Gå til innhold

WSTAJWIK

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av WSTAJWIK

  1. 12 hours ago, Rotekoppp said:

    Forresten, mener ikke å anklage eller henge deg ut her, men vil nesten anta at dette er en personlig opplevelse?

    Uansett vil jeg påstå at det hadde gjort seg med et påslag for FB i å følge lov om ytringsfrihet (med nødvendige tilpasninger for digitale plattformer) i det eksempelet. Så får FB eventuelt endre modellen for å tjene Enda mere penger på, som samsvarer med det eventuelle nye påslaget.

    Skal sies at jeg personlig har mange eksentriske synspunkter, så kan forstå at folk ikke alltid er enige! :) 

    Det er ikke bare en personlig "opplevelse" - det er en av en rekke opplevelser. Det ble så intenst at jeg måtte begynne å be om "dumps" fra FB og prøve å finne ut hva de holdt på med. Hadde på et tidspunkt en "intent to purchase" de syke verktøyene de selger til bedrifter og politiske partier - bare for å finne ut hva slags hammere de selger for å holde "folket" nede. Det er virkelig helt sykt når du kombinerer feks google analytics og fb - man kan basically se hvem folka som ser postene sine er og hvilke andre ting de er interesserte i. Det er som å ha en egen, privat, saueflokk.. Kan ekskludere den og den og den. Helt på trynet. Om vanlige brukere hadde hatt den samme makten så hadde alle sletta kontoene sine. Garantert. Evnt å kunne kjøpe seg fri fra den typen verktøy - da hadde jeg faen meg betalt. 

    Alle som tenker selv har "eksentriske synspunkter". Det er bare folk uten evne til å tenke selv som faller for den typen "felle" FB har satt opp. Det så jeg når jeg skjønte hvor jævlig "fenced in" alt er. Det er en grunn til at alle går rundt og irriterer seg over FB og det er jo at FB er en "walled garden" av synspunkter. Eller "ekkokammer" som enkelte vil kalle det. - Markedsføringsmekka er vel en bedre terminologi. 

    • Liker 1
  2. 26 minutes ago, Rotekoppp said:

    Det er viktig å tenke over at for 20 år siden var for 20 år siden.

    Vi må forholde oss til realiteten i dag, som er at man kan ytre seg på globalt nivå, gjennom privateide kanaler.

    Tenk selv hvor frustrerende det hadde vært hvis nesten alle innleggene dine ble slettet, uten at du hadde gjort eller sagt noe feil eller ulovlig, men moderator ikke liker meningene eller synspunktene dine. Samtidig så får den du vil argumentere imot fremme sine meninger som de selv vil, uten motargumentasjon, fordi moderator/ selskapet/ hvemsomhelst - mener det samme som de.

    Hvis slikt skjer på FB, Twitter e.l kan det gi et veldig feil bilde av hva folk flest mener om noe. For hvis kun en side av en sak blir hørt og sett, så gir det et globalt inntrykk av at alle mener det samme, selv om det kanskje ikke er helt riktig.

    Helt enig med deg. For 20 år siden måtte du "tow the party line" for å få publisert en "opinion piece" i avisa. Med facebook har man mulighet til å få publisert egne meninger og synspunkter laaaaangt utover det som var mulig for 20 år siden. Meen...

    Hovedproblemet med at FB og andre ikke følger eksisterende lover og retningslinjer (aka presseetikk, ytringsfrihet, osv) er at de står fritt til å selge sensur og meningsvridning til høystbydende. La meg komme med et av de eksemplene som fikk meg til å hoppe av.

    Si at du, midt i valgkampen, får en betalt plassering fra noe du anser som din fremtidige politiske representant. Du leser posten og kommenterer at du ikke helt skjønner den politiske prioriteringen og beslutningen som fremmes gitt faktiske forhold. Du legger ved forskningsartikler og nyhetsartikler og det hele utvikler seg til en lang og omfattende saklig argumentasjonsrekke mellom flere parter hvor konsensus ser ut til å gå din vei - gitt at du faktisk har et synspunkt som er underbygget av fakta. Så forsvinner plutselig hele tråden og den manifesterer seg kun som en feilmelding i din ende. Om du går inn på posterens (det politiske partiets) side får du se at posten fremdeles er der - men tydeligvis "repostet" med en ny kommentar-tråd hvor man (aka andre partilmedlemmer) har lagt inn kommentarer som styrer diskusjonen i en heeeelt annen vending. Du kan ikke kommentere, like eller dele posten. 

    Ekkelt? Dette er helt normalt. Man kan kjøpe seg makten til å fjerne uønskede stemmer på forskjellige måter. Enten kan man regelrett "banne" folk (som seg hør og bør kan man kanskje føye til), man kan "shadow-banne" som gir den bannede inntrykk av ikke å være bannet, man kan forhindre enkelte fra å kommentere og man kan skjule poster fra enkelte individer. Man lager en slags lag-på-lag-kake i facebook hvor noen får se enkelte ting og andre får se andre ting. På toppen kommer manipulasjon av diskusjoner ved bruk av "positive troll" og random sletting av poster og kommentarer. 

    Det virker tilforlatelig helt til man begynner å innse at FB har begynt å forme kommunikasjonsformen sin etter modell av de gamle avisene. Noen har mere makt enn andre så lenge de hoster opp mere penger. Polariseringen øker rett og slett fordi alle stemmene i midten forsøkes kontrollert av de som sitter på de ideologiske ytterpunktene. Ytterpunktene har mest pull fordi de bruker mest ressurser på å få sine stemmer frem - de skyr heller ingen midler og facebook stiller opp med en rekke verktøy man kan kjøpe om man har råd. 

