Gå til innhold

crimot8

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av crimot8

  1. Hei.

     

    Noen som har vært eller har bekjentskap som har vært i magaluf og kan dele noen erfaringer rundt hoteller her? Hvilke hoteller passer best til guttetur, helst der de ikke er altfor strenge og kanskje er vandt til unge som kommer for å feste?

     

    Setter pris på om noen kunne delt erfaringer, ettersom det er mye hoteller å velge mellom. Fint om andre ting diskuteres i andre tråder, på forhånd takk:)

  2. Hei.

     

    Jeg er ny i fysikk og har en stor eksamen nå i slutten av mai og sliter veeldig med kapittelet «Arbeid».

     

    Jeg har 2 oppgaver jeg prøver å løse for å komme meg videre, men står helt fast. Undervisningen på institusjonen er ferdig og det er opp til meg selv å klare de, noe jeg finner vanskelig så setter stor pris på hjelp om noen kan.

     

    Gjerne legg til en liten forklaring om det gjør det lettere å forstå svaret

     

    Oppg 1:

     

    En kraft på 90N virker på et legeme. Hvor stort arbeid gjør denne kraften når angrepspunktet(?) flytter seg 9,0 meter.

    A) i kraftretningen

    B) motsatt av kraftretningen

    C) i en retning som danner 60 grader med kraftretningen

    D) normalt på kraftretningen

     

    Oppg 2.

     

    Det trengs en kraft på K = 300N for å dra en 50kg sandsekk bortover golvet med en konstant fart når kraftsretningen danner en vinkel på 38 grader med golvet. Sekken blir dratt 5,0 meter.

     

    Finn arbeidet som kraften K gjør på sekken

     

     

    Hadde også satt pris på om noen kunne forklart formeøen for arbeid når man ikke får oppgitt vinkelen? fordi W=Fs*cos a innebærer vel at man vet vinkelen?

     

    Setter pris på all hjelp til en som sliter!

  3. Hei.

     

    Jeg er student og leier en leilighet der jeg er fremleier for tre andre - der de har en lik kontrakt med meg. Leieavtalen som ble inngått er en tidsbestemt leiekontrakt på 3 år, der det er gitt beskjed om at det ikke går an å si opp leiekontrakten bortsett fra om leiekontrakten overdras til noen andre. Jeg spurte før kontraktinngåelse om det gikk an å få en kontrakt på f.eks 1 år, noe som ikke var mulig. Det var heller ikke mulig å innlemme en 3 måneders oppsigelsestid inn i kontrakten ettersom leier sa dette var lovfestet. Dette var en leilighet vi måtte ordne oss i siste liten, og det var flere interesserte så vi måtte handle fort for å unngå en total boligkrise ettersom vi ikke hadde funnet noe annet og alle studentboliger var okkuperte så endte vi med å gå for dette. Leiligheten er av ellers god standard og det er ikke altfor gal pris i forhold til resten av byen heller og utleier sier selv at det ikke var noe problem med interesserte.

     

    Jeg hadde jo i utgangspunktet ikke noe problem med at kontrakten løp på 3 år, det virket forsåvidt greit siden jeg uansett skulle studere lengre enn dette, men iløpet av de få månedene i studieløpet så har jeg funnet ut at jeg ikke skal studere videre i samme by, og muligens også studere i utlandet. 

     

    Jeg forventer egentlig ikke noe annet svar enn det som sier seg selv - at jeg ikke på noen måte kan si opp denne kontrakten men ville gjerne høre ettersom mange sikkert har vært i en liknende situasjon og kanskje noen har kommet seg gjennom det? Fordi dette er noe som har blitt til noe som henger over meg hver dag, og føles bare tungt å bære på det at til våren så vet jeg at jeg ikke skal bo her lenger, men vet ikke om det finnes noen som vil overta leiligheten dersom jeg legger den ut og tenker hele tiden - hva gjør jeg dersom ingen ønsker å ta over kontrakten?

     

    Hva er mine beste sjanser i dette tilfellet for å slippe å måtte betale for en leilighet jeg ikke bor i dersom jeg ikke får overdratt kontrakten til noen. De tre som leier av meg har henholdsvis kontrakter i 3 år, 3 år og han siste har 1 år frem til august. Disse kan flytte på seg dersom jeg får brutt kontrakten, men er usikre på om de vil ha kontrakten overdratt til seg siden de ikke har tenkt så langt frem i tid.

