Gå til innhold

cyanid1

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av cyanid1

  1. Hørte at eksamen i R1 er enkel i år, pga. den var vanskelig i fjor

     

    Hvem har sagt det? 

     

    Normalt får sensorene beskjed om å være "snille" med rettingen dersom eksamen har vært ekstra vanskelig et år. Det betyr ikke at de setter ned vanskelighetsgraden til de neste årene, men at de antagelig dropper å ta med oppgaver som rett og slett er for vanskelige i forhold til nivået på elevene. 

     

    Eksamenskarakteren skal vurdere sluttkompetansen til elevene i et fag, helt uavhengig av hvilket år man tar eksamen.

  2. Du kan ta opp fagene som privatist. Dersom du gjør det mens du fortsatt går på vgs får du fortsatt førstegangsvitnemål, men dersom du tar de opp etter fullført vgs får du "kun" vitnemål og må søke i ordinær kvote. 

     

    Anbefaler deg å ta en prat med rådgiver på skolen din. Vedkommende kan hjelpe deg med dette. :)

  3.  

    Hei! Jeg heter Tim. Vi har i lekse til fredag i KRLE å skrive en tekst på en side. Vi skal skrive om høytider og hellige tekster i jødedommen. Hvis noen av dere kunne ha hjulpet meg ville jeg blitt veldig glad:)

     

    Jeez, bare en side og du trenger hjelp til det også?

    Siden det bare er en side, så tror jeg du allerede har nok i lærerboka di; bare utfyll det med litt info fra Google, som noen over her nevner...

     

    Det er unødvendig å ha den holdningen overfor en unge på ungdomsskolen. Det er greit å mene at han er lat, men det er unødvendig å formulere deg på en så nedlatende tone. ;) 

  4. Algebra, pytagoras (si at du skal krysse en fotballbane på tvers eller lignende), prosent, brøk osv. 

     

    Da jeg hadde prøvemuntlig fikk vi i oppgavene å arrangere en fotballturnering. Da lagde jeg egentlig bare oppgaver som passet til tema, typ "Kari og Per skal kjøpe frukt til hele laget. Lisa vli ikke ha, men Pål trenger 10 bananer. Hvor mye frukt måtte de kjøpe?" osv. 

  5. Aqua (gyldendal) 1 og 2. Bøkene kan forresten kjøpes som e-bok på smartbok.no til ca 350 kr for studiebok og oppgavebok. :) 

    Matte anbefaler jeg sinus. Det ligger også mye (bra) stoff på ndla.no og rundt om.

     

    Mener å huske at Bios2 og R2 (achehoug tror jeg) ligger ute på issuu.com, men du må nok lete litt før du finner dem.

     

    I norsk har jeg selv kjøpt signatur 3, og kommer nok til å kjøpe "Å lykkes med litteraturhistorie" i tillegg. Sistnevnte står oppført på boklisten til flere av privatistskolene. 

  6. Den var en del vanskeligere enn eksamensoppgavene jeg regnet gjennom tidligere. Fikk høre fra flere at de hadde veldig knapt med tid (flere som ikke ble ferdige med del 1 eller del 2), samt at oppgavene var langt vanskeligere enn tidligere oppgaver vi hadde fått utlverert. 

     

    Hva med deg? Hvordan gikk det?

  7. Hei igjen! :) 

     

    Jeg lurer på noe ang. enzymer: 

     

    Enzymer deltar i en reaksjon ved at det senker Ea, samt danner et midlertidig enzym-susbtrat-kompleks. Er det riktig å si at enzymene ikke deltar i en likevektsreaksjon? I følge eksamensfasit er svaret ja, men hvorfor sier man at enzymer ikke deltar i reaksjonen?

  8. Den kalde krigen skyldes i grunn to motstridende ideologier: kommunismen og demokratisk liberalisme. USA så på kommunismen som "verdens undergang", og satte inn store ressurser for å unngå at land gikk over til kommunismen.

     

    USA bidro blant annet med økonomisk og militær støtte (via Trumandoktrinen og Marshallhjelpen) til land som skulle bygges opp igjen etter 2. verdenskrig, med den betingelsen at de skulle gå over til deres styreform.

    Russland bidro til å frigjøre mange land under 2. verdenskrig, og hadde derfor stor innflytelse i mange av landene i Vest-Europa og Asia. Denne såkalte vestblokken utgjorde en stor trussel mot USA og deres allierte, og det ble en strid om 'verdensherredømme' (ikke helt bokstavelig, men ikke langt i fra).

     

    Denne ideologiske striden førte til et våpenkappløp der det ble utviklet kjernefysiske våpen som var i stand til å utslette hele menneskeheten. "Problemet" var at både USA og Russland visste at et hvert angrep ville føre til et gjensidig motangrep - et angrep ville altså bare føre til gjensidig ødeleggelse (MAD).

     

    Anbefaler deg spesielt å lese mer om den ideologiske striden og terrorbalansen. Bare spør dersom det er noe spesifikt du lurer på. :)

×
×
  • Opprett ny...