Gå til innhold

maggen

Medlemmer
  • Innlegg

    215
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av maggen

  1. Virkelig flott landskapsbilde. Ofte blir landskapsbilder veldig like ting man har sett før, men dette var et friskt pust inn i bildekritikken.

     

    Liker komposisjonen og de skrå linjene fjellet gir. Eneste jeg kanskje ville endret er treet som er midtstilt nederst i bildet... Dette er bare støy for min del, kanskje fjernet det?

     

    Topp bilde!!

  2. Service tar nok rundt halvparten av den summen, så du burde heller snakke med atea om å få en bedre spesifisert maskin til en noe høyere pris.

     

    Helt enig med Blåbær her! Kommunen blir ikke lurt, dette ser ut som en vanlig pris.

     

    Du må ta opp med dine sjefer at denne maskinen ikke er god nok til å gjøre jobben din i 4 år fremover, så du får en bedre maskin. Gjør du det saklig, ryddig og ordentlig bør dette gå helt utmerket.

     

    -m

  3. Mitt typiske kondensproblem er i alpinbakken når man går inn til lunsj i ei varmebu eller lignende... Der er det gjerne relativt varmt og fuktig, da kommer det ofte kondens/dugg på kamera og linse. Det er ikke veldig farlig, men hvis man da tar kameraet med ut igjen vil denne kondensen fryse, dette ser ikke så bra ut på bildene i ettertid...

     

    Trikset er som nevnt over, pakk kameraet i en vanntett pose, eks plastpose _før_ du går inn.

     

    -m

  4. Er det bare jeg som ikke skjønner det, men det ene hullet til kabler øverst i kabinettet er jo så høyt oppe at det krasjer med toppen av kabinettet så jeg får jo ikke den ene strømkobling til hovedkort bak platen og gjennom hullet.

     

    Andre som har klart å koble hk kontakt fra det hullet?

     

    Det var litt knot, men det fungerte for min del. Synes å huske at det trengtes en god porsjon nord-norsk bannskap for å få det til, riktignok... Det er trangt der.

     

    -m

  5. Aperture kan absolutt anbefales. Bare vær klar over at den ikke funker som Photoshop, men mer som Lightroom.

     

    Du kan jo bare prøve Aperture: http://www.apple.com/no/aperture/trial/

     

    Jeg anbefaler å se litt på disse videoene for å komme i gang: http://www.apple.com/no/aperture/how-to/

     

    Helt enig med ahaf, Aperture 3 kan anbefales.

     

    Husk å ikke kjøp i butikk, men kjøp fra App-store til 560 kr, som er betraktelig billigere enn Lightroom....

     

    -M

  6. Ville du anbefalt Canon sin eller sigma sin linse mest?

     

    Joda, gi meg en god fotobok du! :D

     

    - Takk for hjelpen :innocent:

     

    Tenker du på blits? Jeg har selv Canons blits, og er veldig fornøyd med den... Har litt mer tro på sigmas blits egentlig, litt billigere og litt kraftigere... Tror du blir godt fornøyd uansett hvilken du velger. Canons er nok enklere å finne brukt på foto.no eller finn.no.

     

    Når det gjelder gode fotobøker kommer det litt an på hva du er ute etter.... Hvis du ønsker en bok som forklarer hvordan man tar gode bilder, bruk av blender, lukker, lyssetting komposisjon osv har jeg ingen gode forslag, kanskje noen andre har?

     

    Selv liker jeg bøker med gode bilder i. Disse varer også lenge, fordi hver gang jeg lærer noe nytt om komposisjon eller lys kan jeg bla gjennom fotoboken og se dette brukt i praksis... Boken jeg har bladd mest i det siste året er denne av Annie Leibovitz, veldig mange gode og forskjellige portretter her.

  7. Andre anbefalinger, prioritert rekkefølge:

     

    1) Ekstern blits, Canon speedlite 430 EX II, eller Sigma EF-610 standard. Pris: 1700-2000

    Gir helt andre bilder innendørs når man har mulighet til å reflektere lyset i tak og vegger. Helt annet lys enn den innebygde blitsen. Veldig god investering!!

     

    2) Canon EF 50mm f1.8, pris: 900

    Bra for eksperimentering med liten dybdeskarphet, bra for portretter der du ønsker å få bakgrunn ut av fokus. Også god lysstyrke, fungerer greit innendørs i lite lys. Kompletterer settet du har med 18-55 og 55-250 veldig godt.

