Gå til innhold

Mawerick

Medlemmer
  • Innlegg

    133
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mawerick

  1. Eg administrerer registrarrollen her hvor vi jobber, og vi sletter aldri ett domene umiddelbart etter at vi ser at det er flyttet bort fra oss.

     

    Derimot venter vi alltid til vi får en skriftlig og konkret oppsigelse fra kunden. I mellomtiden drifter vi domenet som før(dvs at det ligger på våres navneservere). Dette er praksis vi har innarbeidet selv etter mange år med erfaring, både med flytting til oss og fra oss. Eg har enda ikke sett noen fasit på hvordan dette skal løses, med unntak av at de fleste forutsetter "kundevennlig" oppførsel og rutiner.

     

    Men, hvilken skade har kunden lidt her egentlig? Eg har vært borti kunder som har påstått tap i størrelsene hundretusene og sågar millionklassen, uten å kunne redergjøre for tallene eller ha noen naturlig begrunnelse. Så før dere legger for mye tid i noe slikt så ville eg ha stukket fingeren i jorden og tatt en reality check med kunden. Og viser det seg at de faktisk har ett reelt og beviselig tap, så tar _kunden_ dette videre med tidligere leverandør, ikke dere.

     

    Det verste eg vet er å flytte domene fra småleverandører og "alt-i-ett"-leverandører. Dvs de som leverer domene, e-post og webhotell på samme server, og som forutsetter at kunden har alle tre tjenestene hos seg. Og når vi da flytter domenet til oss, og da kun domenet, så sletter de like godt domene, webhotell og e-post umiddelbart etter at flyttingen er meldt inn. Håpløst...

    Takk for et godt innspill. Høres ut som dere har innarbeidet en god skikk for håndtering av flytting, og er jo slik det skal gjøres. Det vi opplevde er et eksempel på ikke kundevennlig håndtering.

     

    Når man nevner slike småleverandører eller alt i ett leverandører, så kjenner man til problemet med dem at dersom man flytter domenet, så blir de andre tjenestene også fjernet i kjølvannet. Og som du sier så er det temmelig håpløst.

     

    "Nedetid" kunden vår hadde var at siden var "nede" pga manglende navneoppslag. De har jo endel trafikk på disse sidene da de både har nettavis, forum, epost, og litt annet forskjellig, og også reklame og annonser her, som genererer inntekter. Vi er ihvertfall totalleverandør for denne kunden og har litt etter litt hentet tjenester over til oss etter at tjenestene deres har vært spredt på mange underleverandører. Kunden er i den oppfatningen at siden vi er totalleverandør, må vi også sørge for at flytting av tjenester går smertefritt, og det er derfor de henger på oss og sier at vi har gjort en dårlig jobb. Det var ikke tatt med i betraktninga at man måtte være barnevakt for gamle leverandører heller. Enda det er beviselig at gammel leverandør har tabbet seg ut, så er ikke dette et godt nok svar for kunden og man har mistet mye goodwill derfra. Største problemet her er at man har en sur kunde som atpåtil mener at hadde ikke vi gjort denne flyttinga ville det ikke blitt nedetid.

     

    Vår rolle på denne domeneflyttingen var at vi bestilte flyttingen, la domenet inn på våre navnetjenere, fikk authentiseringskode for domenet og gjorde de nødvendige oppdateringene hos Norid. Deretter rapporterte man tilbake til kontaktpersonen hos gammel leverandør at nå hadde vi tatt over domenet, men at det ville ta endel tid for at dette tredde i kraft og hadde spredt seg til alle navnetjenere der ute. Det gikk maks et par timer og så sluttet tjenestene å virke hos kunden. Jeg trodde i hvertfall ikke det jeg så da jeg innså at det ikke eksisterte noe sone for dette domenet lengre hos gammel leverandør. Dette er jo en jobb man har gjort utallige ganger, og alltid har det gått smertefritt. Men ikke nå.