    Jeg synes det er topp at de store selskapene nå snur ryggen til facebook. Det er på høy tid at vi andre også gjør det samme. Må bare anbefale å slette faenskapet. Har spart meg for mye irritasjon det der :D

    • Liker 2
  3. Slettet facebook-kontoen min nylig - etter å ha vært med fra starten. Føles helt fantastisk å bli fri fra det maskineriet der. Får ikke lengre skreddersydd reklame på noen nettsteder og mengden spam har gått betraktelig ned. 

    Facebook er et selskap som ikke følger nasjonale lover, internasjonale lover eller betaler skatt til noe land. Platformen deres handler ikke om ytringsfrihet men om en hyper-privatisering av det offentlige rom. Har selv blitt utsatt for betalt sensur - hvor en aktør får betale for å bombardere meg med propaganda mens eventuelle kritiske kommentarer jeg kommer med blir slettet eller hele poster blir re-postet uten at jeg får anledning til å få se det. Det er en syyyyk måte å bedrive kommunikasjon på - hvor de med mest penger har mest reach. 

    Jeg skjønner godt at de store annonsørene nå trekker seg ut av det der. Brexit, Trump, .. Facebook er implisert i en rekke internasjonale fadeser som har fått enorme økonomiske konsekvenser - og hva gir de tilbake? Totalt kaos? Polarisering og hat? Det er en mekanisme som aldri burde sett dagens lys. De tradisjonelle mediene har nå gjort seg fullstendig avhengige av et selskap som bare eser ut fordi de ikke trenger å bruke en krone på innhold og heller ikke trenger å bruke en krone på "eyeballs".

  4. Har du tatt for mye Møllers Tran... ?

     

    Så du mener at det å kritisere lederen for ruter - som tjener mere enn statsministeren og konsernsjefen i statoil - ikke er relevant fordi at ... man har for mange hjerneceller etter å ha spist for mye omega3 - det er et innlegg i en debatt? Hvorfor i alle dager skal vi drive å diskutere ting som kommer fra folk som åpenbart ikke er kvalifiserte til jobben de har? Hva er det med samfunnsstrukturen vår som har svikta når dette her er "greit" mens "andre ting" ikke er det? Håpløse ledere med feil bakgrunn og totalt manglende kompetanse - det er vel ikke så vanskelig å se for seg - og ikke minst at man prioriterer basert på disse folkas totale mangel for forståelse - dette er ikke unikt eller spesielt - at vi sitter her og diskuterer operativsystemer og anna bullshit derimot - når problemet stirrer oss dypt inn i øynene - DET er spesielt. Fuck the "power" - få inn den rette kompetansen på toppen - så skal vi se at det blir endring! Det er så jævlig mye møkk i maktstrukturene våre - og dette er prima eksempel - her har vi inkompetanse som vi faen ikke har demokratisk kontroll over - selv om det er i ALLES interesse at dette her funker. Få drittsekken ut og få inn friskt blod som ønsker å få dette her til å spille på egenhånd - detta her ække vanskelig - men det fordrer at man tar grep og ikke bare *leker* sjef.

  5. Men nå må de jo se å få sparka han der Reitan-fyren. Dette viser jo bare hvor lite bakkekontakt man får av å tjene nesten 2 mill i året på noe som burde ha vært en organisasjon som gikk i pluss. Hva faen skjer her sånn? Hvorfor skal det være greit å gi samfunnskritiske oppgaver til blautfeite 50+-åringer som ikke aner hva de snakker om? Når ble det greit å ha det sånn at vi skal ta blautfeite rikinger som beslutningstakere over ting som angår alle andre grupper enn blautfeite rikinger? Hva med å heller bruke ruter-appen til å samle informasjon om hvor folk reiser, når de reiser og hvorfor? Det er snakk om en liten justering av eksisterende software - som de fleste ville ha vært med på - for å gi ruter gratis data. Ruter går konsekvent mot brukerene - de neglisjerer brukerundersøkelsene og har sin egne arrogante agenda. Med den medvinden de nå er i - på tross av sin adferd som organisasjon - så burde de omfavnet tilbakemeldinger og statistikk isteden for å sitte å drømme opp drakoniske, kjipe, tiltak som bare understeker Ruters manglende verdighet. Kast ham over bord og la oss få inn noen som har greie på ting. Ruter er alt for viktig for å la en blautfeit riking sitte og finne på piss. Det vi trenger er et transportselskap som ønsker å gå i pluss - få ned prisene og la ballen virkelig begynne å rulle. Det eneste ruter trenger å gjøre for å utgjøre en forskjell er å utgjøre en forskjell - men det handler om bøkene og hvordan de gjør business - når New York klarer å servere 12-kroners T-baneturer - og gå i pluss - så skal faen meg Oslo klare det samme. Det er ingen menneskerett å ha millionlønn - men det er viktig å ha ledere som er der fordi de er kompetente og tenker fremover og evidensbasert. 50-tallsprinsippet med at rike, blaute tullinger har rett fordi de har rett - det er vi ferdige med for lenge siden - ihvertfall når vi ser hvor mye de klarer å føkke opp. Kast ham over bord og jobb videre med det dere skal gjør, Ruter. Vi heier på dere - sammen kan vi forhindre at politikerne bruker milliarder av våre skattepenger på nye veier - om alle står alene så er det Reitan og hans like så tjener seg rike.

×
×
  • Opprett ny...