til 66 prosent, da kom det error, kunne ikke gjoere noe. Tlf booter naa til green android logo, deretter til hvit bakgrunn med zte logo... der stopper det...

     

    Lest opp og ned at man kan flashe paa ny, ved aa holde inn volume up, menu og power samtidig, men samme skjer da og... har testa alle slags kombier med trykking av taster, men samme skjer likevel. kommer opp i device manager i windows, men staar bare other devices, usb controller. med varsel paa...

     

    Noen tips hvordan jeg faar denne tlf til aa virke igjen ?

  17. Heisann.

     

    Har et Intel D975XBX2 (BadAxe2) hovedkort. Og lurer på om det går ann å boote fra en OCZ RevoDrive PCI-Express SSD? Finner ikke noe info om dette noen plass, hadde vært kjekt å hatt denne disken, skal visst være lynkjapp, men tør jo ikke kjøpe når jeg ikke vet om det er mulig å boote fra pci-e på hovedkortet.

     

    Er det noen som har peiling?

     

    Mvh

    AB

  18. Har lett opp og ned, men finner ikke noe som ligner. Tenkte jeg skulle skru den opp, men var noen mini torx skruer, så hadde ikke verktøy som passa.

     

    Men akkurat hva merke skjerm det er er for så vidt ikke viktig heller, det som er interessant er hva en slik skjerm koster, enten den samme, eller noe lignende, men problemet er at jeg ikke aner hva slike skjermer blir kalt, som har 6 din plugger på baksiden for tilkobling.

    Jeg antar det er en POS skjerm, som etter det jeg har forstått er skjermer brukt til kassaterminaler osv. men er ikke sikker. Skal kikke på linken din nå, og se om det er noe stasj der.

     

    Skulle hatt en slik skjerm, men mindre, den der er vel 7 eller 8 tommer, og skulle hatt en på 4-6 tommer, men problemet er som sagt å finne noen som har samme typen tilkobling

  19. Er det noen som har peil på fabrikanten av denne skjermen? Det er en taksameter skjerm, så logoen på det er fra de som leverer taksameteret, så det er altså ikke merket av skjermen.

     

    Den har 6 din plugger på baksiden, mistenker det for å være en eller annen POS skjerm, men skulle visst produsent.

     

    Er dett noen som kan hjelpe?

    MVH

    AB

     

     

    display_ledig.jpg

×
×
  • Opprett ny...