     

    Ser også via portalen hos gammel leverandør at domenet da plutselig var borte. Og da begynner man også å lure på hvordan den resterende delen av portalen til denne gamle leverandøren fungerer, da de også der har funksjonalitet for å si opp domenene derfra. Da kan man bare spekulere i at dersom man benytter den funksjonaliteten, så blir sonene slettet umiddelbart. Så det virker som at denne leverandøren ikke akkurat har veldig kundevennlige rutiner...

     

    Så, alt i alt så har kunden opplevd nedetid på sine tjenester, vi får kjeft hos kunde selv om det ikke er vår feil, mens gammel leverandør for å sette det på spissen gnir seg i hendene og sier at jaja, det straffer seg å flytte tjenester fra oss. Derfor jeg vil vite om det er andre som har opplevd noe lignende og om dette er direkte forsømmelse fra gammel leverandør som er av en slik grad at de kan klages inn.

  2. Jeg ville tro at når en registrar flytta domene fra seg så lagde de et alias/canonical record i dns og fyrte requesten videre når den nye tjenesten var klar. Skulle ikke være noe særlig nedetid.

    Man skulle nesten tro det, men neida. Under normale omstendigheter skal det ikke bli nedetid rett og slett fordi sonen blir stående aktivt hos gammel registrar inntil at alle navnetjenere der ute har rukket å oppdatere seg.

     

    Så om man tar over et domene kl 12 på formiddagen, så trer ikke disse endringene i kraft på Norids navneservere før 15-17. I mellomtiden vil alt av oppslag gå mot gammel registrar. Og når gammel registrar presterer å slette sonene i mellomtiden, hvor skal andre navnetjenere gjøre oppslag mot disse domenene når sonene er borte?

     

    Når Norids navnetjenere oppdaterer seg, vil de andre navnetjenerne følge på neste gang de gjør en refresh. Men er ikke gitt at denne refreshen blir gjort rett etter at Norids navnetjenere er oppdaterte. Så det vil i den første tiden fremdeles mange navnetjenere der ute som gjør oppslag mot gammel registrar, men at flere og flere siden skjønner at det er andre navnetjenere som styrer navneoppslag for det gitte domenet.

     

    Så jeg kan ikke fatte eller begripe hva denne registraren har tenkt på her når de har vært så ivrige å slette.

  3. For noen måneder tilbake ble et domene overført i fra en registrar til oss. I forbindelse med den prosessen ble sonefila kopiert inn på våre navnetjenere og domenet ble så flyttet.

    Oppdaget noen timer etter flyttinga at tjenester hos kunden ikke fungerte, og da jeg undersøkte dette nærmere har gammel registrar slettet soneinfoen hos seg før endringene har kommet til syne ut i verden. Konsekvensen var at navneoppslag for domenet ikke fungerte. Dermed nedetid for kunden.

     

    Norid oppdaterer sine navnetjenere mellom kl 15-17 og 7-9 hver dag. Og sonefilene ble slettet sent på formiddagen, altså lenge før Norid har gjort sine oppdateringer. Selv om sonen etterhvert ble lagt tilbake hos gammel leverandør, så ble det problemer med at de eksisterende navnetjenere da cachet gal informasjon. All info på våre navnetjenere var korrekte.

     

    Etter at Norid hadde oppdatert sonene, begynte ting å stabilisere seg, men fremdeles var det mange navnetjenere der ute som hadde cachet denne gamle infoen, samt at lokal cache hos brukerne ikke var oppdatert.

    Har letet på sidene til Norid om hvordan registrarer skal opptre, men finner ikke noe som beskriver et slikt tilfelle. Jeg mener jo at gammel registrar har forsømt sine plikter her, og burde vite bedre at de ikke skal slette sonefilene før de er sikker på at alle endringene er replikert ut i verden, og av den grunnen ønsker jeg å vite om det er grunnlag for å klage inn denne registraren. Kunde er blitt skadelidende og klager til oss om at vi har gjort feil under overføringen. Skal det være slik at ny registrar må passe på hva gammel registrar utfører? Denne slettingen kan ha blitt gjort pga en misforståelse, eller uvitenhet, men like gjerne med vilje av gammel registrar siden kunde ikke ville ha domenet der.

