Gå til innhold

BennyXNO

Medlemmer
  • Innlegg

    1 245
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BennyXNO

  1. Følgende har skjedd:

     

    Min kjære kjøpte en tights i en kjedebutikk. Ved første gangsbruk, oppdaget vi dagen etter at min kjære var totalt misfarget over de delene av kroppen som var mot tightsen. I tillegg hadde fargen smittet over på våre 2 toalettseter. Ikke mye morsomt, særlig fordi blå/svart fargen over den nedre delen av kroppen så ut som blåflekker. Men det er en annen historie.

     

    Spørsmålet mitt er rimelig enkelt, vi har fått erstatning for tightsen, men ønsker jo oxo erstatning for to ødelagte toalettseter.

     

    Hvordan regner man ut butikken/produsenten erstatningsansvar for disse setene? Produsenten har en forsikring som dekker dette, men de ønsker å vite pris og alder på setene. Da tenker jeg med en gang avkortning pga alder. Setene er ikke spesielt gamle da vi bytter ut setene annet hvert år, så det er ikke problemet.

     

    Så spørsmålet er rett og slett hva loven/praksis sier vi har krav på i slike tilfeller?

     

    Jeg har prøvd å søke på lovdata, bl.a på loven om produktansvar, men det gav meg ikke entydige svar.

  2. Samsung Norge er ikke importør av varen, Shg.no står som selvimportør, altså mister du muligheten til å reklamerere ovenfor Samsung Norge.

     

    Du har altså 5 års reklamasjonsrett ovenfor Shg.no (noe de som regel ikke gav deg og du måtte innom FTU for å få den), men siden de er konkurs, så mangler du et annet ledd å reklamere ovenfor I Norge!

  3. Du kan bare glemme å få reklamasjonsretten din hos Samsung Norge da du har kjøpt produktet ditt av et dansk selskap som parallellimporterte varene sine gjennom uoffisielle kanaler.

     

    Dette gjør at Samsung mest sannsynlig vil avvise en hver form for reklamasjonsrett, muligens vil de dog godta garantiansvar hvis denne er verdensomspennende og mer enn 1 år.

  4. Netshop viser tydeligvis at de ikke er forbrukervennlig. Å avvise reklamasjon basert på levetid er en ny vri. En som jeg som forbruker ikke setter pris på.

     

    Heldigvis har jeg ikke hatt behov for å kjøpe dyrt datautstyr de siste årene og heller ikke planer om å kjøpe store ting fremover, så jeg gidder ikke å true med at Netshop mister meg som kunde pga gjentagende saker her inne ;)

  5. Brukeren har jo her ikke betalt noe, og dermed har han heller ikke krav på noe. Produktet kan ikke leveres og årsaken til dette er utenfor butikkens kontroll. For å gi god service kan butikken gi en ekstra god pris på en annen vare, men å begynne å spekulere i om butikken gir så god rabatt som de kunne ha gitt synes eg er å gå over grensen.

     

    Amentio har vel ikke postoppkrav, altså skal du ikke se bort fra at kunden faktisk har betalt for produktet.

  6. Nå vet vi jo ikke hvordan avtalen som trådstarter godkjente var utformet, sånne avtaler har jo en tendens til å endre seg etter behov.

     

    Men synes egentlig det er imponerende å ikke se kostnaden over der man skal krysse av liksom.

     

    Skjønner at man blir litt sint i første omgang, men etter hvert som man blir eldre så lærer man at skal tenke på noe annet først før man lar sinnet sitt ta overhånd og skrive sånne dårlige innlegg som trådstarter har gjort i denne omgang. Kanskje han lærer noe av det.

     

    Vi har vel alle vært ungdommer en gang, men håper trådstarter er så pass voksen at han sender uweb.no ved daglig leder en uforbeholden unnskyldning.

  7. Her er problemet at bomselskapet ikke sender ut regninger av en eller annen grunn.

     

    Jeg har selv begynt å få minus-tegnet når jeg kjører gjennom bommen. Lenge siden jeg fikk + tegnet som angir at det er lite penger igjen på kontoen, ventet på regningen, men fikk den aldri.

     

    Irriterende.

     

    Jeg regner med at grunnen til at jeg ikke har fått regning skyldes at jeg ikke har betalt fakturaen for ny bombrikke. Jeg mener at det er feil når jeg bytter brikke at de overfører pengene for den gamle brikken til saldoen min og krever nye penger for den nye brikken? Snakk om å lage et dårlig system. Uansett burde de jo ha sendt en ny faktura når saldoen min går i minus, men neida, sender heller tilleggsavgift hver gang. Begynner jaggu å lure på om det er denne måten bommen skal få mindre prosentvis administrasjonskostnader

×
×
  • Opprett ny...