Gå til innhold

Phs2017

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Phs2017

  1.  

    Til dere som skal til Kongsvinger, hvordan er det med en eventuell fadderuke? Tenker folk her å dra opp noen dager før skolen begynner f eks?

    Flytter inn rundt 7 august, men vet ikke om jeg skal være der noe særlig før 14.

    Skjønner, tenker også å flytte inn mellom 7-9. Forresten så er første skoledag for Kongsvinger 15. August

  2.  

     

     

    Jeg er dessverre usikker på om poengene mine holder i år, så lurer på om noen vet hvordan det blir til neste år da jeg er funnet egnet i år? Vet at opptaket endres og at muligens studieplassene kuttes ned noe. Vil jeg måtte gå igjennom hele prosessen på nytt, eller vil jeg kun måtte forbedre noen karakterer?

    Som du skriver endres opptaket neste år. De som søker konkurrerer om å få delta på testene, hvor kun de med høyest poengsum får delta. Hvis dine poeng er høye nok til at du får delta på opptaket, slipper du å ta opptaket på nytt (da du allerede har bestått dette i år). Hvis du derimot har en for lav poengsum (Jeg har lest at det skal kuttes ned opp mot 200 plasser, noe som gjør at poengsummer for å komme med å opptak kommer til å øke betraktelig hvis søkertallet er det samme), kommer du ikke videre uansett. Du bør derfor forbedre så mye du kan (evnt gå et årsstudium hvis du ikke har militæret allerede), og dette må du gjøre dette året for å få godkjent forbedringene.

    Lurer litt på det med årsstudium. Om du for eksempel ikke har nok konkurransepoeng vil du ikke bli innkalt til fysiske tester, da tenker jeg at det er lite vits å ta ett årsstudium når det ikke blir telt med?

    Årsstudium gir 60 stp = 2 karakterpoeng

     

    Ja det stemmer, men 30 stp = 1 konkurransepoeng og 60 = 2, så i teorien skal halve årsstudiumet telles med uansett (1 konkuransepoeng). Men dette vet jeg ikke sikkert så du bør sjekke det ut, evnt ringe phs. 

     

    PS: Karakterpoeng og konkurransepoeng er ikke det samme, men på phs regnes kun konkurransepoengene dine, som er alt sammenlagt, også årsstudium/militæret/folkehøgskole og alderspoeng.

     

  3. Jeg er dessverre usikker på om poengene mine holder i år, så lurer på om noen vet hvordan det blir til neste år da jeg er funnet egnet i år? Vet at opptaket endres og at muligens studieplassene kuttes ned noe. Vil jeg måtte gå igjennom hele prosessen på nytt, eller vil jeg kun måtte forbedre noen karakterer?

     

    Som du skriver endres opptaket neste år. De som søker konkurrerer om å få delta på testene, hvor kun de med høyest poengsum får delta. Hvis dine poeng er høye nok til at du får delta på opptaket, slipper du å ta opptaket på nytt (da du allerede har bestått dette i år). Hvis du derimot har en for lav poengsum (Jeg har lest at det skal kuttes ned opp mot 200 plasser, noe som gjør at poengsummer for å komme med å opptak kommer til å øke betraktelig hvis søkertallet er det samme), kommer du ikke videre uansett. Du bør derfor forbedre så mye du kan (evnt gå et årsstudium hvis du ikke har militæret allerede), og dette må du gjøre dette året for å få godkjent forbedringene.

  4.  

     

     

    Hei

    Lurer på litt forskjellig:

     

    1. Jeg bor rett utenfor Oslo og er veldig usikker på om jeg bør velge å studere i Kongsvinger eller i Oslo. Er det noen her som har studert på et av stedene og som kan si litt om hvordan det har vært/er?

     

    2. Jeg har hørt at det er lurt å stille litt forberedt til intervjuet, feks litt på dagsaktuelle nyheter både i Norge og utenfor. Har noen noen tips til temaer? Eller har noen bra linker?

     

    3. Noen her som angrer på å ha valgt å studere til å bli politi? Hvorfor?

     

    :-)

     

    Jeg går sisteåret på PHS i Oslo nå, og angrer på at jeg valgte studiet. Årsaken hos meg ligger hovedsakelig i at yrket rett og slett ikke passer meg. Jeg fant ut - under praksisåret, at arbeidshverdagens uforutsigbarhet er noe jeg ikke orker dag inn og dag ut til jeg går av med pensjon. Ironisk, da dette var en av grunnene til at jeg søkte i utgangspunktet. Så feil kan man altså ta. Jeg slet også mye med turnus, da det stort sett tok meg flere dager å komme til hektene igjen etter nattarbeid.

     

    Jobbmulighetene gjør ikke saken bedre, og jeg hadde nok gitt yrket en sjanse til dersom ikke jeg hadde måttet belage meg på å gå 1-2 år uten fast jobb. For meg er det ikke verdt det når jeg i utgangspunktet ikke er motivert for å jobbe i etaten.