     

  4. Jeg ble ganske stille i denne tråden.

     

    Sum og summarum endte jeg med følgende:

    - Canon 50mm F1.8

    - Canon 55-250 IS

    - +kit objektivet en 18-55mm sak.

    Godt fornøyd. Og takk for god hjelp.

     

    Nå tenkte jeg at man skulle svi av littegranne penger. Og til landskap vil nok et vidvinkel objektiv være tingen. Var og tok en kjapp titt på hva slags objektiver som kunne passe for det, og her var det en god del. Er jo slik at jeg vil ha det som gir mest for pengene.

     

    Så er det noen av dere som kan si noe om følgende objektiver:

    Sigma 10-20mm f/3.5 -> ca 5100 kr

    Sigma 10-20mm f/4.0-5.6 -> ca 3800 kr

    Sigma 8-16mm f/4.5-5.6 -> ca 5900 kr

    Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 -> ca 3600 kr

    Tokina AT-X ProD 12-24mm f/4 -> ca 4400 kr

    Tokina 11-16mm f/2.8 -> ca 5800 kr

    Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 -> ca 6000 kr

     

    Er det noen av disse som er vesentlig mye bedre enn andre for allround landskapsfotografering? Og er det noen av disse som gir utrolig mye for pengene? Har jo hørt mye bra om Sigma 10-20mm...

  5. Det meste av natur og landskap kan du klare med det objektivet du har, men et stativ vil kunne utvide mulighetene mye. Velbon Sherpa 600 er ofte anbefalt som et rimelig og godt stativ.

     

    Det kan være at du vil ha glede av et vidvinkel objektiv til landskapsbildene - der er Sigma 10-20mm ofte anbefalt.

     

    Når det gjelder fugler, så er det verre. Da trenger du mye brennvidde og (helst) stor lysstyrke - noe som koster flesk :(

     

    Til mer generell tele-bruk, så er Canon EF-S 55-250mm en trivelig sak som ikke dreper budsjettet.

    Tusen takk. :)

    Så denne saken vil dekke mange av behovene? http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=347169

     

    Ser denne er rimelig og flere skryter av den. http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=321687

     

    Og denne får også noe skryt: http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=588019

  6. Hei

     

    Tenkte jeg skulle skaffe meg noen objektiv til et Canon EOS 550D. Men visste ikke helt hva jeg skulle gå for.

     

    Hva slags bruk?

    - Naturbilder (Landskap)

    - Bilder i mørket. F.eks nordlys, fjell med en krystallklar stjernehimmel i bakgrunnen

    - Fugler

     

    Er først og fremst ikke ute etter de aller dyreste objektivene, bare noen som er gode nok til mitt bruk. Kunne også tenkt meg et rimelig og bra stativ. Total pris på objektivene, maks 5000, litt dyrere kan også vurderes.

     

    Så om noen har noen gode innspill, mottas de med takk. :)

  7. Dere har sikkert fått lignende spørsmål før, men.....

     

    Har fått noen riper på bakfangeren min.

     

    Ripene er ikke så veldig dype, men, de synes. Og kjenner de godt med neglene. Noen plasser er lakken skallet av. Gjøre en lakkering blir uaktuelt, da dette blir alt for kostbart. Så, det jeg lurte på er om det er noe man kan gjøre for å få et brukbart resultat. Primært er det å få ripene mindre synlig, men om man kan få ripene bort eller nesten helt bort, så blir dette en bonus.

     

    Hva kan da gjøres?

    - Rubbing?

    - Noe slags polering

    - Bruke flekklakk, og pusse over etterpå

    - Bruke veldig fint sandpapir

    - Noe slags våtsliping

     

    De plassene jeg sa lakk var skallet av er ikke større enn ca 1x1 cm. Og glad er man for at det bare er en plaststøtfanger.

     

    Om dette innebærer at jeg må kjøpe meg noe ekstra utstyr så er ingenting i veien for det, ser det som en investering.

  8. Heisann

     

    Er det slik at den PCen bruker Trend PCCillin Internet Security?

