Gå til innhold

wisswass

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av wisswass

  1. Skal kjøpe meg ny laptop, men blir så utrolig forvirret av utvalget. Blir spesielt vanskelig når jeg ikke helt vet hva jeg ser etter, og ikke vet hvilken prisklasse jeg bør legge meg på.

     

    Når jeg først skal kjøpe ny laptop, så vil jeg invistere i noe bra, som varer og som fungerer supert for mitt bruk. Dog håper jeg ikke å gå over 8000,-

     

    Laptopen skal brukes lett - til skolearbeid og til surfing. Spill er uaktuelt, men har lenge hatt lyst til å begynne med fotoredigering, så maskinen kan gjerne takle slikt arbeid.

     

    Jeg er ute etter en robust, pen laptop, som vil vare i mange år med god behandling.

     

    Har hatt en HP ProBook 4330s som har gjort jobben sin, og som jeg er godt fornøyd med. Ser etter noe i samme kategori i dagens standard, men tar også gjerne i mot forslag om oppgradering.

     

    Hvilken prisklasse er det jeg bør ligge på?

     

    Tusen takk for forslag!

  2.  

    Herlighet, nå begynner jeg å se lyset i enden av tunnelen folkens. Slipper ikke skuldrene ned helt enda, men kjenner at kriblende spenning begynner å ta over for konstant engstelse. Er ganske sikker på å komme inn med mine 55 poeng dersom jeg er funnet egnet.

    Mange med veldig høyt snitt her altså! Søkte du oslo eller?

     

    Har Bodø som førstevalg  :)

  3. Er det noen som har vært på opptak i Trondheim, og som kan si litt om hvordan det var? Rekkefølge på testene? Mange som strøk? Hvor mange var det i pulja di? Hvor lange pauser var det?

     

    Har opptak nå på tirsdag, og grugleder meg helt fatalt!

     

    Jeg har vært! Det var veldig god stemning, ingenting å grue seg for! Rekkefølge: undervannssvømming > dykking > 100 meter > bom > benk > løping. 

    Vi var bare 9 stk, men tror puljene som regel er mellom 20-30. Var den aller første pulja her i Trondheim, dagen etter 17. så den var nok ikke så fristende. Pulje nummer to den dagen tror jeg var på 26. De var 16 stk igjen når alle testene var gjennomført. På min pulje var det to jenter som røk på bom, dessverre. 

    Vi hadde den lengste pausen etter svømminga. Den var på 25-30 minutter tror jeg, og da skulle vi dusje og fylle på med energi før styrkedelen (hvis vi ville). Nå var jo vi usedvanlig få, så alt gikk nok litt fortere. Vi fikk gå fra bassenget når vi var ferdige med alle testene, så du kan være heldig/uheldig der også. Synes det var helt greit at det gikk litt fort mellom slagene jeg da! 

     

    Lykke til på testene! 

  4.  

     

    spørsmål om løpetesten:

     

    Fartsformlen sier ca 10 km/t for å løpe kravet innen 5 minutter - det gikk greit på tredemøllen. Men jeg mangler muligheten til å løpe bane med disse "hindrene". Derfor lurer på hvor hardt dette "treffer" på opptaket?

    Løptesten er ganske mye tyngre enn å bare løpe på tredemølle. Å løpe 12 km/t på tredemølle i 6 min er ganske lett sammenlignet med løptesten. Du skal ned og opp ca 6 ganger i minuttet (hvis du er mann) eller totalt 37 ganger i løpet av testen. Du vil ligge på + 95 % av makspuls nesten hele løpet. Anbefaler deg sterkt å teste den IRL. Dra ut og løp på en kunstgressbane eller noe lignende så du vet hva du går til.
    Jeg hadde ikke prøvd løpetesten før opptak forrige uke. Løp med pulsklokke og hadde ikke høyere puls enn 150.. Fullførte på ca 5min 30sek. Testen blir framstilt på forumet som mye verre enn den er. Lykke til :-)

    Det kommer vel litt an på hva dine styrker og svakheter er om den blir framstilt mye verre enn den er. Jeg trengte ikke trene en dag til løpetesten, mens broren min som trente mye, så vidt klarte den. Ikke undervurder løpetesten. Lykke til!

  5.  

    Er for lat til å gjøre research; er det "påbudt" med badehette og svømmebriller?

    Ja. :) Du kan risikere å ikke få gjennomføre om du møter uten.

     

    Edit: det stemmer at briller er frivillig.

     

    På phs sine sider står det, med uthevet skrift, at svømmebriller ikke er tillatt under dykk og undervannssvømming (?)