     

    Når det er sagt, har jeg møtt ytterst få som sier de angrer. OG det ser ok ut på CV-en om en skal se det positive i det de siste 3 årene har gått med til. :grin:

    Støtter deg i en del av dine synspunkter. Jeg er nå inne i sluttfasen av min praksisperiode. Jeg har erfaring fra ambulansetjenesten og må si at polititurnusen er MYE verre enn turnusen i ambulansetjenesten. Turnusen i politiet er slitsom og man er alltid på underskudd med søvn og energi. Føler jeg jobber hele tiden...At det i tillegg er vanskelig å få jobb og man må gå i lange vikariater først gjør at jeg har angret en del på at jeg hoppet av ambulansen og inn på PHS.

     

    Jeg velger å fullføre skolen, men slik det ser ut vil jeg nok søke meg tilbake til ambulansen. Lønnsmessig er det ikke store forskjellen fra politi til ambulanse. Lønnsmessig er det heller ikke store forskjellen.

     

    Summert: jeg har angret en del på at jeg hoppet av en fast jobb som var greit betalt og ble student i en etat jeg ikke er sikker på om jeg vil jobbe i senere, men det er greit å ha det på CV, derfor fullfører jeg skolen.

     

    Jeg forstår godt at du angrer litt dersom du kom fra en fast og stabil jobb i ambulansen, ja. Det hadde nok jeg kjent veldig på, og hadde muligens til og med hoppet av studiet. Står respekt av at du fullfører skolen, og ambulansen vil neppe se på en politiutdanning som noe negativt dersom du ønsker deg inn der igjen. Du er heldig som har noe å falle tilbake på. Jeg derimot, må finne på noe helt annet som jeg ikke enda vet hva er.

     

    Lykke til videre! :)

    Hei! Hva med å studere idrett? Du kan bli lærer på folkehøgskole eller lignende. Hørt at det er veldig gøy og som man vet er jo det vanlige dager + noe reising (for å stå på ski/treningsleir osv). Jeg går årsstudium i idrett dette året og hadde det ikke vært for at jeg vil inn på phs hadde jeg valgt å fortsette inne denne studieretningen. Lærer på folkehøgskole tror jeg hvertfall hadde vært noe for meg! Du kan tenke på det, kanskje dette kan være noe for deg og, da jeg tenker du liker å være aktiv pga du søkte deg til phs ?

  5.  

     

     

     

     

     

    Noen som har vært gjennom opptak før eller går på phs som kan si hva slags spørsmål man kan få på intervju?

    Spørsmålene går jo igjen fra år til år, som vil si en som har søket før vet jo spørsmålene.

    Ser ikke helt skadene med og vite det heller, er jo grundige tester osv.

    man vet jo heller ikke hva nemda vil høre

    Det er ingen fasit. Alt du trenger å vite står her: http://www.phs.no/studietilbud/bachelor/opptakskrav/personlig-egnethet/

    hva menes med dette da? Analytisk evne

    Viser evne til læring og til å se essensen i en kompleks fremstilling. Er reflektert og gjør rasjonelle vurderinger.

    Hva vil reflektert si? hvordan type spørsmål er det?

    Tror nå helst at man ikke behøver henge seg så veldig opp i definisjonene og begrepene rundt disse egenskapene som PHS søker. Disse vil naturlig komme frem om du er deg selv på intervjuet/datatestene/gruppeoppgavene.

     

    Det å være reflektert handler blant annet om din evne til å se tilbake på ting du har gjort, og vurdere de valgene du gjorde, for å neste gang kunne gjøre ting bedre. Det er ved refleksjon at tidligere handlinger kan omdannes til erfaringer. Selv om dette er noe alle gjør i en eller annen form, så kan man bli bedre på det ved å for eksempel skrive ned hendelser og tanker rundt disse.

     

    I forhold til å være "reflektert og gjøre rasjonelle vurderinger", så går dette da altså ut på at man har en fornuftig tanke bak de vurderingene man gjør (i for eksempel et oppdrag). Disse evnene vil bli satt på prøve iløpet av skolegangen, i form av at du alltid må begrunne dine handlinger på caser. Når du er ferdig utdannet vil du bli satt i samme situasjon hver gang du skal vitne i en rettssak. Her vil både aktor og forsvarer kunne "grille" deg på hva du gjorde og hvorfor.

     

    Dette er på ingen måte en utfyllende definisjon, og heller ikke en jeg har hentet fra leksikon. Men den gir vertfall en pekepinne på hva som legges i begrepet.