     

    Etter at det kom en ny oppdatering av Trend, så har den gått løs på en rekke nødvendige systemfiler og satt disse i karantene. En av disse filene er uxtheme.dll . Trend har sagt at de jobber på spreng for å komme med en patch på dette, slik at PCer som har satt disse i karantene, men ikke restartet vil få patchen automatisk oppgradert om automatiske oppdateringer er på. De maskinene som har blitt restartet og har dette problemet, kan forsøke denne framgangsmåten:

    Nedan finner du anvisningar du kan pröva.

     

    Nedan finner du anvisningar om hur du kan gå tillväga för att lösa problemet. Vad som krävs är en Windows skiva med samma operativ system till den dator som ska repareras.

     

    **1**

    Lös problemet genom att använda Återställningskonsolen för Microsoft Windows för att extrahera en ny kopia av filen UxTheme.dll från installationsskivan för Windows XP. Gör så här:

     

    1. Starta Återställningskonsolen. Om Återställningskonsolen inte är installerad kan du starta den från Windows XP-skivan. Gör så här:

     

    a. Sätt in Windows XP-skivan och starta sedan om datorn. Välj eventuella alternativ som krävs för att starta från cd-skivan om du uppmanas göra det.

    b. Följ instruktionerna på skärmen när den textbaserade delen av installationsprogrammet startas. Tryck på R för att välja alternativet för reparation och återställning.

    c. Om du har en dator med flervalsstart väljer du installationen du vill komma åt från Återställningskonsolen.

    d. Skriv in administratörslösenordet när du uppmanas att göra det.

     

    2. Skriv cd system32 vid kommandotolken och tryck på RETUR.

    3. Skriv map och tryck på RETUR.

    4. Lägg märke till vilken enhetsbokstav som är tilldelad cd-enheten med Windows XP-skivan. Den visas ungefär med följande format:

     

    D : \Device\CdRom0

     

    5. Skriv följande kommando och tryck sedan på RETUR:

     

    expand enhet\i386\uxTheme.dl_

     

    där enhet är enhetsbokstaven cd-enheten med Windows XP -skivan). Skriv t. ex.:

     

    expand d:\i386\uxTheme.dl_

     

    Obs! Glöm inte understrecket efter "l" i UxTheme.dl_.

     

    Följande meddelande visas:

     

    UxTheme.dll

    1 fil(er) expanderad(e).

     

     

    6. Skriv exit. Datorn startas om.

    7. Ta ur Windows XP-skivan och starta sedan datorn som vanligt.

     

    **2**

    Gå tillbaka till en tidigare uppdatering, genom att klicka på länken nedan och köra den.

     

    http://www.trendmicro.com/ftp/products/pattern/lpt517.zip

     

    **3**

    Stäng av den automatiska uppdateringen, och kör ej en scanning för tillfället.

     

    - Öppna Trend Micro > klicka på Andra inställningar > Automatiska uppdateringar > inställningar > ta bort haken > klicka på OK.

  9. Jeg kan prøve å vekte kravene mine.

     

    1. Bildekvalitet (Både inne og ute)

    2. Utstyrsnivå

    3. Brukervennlighet

    4. Batterikapasitet

    5. Oppbygning

     

    Nå bør det bli lettere. Dersom det ikke er mulig å få et kamera som har bra billedkvalitet og er solid, så er det billedkvalitet jeg ønsker å prioritere. Har ingen planer om å mishandle kameraet, men er surt om man skulle være litt uheldig. Ødela en mobiltelefon i fjor til 4000 kr bare fordi jeg puttet den inn i ei fuktig lomme etter tur på stranda.

     

    Canon G9 virker å ha fått meget gode kritikker. Nå koster den omlag dobbelt så mye som en Fujifilm F40fd. Den stiller også i en annen klasse. Men, er det så mye med på G9 til at det forsvarer et prishopp på det dobbelte?

  10. Hei

     

    Dere er vel lei av at folk oppretter den ene tråden etter den andre og spør om akkurat det samme.

     

    Uansett, jeg skal kjøpe meg et kamera. Hadde noen spesielle krav, og er veldig i tvil hva jeg skulle kjøpe.

     

    Krav:

    - Primært skal kameraet brukes utendørs, men bør også fungere greit innendørs.

    - Kameraet bør tåle en støyt, både slag og væske.

