Gå til innhold

paper

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av paper

  1. Quote:


    Den 2002-07-27 10:43, Taxman skrev:

    Det var ikke bosted som var poenget i innlegget hans - han kunne like gjerne skrevet ola dunk i Oslo som bare sjekker mailen en gang i skuddåret.


    Poenget i innlegget (slik som jeg tolket det) er at folk som bestiller ADSL i utgangspunktet er folk som har planlagt å bruke nettet en hel del. Det er faktisk "super-brukerene" som har gjort det mulig å bygge ut nettet - for hvem bestiller først og sørger for at det er stor nok interesse slik at telenor bygger ut sentralen? Det er ikke olda dunk, han kjøper ikke før telenors agressive markedsføring lurer han.


    Hvis jeg bestiller en 100mbit fastlinje fra telenor til en halv million, kan jeg da klage senere fordi jeg mener det er for dyrt å betale ,5 mill for å sjekke mailen?? Selfølgelig ikke. Det samme gjelder Ola Dunk (både han i ytrebygda og storbyen)


    Uansett, jeg har heldigvis BKK og båndbredde i massevis til en pris som er helt grei. Så jeg er bare med i denne telenor diskusjonen for prinsippets skyld.


    Så hvis Ola Dunk som sjekker mailen klager på prisen betyr det ingenting? Så det er kun de som bruker nettet mye som kan klage på prisene? Hva med dem som bruker bilen sin lite? De må jo betale samme avgifter som dem som bruker den mye. Pyttsann, de har ikke lov til å klage dem heller, de visste jo hva de fikk.......

     

    Hvis Telenor har for høye priser (noe som de har...), så må det vel være en rett å kunne klage på denne politikken. Uavhengig av bruk..

     

    Poenget er at Telenor her (jfr, lumted) gjør noe som kan vise seg å være et genialt bedriftsøkonomisk trekk. De blir kvitt alle trøbbelkundene sine.. DVS alle dem som bruker hele båndbredden som de betaler for. Kontinuerlig.. Det er disse som først forsvinner til andre leverandører og dermed må leverandørene igjen bruke mere penger til å øke kapasiteten samtidig som de får flere 'trøbbelkunder'.

     

    Så lenge som ikke for mange forsvinner fra Telenor, tror jeg at de gjør et smart trekk for deres egen del.

  2. Quote:


    Den 2002-07-27 10:24, bentyman skrev:

    Hvorfor ialle dager skal det gå utover oss "storbrukere" Ja jeg har telenor akkurat nå, men andre leverandører var ikke tilgjengelig her hos meg da jeg bestillte adsl. Men det er det nå. Så når pliktabbonemanget går ut, blir det Bluecom.. Men over til saken. Hvorfor kan ikke telenor forsikre seg mot hvem som bestiller adsl da? Ola oppi gokk som sjekker e-mail en gang pr dag trenger da fankern ikke ADSl?? Hvorfor skal han klage, få medhold og vi må betale da? Telenor hadde da vitterligen en surfekalkulator som han Ola kunne bruke, men nei da... Vi skal få svi vi som bruker det ja.. Men det blir nok BlueCom heretter ja...%¤#"¤¤!


     

    Det der må være et av de mest trangsynte og totalt innholdsløse innlegg som jeg har lest på hw.no.

     

    Hvorfor har du som bor i by noe mer 'rett' på ADSL enn Ola Dunk innerst i Sognefjorden?

  3. Quote:


    On 2002-05-06 16:11, pine skrev:

    Herregud da, alle kan jo det mest nødvendige innen matte å kunne programere. Programere spill og simulatorer er en helt annet område enn utvikling av databaser. Ingen er dum nok å ikke kunne lære seg det grunnleggende, det som trengs. Jeg har hatt 2 matte fag, og 5 programmerings, og det vanskeligste jeg kom borti var å sette inn variabler i en formel for utregning av volum. Du kommer langt med litt sunn logikk.


     

    Kan ikke ha vært særlig avansert programmering da..

     

    Ta et regulært plattformspill.. Trenger kunnskaper om gravitasjon, utregninger av variabler i forhold til ditt og datt.. Eller la oss si at du trenger å regne på Mod5 osv osv...

     

    NEI, man trenger ikke være professor i Matematikk for å programmere, men JA, man må kunne en del..

  4. Quote:


    On 2002-02-23 13:37, house skrev:

    ocshoot = uproff dumming side....

    hw.no = proff konge side =) hehehehehe

    bare måtte si det....


