Gå til innhold

Vikmar

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vikmar

  1. Trondarg skrev (På 26.8.2021 den 3.44):

    Dere som studerer medisin, har dere noen forslag til fag som jeg kan ta dette halvåret som kan bli godkjent på medisin UIO? Tenker slik at første året blitt litt mindre tungt. Har forresten exphil fra før.

    Iallefall i Tromsø får ingen som ikke er med/odo/ern studenter ta noen av fagene vi har. Når du i tillegg har ex.phil er det lite du kan gjøre. I tillegg vil jeg iallefall si at så langt har vi hatt svært lite å gjøre de første tre ukene, og jeg hører fra andreårsstudentene at det vil være veldig lite førsteåret hele året. 

    Hvis du vil gjøre noe som vil gjøre studietiden din lettere ville jeg heller ha jobbet litt og spart litt så du har litt ekstra penger disse årene du skal studere :) Da slipper du iallefall å bekymre deg over økonomien.

  2. Noen som vet noe om det i forhold til å jobbe på ambulansen som medisinstudent? Tidligere har man vel kunnet gjort dette etter godkjent 3.år.

    Har forstått det slik at det i vår var snakk om nye regler som gjorde at man måtte ha fått lisens før man kunne jobbe på ambulansen, men med lisens er det jo gjerne andre jobber man kan og "bør" ta for å få erfaring og LIS1 etter endt studie. 
     

  3. Generelt har du per i dag litt for lave karakterer jevnt over for å komme inn, men det er aldri for sent å gjøre noe med det. Det er definitivt muligheter for å gjøre noe med det. Dersom du sliter med matte ville jeg vurdert å ta S1 og S2 istedenfor R1, da S1+S2 gir totalt 1 realfagspoeng, mens R1 bare gir 0.5. Da får du også fjernet en eventuell 2P karakter fra vitnemålet dersom du tar 2P i 2.klasse og S1 + S2 som privatist. 

    Nå er jeg litt usikker på hvordan det er i forhold til om alle karakterene i kroppsøving kommer på vitnemålet, eller bare den fra VG3 (da jeg selv har vitnemål fra musikk og har tatt opp alle realfagene som privatist og fått godkjent søknad om å få kroppsøving som GK istedenfor med vurdering siden jeg har hatt ergonomi og bevegelse istedenfor kroppsøving). Det er en veldig kjip 4-er å ha på vitnemålet. Naturfag har dere vel bare på 1.året, så her ville jeg vurdert å ta det opp som privatist dersom du får 4 i det. 

    Husk på at du MÅ ha R1 (eller S1+S2), Kjemi 1 + 2 og Fysikk 1 for å i det hele tatt kunne søke på medisin (i Norge). Vær obs på at alle disse fagene krever en del mattekunnskap. Dersom du tar Kjemi 2 som privatist, må du blant annet ha både en skriftlig og en muntlig eksamen, og det er en god del matte på den skriftlige eksamen.

    Anbefaler at du setter deg et mål på hvor du vil komme inn, og ser på hva snittet har vært de siste årene. I Tromsø er snittet noe lavere enn resten av landet, spesielt om du har mulighet til å søke i Nord-Norge kvoten. Husk at det er mange forskjellige måter du kan få nok poeng til å komme inn på. Det letteste vil nok være å jobbe knallhardt på VGS de siste to årene, ta de nødvendige fagene mens du går på VGS og kan få hjelp av lærerne dine. Dersom dette ikke skulle lykkes kan du som privatist ta fag som gjør at du får totalt 4 realfagspoeng, vente 4 år etter endt VGS (slik at du får 8 alderspoeng) og i tillegg ha tatt ett år på folkehøyskole, i militæret eller tatt ett årsstudium som gir deg 2 ekstra poeng. Alternativt kan du søke i utlandet. 

     

    Lykke til! Det er aldri for sent, og om du tror du kommer til å trives som lege ville jeg absolutt ha prøvd å komme inn. Dersom status/penger er eneste motivasjonen tror jeg at jeg heller ville ha funnet et annet yrke som er litt lettere å komme inn på som student, samt som kanskje jobber mindre og tjener enda bedre.

  4. Syntes den linken var interessant lesning. Man hører til stadighet at "Ja, hvis du kan ta til takke med å studere i Tromsø, så holder det med et mye lavere snitt" bli kastet rundt som om at studiet i Tromsø er det "dårligste". Ut av det som kommer frem i den undersøkelsen, så virker det jo som om at de er blant de som er mest fornøyd - til stor glede for en fremtidig Tromsø-student  :)

     

    Samtidig, når man ser på hvor mange timer som blir brukt til studier, så er det jo også gjennomsnittsberegnet gjennom året, altså at det mest sannsynlig er lavere gjennom mesteparten av året, men noe høyere rundt eksamenstiden  :)

  5.  