     

    I forhold til hvilke spørsmål du kan forvente deg på opptak, så kan jeg ikke gå inn på konkrete spørsmål. Men det er KUN spørsmål som går på deg som person, dine erfaringer, holdninger, og vurderinger. Dette er ingen kunnskapstest som du må forberede deg på. Eneste tipset jeg kan gi i forhold til dette, er at det kan være lurt å gå en runde i seg selv og tenke litt over hvorfor man ønsker å bli politi, hvem du er som person, og eventuelt hvilke livserfaringer du har i sekken fra før.

     

    Lykke til :)

    Gjelder det og tenke hvilke konsekvenser hver eneste handling kan få? Er ikke noe jeg tenker jeg gjør men kan være jeg gjør det automatisk uten og tenke over det. Bruker jo tidligere erfaringer når jeg tar beslutninger, og på viktige ting tenker jeg langt frem i fremtiden hvordan det kan slå ut. Hvordan kan jeg bedre den evnen, eller vite om jeg er god nok på det da?

    Den type refleksjon man måtte gjøre på prøver osv på skole er noe annet, se ting i en større sammenheng? Var alltid dårlig på det.

    Blir ikke intervjuet vanskelig hvis man nesten ikke har livserfaring da?. Er 21 år, var ikke i forsvaret så vet ikke hvor mye livserfaring jeg har da.

    Vet ikke helt om jeg skjønner hva du mener nå, for refleksjon er det samme i skolesammenheng som i det "virkelige liv". Tenker du kanskje på drøfting? Handler om å ha en tanke bak de handlingene man gjør, og det å kunne i etterkant av en handling se og vurdere om man gjorde det på en tilfredsstillende måte.

     

    Selv om forsvaret var en grei erfaring å ha, så er det ikke her de fleste av mine livserfaringer ligger. Som sagt; hva betyr noe for deg? Hvilke situasjoner i livet har utfordret deg? Selv om man ikke føler man har opplevd særlig mye, så har man fortsatt vært i situasjoner som har vært bra, dårlig, osv.

    min lærer bruker ordene refleksjon og drøfting om hverandre, så egentlig Usiker hva som er hva. Kan livserfaring være sykdom man har slitt med i årevis og måtte leve med,som man har blitt frisk fra? da møtte jeg på mange utfordringer osv.

    kan du komme med eksempel for eksempel over ting som man kan reflektere over i løpet av en vanlig dag? valg man må ta osv? slik jeg forstår helt hva det går ut på?

    En viktig del av det å være reflektert er å kunne gå i seg selv og se egne feil. For å være reflektert må du sette de valgene en gjør og tankene man har rundt rundt noe inn i et større bilde og se sammenhenger med hvordan du er som person og påvirkning både positivt og negativt ovenfor andre grunnet væremåten din, konsekvenser av egne valg og forstå hvorfor andre gjør de valgene de gjør uten å ha et entydig syn hvor du mener at egen valg og meninger er det eneste riktige. Du må altså se deg selv som person "utenfra" og både forstå og godta at du er en medspiller og ikke en fasit.

     

    Sykdom er livserfaring ja, men ikke alt med den livserfaringer er relevant i denne sammenhengen. Såklart er det noe, som at du (muligens) har tatt beslutninger, valg og prioriteringer på bakgrunn av sykdommen og at dette har vært et hinder på områder i livet ditt men at du mest sannsynlig prioriterte og tok valg som var riktig for deg, noe du nok hadde tanker og grunner til.

    Du tar viktige valgt blant venner, på skolen osv. Kanskje du har valgt å prioritere en tentamen og knapt lest på en annen prøve. Isåfall hvorfor, hva var tankegangen?

     

    Men som Daque sier er det beste å være seg selv på opptaket. Drøft spørsmålene - svar reflektert.

  6. En viktig del av det å være reflektert er å kunne gå i seg selv og se egne feil. For å være reflektert må du sette de valgene en gjør og tankene man har rundt rundt noe inn i et større bilde og se sammenhenger med hvordan du er som person og påvirkning både positivt og negativt ovenfor andre grunnet væremåten din, konsekvenser av egne valg og forstå hvorfor andre gjør de valgene de gjør uten å ha et entydig syn hvor du mener at egen valg og meninger er det eneste riktige. Du må altså se deg selv som person "utenfra" og både forstå og godta at du er en medspiller og ikke en fasit.

     

    Sykdom er livserfaring ja, men ikke alt med den livserfaringer er relevant i denne sammenhengen. Såklart er det noe, som at du (muligens) har tatt beslutninger, valg og prioriteringer på bakgrunn av sykdommen og at dette har vært et hinder på områder i livet ditt men at du mest sannsynlig prioriterte og tok valg som var riktig for deg, noe du nok hadde tanker og grunner til.

    Du tar viktige valgt blant venner, på skolen osv. Kanskje du har valgt å prioritere en tentamen og knapt lest på en annen prøve. Isåfall hvorfor, hva var tankegangen?

     

    Men som Daque sier er det beste å være seg selv på opptaket. Drøft spørsmålene - svar reflektert.

×
×
  • Opprett ny...