     

    du viser _utrolig_ innsikt i et slikt tema må jeg si...

     

    yummy; tror jeg også ville ha vært provosert hvis noen hadde misbrukt mitt merkenavn på den måten.. I forhold til saklighet++ så tror jeg OCshoot også har sitt på det rene, men med hensyn til div personer i HW.no så tror jeg de heller velger å holde informasjon tilbake..

     

    I forhold til det å slette alt om OCshoot på forumet: kjør på! vil i såfall kun bekrefte at det til tider ikke er en reell ytringsfrihet på forumet..

     

    Jaja.. Jeg har egentlig gitt opp forlengst.. Får prøve å lære meg å holde kjeft fra nå av.. Sier som Yummi da...

     

    End of discussion.. :razz:

  5. Quote:


    On 2002-02-19 11:36, yummy skrev:

    Hmm... ikke bra at meta - taggene var slik. Den kritikken får vi ta. MEN: Hvis dette er rettet opp i, hvorfor ligger da siden ute hos ocshoot? Tåpelig og uprofesjonelt.


     

    Orker ikke gå inn i en lengre diskusjon om emnet, men klarer ikke å holde kjeft.. :wink:

     

    Skal det virkelig være slik at hvis noe rettes opp (kun fordi de blir oppdaget......) så trenger ikke andre vite om dette? Da kan vi bare gjemme det bort i en skuff slik at hverken brukere av hw.no & dens samarbeidspartnere ser hva de har gjort (skjønner til dags dato ikke vitsen av dette)?

     

    OcShoot (påpeker at jeg ikke snakker på vegne av andre enn meg selv og at jeg ikke er deltager i OcShoot) promoterer ikke siden med den aktuelle artikkelen om metataggen, men lar den ligge online slik at brukere som er interessert i denne (hvem andre vil grave opp linken) få innsikt i hva som skjedde den gang.

     

    Kan du forklare for meg hva som er den "tåpelige og uprofesjonelle" delen av dette?

  6. Quote:


    kan ikke forstå at CPU hastigheten er for rask, den går jo bare 100x10,, dessuten kan jeg ikke klokke ned,, (skjønner jeg ikke noe av),, BTW det er ikke prossessoren som er varm.


     

    Skjønner problemet.. :smile: Men er mitt forslag, har ingen andre.. :wink:

  7. Nå skal ikke jeg leke expert på dette, men jeg har hatt samme problemet på mitt hovedkort. Jeg løste personlig problemet på samme måte som deg, med en vifte på chipsettet..

    Tror dette skyldes at prosessor-hastigheten er for høy for hovedkortet (understreker at dette er antagelser og ikke sikre ting..)

     

    Det jeg ville ha prøvd først var å klokke ned prosessoren, for å ha sett om dette økte stabiliteten. Hvis det funker, virker det som om teorien min stemmer.. :wink:

     

    Løsningen vil jo da enten være å kjøpe seg nytt hovedkort eller å kjøpe en skikkelig chipset-kjøler (har du en gammel Boxed Celeron (pga/fcpga), så er disse kongekjølere for chipset.. Denne må dog gjenges opp for å få til å funke onkli. Denne linken viser hva jeg mener http://www.ocshoot.com/chipsetcooling.htm )

     

    Prøv deg fram! :smile:

     

    (eller så er generellt http://www.ocshoot.com/ en kjempeside på slike ting)

     

    [ Denne Melding var redigert av: paper på 2002-02-14 19:08 ]

  8. Det er en ting som jeg spesielt stusset litt på og var litt 'småteit' (i mangel av bedre ord :wink:).. Synes ikke at det blir helt rett å legge samme alle sekundene i PS-testen for så å regne ut prosentforskjell på den måten...

     

    Syns det virker litt smårart, og tror det hadde funket bedre (vært mer reellt) hvis dere heller hadde regnet prosentavvik for alle testene og heller kanskje gav et snitt av dette.

     

    Eller er tankegangen min på jordet igjen? :wink:

  9. Quote:


    On 2002-02-09 22:47, GeeZuZz skrev:

    Infinite loop? har aldri hørt eller sett tilfeller av det før...


    Det har med det faktum at det er først nå (de siste måneder) Ti-kortene og spesielt 23.xx driverne til nVIDIA er kommet.. Samt at XP begynner å bli populært..