  6. Jeg får virkelig ikke til lav bom! Har i stor grad undervurdert øvelsen... Noen som har tips? Bare en uke igjen nå.. Begynner å stresse noe voldsomt

    Slet også med den, men plutselig løsnet det. Gikk fra å nesten ikke klare 4 til å ta 8 på en god dag. Ikke gi opp!

     

    Øver du i smith-maskin eller i bom? Dersom du øver i smith, så husk at bommen som brukes under test er ganske bred. Du trenger derfor ikke å gå helt opp på hver repetisjon i smith-maskina.

     

    Redigert: Sinnsykt dårlig formulering 

  7. Kjapt spørsmål om opptaket i Oslo. Sikkert svart på tidligere men klarer ikke finne det.

     

    Er det en bestemt rekkefølge på styrkeøvelsene (for eks. benk så pullups) eller er det mer tilfeldig?

    Husker at i Trondheim for noen år siden så tok jentene pullups først mens gutta begynte med benk..

    Har hørt at man trekker rekkefølgen

  8. Hei.

    Har også mottatt innkalling, og lurer på om dette sto i deres deres også ; 

     

    MERK: VI GJØR OPPMERKSOM PÅ AT DU PÅ NÅVÆRENDE TIDSPUNKT IKKE ER VURDERT MED HENSYN TIL KRAVET OM PLETTFRI VANDEL. DETTE MEDFØRER AT ENKELTE SØKERE KAN FÅ AVSLAG PÅ SØKNAD OM OPPTAK TIL POLITIHØGSKOLEN SELV OM FYSISKE TESTER OG EGNETHETSVURDERING ER BESTÅTT. DET VISES TIL POLITIHØGSKOLENS HJEMMESIDE FOR MER INFORMASJON KNYTTET TIL KRAVET OM PLETTFRI VANDEL.

     

    Jeg har nemlig et forelegg som er 10++ år gammelt, som jeg var åpen om i søknaden og lurer på om dette er en standardbeskjed, eller om det er jeg som er spesiellt utvalgt grunnet at jeg har et forelegg. Man skulle jo tro at de hadde sjekket opp vandelen før de sendte innkalling, men ikke hos meg tydligvis.

     

    Sto det samme i min mail, og jeg har ikke vært i kontakt med politi i det hele tatt :)

  9.  

    Hvordan bruker man mailen som vedlegg i politiattesten? Får ikke laget en fil av den.

    Jeg tok bilde av den. Tolket også ordlyden i mailen slik at hvis de ikke godkjenner måten du dokumenterer det på så vil du bli bedt om å videresende mailen til de.

    Hvor stor del av mailen tok du bilde av? Har tatt print screen av den øverste delen. Er det nok tror du/dere?

  10.  

    Noen som vet ca. når vi får vite om vi har fått skoleplass eller ikke? Har prøvd å søkt litt, og det ser ut som det er 20.juli som gjelder for høgskoler. Noen som kan bekrefte? Har en utleier som gjerne vil vite ca. dato. 

    Samordna sier ca 20. juli. I 2014 mener jeg det kom rundt 17. juli. Dersom du ser på de siste sidene på trådene "Tråden for opptak til politihøgskolen 2012-2013-2014-2015-2016" så ser du når svaret har kommet de siste årene. Du må dog sjekke dette selv på samordna rundt datoene da de ikke sender ut varsel om at du har fått tilbudt skoleplass før noen dager etter 20. 

     

    Dersom du blir funnet uegnet på bakgrunn av opptaksprøvene så mener jeg du får beskjed om dette rundt 6-7. juli. 

     

    Lurt å sjekke de gamle trådene! Takk! 

  11. Hei igjen!

     

    Noen som vet hvilket grep som tillates på liggende kroppshev for kvinner, eller er det valgfritt? På videoen som illustrerer øvelsen ser jeg at et ganske stort felt er tapet. Er dette kun for bedre feste, eller er det for å vise hvor man har lov til å ha hendene innenfor? 

    Jeg har nemlig ganske bredt grep når jeg utfører øvelsene for at jeg skal være innenfor minstekravet  - nesten like bredt som i kroppshev for gutter. Hva tenker dere om det? For bredt? 

  12. Jeg håper å komme inn på skolen nå til høsten, og har veldig lyst til å kjøpe meg hund i løpet av skolegangen. I forbindelse med dette lurer jeg litt på hvordan en skoledag/uke ser ut? Kanskje noen tidligere studenter kan være så greie å fortelle litt? Kanskje det er noen som har erfaring med hundehold ved siden av skolen også? 

     

    Takker for alle svar!  :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...