    - Størrelsen bør være slik at man enkelt kan ha det i lomma, og ta det raskt fram.

    - Selvfølgelig må bildekvaliteten være av en slik art at man er fornøyd.

    - OK Batterikapasitet.

    - Penger er ingen problem, men er pro mest for pengene.

     

    Så, hva bør jeg gå for?

    - Canon Ixus serie?

    - Fujifilm ? Har sett tester av Fujifilm f40fd og har fått inntrykk av at det er et bra kjøp i den prisklassen.

    - Noe annet?

  11. Som medeier tjener du bonus på lik linje som eier av bilen...

    Når eg var 25 og kjøpte ny bruktbil, fekk eg 6 års bonus (70% 2. års opptjening) siden eg var medeier fra eg kjøpte bil i mamma sitt navn som 19 åring...

    Ble anbefalt/tipset  av bilforhandleren eg kjøpte bil med som 19 åring å gjøre det slik, og det var suksess..

    9646831[/snapback]

    Hva slags forsikringsselskap? Har du noen artikler å referere til som bekrefter dette?

  12. Dette er et vanlig scenario for mange.

    1. Du blir 18 og får egen bil. På grunn av de enorme forsikringspremiene, så registrerer du den på pappa.

     

    2. Det går noen år, du er flink å kjøre og etter 3-4 år bytter du bil. Fremdeles registrerer du på pappa.

     

    3. Du fortsetter å kjøre, blir 27, og så kjøper du en bra bil. Men så var det denne forsikringa da.

     

    a) Må man bare bite i seg dette og akseptere 20% bonus?

    b) Har det noe å si at man står som medeier i tidligere biler?

    c) Eller er det noen forsikringselskap som vil gi meg en solid bonus fordi man har kjørt skadefritt i mange år.

     

    Har undersøkt med mange forsikringselskap, og de står fast på at du en gang må starte med 20% bonus, og at bonus ikke kan overføres fra de bilene du har disponert.

     

    Finnes det noen smutthull her?

  13. Har ikke funnet en egen 3D mark 2006 tråd for bærbare.

     

    Tenkte å dedikere denne tråden til akkurat dette.

     

    Det jeg ønsker skal stå her er:

    1) Merke og modell på PCen

    2) CPU og minne

    3) Skjermkort

    4) Operativsystem

    5) 3D Mark Score

     

    --------------------------------------------------------------------------------

     

    Jeg kan begynne:

    1. HP Pavillion dv9550

    2. 2 ghz core2duo T7300, 4 gb minne

    3. Geforce 8600M GS 256 mb minne

    4. Vista

    5. 2300

  14. Kjøpte meg en 9550, altså samme PC med 4 gb ram.

     

    Har Vista installert. Forsøkte å kjøre 3dmarks 2006, og der var resultatet relativt skuffende, 2300 i score.

     

    Vet at skjermkortet ikke er det beste, men, jeg burde vel fått mer score enn dette, selv med dette kortet? (Geforce 8600M GS) Kortet kan da ikke være SÅ elendig?

     

    Bortsett fra det så er jeg storfornøyd med maskinen.

  15. Har dette kortet på laptopen min. Kjører vista og får dårlig score i 3D marks 2006. 2300 er vel litt i dårligste laget. Dette kortet er vel ikke så vanvittig dårlig da?

     

    Er det noen andre som bruker Vista og opplever lignende symptomer? Dette er på en HP Pavillion 9550.

  16. Fikk omsider den HPen jeg bestilte. Er så langt storfornøyd.

     

    Hva kan jeg egentlig forvente av 3D mark på denne egentlig?

     

    1. Kjører Vista

    2. 2 ghz core 2 duo cpu

    3. 4 gb ram

    4. Geforce 8600 GS skjermkort

     

    Jeg kjørte en test, men ble stående å gape. Havnet på 2300. Hakket som bare juling.

     

    Er det noen andre som har testet 3D mark med en lignende konfigurasjon? Resultater med og uten Vista er foretrukket. Er driverne dårlige på Vista?

     

    Noen som har gode råd?

×
×
  • Opprett ny...