     

    Ble litt usikker på om jeg skulle sette opp en god fotobok over begge disse, selv om det ikke er direkte "til kameraet" ;)

     

    -m

  8. Så jeg skjønner ikke helt hvordan dere får det til å justere alt selv, når motivene ikke lar vente på seg til en har justert blender, lukker for så å se om eksponeringsskalaen i kameraet er fornøyd før man tar bildet?! For da er jo allerede løpet kjørt :(

     

    To tips:

    1) Hvis man er på guttetur eller en annen klassisk turist-tur, der man vil ta noen snapshots... Sett kameraet til P etter hver gang du har tatt bilde. Hvis du ser noe du liker er det bare å sikte og skyte :)

     

    2) På mitt kamera er det slik at hele P/Av/Tv/M blir påvirket når jeg endrer iso, fokuspunkt, AI-servo, setter på bracketing osv. Dette kan være dårlig om man ønsker et kjapt skudd, evnt hvis ens bedre halvdel ønsker å låne kamera for å ta bilder. "Hvorfor tar kamera mange bilder av gangen der de fleste er helt mørke og lyse?"

     

    Har derfor satt opp på en av user-defined settings opp en egen sak med auto iso, auto fokuspunkt, ja, auto alt bortsett fra blitz. Når jeg vrir over til c1 vet jeg at det kommer ut et greit bilde hvis jeg trenger et "kjapt skudd".

     

    Ellers enig med de andre, Av er bra, men for å fryse det "riktige" øyeblikket er det kjekt med mer automatikk. Grønn firkant er helt meningsløst, fordi den finner på å sette på blitz hvis det er for lite eller for mye lys, tror ikke den lagrer i raw heller... :(

     

    Magnus

  9. Aperture er fantastisk bra, så det anbefales.

     

    Du vet det sikkert, men aldri kjøp minne fra Apple, kjøp 3. parts minne i ettertid, mye billigere. Kjøp 8GB og selg de gamle brikkene på finn eller qxl. Jeg måtte oppgradere da jeg gikk fra 400D til 7D, raw-filene ble veldig mye tyngre å dra rundt for den stakkars mac-en...

     

    Gå for 15" hvis du har råd, jeg tror det hjelper veldig med ATI grafikkløsningen som er på 15" i stedet for Intel-løsningen som er på 13". Aperture bruker grafikkortet en del for å vise effektene når du redigerer.

     

    Lykke til!

     

    -Magnus

  10. Når det er sagt, så er D7000 et helt fantastisk hus, og kan du leve med manuell fokus (eller dårlig autofokus) under videofilming, samt begrensningene dagens speilrefleks har ved kontroller under videofilming - så er det bare å si "løp og kjøp"!

    Har aldri tatt på disse husene selv så jeg har ingen mening om dette, men her er hva Philip Bloom sier om D7000

     

    UPDATE: I tried shooting with it but the lack of meter is frustrating me too much, which is a shame as I think the image is really nice, good in low light. But until that meter is displayed it’s too annoying to shoot with. Why would they miss such a basic thing? Also the inability to change F-Stop after rolling is just plain dumb. I use older Nikon lenses so am ok with that, although I do have two newer ones and they have this issue. Nikon need to fix these issues URGENTLY!

    Sjekk resten på http://philipbloom.net/2011/03/17/whichdslr/

     

    -m

  11. Eneste som er litt dumt med Sigma 30mm og video er at den har kort fokusregister "fokusring" så det kan være vanskelig og finjustere fokuset, spesielt på video hvor du ikke får brukt autofokus fullverdig.

     

    Jeg har ikke selv testet 30mm'tern men har hørt om dette problemet av andre, så hvis noen kan avkrefte dette angående kort fokusregister så ville det være fint.

     

    Den har 90 grader fra min til maks. Fungerer greit til å fokusere manuelt med.

     

    -m

  12. Jeg anbefaler begge to, du får akkurat samme kvalitet på bildene fra disse to kameraene da de har samme sensor.

     

    Hovedforskjellene er at 7D gir raskere skuddtakt og bedre følgefokus "actionkamera" og trådløs speedlight blitsstyring, men 60D har utvipbar skjerm og er mindre i omfang.

     

    7D har også micro-adjust for å sikre at linser ikke front/bak-fokuserer, og den er større med det jeg synes er et litt bedre grep.

     

    -m

  13. Kameraet mitt øker ikke lukkertiden når jeg bruker blitz i Av-modus. Den bruker alt for lange lukkertider i forhold til at blitzen fyres av. Skal det være slik?

     

    Ja, det stemmer at det er slikt. P, Av, Tv betyr forskjellige ting når man bruker disse sammen med blitz. I Av mode brukes blitsen som fill flash.

     

    En lengre forklaring her, se midt nedpå siden der står det hvordan blitz oppfører seg i de forskjellige modes-ene (det var visst ikke et ord)

    http://photonotes.org/articles/eos-flash/index2.html

     

    Alt står også forklart i manualen til kameraet :)

     

    Magnus

  14.  