     

    Quote:


    Noen som har gjort seg opp noen tanker om hvorfor alle screenshots fra
    og
    m.m er av XP? (tror jeg har sett fr HW.no også)

    kan det være fordi folkene som driver disse nettstedene har peiling på PC? (hint-hint)


    :grin: lar denne påstanden stå.. :wink:

     

    I forhold til Blackcomb, så er det vel enda en stund til. Mot slutten av året er vel likevel sannsynlig. Blackcomb er jo ment å være et totalt nytt operativsystem helt fra grunnen av (kernel++). Noen sier jo bl.a. at FAT64 skal implementeres. Dette har jeg dog mine tvil til.. Uansett, for å slutte litt med min synsing, velger jeg å sitere Jim Allchin på dette: "We anticipate a beta next year to begin that, with the final product shipping some time in 2003".

  10. Hehe.. At ikke 'infite loop' er et problem som mange erfarer og som ofte forekommer er et utsagn som jeg ikke helt vet hva jeg skal svare på..

     

    For å ta det første først: Ang. deling av IRQ som årsak til 'infinite loop'. Dette er ikke korrekt. Orker ikke gå nøyaktig i detalj, men; Det er Win2k som alltid prøver å sette mest mulig kort på samme irq, og det er ikke alltid det går like bra.. Tror det heter ACPI det greiene som fucker opp. I Win XP er ikke dette problemet gjeldende.

     

    Til den som mente at bare man brukte offisielle drivere så ville alt funke: Igjen, feil.. Orker ikke her heller å gå i detalj, men kan si at jeg har 4 tilfeller der kun 21.81 (microsoft autentisert) & 26.xx (!) funket... I disse var det ikke nok å bare fixe dette men å plusse litt på med AGP fast write ++

    Selv om man selv ikke har problemer, må det vel gå ann å skjønne at andre kan ha problemer? Jeg har lest de fleste av review'ene på Gf3ti200 (som jeg har funnet) og leser stadig vekk at folk der opplever problemer innenfor området Winxp og kortet.

     

    Og til slutt: Hvis ikke 'infinite loop' var et særlig til problem, hvorfor florerer det av disse meldingene på f.eks via-arena.com, 3dspotlight.com, xp-erinece.org (var faktisk av de første meldingene jeg fant på tech-support-> hardware) osv.. Merk her dog at når jeg skriver 'infinite loop', legger jeg også andre problemer med WinXP og nvidia-kort i kategorien. Med dette mener jeg instant freeze etter 3 min i win, freeze ved flytting av vinduer +++

     

    Og hvor har jeg kommet med løgnaktige utsagn?

     

    Jeg kritiserer ikke XP direkte, vet at dette er et problem som er relatert til nVIDIA & Windows (er faktisk ikke VIA-problem, kan stort sett reproduseres på de fleste system som kjører windows og Geforce...).. Vil bare at folk skal vite hva de får.. Noe som var spørsmålet her, kan folk anbefale WinXP og hvilke problemer kan man eventuelt få (Og JO, problemene med nVIDIA-kort er større under WinXP enn andre Os'er..)

     

    Går selv på NTNU, og der kjøres Win2k & RH på alle maskinene (er vel, hmm, aner ikke hvor mange, men MANGE :wink:), jeg kjenner flere folk i drift som faktisk var overrasket over hvor stabile Win2k-maskinene har vist seg å være..

     

    Men å påstå at WinXP ikke er uten barnesikringer, men at det er et mentalt problem, at jeg er for konservativ, er litt søkt for meg.. Virker ikke som om du leser post'en min.. Jeg påpeker at man ved litt fixing kan få et sys som ser ok ut og fungerer tilfredsstillende, men at det i utgangspunktet har en del sikringer..

     

    Hvorfor er folk så hårsåre av å innrømme feil ved et os? *sukk* Kanskje kan jeg utvide min horisont enda mer, det er så, men jeg blir irritert over folk som aldri har hatt problemer, og derfor spør om man legger inn dritt-drivere i et forsøk på å krasje XP.

     

    paper,

    som forblir skeptisk til XP, men tror det blir bra bare en j*vla servicepack kan komme ut..

     

    (se forøvrig http://www.viaarena.com/?PageID=64)

  11. Quote:


    On 2002-02-09 00:36, covah skrev:

    Til dere som hele tiden krasjer XP; hvordan klarer dere det? Legger dere inn mye dritt drivere? Kan ikke skjønne hvordan dere klarer å krasje XP så mye.