    Dere som studerer nå, og kanskje gjerne har studert medisin i noen år, hvor mye regner dere med at dere bruker i uken til å lese/studere utenom forelesninger, PBL o.l.?

    I stedet for å få arbitrære tall fra folk her, kan du se på de konkrete undersøkelsene til Nokut: http://www.studiebarometeret.no/no/Sammenligne/1150_CMED/1130_MEDISIN/1110_MEDISIN

     

    Tallene er fra 2016. Om du blar ned til "tidsbruk", ser du at studentene i snitt rapporterer å bruke ca. 22 timer i uka på organisert læring (forelesninger o.l.) og 21 timer i uka på egenstudier. Jeg synes de tallene høres rimelige ut.

     

    (På linken er ikke UiB medregnet fordi man ikke får sammenlignet mer enn 3 studier samtidig på nettsiden, men de har omtrent samme tall her om man sjekker).

     

     

    Takk for svar! :) Da skal jeg sjekke ut linken, syntes tallene hørtes rimelige ut, altså 8-17 jobb, og ikke umulig å få tiden til å strekke til andre gjøremål også. 

  6.  

    Skal søke meg inn på medisin i Tromsø med studiestart høsten 2018. Må vente et år da jeg gikk musikk på videregående og er nødt til å ta realfagene som privatist. Er klar over at å studere medisin er noe som krever mye tid og lyst, og jeg er forberedt på at det blir 6 tunge år med mye teori, samt deretter 1,5 tunge år i turnus og deretter spesialisering. 

     

    1.Hvor mye forelesninger og slikt er obligatorisk? (timer i uken) Inkluder gjerne også hvilket semester du er inne i.

     

    2. Er det rom for å foreksempel jobbe ved sykehus ved siden av studiene, i så fall i hvilke type stillinger og fra hvilket år?

     

    3. Er det fremdeles slik at det ikke er karakterer og bare èn eksamen i året i Tromsø?

    Du kan jobbe som pleieassistent. I utgangspunktet er det ikke noe absolutt krav til tidligere pleieerfaring i kommunehelsetjenesten før du får jobb på UNN, og jeg kjenner også 4 stykker som har jobbet som pleieassistent på UNN allerede før de startet på medisin (men for alt jeg vet fikk de jobb pga bekjentskap. Det er uansett litt lettere å få jobb som pleieassistent når man kan si at man studerer medisin). Det er greit å kombinere studiene med jobb på UNN da sykehuset er like over veien for universitetet, samt at undervisningen ikke er veldig tung de første par årene.

    Noen har også fått jobb som "legesekretær" på legekontor, scopvakt på intensiven (følger med på hjerterytmer til pasienter), assistent ved undersøkelser på indremedisinsk senter osv, men her har det ofte vært et krav at man har fullført noen år på studiet. Og så kan du jobbe som turnuslegevikar etter 9. semester/5. året.

     

    Fortsatt ingen karakterer i Tromsø. Stort sett kun én skriftligeksamen i året (unntat 4. året som har to, og 6. året som har fire muntlig-praktiske i tillegg til skriftlig), men jeg vet at de har diskutert innføring av muntligeksamen/stasjonseksamen på blant annet 3. året, vet ikke om dette er innført nå. Jeg har ikke helt oversikt over den nye studieplanen siden jeg selv er på den gamle, så kan dessverre ikke svare på hvor mye obligatorisk det er.

     

     

    Takk for svar! Vi har noen familievenner som arbeider ved UNN, så om det er lettere å få jobb dersom man har bekjentskap så øker det jo bare mine utsikter ytterligere. Arbeider også for tiden som tilkallingsvikar ved omsorgssenteret her jeg bor, så får en del pleieerfaring derifra som jeg kan se for meg at også vil støtte en søknad ytterligere. 

     

    Skjønner at det er individuelt, men hvordan ser en vanlig studieuke ut for deg/dere? Hvor mye tid bruker du på å lese utenom forelesningene? Har hørt at 2.året er ganske tungt da det er mye som skal læres. 

  7. Skal søke meg inn på medisin i Tromsø med studiestart høsten 2018. Må vente et år da jeg gikk musikk på videregående og er nødt til å ta realfagene som privatist. Er klar over at å studere medisin er noe som krever mye tid og lyst, og jeg er forberedt på at det blir 6 tunge år med mye teori, samt deretter 1,5 tunge år i turnus og deretter spesialisering. 

     

    1.Hvor mye forelesninger og slikt er obligatorisk? (timer i uken) Inkluder gjerne også hvilket semester du er inne i.

     

    2. Er det rom for å foreksempel jobbe ved sykehus ved siden av studiene, i så fall i hvilke type stillinger og fra hvilket år?

     

    3. Er det fremdeles slik at det ikke er karakterer og bare èn eksamen i året i Tromsø?

×
×
  • Opprett ny...