    Jeg må bare bestemme meg. Den Sigmaen jeg har/ 17-70 / gir jo fantastiske bilder egentlig, til mine gatevandringer i Berlin, London, Paris og Roma, såvel som til fjells. Men når jeg ser bildene sammen med 70-200 zoomen, så blir det ikke helt det samme..

     

     

    Du har ikke sagt noe om det, så jeg må bare gjenta det enda en gang.... Sjekk at du faktisk har riktig fokus på linsen du har på nå... Jeg fikk veldig mange "softe" bilder før jeg fikk justert to av mine linser på 7d med microadjust.

     

    -m

  15. Nei, det kameraet har ikke linsen med IS. Du finner det med IS hos FotoVideo for nesten 5000 kr, noe det ikke er verdt....

     

    Jeg synes 2500 kr er en utrolig bra pris for et speilreflekskamera. Greit nok at linsen ikke er fantastisk, men jeg har tatt mitt beste bilde noensinne med akkurat den linsen og et 400D. Bildet er blåst opp i 30x50cm og henger på en vegg hos han som var "modell" for bildet.

     

    1000D er et topp kamera. Kjøp det. Hvis du føler linsen begrenser deg etterpå, kjøp en ny linse. Vil anbefale Tamron 17-50 f2.8 hvis du vil ha en annen linse, den er skarpere og klarer å ta bilder i mindre lys enn standardlinsen. Koster ca 2000 brukt, 3000 ny.

     

    Hvis du ikke liker kameraet kan du selge det om noen måneder. Lykke til!!

     

    -m

  16. PS

    Bildet er 17-70, på 28 mm, ISO 250, 1/60 og f/4. Jeg tør ikke å bruke den på 2.8, da blir den suddig.

     

    Hvis du ønsker en normalzoom, og det viktigste er at den er veldig skarp kan du tenke på Canon 17-40 f4L. Mindre zoom enn tamron 17-50, dårligere lysstyrke og litt skarpere. Du finner mange slike på bruktmarkedet.

     

    Jeg ville også sjekket om sigma-linsen din har riktig fokus. Jeg hadde store problemer med min sigma-linse før jeg fikk satt den til -15 i microadjust

    http://www.northlight-images.co.uk/article_pages/cameras/1ds3_af_micoadjustment.html

     

    -m

  17.  

    Har kjøpt Canon EOS 60D m/18-200 EF-S. Dette objektivet er jo stort og tungt.. Lurer på om en liten fast linse ville vært bedre ??

     

     

    Det finnes masse flotte linser å filme med.... Spørsmålet er bare hvilke egenskaper du er ute etter og hva du er villig til å betale...

     

    Det første du må tenke på er hvilken brennvidde du trenger, altså hvor mange mm zoom linsen skal stå på. Det vil være meningsløst å kjøpe en 50mm fastlinse om du oppdager at du da kun vil filme det som er rett foran bilen.

     

    Jeg anbefaler at du tar med linsen du har i bilen, og forsøker å stille den på 18mm, 30mm, 50mm osv, og ser hva du faktisk får med i bildet. Når du vet hvilken brennvidde og hvilken pris du er villig til å betale er det nok enklere å anbefale deg en linse.

     

    Hvis du er helt ny med filming vil jeg anbefale denne serien om filming med speilrefleks av Philip Bloom

    http://philipbloom.net/2010/12/16/choosing-lenses-for-your-dslr/

     

    -m

  18. Jeg har ikke tenkt å starte database flame, men jeg mener virkelig at MySQL ikke er en konkurrent til Oracles egen database. På web er det mange prosjekt som bruker mysql, men der de virkelige pengene ligger, virksomhetskritiske data for bedrifter, er det Oracles database som gjelder.

     

    Det som hadde vært interessant med MySQL var om Oracle hadde begynt å gi support på denne, på lik linje med sine andre produkter, selv om det fortsatt var open source. Dette har de gjort med sin "egen" linux-variant (basert på Centos), og jeg tror dette er veien å gå for å kunne tjene penger på MySQL. Det kommer uansett å være et stort sprang pengemessig mellom hva support på MySQL og Oracle db, det blir ingen tvil om hva som er hovedproduktet...

     

    Glassfish kommer nok til å dø, de har allerede kjøpt opp Bea og deres Weblogic server, tror ikke de trenger en til.

     

    Etterlyser også flere linker artikkelen, og spesielt når det gjelder "potensielle konsekvenser", uten referanser blir det FUD! Jeg har ingen tro på at Oracle kommer til å ha mindre åpenhet mellom produktene sine.Selv om de utvikler med lukket-kildekode modell har de som regel svært åpne grensesnitt slik at man kan integrere andre komponenter, eller kjøre deres programvare på andre servere/OS/mellomvare osv.

     

    Magnus

    -- edit: bb-code problemer

×
×
  • Opprett ny...