     

    Det må vel finnes noen muligheter for studenter som ikke har en formue til å betale for leilighet ved endrende livssituasjon annet enn å bare akseptere det og være ''fanget'' av utleier og sitte i gjeld de neste 3 årene?

  4. Studere Retail Management på BI i Bergen. Kunne noen delt erfaringer eller om noen vet noe om det?

     

    Hvordan er studiene? Er de vanskelige?

     

    Hvordan er arbeidsmulighetene, og hvordan er det å få seg jobb etter endt bachelor?

     

    Hvordan er lønnsnivået på de fleste som kommer ut i jobb etter endt utdanning? Ikke missforstå, er ikke noe som er veldig viktig. Men er greit å vite, dersom noen har erfaring rundt det.

     

    Er det eventuelt mulig å bygge på med 2 år med noe, for å så få bedre jobbmuligheter og lønn?

  5. Til høsten så skal jeg gå grunnskole-lærerstudier (hvertfall søke meg inn) ganske sikker på at jeg har mer enn gode nok karakterer for å komme inn.

     

    I den anledning så lurer jeg på hva folk anbefaler, dra til Bergen og studere på Høgskolen i Bergen, NTNU i Trondheim eller studere på Høgskolen i Hedmark/Innlandet avdeling Hamar. Da tenker jeg en helhetsvurdering av studiet, hadde vært flott om noen som gikk disse to skolene kunne delt erfaringer. Bergen er et naturlig valg når det kommer til studentmiljø, men å velge Bergen må veies opp mot økonomi, at familien min bor i Drammen og jeg har kjæreste derfra.

     

    Derfor lurer jeg på om studentmiljøet og lærerstudiet i Bergen eller Trondheim som åpenbart er mye dyrere med tanke på og noen turer tilbake til Drammen noen ganger i året, er verdt en dårligere økonomi enn i Hamar, eller om Hamar også har et bra studentmiljø?

  6. Hei.

     

    Skal søke skole til våren, og har hele dette og forrige år interessert meg og kikket mye på læreryrket. Jeg er middelmådig på videregående og ligger rundt 4-4,2 i gjennomsnittskarakter. Mine sterkeste fag er Samfunnsfag, Reiseliv og markedsføring (Vgs programfag) og delvis historie.

     

    Jeg har kikket litt på lektorutdanning og GLU 5-10 siden jeg ønsker å jobbe med 8-13 trinn uansett hvilken av de jeg velger. Problemet mitt er at i lektorutdanningen skriver mange av man må være spesielt interessert i en av fagene, og har inntrykk av at man virkelig må "BRENNE" for en av disse fagene, i mitt tilfelle er historie det nærmeste jeg kommer av interesse der, men brenner ikke for dette. I GLU så er heller ikke norsk og matte av veldig stor interesse.

     

    Derfor hadde det vært supert om noen kunne delt litt erfaringer rundt lærerstudier;

     

    - Hvilke skole® oppleves eller er best på lærerutdanning? Har kikket mye på enten Stavanger, Bergen eller Drammen (der jeg er fra) men finnes lite erfaringer, og kjenner ikke så mange som har gått denne retningen før. Da tenker jeg på bosted, økonomi, lærere(spesielt dette) og timeplan.

     

    - Hvilke studieretning innenfor lærer tok du? eventuelt kan du anbefale denne, og hvorfor?

     

    - Kan man ta GLU uten å måtte ha matte eller ha matte i praksis?

     

    - Hvordan er starten av studiene, har hørt mye ymse rundt at man blir kastet ut i praksis uten å få noe læring i faget, og 50% dropper ut ila året fordi det er for vanskelig. 

     

    - Anbefaler dere å bli lærer, hvordan er yrket? i forhold til å få seg jobb der man ønsker, arbeidsforhold, mengde og lønn? (lønn er minst viktig)

     

     

    annet spørsmål;

     

    Har forresten også hørt om en alternativ måte å bli lærer på av en student, men han tok helt andre fag enn meg så det er vanskelig å hente erfaringer fra han.

     

    Er det mulig å ta bachelor (eller master, men mest sannsynlig ikke siden det fort blir utrolig mange år) i ett fag jeg virkelig interesserer meg for, f.eks Samfunnsfag og etter bacheloren ta spesialpedagogikk og ett, eller to andre fag og likevel kvalifisere meg som lærer? 

     

    Og hvordan er da eventuelt lønn, jobbmuligheter og studieløpet? hvor kan jeg evt gjøre dette? Kan jeg kombinere flere skoler, feks ta 3 år borte og spes ped i drammen osv?

×
×
  • Opprett ny...