     

    Fantastisk reflektert og god kommentar..! Les litt nyhetssider og utvid horisonten litt før du kommer med et slikt utsagn.. 'Infinite loop' er faktisk et velkjent (dessverre) fenomen, som _svært_ ofte innreffer under WinXP med nyere drivere enn 12.8 (eller.no, orker ikke huske nøyaktige driverversjon..). Jeg prøvde omtrent alt av drivere for Ti200-kortet mitt før jeg ved et lykketreff plutselig fikk alt til å fungere.. Nå streiker den imidlertig igjen, aner ikke hvorfor, men men..

     

    XP er win2k med barnesikringer som er lagt inn slik at folk ikke kan gjøre for mye dj*velskap med systemet sitt.. Når man fixer litt rundt på det, fungerer det eller stort sett bra da.. Men anbefaler det ikke for folk som vil være sikker på at pc'n funker! Til det er det fortsatt for ustabilt..

  12. Tull og tøys.. Er du litt uheldig, vil WinXP være det verste OS'et som du har fått på Hd'n.. Seriøst! Jeg kjøpte nylig G3ti200 fra Gainward, og fikk selvfølgelig den fantastiske flotte 'infinite loop'. Det som skjer da, er at maskinen starter opp, venter til at innloggingsbildet kommer, og så starter på nytt.. Veeeeldig morsomt! :wink:

     

     

    Uansett, er helt greit system, men vær obs på at du veldig fort får mange problemer med det.. Holder meg til Win2k jeg.. :smile:

  13. Quote:


    On 2002-02-07 15:20, Xoduz skrev:

    Bare så det er sagt, det eneste som er mere "lovlig" med "Abandonware" enn vanlige warez er det moralske aspektet ved det.


    Etter at spillene ikke lenger kan finnes i salg, og support for disse har også fallt fullstendig bort, så anser en del folk det som "moralskt OK" å kopiere dem - siden det ikke lenger medbringer et potensielt tap for selskapet som laga/distribuerte spillet.


    Forøvrig så regner de hardbarka abandonware-folka kun spill som er over 5 år gamle OG ikke kan kjøpes på noe annet vis som abandonware. Spill som er eldre enn 5 år men blir fortsatt solgt av de som laga det (eller de som distribuerer det) er ikke abandonware, men "old-warez".


    Bare dagens lille fakta-melding =)



     

    Faktisk en feilaktig fakta-melding oxo.. :wink: Copyright faller bort etter så så lang tid.. Det finnes dog unntak. Et eksempel på dette er enkelte serier, I.E. winter games..

  14. Quote:


    On 2002-02-01 14:53, Pop skrev:

    Profil?

    Mail?

    Que?

    Det første man glemmer er hodet og det første man blir blind på er øya.

    Prog oversendt.

    :grin:

    -P-


     

    Argh.. Nå er jeg lei.. :wink: Har sittet i snart en uke uten å få det til å futte.. HJELP I tell you, HJELP!

     

    Er det virkelig ingen som har ideér som kan få dette til å futte?

  15. Vel, sier ikke at alle skal inn i data da.. :wink: Svarer bare på spørsmål fra folk som lurer..

     

    Selv går jeg for tiden på siv.ing. datateknikk, men vil gå over til ind.øk. fra høsten av. Dette er en fordel som jeg er glad for på ntnu. Selv om jeg nå har ombestemt meg om yrkesvalget mitt, så må jeg ikke begynne på null siden mange av fagene første året er helt like på alle siv.ing. - linjene. (selvfølgelig ikke uten unntak).

     

    Nei folkens, sats på det dere tror dere liker, går uansett an å skifte mening senere.. :smile:

  16. Quote:


    On 2002-01-30 14:28, xeon skrev:

    Noen som har erfaring med utdannelse fra IT-akademiet?? Hva med en nettverksutdannelse derfra, blant annet om rutere, ms servere o.l??


    Er det noe særlig?


     

    Itakademiet, Næringsakademiet osv osv, er ikke.no tess egentlig.. Kjenner noen folk som jobber i IBM og de fortalte meg at de fleste bedrifter ikke regner dette som høyere utdanning.. Såvidt jeg har skjønt på dem, så er dette noe som kan være greit å ha på toppen av en annen utdannelse, men ikke så veldig tess uten..

×
×
  • Opprett ny...